A kvantumugrásról

kvantumugrásA vonzás törvénye és a Titok módszer egy fantasztikus erő. Segítségével könnyedén válthatod valóra álmaidat. Használhatod a mindennapi életben: teremthetsz ülőhelyet a metrón, vagy parkolóhelyet, vagy egy csésze kávét, ha épp azt szeretnél. De ezeknél jóval nagyobb dolgokat is megteremthetsz. Csak rajtad múlik, hogy mit kívánsz elérni a segítségével.

Ezen az oldalon sok sikertörténetet lehet olvasni mindennapi vonzásokról, de igazi nagy "kvantumugrásról" csak elvétve. Furcsa, hogy ha a vonzás törvénye mindig és minden körülmények közt működik, akkor miért nem szaladgál sokkal több milliárdos az utcán, miért nem lett már mindenki az, mióta olvasta a könyvet, vagy látta a filmet? A rövid válasz erre annyira egyszerű,

amennyire meglepő. Az emberek nagy részéből hiányzik az igazi szándék vágyaik megvalósításhoz. A legtöbben csak beszélnek arról, amit akarnak, csak mozog a szájuk, de nem gondolják komolyan. Ha tényleg el akarod érni, amire vágysz, ha elég volt az apróbb teremtésekből, és valami igazán nagy dobásra készülsz, akkor ez most Neked szól.

Ha vannak vágyaid, ha sokat ábrándozol arról, hogy milyen lesz amikor ezek megvalósulnak, ha pozitívan gondolkodsz, ez mind nagyon szép, de édes kevés ahhoz, hogy a fizikai valóságban megteremtsd őket. Mindez gondolati szinten marad. A gondolatok pedig - hiába mondja azt a Titok film hogy valósággá válnak - nem maguktól ugranak elő a téridő valóságába. Kell hozzá valami, ami szintén benned van, szintén te irányítod, és ugyanolyan fontos mint az üzemanyag az autóban.

Ezek pedig az ÉRZÉSEK!

Gondold csak végig: ha van egy csodálatos autód, de nincs benne benzin, és nem tudsz sehonnan sem szerezni, akkor mire mész az autóval? Nem sokra. Nézegetheted, beleülhetsz, de elindulni nem fog. Ugyanígy van ez a vágyakkal, a pozitív gondolkodással. Ha csak beszélsz valamiről, abból kizárólag akkor lehet igazi valóság, ha ezt olyan hévvel, lelkesedéssel, elánnal, beleéléssel, energiával teszed, hogy valósággal kipattan a gondolatbimbó, és rögtön virágba borul.

A Titok filmben is arról van szó, hogy az érzelmeknek kiemelt szerepe van a teremtésben. Egy dolog azonban nem kapott kellő hangsúlyt a filmben: az érzéseidet is TE irányítod! Ha nagyobb dolgot akarsz teremteni, olyat, amit eddig még sosem, akkor már nem elég a pozitív gondolkodás elsajátítása, több kell. A következő szint az érzelmeink irányítása.

A filmben az érzelmi vezérlő rendszerről beszélnek, ami szerintem nagyon megtévesztő, mert azt a látszatot kelti, mintha az lenne a jó, ha az érzelmeid irányítanak a teremtésben. Ez a legnagyob tévedés, ugyanis pont fordítva működik: neked kell irányítanod az érzelmeidet ahhoz, hogy sikerrel tudj teremteni. Pozitívan gondolkodni viszonylag könnyű, szinte mindenki tud. Érzelmeinket irányítani azonban már nehezebb. Ha szükséged van segítségre, a MESTERKÓD program pont erről szól, leírását itt olvashatod el:
Jelentkezni pedig itt lehet rá:

Visszatérve a kvantumugrásra. Ha a fentieket nem csak elolvastad, hanem meg is értetted, sőt, alkalmazod is, akkor könnyedén teremthetsz meg "nagyobb" dolgokat is. Azért írtam idézőjelbe a nagyobb szót, mert az univerzum nem ismer méretet. Nincs olyan, hogy valami kicsi vagy nagy. Ezt csak Te találod annak, csak a te gondolataid és érzelmeid váltják ki. Az Univerzumnak mindegy, hogy egy homokszemről vagy egy szikláról van szó. Sőt, az méginkább mindegy neki, hogy tízezer forint vagy 1 milliárd forint. Teljesen mindegy. Ugyanannyi energia vagy erőfeszítés kell a megteremtéséhez. Az egyetlen dolog, ami különbözik a két esetben, az az, hogy TE mit gondolsz róla.

Mit gondolsz, melyiket tudod könnyebben megteremteni, a tízezer forintot, vagy az 1 milliárdot?

A kérdésre adott válaszod határozza meg, hogy mi lesz a TE valóságod. Ha úgy érzed, hogy az 1 milliárd nincs elérhető közelségben számodra - valószínű hogy ekkor a bankszámládon sem ez az összeg figyel - akkor ez azt jelzi, hogy ezen kell dolgoznod.

Ha eddig eljutottál, akkor most már biztosan te is tudod a választ a kérdésre, hogy miért van az, hogy a legtöbb ember a Titok ismeretében sem tud "előbbre jutni", mint ahol előtte volt. Bingó! Ők azok, akik már szinte tökéletesen irányítják a gondolataikat, de az érzéseiket nem tudják. A film által keltett látszat, hogy az érzelmi vezérlő rendszered majd irányít, megmondja mikor mész jó irányba, és mikor nem, determinál: ha ez alapján próbálsz teremteni, akkor ugyanolyan eredményeid lesznek mint eddig. Semmit sem változol, semmit sem fejlődsz. Ha végre akarod hajtani a kvantumugrást, akkor tenned kell érte. És nem csak fizikai értelemben.

