Kik vagyunk?

kik vagyunk?Újra és újra visszatér ez a kérdés kik vagyunk? Ki vagyok én? Mi a dolgom itt a földön?
Fölteszem magamnak a kérdést, és megpróbálok rá válaszolni. (Már aki fölteszi, és már aki megpróbál.)
A „mi dolgom a földön” kérdésre sok kész válasz van:
Azért vagyok itt a földön, hogy kifizessem az adómat.

Kifizessem a villanyszámlát.
A gázszámlát.
A telefonszámlát.
Azért vagyok a földön, hogy fogyasszak.
Fájjon a fejem és bevegyem az aszpirint.
Azért vagyok a földön, hogy termeljek. (Minél olcsóbban, és hagyjam, hogy másé legyen a haszon.)
Azért vagyok a földön, hogy dolgozzak. (Ingyen lehetőleg.)
Azért vagyok a földön, hogy szavazzak, és hagyjam, hogy uralkodjanak rajtam, és kihasználjanak.
Utódokat nemzzek és felneveljem őket.
Azért vagyok, hogy öljek, ha valakik úgy látják jónak.
Mi van még? Sokáig lehetne folytatni a felsorolást.

És a másik kérdés? Ki vagyok én? Kivé lettem? Kivé leszek? Sikeres vagyok vagy sikertelen? Győztes vagy vesztes? Boldog vagy boldogtalan? Engedelmes vagy lázadó? Szimpatikus vagy ellenszenves? Jobbos vagy balos?
Annyiféleképpen pozícionáljuk önmagunkat, és annyiféleképpen pozícionálnak minket, nem csoda, ha összezavarodunk.
Számomra mostanában leegyszerűsödött a világ. Férfiak és nők vagyunk, és az a dolgunk, hogy egyek legyünk. Ketten egy test, ketten egy lélek.
Mert - szerintem - tök mindegy, hogy mit gondolnak rólad mások, végül is az számít, hogy este egyedül fekszel–e az ágyban, és egyedül ébredsz-e reggel? Tök mindegy, hogy mennyire vagy sikeres, ha nincs kivel megosztanod. Lehet milliónyi csodálód a színpadon, retteghetnek tömegek a hatalmadtól, tisztelhetik generációk a zsenialitásodat, ha egyedül vagy mindezzel. És még az is tök mindegy, ha ketten vagytok, de csak formálisan éltek együtt. Nem a forma számít, hanem a lényeg. Van–e valódi szeretet a kapcsolatotokban? Van–e öröm? Van–e boldogság?
Férfiak és nők vagyunk, és meg kell találnunk egymást! Férfiak és nők vagyunk, és meg kell találjuk a megértés módjait!
Vakon tapogatózik az, aki azt kérdezi, melyik ér többet? Férfi, avagy a nő? Külön–külön keveset érünk. Külön–külön csak arra vagyunk jók, hogy fizessük az adót és a többit. De együtt!
Nem kéne végre megpróbálni?

HozzászólásokNahát, Merkaba!!!!!!! Ezt

Nahát, Merkaba!!!!!!!

Ezt annyira gyönyörűséges-szépen mondtad el, és annyira a szívemből szóltál, hogy egészen elképedtem tőle. Igen, ez az! Épp ilyen világ eljövetelében bízom magam is. Mindegy, mikor, mert talán nem hamar, de tudom, hogy jönni fog - és én megvárom:DKöszönöm

Köszönöm az alapos kiegészítést, Merkaba!
Ezért jó köztetek gondolkodni, mert olykor olyan felületek is felszínre jönnek, amikre (éppen) nem is gondoltam. Az én gondolataim itt és most csak arról szólnak, hogy így is, úgy is meghatározzuk egymás életét.
A nők a férfiakét,
a férfiak a nőkét.
"Együtt emelheti föl egymást a férfi és a nő vagy éppen egymást taszíthatják a mélybe" - mondod.
És én csak annyit hangsúlyoznék mindebből, hogy ha már így van, miért ne törekednénk arra, hogy jó legyen?
Miért ne érthetnénk meg a másikat, ahelyett, hogy arra törekednénk, hogy magunkat értessük meg?
Miért ne tanulnánk meg adni, ahelyett, hogy követelőznénk?
Miért ne lehetnénk elkötelezettek? Elfogadóak? Elnézőek?
Vagy ostobaság ez az egész?JUj de jó:)))

