Ha bántanak

ha bántanakSose bánts senkit, mert azzal a hatalmába kerülhetsz.

Elmondom, hogy értem ezt. Nem úgy tanácsolom ezt neked, mint aki képes rá, hogy ne bántson meg senkit. Ellenkezőleg. De ma már, amennyire csak tudom, fékezem magam. És nemcsak azért, mivel beláttam, hogy ha bántásra sértéssel felelek, csak a gyöngeségemet bizonyítom -félelmemet, hogy talán nem tudom a választ az életnek egy hozzám intézett kérdésére, amitől pánikba esve, a problémát a másik felől érkező támadásnak és sérelemnek érzékelem, és a bennem keltett indulatot hajítom vissza, válaszul-, hanem azért is óvakodom attól, hogy megsértsek bárkit, mivel beláttam, hogy akire haragszom, annak ezáltal hosszú időre hatalmába kerülök.
Akkor is, ha ezt ő nem tudja...
Igazságtalanságot követek el vele szemben, s ezzel viszonyba lépek vele. Alárendelt viszonyba kerülök. Nem elég, hogy a sérelemmel, amit nekem okozott, kéretlenül az adósa lettem, de ráadásul növelem is adósságaim számát, azzal, hogy gyorsan vissza akarom adni a kölcsönt. Ezzel a lépésemmel nem neki, hanem az igazságnak válok adósává.
Olyan értelmetlen eljárás ez, mintha valaki, akit azzal gyanúsítanak, hogy felgyújtotta a szomszéd falut, válaszul kétségbeesésében felgyújtja annak a házát, aki őt a szomszéd falu felgyújtásával megvádolta.

Forrás: Kornis Mihály, Vígasztalások könyve.

HozzászólásokDràga Zsul,

igen, èn most tartok egyik tìpusbòl a màsikba... èletem egyik nagy feladata megtanulni megbocsàtani. Vagy ahogy te idèzted egyik blogodban, belàtni hogy vègul is nincs is mit megbocsàtani, mert minden tortènès Ertem van, nem ellenem, es csak a fejlodèsemet szolgàlja... haladok, lassan, nehèzkesen e belàtàs felè. Igazàbòl ehhez èrettsèg is kellett, hogy a heves termèszetem kissè lenyugodjon ès kèpes legyek higgadt maradni azonnali visszavàgàs helyett.
Olelèsek,
Saida

"A RENDKIVULI az atlagemberek utjan rejtezik."Draga Ati!

Nem kell mindennek es mindenkinek "bedolni", jo!?
A megerzes ebben is nagy segitseg, hallgass ra.:)

Szeretettel,
felebaratMindenkinek igaza lesz:))))

Mi sokan tudjuk, tapasztaljuk, hogy működik...aki nem hiszi, az ő döntése!!! Neki soha nem is fog működni, ha a fejében eldöntötte, bizonygatnia kell az ellenkezőjét...csak miért haragszik ezért mindenkire? Ha az ő világában minden úgy van rendben ahogy van és ahogy él, de ettől jól is érzi magát, engem nem zavar! Eszem ágában sem volt soha senkit rávenni, hogy élje úgy az életét, ahogy én!!! De az enyémről lebeszélni sem tudnak:))) Mindenkinek a maga életét kell élnie, tiszteletben tartom bárki gondolatait...számomra a lényeg, mindenkinek legyen épp úgy JÓ az élete, ahogy VAN:)))
Senki nem tud az Életről tuti receptet adni!!! Hiszen a szánk íze sem egyforma:)))) Ízlés szerint kell fűszerezni a mindennapjainkat:)))) Ha én nem szeretem az erőset, senkit nem fogok lebeszélni arról, hogy a húslevest, a pacalt, a halászlét, a lecsót ne erősen egye...de rám se erőltessék, hogy kötelező erősen ennem! Hagyják, hogy saját magam akarjam esetleg megkóstolni...és a halászlét már én is csípősen szeretem:))))
A hitetlenek is belekóstolhatnának abba, itt kik és mitől boldogok...nem fog fájni, de nem erőszak:))))

Aki azt hiszi, minden gyümölcs akkor érik be, amikor a szőlő, semmit sem tud a szamócáról:)))))

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek:)))" /Walter Chrysler/
Evelyn:)Mike

Kedves Mike!

Ha minden cikket hülyeségnek tartasz, akkor mit keresel ezen a hülye honlapon? Ne érts félre, nem akarlak megbántani, de azért, mert a te véleményed nem egyezik meg a másikéval, az attól még nem biztos, hogy hülyeség. Szerintem érdemes lenne eldönteni magadban, hogy akarod-e, hogy működjenek ezek a módszerek, amik a honlapon le vannak írva, vagy mindenképp azt akarod bebizonyítani, hogy nem működnek. Ebben az esetben tényleg nem lesznek hatásosak.

üdv.:Attila

"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. " (Muhammad Ali)Kedves Saida!

Tetszett ahogy ezt leírtad! Akinek rendben van a szíve, az már tudja ezt előre, és ezért nem fog így reagálni. Ez az egyik dolog... a másik dolog a szeretetkapcsolatok világában az, amikor a szereplő felek tudják: világunk hullámvölgyekkel és emelkedőkkel teli, s ezeket nem egyszerre érjük el, hagyjuk el, így ajánlott az adott szeretetkapcsolatot (nem biztos h szerelem, nem biztos h férfi és nő között, most tágra nyitom a horizontot) a helyén kezelni. Ez pedig azt jelenti, hogy: "mondhatsz rám amit akarsz, lehetsz akár milyen szarúl, én nem foglak zsarolni a kapcsolatunk megvonásával". De van egy másik változat is: "akármilyen érzékenyen is érinted a lelkem, akármennyire is fáj az igazság, hogy bizony itt még nem vagyok egész, nem vagyok kerek, s te mertél erre rávilágítani... nem baj, fáj, had fájjon, holnap elmúlik és amilyen lusta vagyok, a fájdalom után marad minden a régiben, de legalább a szeretetet nem vontam meg tőled, csak azért, mert összevillantottunk".:)
Azt hiszem szoktak ilyet mondani, hogy két féle típus létezik: a haragtartó ember, meg az aki ha fel-fel lobban, utána már ugyanúgy szeret, mintha mise (nem szertartás:)) történt volna...Hülyeség

HülyeségIgen igen, igen!

Mikor engem valaki nagyon megbàntott, az elso adandò alkalommal, tudatosan "visszabàntottam", ràadàsul a bèkulo jò szàndèkàt semmibe vève, nem elfogadva... Abban a percben persze megkonnyebbultem, hogy most legalàbb neki is rossz egy kicsit, de utàna mèrhetetlen erovel tort ràm a fàjdalom, ès megkètszerezodott a megbocsàtanivalò is: egyrèszt ofelèje, az engem èrt sèrelem miatt, màsrèszt magam felè, a neki (direkt) okozott fàjdalom miatt. Vègiggondolt, bocsànatkèro levelet ìrtam, amire szelìd szavakat kaptam vàlaszul, ès ettol olyan mèrtèkben konnyebbult meg a lelkem, mintha feloldoztak volna... Ezentùl igyekszem tudatosabb lenni a jovoben ès 10-ig szàmolni hirtelen visszavàgàs helyett. Koszonom ezt az ìràst, tokèletesen visszatukrozi a tapasztalataimat.
Olelesek:
Saida

"A RENDKIVULI az atlagemberek utjan rejtezik."