Ahhoz hogy sikerüljön az ugrás, irányítanod kell az érzelmeidet, mert az felelős minden vágyad megteremtéséért. Ha megfordítod, és te irányítod az érzelmeidet, akkor kilépsz a komfortzónádból, átalakítod a valóságodat, megteremted a legnagyobb dolgokat, amiről csak álmodtál. Ha a pozitív gondolkodás már gyerekjáték, akkor egyetlen feladatod van tehát: irányítsd az érzelmeidet azaz hangold át a rezgésedet magasabb szintre. Ez a két dolog gyakorlatilag egy és ugyanaz. A rezgést, ami a vonzásért felel, ugyanis - ez színtiszta biológia - épp az érzelmek indukálják.

Sok sikert a legvadabb vágyaid megvalósításához!!!

Folyt. köv. hamarosan

HozzászólásokKvantumugrás=go New York:)

Néhány napja megfogalmazódott bennem egy gondolat, melyet barátnőm ébresztett bennem, aki jutalom-utazást kapott főnökétől....egy hetes New York-i utat. Hihetlen erővel kezdett el munkálkodni bennem az érzés.... hogy el kell jutnom oda. Ismeretlen vággyal és erővel tört fel bennem, hogy én is vele tartok a nyáron, ha törik ha szakad. Érzem a tüdőmben a reptéri levegő illatát, a városi forgatagot, és jószerivel biztos vagyok benne, hogy énis ott fogok csücsülni a repülőn, és számolom a perceket, mikor landolok végre imádott városomban.
Szentül meg vagyok győződve, hogy 3 hónap alatt összejön az utazás ára, ami nem csekély összeg. A cikk még több erőt adott nekem, és mosolyogva olvastam. És köszönöm. Azt hiszem jó úton járok. Egészen biztos. Lehet, hogy túlvállaltam magam, de én merek nagyon álmodni. Őszintén remélem, hogy élménybeszámolómat megoszthatom veletek....és megmutatom, hogy a "nagy ugrás" igenis lehetséges.Nem hinném, hogy az a lényeg,

Nem hinném, hogy az a lényeg, hogy valaminek a kivitelezése örömet okozzon, ami boldogságot adjon, attól érezhetjük magunkat többnek, jobbnak.
Ha az örömet okozni kell, ott gáz van. Ahol a boldogságot valami/valaki adja, az szintén jó nagy gáz. Akkor az öröm és a boldogság függ valamilyen külső tényezőtől, ami ha nincs meg, akkor már nincs meg az öröm és a boldogság sem. Az öröm és a boldogság is belvilágunk sajátja, nem kell ahhoz semmi, hogy örülni tudjunk, élvezzük az életünket, hogy boldogok legyünk.
Ha az a fontos, hogy többnek, jobbnak, szebbnek, okosabbnak érezzem magam, akkor bizony annak a jelenre vonatkozó üzenete, hogy béna kacsa vagy most. Nem hinném, hogy ez volna a lényeg.

Szerintem az a lényeg, hogy az életünk alapérzésvilága legyen az öröm és harmónia. De ha adott pillanatban mégsem az, talán az sem tragédia. Sokat tapasztaltunk már, hogy képesek legyünk újból megteremteni az öröm és harmóna alapérzésvilágát. Ez talán a megfelelő kiindulópont a sokat emlegetett bölcsességhez, hogy a tegnapot el kell engedni, az már nem létezik, az már a múlt. A jelent is el kell engedni, egyébként is elmúlik magától. És tudom, hogy ez nekem rossz most, és elengedem, mert tudom, hogy lehet jó is. /És tudom, hogy ez nekem jó most, és elengedem, mert tudom, hogy lehet még jobb is. Hogy a ténykedéseink is örömmel töltsenek el az nagyon fontos, az pedig teljesen magától értetődő, hogy nap, mint nap fejlődünk, az nem cél és nem kérdés. Tudjuk, hogy így van.gondoltam kiegészítem kicsit

az én véleményemmel is az elszabadult helyzetet...

A vonzás törvénye 100%-ban működik. Afrikában is. Az érzelmi rezgésskálát nem csak a gondolatokkal dolgozó Ábrahám tanítások, de a Sedona és a Release módszerek is használják. Mindkettő ezen mászik felfelé. A különbség a módszerben van. Az elengedés könnyebb. Még a Titok film is az elengedéssel indult el végül hosszú stagnálás után! (erről hamarosan írok!)
Kedves tiriarius! Lehet, hogy nem pozitív gondolkodással dolgozik az Elengedés, de a természetes pozitivitást hozza elő az is. Pontosan úgy működik a mögötte rejlő vonzás és rezgések, mint az a pozitív gondolkodók tanítják. Annyi a különbség, hogy kevésbé erőltetett a rendszer.

Amiért nem történnek kvantumugrások az egyszerűen annak köszönhető, hogy a megszokásból eredő biztonság sokkal nagyobb belső igény, mint bármi más. Ábrahámék is azt tanítják, hogy lépésről lépésre haladj, és alapozzál, mert nem fogod bírni! Az elengedés is úgy működik, hogy engedj meg 10ezer ftot, aztán 100ezret, aztán milliót, csak lépésenként. Tudunk néha kvantumugrást csinálni,de ritkán. Az én tanfolyamaimon időnként történik ilyen, egy nagy felismerés hatására, de erre nincs garancia. A lottónyertesek is 95%ban elvesztik, mert nem tudtak hozzáidomulni. Nem azért, mert ne érdemelné, hanem mert nincs meg a stabil jó érzés.Az afrikai éhező is csak a "kicsit éhes" szintig tud előremenni egy lépéssel.
Takarítani kell, hogy lazán, jó érzéssel légy képes, erőlködés nélkül figyelni a kíván irányba! :-)Szia Jamy! Amit leírtál az a