Azért szeretem az írásaid , kedves barátom , mert olyan érzésem van miközben olvasom soraid , mintha olvastam volna már valahol mindezt amiről kérdezel elmélkedsz ! Hogy hol ?? Nos önmagam beszélgetőtársaként , amikor a magam csendjében fölteszem mindezen kérdéseket , és hagyom hogy érkezzen reá válasz ! Ha hagyom , persze , mert van amikor nem hagyom előtérbe kerül az a fránya egoizmusú én , de hála Önmagamnak mára már árnyéka önmagának , önmagamnak Én!
Külön -külön is kész teljes egész lehet a lélek ,de mivel mi itt ma ezen a földön többségében egy tudatossággal élünk , és emlékeink legmélyén él e harmonikus egységkép , ezért társra vágyunk , legalábbis én ! Van aki más tudatossággal érkezik hogy tanító egyen , vagy olyan felsőbb tudatcélú és isteni terv részeként amiről csak Ő tudhat senki más ! A lényeg hogy abban amit ma a földön szerelemnek , szeretetnek , boldogságnak , mindenféle örömnek nevezünk ezt megosszam azzal a lélektestvéremmel akivel éppen együtt haladunk egy úton ! És a nagy kérdés meddig ?? És akkor olvashatunk csalódásokról , ragaszkodásról, féltékenységről, bosszúról, megtört életekről stb stb ! Ami természetesen kell az adott lélek épüléséhez fejlődéséhez !
Azért választunk társat hogy minden örömöm és bánatom megosszam vele , egy legyek vele , minden téren ,, Anyagi-Lelki -Szellemi mivoltomban egyaránt! A dualisztikus világunkban mindent két félre osztunk és ki-ki eldönti melyiket válassza ezen dualisztikus álomképben !
Hiszem , hogy aki ma itt él velünk ezen a földön , több mint ember , több mint dolgozni járó robot, több mint adót fizető választópolgár , több mint egy a sok fogyasztó közül , még akkor is ha van akik ezt akarják elhitetni a világgal __________most az Ülő Buddha jutott eszembe aki testes alkatával kineveti a világot , mert tudja hogy sok sok minden csak illúzió nem egyéb ! És ahogyan mélyebbre kerülök , a feltett kérdésedre önmagamban , egy mondat kering szakadatlan Minden elmúlik egyszer , minden !!!!!!!!!!!! Elmúlik egy kapcsolat, elmúlik az idő, elmúlik a mai nap és egy új követi , elmúlik , elporlad idővel egy asztal is elmúlik minden pillanat és egy új követi , elmúlik a testem is egyszer , -de időn és teren túl a tudatom saját önvalóm sérthetetlen , akár csak A férfi és akár Nő vagy most itt a földön!
Együtt igen is sokra vagyunk képesek , ez nem azt jelenti hogy egyedül nem , de hiszem hogy nincs senki egyedül még akkor sem ha jelenleg nincs az oldalán az áhított szerelme !
Együtt emelheti föl egymást a férfi és a nő vagy éppen egymást taszíthatják a mélybe ki tudja , és ez attól függ tényleg van és mennyi szeretet van e két sokszor teljesen ellentétes társ életében ! És ha jobban figyelünk egymásra a világra , rájövünk hogy mennyi csoda vesz körül minket , persze ha hagyod önmagadnak hogy meglásd mindezt !
Együtt , képesek vagyunk bármire , amit csak akarsz , boldoggá tehetjük egymást , szerethetjük ölelhetjük amíg csak jólesik , remélve hogy soha nem múlik el ! Ha mégis akkor a megértés a hála , az elengedés , a tisztelet kell ami maradjon a lelkedben nem egyéb , mert ha nem így érzel megragadsz ezen erények ellenpárjainál akkor nagy terhet fogsz cipelni és azt is te fogod eldönteni meddig !!!!!!!!!!!
Hogy kik vagyunk ??? Egy olyan világ előhírnökei akik , a szeretetet használják arra , hogy Férfi és Nő újra együtt álmodjon egy olyan világot , ahol Földanyánk és Égatyánk árgus szemei közepette mosolyodnak el , tetteink láttán , és annyi szeretetet adnak neked is amennyit csak lehet , mert te sem vagy más mint egy gyermek a sok közül , aki minden nap hiszi hogy karácsony van , és minden reggel arra ébred , mi ajándék van egy új nap alatt ???:))))))))))
Hiszem , hogy így van hitem erejéből merítek erőt minden velem történt és történő eseményre , tudva azt hogy NEM VAGYOK EGYEDÜL :)))))))))
Ölellek Merkaba :)))