Kilátástalan helyzet?! Jön az egyetem.

Sziasztok!

Ha minden igaz, remélhetőleg heteken belül felvesznek az egyetemre, s bár örülni szeretnék neki, most mégis szomorkodom. Van 2 testvérem és kölcsön a házon, ami azt eredményezi, hogy nincs túl sok pénz extra költségekre. Az egyetemi kollégium min. havi 15ezer lesz, a mindennapos kaja, meg min. 1000 Ft/nap, ami annyit jelent, hogy kb. 30ezer egy hónapban. Ettem és aludtam 50ezer Ft-ért és nem vettem könyveket, jegyzeteket, nem csináltam semmi mást. Ráadásul muszáj vennem egy olcsó kategóriás laptopot, most már olcsó kategóriásat, nem így terveztem, de nem engedhetem meg magamnak. Muszáj, mert ezen fogok tanulni, dolgozni.. várhatóan itt szerzem be a könyveket e-book formájába és töltök le jegyzeteket, jegyzetelek az előadásokon. Kilátástalan a helyzetem, mert nincs munkám nyárra. Illetve van, találtam egy állást egy ismerősnél egy gyümölcsösben, ami max. 3 hétig tart és nem minden nap dolgozunk, ami annyit jelent, hogy a várható fizetés max. 50-60ezer lesz, ami pedig azt jelenti, hogy a laptopról le kell mondanom, mert ez legalább fedezné az első hónapot, a laptop nélkül viszont meg lennék halva az egyetemen, ez olyan alap feltétel, mint középiskolában a könyv, füzet.

Kilátástalan a helyzetem, mert a legalapvetőbb kellékeket se tudom beszerezni, kilátástalan a helyzetem, mert nem tudom, hogyan húzom ki az első félévet, míg egy kanyi ösztöndíjat sem adnak.

Hónapokkal ezelőtt elkezdtem foglalkozni a Titokkal, elolvastam 2x a könyvet, számtalanszor megnéztem a filmet, elolvastam Joe Vitale: A vonzásfaktor c. könyvét, most mégis úgy érzem, visszazökkentem a jelenlegi gondolkodásmódomba, s kilátástalannak érzem a helyzetem, már-már azon gondolkozom, halasztanom kellene az első félévet, ha ez lehetséges. A szüleim nem tudnak támogatni, bár nagyon szeretnének, édesapám már agyon gürcöli magát, hogy mindenünk meglegyen, nem várom el tőle, hogy még jobban kifárassza magát, reggeltől estig dolgozik. :(

Agykontroll tanfolyamra nincs pénzem, ráadásul a közelemben nincs is rá lehetőség, így ezt az ötletet elvetettem. Van 2 hónapom, 2 hónap, hogy kezdjek valamit magammal és el tudjam kezdeni egyetemi tanulmányaim. Egyelőre munka nincs, ezáltal pénz sincs, ha pénz nincs, attól tartok egyetem se lesz.

Segítsetek, kérlek! Segítsetek, mert egyedül nem bírok megbirkózni a helyzettel. Képtelen vagyok egyedül megoldani ezt a problémát. Nem kérek sokat, nem vagyok telhetetlen, de amint látjátok a legalapvetőbb dolgokat se bírom megvenni, megcsinálni... félek!

(Ui.: Egy fórumtémát is indítottam ebben a témában, de nem vagyok benne biztos, hogy a fórumot vagy a naplókat olvassák többen, ezért itt is megjelentetem.)

HozzászólásokBármennyire futtatsz is, te papírhajtogatoska,

Agykontrollba még nincsenek MLM részvényeim:))))

Könyvforgalmazásba is várom a kihívást! Lehet Shakti lesz a megváltóm, és abba a projektbe is beinvesztálok:))) Majd kiderül:)

a oldalon megtalálható az ingyenes tanfolyamvégzés lehetősége. És, ha levelet írsz a info@agykontroll.hu email címre, tuti segítenek:) Sok sikert! Egyre jobban, Isten áldásával!
/ persze, csak, ha az ellenzék megengedi!! / :)))Na, azért Ragyogás ingyenes ajánlatait nem kell azért...

teljesen komolyan venni! :-)
Lehet, hogy az az ingyenes ajánlat is összefüggött egy ágyvásárlással vagy más megvásárlásával, mint a legutóbb.Úgy tudom agykontroll

Úgy tudom agykontroll tanfolyamot el lehet végezni ingyen is, van egy alapítvány, ahová be tudsz jelentkezni. Részleteket nem tudok, de Ragyogás írt erről régebben, kérdezd meg, szerintem tud segíteni neked!Gondolatok

Kedves ThePianist!

Gondolkodtam, mit is írhatnék Neked. Olyasmit szerettem volna, aminek talán hasznát tudod venni, de ha más nem is legalább egy kis pozitivitást ki tudsz nyerni a dologból.

Szóval. A titokkal jómagam is csak 3 hónapja foglalkozom/ismerkedem, így azonnal és biztosan működő tanácsokat sajnos nem tudok adni.

De annyit talán saját "kútfőből" írhatok, hogy:

Bár tudom, hogy nehéz nem a problémáidra koncentrálni egész nap, de mégis meg kell próbálnod elszakadni tőlük, amikor csak tudsz, hiszen, ha örökké azokra koncentrálsz, akkor az olyan, mint ha csak még többet kérnél belőlük.

Ne akard görcsösen tudni, hogy miként fogod tudni finanszírozni a sulidat, a koleszt meg a többit. Ne korlátozd csak a munkára a pénz meglétét vagy nemlétét. Az univerzum számtalan módon segíthet neked.

Ha önbecsapásnak érzed, hogy azt képzeled, már minden meg van oldva, akkor kezd kisebb lépésekkel. Először csak arra koncentrálj, hogy legyen jobb a hangulatod. Ha már pozitívabban tudsz gondolkodni, jöhet az, hogy pl. látod magad előtt, amint a suliban a laptopon dolgozol ép egy feladaton, vagy érezheted az érzést, amikor belépsz a koleszos szobád ajtaján stb. Ezekkel mind azt vetíted ki az univerzum felé, hogy ez a kívánságod és meg is történik, mert te úgy akarod...

Tudom, könnyű ezeket leírni, meg tanácsként adni, hidd el, nekem sem mindig és mindenben megy a megvalósításuk, de ha csak továbbra is az elkeseredettség állapotában maradsz, semmi nem fog változni!

Sok sikert és kitartást kívánok!! :):)

Üdvözlettel
Bogi