Szia Jamy! Amit leírtál az a teremtés tökéletes formája. Amikor érzed hogy szeretnél valamit, de ugyanakkor tudod hogy teljesülni is fog, mert megvan a hit, sőt a hited 100%-os ami már tudás: tudod hogy úgy lesz és meg is történik. Ez lehet kvantumugrás is, meg valami egyszerű dolog is, lényeg hogy ezt kell érezni ahhoz hogy - bármit - meg tudj teremteni. A kvantumugrás az, ami ezek közül olyan, amit még sosem csináltál, ami egy teljesen új állapotba visz el, ami a komfortzónádon messze túl van. Ezekre viszont épp az a jellemző - és ez jelzi hogy igazi nagy lépés saját fejlődésedben - hogy nem megy elsőre, mert még meg kell tanulni hogy jutsz el oda. De ez a legizgalmasabb benne, hiszen sosem a teremtés célja ad örömet, hanem az, hogy eljutsz oda. Ahogy a helymászó sem azért megy fel a Mount Everestre mert ott fenn olyan hű de jó, hanem azért mert maga az út, hogy feljut, és a tudat, hogy képes, és igen, megvalósítja, ez az ami sikert jelent, és örömet, boldogságot ad. Vagyis a kvantumugrásban is az a jó, hogy eljutsz valahová, fejlődsz általa. Több leszel, más leszel.Akkor mégsem léptél le, Triarius

Szerintem jónéhány dolog félrekapcsolódótt a fejedben.
A vonzás törvénye nem egyenlő a titokkal
A vonzás törvénye nem egyenlő a pozitív gondolkodással
A vonzás törvénye nem egyenlő az akarással
A vonzás törvénye nem egyenlő a hittel

A vonzás törvénye azt mondja ki, hogy azt vonzod be, ami munkál benned. A teljes tudattartalmaddal, életednek minden másodpercében állandóan teremtesz. A titok az egésznek a felszínét kapirgálta meg. A legelején kiderültek a korlátai számomra, de sok minden megértésében segített.

Ahogy a Mi a csudát? c. film is nagyon sok dolgot megértetett velem. A filmben a lényegi információk és ismertetett kisérletek David Albert akármiféle állásfoglalásától teljesen függetlenül állnak. Mint a víz kikristályosodási mintázata, a megfigyelő jelenségköre és sok minden más. Ha David Albert sosem lett volna a filmben, hanem valaki más magyarázza el a szuperpozíciót és a megfigyelőt, akkor is áll nekem a film, nem David Albert nevéért és magyarázatától fogtam fel az alapinformációkat.

A krónikus betegségekből akkor lehet kigyógyulni, ha az összes leckét, ami a helyzetben benne van elsajátítottuk, ha az összes, az adott lelki traumakörhöz kapcsolódó szálat szépen felgöngyölítettük. Az akut nyavalyák az aktuálisan átélt lelki trauma feloldását hivatottak szolgálni, a krónikus betegségek viszont összekapcsolódnak a tudatalattiban a traumakörhöz kapcsolódó élmények lenyomataihoz ebből és a korábbi életekből. Addig senki nem gyógyul ki, amíg fel nem dolgozza az abban lévő traumákat. Nagy része a feldolgozásnak nem jut el a tudatos tudatig. Ha végére érünk a feldolgozásnak, nyom nélkül rövid idő alatt eltűnik a nyavalya. Sokat lehet segíteni tisztításokkal, egészséges életmóddal, de a gyógyulásnak csak töredéke a fizikai szint normalizálódása.

Remélem ezzel megválaszoltam a nem hittem és megtörténteket is.
Kevés múlik azon, ahogy a tudatos tudat mit hisz el, azon már több, hogy a tudatalattiban mi a futó program az adott jelenségről. Ha a kettő fedésben van, akkor a várakozások szerint fognak történni az események, ha ellentmondásban van, akkor a tudatalattiban lévők valósulnak meg.

Az emberek zöme úgy gondolja, hogyha beveszi a pirulát, akkor meggyógyul. A krónikus eseteket kivéve megtörténhet, de nagy a valószínűsége, hogy a pirulának semmi köze a gyógyulásához.
Az apósom pedig azt gondolja, hogy a pálinka a záloga az egészségének. Mivel nem megy el ovorshoz, ezért amikor szédül, akkor megméri a vérnyomását, ami persze magas és egy kis pálinkával lejjebb tornássza.
Az MLM agymosáson átment sógornőm egy darabig a hitre alapozott.
Kinek mi?
Nekem az energiák mindent elárulnak.

Az NLP-vel a migrénemet egy életre beszüntettem. Olyannyira sikerült a gyakorlat, hogy akkor sem fáj, ha tényleg baj van. De volt problémagóc, amivel csak néhány órás átmeneti eredményt sikerült elérni, arra nem jó. Ez a problémakör fél éve él, de már nem hiszem, hogy soká tart. Tudom, hogy még van mit bányásznom a tudatalattiban. A lényege a folyamatnak az elengedés mellett a morfogenetikus mező kiigazítása. A morfogenetikus mező rendbetételét az elengedés nem tudja pótolni.vonzás

És akkor még egy saját tapasztalat.

Volt egy makacs betegségem. Nagyon sokáig próbáltam megszabadulni tőle. A normál orvosi kezelés mellett sok mindent megpróbáltam: természetgyógyászat (többféle módszer), agykontroll, NLP, vizualizáció, EFT, stb. Szinte mindent kipróbáltam. Hittem a gyógyulásban, pozitívan álltam hozzá, vágytam rá. Az eredmény nagyon korlátozott volt. Nem mondom, hogy nulla, de nagyon kevés.

