Könyvajánló: Dan Millman - A békés harcos útja

dan millmanLáttam nagy volt az érdeklődés az előző "A békés harcos útja" c. postom iránt ezért most egy könyvismertetőt is írnék hozzá, hátha valaki kedvet kap, és elolvassa ezen írásom nyomán.

"A békés harcos útja" Dan Millaman első könyve volt. A regény (szándékosan nem használom a tanregény szót, kinek mi jön le belőle!) önéletrajzi ihletésű.

Az ifjú Dan Millaman sikeres sportolóként fürdött a népszerűségben, egyetmi évei alatt egy tornászcsapattal bejárta a fél világot, és természetesen e mellett nem vetette meg az alkoholt, a nőket sem. Számos elért helyezés, és összetört szív után az ifjú Dan mégsem volt boldog. Éjjelente különös, nyomasztó álmok gyötörték.

dan millmanEkkor lép be az életébe egy idegen, egy közeli benzinkút névtelen ezremestere, egy titokzatos "harcos", akit Dan Szókratésznek nevez el. Szókratész felajánlja Dan -nek, hogy legyen a tanítványa, mivel rendkívüli eredményei ellenére Dan mégsem "éli" igazán az életét. Dan elfogadja a tanítvány szerepét és a harcos kiképzése ezzel kezdetét veszi ...

SAJÁT VÉLEMÉNY
------------------------

Hogy a történet igaz -e sem tisztem megítélni. Az biztosan hogy amint a kezembe került nem tudtam letenni, és azóta is újra és újra olvasom. A történet Dan életén keresztül olyan tanításokra, tanulságokra világít rá amelyen minannyiunknak érdemes elgondolkodni. Az író a keleti filozófia elemeit felhasználva a mutatja be, amint ifjú kori "alvó" énje Szókratész hatására öntudatára ébred, és elkezdi felfedezni azt a csodát amely a pilanatban, a jelenben rejlik. A könyv néhol már már megdöbbentő erővel tárja fel mint is jelent egy "alvó" és egy "éber" ember közötti különbség. Rámutat, hogy mindannyian harcosok vagyunk legbelül, békés harcosok, akik azonban megfelelő kiképzés nélkül csupán önnön önző vágyik kielégítésére képesek, soha nem élhetnek igazán.

A könyv végig rendkívül jó olvasmányos formában közli a tanításokat, humorral és fordulatokkal fűszerezve, sőt több helyen zen és egyéb történetekkel teszi még szemléletesebbé a mondanivalót.

Akik kedvet kapott annak jó olvasást és mindenkinek szép napot! :))

Hozzászólásoka neten bárhonnan

a neten bárhonnan megrendelheted :)Én már elolvastam és láttam a

Én már elolvastam és láttam a filmet is. :) Megváltoztatott nagyon sok mindent az életemben. :)Segítség!!!

Sziasztok!
most volt alkalmam megnézni a könyvből készült filmet és nagyon felkeltette az érdeklődésemet, szeretném elolvasni eléggé szétnéztem, de nem találtam egy helyet sem ahol megvehető, tudna valaki segíteni????????????????
ha igen legyen szíves irni a rriittuuss@gmail.com címre
előre is köszönöm a segítségetBékés harcos útjának folytatása

Kedves Nesxx!
Dan Millman Békés harcos útjának folytatása : Az elveszett évek.
Röviden a könyvről
Ez a mű a szerző korábbi könyvének A BÉKÉS HARCOS ÚTJÁnak a folytatása de a legtöbb folytatástól eltérően nem ott kezdődik, ahol az előző véget ér. A korábbi misztikus-spirituális regény közepén Szókratész, az öreg benzinkutas tanítómester utazásra küldi Dant. Ez a könyv a tanulóút története. Dant Chia Mama, az idős hawaii sámánasszony vezeti, segítségével járja be az emberi gondolkodás, az emberré válás hét szintjét. Négy évvel a Szókratésztől kapott képzés után Dan Millman – a tanultak dacára – szembesül kudarcaival, és csalódásai egyre gyarapodnak. Egész világa romokban hever, képtelen áthidalni a tudás és a cselekvés közötti látszólagos szakadékot. Dan világkörüli keresésre indul, hogy újra meglelje céljait. Felkutat a hawaii őserdőben egy sámánasszonyt, akit Szókratész korábban gyakran emlegetett. Chia Mama lesz a kapu Millman minden reménységéhez és félelméhez – és csak ő készítheti fel mindarra, ami következik. Az árnyék és fény világában Dan belső próbákon megy keresztül, megrázó látomásokat tapasztal és feledhetetlen jellemekkel találkozik. A békés harcos útjára lép – a bölcsesség és a szeretet útjára. Szent utazása mindannyiunk szívét megvilágítja.
Szép estét!:) Jó olvasást! :)
KláriDe meg...

...mennyire!!!
Szeretettel,
felebaratSenki sem tökéletes nem

Senki sem tökéletes nem igaz? :)

-----------------------------------------------------------------------------
„Állandónak tekinteni azt,ami csak átmeneti,
Hiú ábránd.”
- Buddha -Koszonom az...

...izelitot, ezzel is kezdhetted volna!
Szeretettel,
felebarat