Aztán eljött a gyógyulás. Úgy jött el, hogy nem akartam, nem hittem benne és semmi különösebb pozitív érzésem nem volt. És ami a lényeg: váratlanul, véletlenek folytán, egészen valószínűtlen módon. Akkor, amikor nem is akartam.
Akik esetleg ismerik a Sedona módszert (Elengedés technikát), azoknak ismerősek lehetnek az ilyen sztorik.Idézet

Alátámasztásként egy kis idézet, nem tőlem:

Akkor hadd foglaljam össze, hogy látom a dolgokat, legalábbis a jelenlegi megértési szintemen:
Amikor a világra jöttél, valamilyen képességet hordoztál magadban. Lehet, hogy ezt már rögtön tudtad, de az is lehet, hogy nem. És az is lehet, hogy még most sem tudod. De előbb vagy utóbb érezni fogod magadban. Készülj rá, hogy az elmét ítéletet fog mondani fölötte. Ha az elméd rossznak ítéli, akkor terápiára fogsz járni, vagy valamilyen módszert keresel, esetleg drogokba vagy káros szenvedélyekbe menekül, hogy valahogy kezelni tudd, vagy el tudd rejteni, meg tudd oldani, el tudd engedni vagy el tudd fogadni. De ha már sikerült eltávolítanod azt az akadályt, ami gátol a képességed kihasználásában, eljött a cselekvés ideje. Röviden az Isteni bábja leszel, de a saját életedben te leszel a bábjátékos.
A választási lehetőséged abban áll, hogy együtt haladsz-e az áramlattal, vagy nem.
És ez a szabad akarat, nem más. Vannak, akik „szabad nem akarásnak” nevezik, mivel a valódi döntési szabadságod abban áll, hogy cselekedsz-e az impulzus hatására vagy sem.
P.T. Barnum, a nagyszerű showman és marketingzseni, akiről a There's a Customer Born Every Minute című könyvemet írtam, is tudta ezt. A tettek embere volt. Nagyban csinálta a dolgokat. De mindig valamilyen felsőbb parancsnak engedelmeskedett. A sírkövére azt vésette föl: „Ne az én, hanem a te akaratod legyen meg.”
Az ötleteiből úgy lettek tettek, hogy az elméje nem szólt bele a végrehajtásba, ő pedig hagyta, hogy az eredmények úgy alakuljanak, ahogy, bízva abban, hogy mindez az univerzum teljes képének a része. Képes volt arra, hogy elengedje a dolgokat miközben cselekedett.

Az idézet szerzője sok tucat önsegítő program marketingese, a Titokból is ismert Joe Vitale, és a Zero Limits című könyvől való.hit

És akkor már csak a "nem hittem benne és bejött" magyarázatát kell meglelni. :-))

De rendben, neked ez a tapasztalatod. De hogy más embernél ez hogy működik, azt te sem tudhatod, legfeljebb hihetsz abban, hogy ez a másik ember is úgy működik, mint te, de ez is csak egy hit lesz.

Máskülönben volt már olyan tapasztalatod, hogy valamiben hittél, és nem jött be, aztán később kiderült, hogy ezzel jártál jól, mert ha bejött volna a hited, akkor pórul jártál volna? Én már sokszor láttam ilyet. Ami viszont azt juttatja eszembe, hogy talán van valaki fölötted, aki nálad jobban tudja, hogy neked mi a jó?

"Ne az én akaratod legyen meg, hanem a tiéd!"

Szerintem ez az igazi Titok.szembe

Nos, láttam pl. éhezőket személyesen, ha úgy tetszik, személyesen ismertem őket (jártam Kambodzsában, az a Föld egyik legszegényebb országa).

De persze nem kell ilyen messzire menni.
Van olyan ismerősöm akik végigaggódta az életét. Állandóan szorongott, hogy ilyen baja van meg olyan baja van. Szóval "vonzotta" a bajt. A testvére egészen más típus volt. Nem aggódott, nem szorongott a betegsége miatt, inkább vidám volt. Ma a szorongós közel jár a 80-hoz és relatíve jó egészségnek örvend, a testvére pedig meghalt betegségben, mielőtt a 70-et elérte volna. Vagyis éppen fordítva történt, mint ahogyan az állítólagos vonzás törvénye szerint történnie kellett volna.

Napoleon Hillről már részletesen írtam, az ő története sem éppen érdektelen ebből a szempontból.

Vagy nézzél meg egy sportversenyt. Akármilyet. Hányszor látni olyat, hogy kimegy egy csapat, az esélyesek. Nagyon hisznek a győzelemben, nagyon koncentrálnak. Hegyeket mozgat meg a hitük. Aztán kiállnak ellenük az esélytelenek. Akik maguk sem tudják, mit keresnek a pályán. Szinte el sem hiszik, hogy egyáltalán ott vannak. Aztán úgy esik, mégis az esélytelenek győznek.

Vagy mondjam azt, hogy nagyjából a titokguruk egyike sem csinált üzletet semmi másból, csak az ezerféle Titok-termék árusításából? Pedig ha a Titok annyira penge, akkor elméletileg akárhol is sikeres lehetsz vele, mondjuk a tőzsdén, az ingatlanbizniszben vagy a filmiparban? De ők mégsem ott vitézkednek, hanem beállnak szemináriumokat tartani meg a Titkon túli újabb titkok negyedik folytatását kiadni. Vagy ott van a sokak által félistenként tisztelt Tony Robbins, aki sok ezer dolláros szemináriumokat tart. Aztán amikor saját üzletet csinált, nagyot bukott vele, pedig adva volt a lelkes törzsközönség, nem a semmiről kellett indulnia. Tony Robbins egyébként a jó házasságról is írt könyvet, el is vált nemsokára.

Ugyanakkor azok, akik önerőből értek el nagy üzleti sikert, mint Warren Buffett, Donald Trump, Soros György vagy éppen Bill Gates, semmi olyasmit nem hirdetnek, hogy Titok meg pozitív gondolkodás (pedig ők is írtak arról, hogyan érték el a sikereiket). Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja?

Most csak úgy hirtelen ennyi jutott az eszembe. És kérlek, ezt most ne úgy veddd, hogy le akarok szólni bármit is, vagy el akarom venni bárkinek a kedvét, vagy a hitét gyöngíteni, vagy bármi... Csak leírom azt, amit látok, tapasztalok, értékítélet nélkül. Ezekkel az információkkal mindenki azt kezd, amit akar. Én azt javaslom, hogy ne ettől tegye függővé a saját hozzáállását.

Úgy gondolom, hogy a saját életéből mindenki találhat példákat arra, hogy valami működött, mert hitt benne, vagy pozitívan gondolkodott, vagy ilyesmi. A múltra visszatekintve. De ahogy már többször írtam, egy törvény attól törvény, hogy igazolható vagy cáfolható. Az igazolás meg a cáfolat pedig úgy végezhető el, ha előre meg akarunk jósolni valamit. Aztán vagy úgy lesz, vagy nem lesz úgy. És akkor kiderül.

Az egyik kedvenc mondásom Lester Levensontól, a Sedona módszer / Release technique alapítójától származik: "Még a lehetetlen is azonnal lehetségessé válik, mihelyt mindent elengedsz."
(Ez alatt azt érti, hogy elengeded a pozitív és negatív érzelmeket az üggyel kapcsolatban).
De ezt is mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Viszont hinni nem szükséges benne, csak ki kell próbálni.Triarius, a körmonfont

Triarius, a körmonfont magyarázatokat mindig akkor szoktam hallani, amikor meg kell magyarázni, hogy miért nem megy. Amikor hárítják a felelősséget az emberek az életük eseményei kapcsán. Meg, a pedig én úgy akartam! De nem veszem be soha. Az önámítások rejtelmeit az NLP többévi alkalmazásával megtapasztaltam, nagyon sokat felfejtettem a saját életemben, már régóta nem veszem be se a saját mellébeszéléseim, se mások dumáját. Ha veszi az ember a fáradságot és megbecsüli magát annyira, hogy nem hazudik magának, akkor rátalál a "hittem benne és nem jött be" valós okára, ott legbelül.

:)Szia Triarius!

"Aki azt mondja, hogy mindig mindent meg tud magyarázni, akár a "Vonzás törvényével", akár hittel, akár pozitív gondolkodással, az előbb vagy utóbb szembe fog kerülni a tényekkel."
Mi az amivel szembekerültél?Az Afrikai éhezőket hagyjuk,messze vannak és nem ismerjük őket személyesen.Saját életedből?Mert én most gondolkodom a saját életemen és minden "passzol" a vonzás elméletbe,körmönfont magyarázat nélkül,nem tudok olyan történésről, ami csak úgy volt és nem volt neki oka,hogy miért volt.Nem zavar amúgy,ha nem én vagyok az okos....de tényleg nem értem mikre gondolsz.Kedves Admin!

Amikor úgy élem meg a jelent,mint egy sima élőlény,kötöttségek nélkül és érzem a pillanatot magam körül,nem gondolkodom,csak vagyok...és amikor ebben az állapotban vagyok akkor gondolok valamire és nem elhiszem, hogy sikerül,hanem egyértelmű,hogy úgy lesz,de ha nem úgy lesz az se baj,mert hiába érzem,hogy sikerül ugyanakkor mindegy,hogy sikerül-e ....és pár órával később megtörténik amit akartam....akkor ez a kvantumugrás?Vagy ez mi?gyakorlat

Van egy érdekes gyakorlat a Release Technique nevű rendszerben (ami a Sedona módszerhez hasonló, szerintem kicsit jobb is, de ez szubjektív dolog).

Föltesszük magunknak a kérdést: Megengedhetem-e magamnak, hogy ne nekem legyen igazam, és a dolgok másképp legyenek, mint ahogy gondolom?

Aztán meg kell válaszolni a kérdést. Igennel vagy nemmel. Ha nemet mondunk, az sem baj. A lényeg az, hogy kiengedjük azt érzést, ha úgy tetszik, energiát, amit ilyenkor érzünk. Engedjük távozni. Mindjárt jobban érezzük magunkat utána.

Aki azt mondja, hogy mindig mindent meg tud magyarázni, akár a "Vonzás törvényével", akár hittel, akár pozitív gondolkodással, az előbb vagy utóbb szembe fog kerülni a tényekkel. Előbb-utóbb egy csomó olyan dolog fog felbukkanni, ami nem fog passzoli a fejünkben megalkotott kis skatulyába.

Ilyenkor két dolgot lehet tenni. Az egyik az, hogy ragaszkodunk az igazunkhoz, kitalálunk mindenféle körmönfont magyarázatot, feltételezzük, hogy ez vagy az nem úgy volt, hanem amúgy, esetleg nem veszünk tudomást nyilvánvaló tényekről, szóval nem engedjük a hitünket rombolni.

A másik lehetőség az, hogy megvonjuk a vállunkat, és azt mondjuk, hogy "elengedem azt a kényszert, hogy mindig igazam legyen, hogy mindig én legyek az okos, hogy mindig úgy legyen, ahogyan én gondolom." És éljük az életünket tovább.

Nekem ez utóbbi jön be.Köszönöm a hozzászólásokat, a

Köszönöm a hozzászólásokat, a többieknek is. Csak végigfutottam de ha jól láttam a többi nagyobb részt nem témába vágott, úgyhogy azokra nem reagálnék :-) Hamarosan jelentkezem ennek a folytatásával is, de előbb Shakti újabb kvantumugrásáról szeretnék beszámolni, róla tudnotok kell, hogy az egyik ős-secretes, és aki találkozott vele élőben az tudja hogy mennyire lobbanékony, szenvedélyes, energikus típus. Pont, amiről írtam, hogy ez kell a teremtéshez, Shakti az élő példa arra, hogyan kell ezt jól csinálni...Szia Ragyogás! A kvantumugrás

Szia Ragyogás! A kvantumugrás alatt azt értettem, hogy valaki az épp aktuális körülményei, helyzete, eredményei közül egy nagyobb ugrással több szintet lép egyszerre. Igaz lehet ez bármire, mondjuk Shakti példája is jó, hajléktalan munkanélküliből fél óra alatt lakástulajdonosként, és állással... vagy az is kvantumugrás, ha a jelenlegi fizetésed ötszörösét kezded keresni jövő hónaptól, stb.

A cégek nagy része az üzleti tervét úgy állítja össze, hogy kiindul az aktuális eredményekből, eladásokból, és azt "extrapolálja" azaz vetíti ki a jövőre nézve. Ez a bevált gyakorlat. Ehhez képest van egy olyan lehetőség, amivel csak kevés cég dolgozik, hogy kitűz magának egy "kvantumugrást", mondjuk a tavalyi árbevétel ötszörözését. Mikor ezt kitűzte, akkor elkezdik az összes munkavállalót erre a célra fókuszálni, és MEGOLDÁSOKAT keresni az új célokhoz. Így megfordul a logika. Mivel a célok befolyásolják az eredményt, könnyen sikerülhet megvalósítani, hiszen az új cél beindítja a kreativitást, a rejtett tartalékokat. Megváltoztatja a gondolkodást. Nem az lesz a kérdés, hogy hogy lehet 10%-kal növekedni, hanem hogyan ötszörözhetjük meg a bevételeinket. Ugyanígy tűzhetünk ki célokat saját magunknak is. Ezek mind olyan célok lesznek, melyek messze túl vannak a komfortzónánkon, és megkívánják hogy fejlődjünk. Kinyitják az elmét, a kreatív ötletekre. Persze nem szabad hogy mindez kényszer legyen, sokkal inkább játék!

Amit írtál, az nem nagyon értettem: "amikor összhangba hozva rezgésemet, és megemelem magasabbra, mint a köröttem levők rezgése, és innen irányítani tudom." mit irányítasz? a többieket, vagy a rezgésed?de hidd el, hogy kicsit sem olyan vagyok, amilyennek elképzelsz.

elhiszem.
de hidd el, kicsit sem képzellek el olyannak, amilyennek szerinted elképzellek. Én csak olyannak látlak, amilyennek mutatod magad. Mindkettőnknek van választása: én nézhetlek más szemmel, te mutathatod magadat másmilyennek, de maradhat minden a régiben.
Amennyiben pedig arra vágysz, hogy valaki összetörje a hitedet, nos, nem engem kell kiszemelj erre!
Amit így búcsúzáskor gondolok, hogy ha én valakivel le akarnék ülni meginni egy sört, vagy valamit, akkor igyekeznék vonzóvá tenni valamilyen módon ezt a lehetőséget. Ez neked - legalábbis nálam - nem jött be. Igaz, nem is törted magad ezzel.
Talán azzal nem bántalak meg, ha Isten áldását kérem rád és az életedre: Isten áldjon meg!válasz

Na, most hülyét csinálok magamból, miután már elbúcsúztam, de mindegy.
Személyes megtámadtatás címén.

Kedves kreátor!

Amiket írtál, azok a tipikus pozitívgondolkodás-egyenszövegek.

1. Vélelmezzük, hogy a másik egy sikertelen balfék, akit sajnálnil kell. Egyben le is sajnáljuk. Vállon veregetjük egy kicsit: tudom, hogy te sikertelen ember vagy, de nem baj, azért sajnállak. Van ebben egy icipici fölényeskedés is, éppen csak egy csipetnyi.

Válaszom: egy kicsit sem érzem magam szerencsétlen vagy frusztrált embernek. Elég jó anyagi körülmények között élek, és a magánéletem is nagyjából rendben van. Az egészségemmel sincsenek nagyobb gondok. Ezt vonzottam be, úgy látszik.

2. Te most mások hitét igyekszel összetörni.

Válasz: Ezt MLM mozgalmakban szokták mondogatni, van is rá egy külön kifejezés angolul: dreamstealer. Amway motivációs anyagokban van, hogy ne is állj szóba a "dreamstealerekkel", mert akkor csak bajod lesz az ő negativitása miatt.
De nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy ha az ember hisz valamiben, akkor nagyon szívesen fogadja az ellenérveket.

Én pl. hiszek a Sedona módszer nevű technikában, amely nem a hitről és nem is a pozitív gondolkodásról szól. És nagyon szívesen hallok ellenérveket, ellenpéldákat, mindenki nyugodtan próbálja meg "összetörni" a hitemet! Hálás vagyok érte!
Ha ugyanis a hitem nem valós alapokon áll, akkor nem is baj, ha elgondolkodom az ellenérveken, hátha kicsit jobban megvilágosodom. Ha pedig valós alapokon áll, akkor annál inkább meg fog erősödni a hitem, minél inkább körüljárom az ellenérvek hatására.

Aki attól fél, hogy majd összerombolják a hitét, az a saját bizonytalanságát, a saját hitetlenségét félti attól, hogy a felszínre kerüljön. Ahogy mondani szokták, a fanatikus hite a legbizonytalanabb.

Igyekeztem objektív lenni, már amennyire lehet. Amit pl. Napoleon Hillről vagy a Mi a csuda filmről írtam, azt bárki nyugodtan ellenőrizheti, hogy úgy van-e. Jellemző, hogy érdemben nem is reflektált rá senki.

Azt, hogy élveztem, nem azért írtam, mert perverz és sötét gyűlölködő érzéseim kiélése nekem élvezetet okozott volna, hanem udvariasságból, mindamellett őszintén: mert mindig öröm az, ha mások reagálnak a gondolataimra, még akkor is, ha ebből vita kerekedik. Ezért pedig hálás vagyok, hiszen mások időt szántak rám, ami öröm.

Szerintem fölösleges személyeskedni és a másikat sztereotípiákra csomagolni. Mert az élet nem ilyen szokott lenni. Én meg különösen olyan vagyok, aki nehezen passzírozható skatulyákba. Ha leülnénk és meginnánk egy sört vagy bármit, akkor te is látnád. Így virtuálisan persze nem, de hidd el, hogy kicsit sem olyan vagyok, amilyennek elképzelsz.

Persze végső soron mindenki abban hisz, amiben hinni akar.Igyekeztem kimaradni, nem sikerült

Nem szívesen elemzem senki viselkedésének a hátterét, örülök, hogy mind ritkában vagyok itélkező, most mégis el kell mondanom néhány dolgot.
Néztem Admin igyekezetét, Shakti hiábavaló próbálkozását, Nux Vomica (miért e név egyébként?) kitartását, Jamy jó szándékát (bocs, ha valakit kihagytam) és Hálás vagyok Kikericsnek az egyenességéért. Nekem fontos ez a történet.(az első szón van a hangsúly) Nekem.
Szerintem "T" nem azért sikertelen a vonzásban (egyáltalán nem sikertelen egyébként, volt alkalmunk tapasztalni mi mindent vonz igen hatékonyan), a tudatosságban inkább, mert nem is akar. És annyira nem akar, hogy ez már fáj neki, és a fájdalmat bizony ellensúlyozni akarja. Le kell vezesse valahol. Mondta is: "élveztem az eszmecserét."
A feleségem szokta mondani: nem érdemes felváltani. És tényleg nem. Megvonta a vállát, és továbbállt. Talál magának ujabb fórumokat, ahol dühösködhet tovább. Vannak emberek bőven, akik nem képesek jól érezni magukat, amíg nem érzik magukat elég rosszul.
Ez rendben is van. Nem tudod megváltoztatni (rövid távon biztosan nem) az embereket. Mindig lesznek, akik beszólnak, bármilyen kedves vagy. Mindig lesznek, akik kihasználnak. Mindig lesznek, akik eléd vágnak a csúcsforgalomban. Mindig lesznek, akik ellopják a pénztárcádat. Mindig lesznek, akik felelőtlen törvényeket hoznak. Mindig lesznek, akik visszaélnek valamivel. Sem a hangulatod, sem a jó érzésed nem függhet ettől. Ezt tudjuk, és tudjuk azt is, mennyi munka van abban, hogy ez így legyen.
Sajnálhatjuk "T"-t, vagy bárki mást, aki a sértődésben vagy a sértegetésben ragad, de mire megyünk vele, és ő mire megy vele?
Ezért vagyok hálás Kikericsnek. Mert éppen ez a cikk - mégha leszólta maga a szerző is - arról szól, hogy csináljuk jól. Hogy csináljuk úgy, ahogy működik. Tegyük bele, amit kell. Tegyük bele a hitet, mert csak az hozza a tüzet, ha van hitünk. a hit hiánya megöli az eredményt. És "T" és a hozzá hasonlók a hitet igyekeznek összetörni. És azt hiszem, sok hitet sikerül is nekik.
És igenis ki kell állni az igazunkért időnként, ki kell állnunk a hitünkért még akkor is, ha nem vagyunk biztosak az igazunkban.
Nos, jól összeofftopicoztam a témát. Bocs.felelősség

Kedves Nux Vomica!

Ahogy mondtam, befejeztem, nyilván más a rezgésszámunk. :-))

Egyébként én abszolút híve vagyok az egyéni felelősségnek, de a józan észnek is.
Most adtál egy komplett elemzést arról, hogy mit csináltam rosszul, miközben halvány fogalmad sincs a körülményekről.

Pl. arról, hogy a főnököm és én több száz km távolságban dolgoztunk, még havi rendszerességgel sem találkoztunk, és telefonon is csak nagyon ritkán beszéltünk. Szinte soha. Már csak ezért sem tudtam volna csak úgy "elé állni", hiszen a legszimplább találkozáshoz is heteket kellett egyeztetni.

De nagyon sok olyan dolog volt az életemben, amikor hittem valamiben és nem sikerült, és olyan is akadt, amikor nem hittem valamiben, és mégis sikerült. Szerintem másnak is volt már ilyen. Legfeljebb nem akar rá visszaemlékezni.

A "What the Bleep" filmről minden kommentár nélkül idézem a filmben szereplő David Albert véleményét:

I was edited in such a way as to completely suppress my actual views about the matters the movie discusses. I am, indeed, profoundly unsympathetic to attempts at linking quantum mechanics with consciousness. Moreover, I explained all that, at great length, on camera, to the producers of the film ... Had I known that I would have been so radically misrepresented in the movie, I would certainly not have agreed to be filmed.

"Úgy vágták össze a mondanivalómat, hogy tökéletesen a visszájára fordították a nézeteimet a film témájáról. Valójában én egyáltán nem értek egyet azokkal a kísérletekkel, amelyek a kvantummechanikát a tudatossággal akarják összekapcsolni. Mi több, mindezt részletesen elmagyaráztam ezt a kamerák előtt a film készítőinek... Ha tudtam volna, hogy ennyire kifacsarják a mondanivalómat a filmben, akkor biztosan nem vállaltam volna a szereplést. "

Ennyi.Nem én voltam, nem én akartam, nem az én felelősségem, de igenis

Nem én voltam, nem én akartam, nem az én felelősségem, de igenis és hittem.
Triarius, ha nem Te voltál, akkor ki? A körülmények? Ilyen nem létezik.

Triarius, elmesélem, hogy a főnököddel miért nem boldogultál.
Kezdjük az elején. Ugyanis a teremtésed problémája nem ott kezdődött, amikor kivitelezted a kérésed teljesülésének vizualizációját.
Hol kedződik a félreértés? Ott, hogy azt gondoltad, Triarius, hogy csak a helyzetgyakorlat teremt. Nem csak a helyzetgyakorlat teremt, hanem állandó jelleggel teremted a főnököddel való viszonyodat, 24 órában a róla alkotott véleményed, elképzelésed szerint. Nem a titok teremtős vagy manipulációs módszereivel tálaltad volna a kérésed a főnöködnek, ha biztos lettél volna abban, hogy az első szóra teljesíteni fogja a kérésed, hanem csak odaálltál volna elé és elmondtad volna a kérésed.
Szerintem valójában nem tartottad valószínűnek, hogy a főnököd teljesíti a kérésed, ezért fordultál a vizualizációs technikához. Egy pár perces vizualizáció a főnöködhöz való alapvető hozzáállásod által teremtett miliőt nem írja felül.

A mi a csudát... című filmben jól ábrázolják azoknak a viszonyulásoknak a fixációját, ami az emberi kapcsolatainkat jellemzik. "A főnök undok" sok hónapja vagy éve fixált kapcsolatrendszert nem fogja felülírni a vizualizációd. A főnöködnél semmit nem fogsz soha elérni vizualizációs technikával, ami a főnökkel kapcsolatos beállítódásodnak ellentmond.

A kérésed azért nem teljesült, mert ámítottad magad, csak a vizualizáció idejére tudtad elképzelni, hogy a főnököd van olyan rendes, hogy teljesíti a kérésed, alapvetően tovább futott a szokvány programod a főnökről.

A film nekem arra jó, hogy megértsem a teremtés és saját magunk jónéhány működési mechanizmusát.
A megfigyelő jelenségkört egyetlen másik film sem tudta elmagyarázni nekem. De mostmár értem. Azt is, hogy mitől olyan rémesen kemény az asztal annak ellenére, hogy semmi más, csak energia és információ. Az talán elfogadhatóan bizonyított, hogy a véletlenszám-generátorokat egyszerű gondolati befolyás eltéríti a matematikai valószínűségektől. Ahogyan az összekapcsolódás elméletét is sikerült bebizonyítaniuk a formázott dobozkákkal. Ezek nem légből kapott kísérletek. Megismételtek, úgy, ahogy kell.

A tudomány nem általában létezik, hanem abban a konkrét kontextusban, amiben élünk. A tudomány annyit tud, ahol éppen tart, a tudósok is megfigyelők. És természetesen nincsenek abszolút igazságok, mert minden eredményt néhány évtizeddel később alaposan megcáfolnak. Adott tudatossági szintnek megfelelő tudások vannak. Ebből a kvantumvilág műkődéséről ennél jobb filmet nem láttam, és nagy Hawking rajongó és értő vagyok.

A teremtéseid ott csúsznak el, hogy azt hiszed nem léteznek a múltbéli kötöttségeid, mintha most akármit meg tudnál teremteni. Teljes tudatunkkal teremtünk, nem a felszíni szándékainkkal. A felszíni szándékaink arányát jó esetben 3%-ra tehetjük, nem többre. Ezzel a szándékkal csak akkor tudsz pontosan teremteni, ha összhangban, ha szinkronban van a többi, 97%-os tudattartalmaddal. A 97% tudattartalmad a felszíni szándékod nélkül eddig is megteremtette a világod. Ha viszont nem akarod azt a rutint követni, ami eddig volt, akkor bányászni kell. Kulcsfontosságú a tudattalanul futó rutinok feltárása.
Nem fogsz előbbre jutni, ha kívül keresed a hibást, ha a körülményekre fogod a szándékolt teremtéseid kudarcát, ha merő véletlen az életed. Bár annyi marhaság történik velünk, hogy valóban nehéz az összesért felvállalni a felelősséget.
Ha valami nem jön össze, annak az oka belül van, nem kívül. Meg kell keresni a rutint, ami fut, ami meghiúsítja a szándékod megvalósítását. Felül kell írni a rutint és a szándékod teljesül.bizonyíték

Kedves Kikerics!

Semmilyen bizonyítékot nem követelek senkitől. Csak szeretem a dolgokat tisztán látni. A jót és a rosszat is, a pozitív és a negatív dolgokat egyaránt. És nem szeretem a bombasztikus kijelentéseket, mint pl. azt, hogy a "Vonzás Törvénye" természeti törvény, ami mindig működik. Vagy hogy a "Mi a csudát..." c. film tudományosan bizonyít bármit is, és még sorolhatnám.
Mert csupán a saját életemből példák tucatjait tudom mondani, amikor nem működött, és nem azért, mert nem hittem benne! Sajnos a dolgok bonyolultak, és nem mindig intézhetők el summás kijelentésekkel.

Egyébként nem kínoztam magam, inkább élveztem az eszmecserét.

De igazad van, elköszönök és nem zavarok többet, mindenkinek jó rezgésszám-emelést kívánok, lehetőleg sok milliárd herzes tartományban.Triariusnak

Kedves T!

Én komolyan nem is értem ezt az egészet.
Annyira vártam Admin írását, erre jön utána ez a végeláthatatlan kommentdömping. És miről szól?!

Ahogy olvasom a gondolataidat, egyre inkább inkább nem értem, hogy Te miért vagy ezen az oldalon? Milyen bizonyosságot keresel? Milyen bizonyítékokat akarsz?

Én úgy vélem, az élet legfontosabb dolgait a HITÜNK mozgatja, amit képesek vagyunk elhinni, az teremtődik körénk. Én most azon dolgozom ( magamon) hogy ezeket a határaimat egyre szélesítsem. Ez tudati munka és fizikai törvényekkel aligha magyarázható vagy ha igen, engem akkor sem nagyon érdekel.

A "thesecret" is működik. Ha nem tudsz hinni benne, hogy a tudatosságod megerősítésével átveheted az irányítást, ha minden állításra azonnal van egy ellentmondásod, ha nem érted, hogy a HIT legfontosabb attribútuma a megmagyarázhatatlanság - akkor miért kínzod magad ezen az oldalon?

S. Admin! Köszönöm az írást és várom a folytatást!

A legjobbakat
K.tudósok

Rendben, nem kell mindent elhinni. Szerintem sem.

De itt nem erről van szó. Hanem arról van szó, hogy tudományosnak állítanak be egy olyan valamit, ami nem tükrözi a tudósok álláspontját, sokkal inkább a Ramtha kultusz álláspontját tükrözi. Vagyis becsapják a nézőt. A filmben szereplő David Albert öt órán keresztül magyarázta a stábnak, hogy szerinte és az uralkodó tudományos álláspont szerint miért nem szabad a kvantummechanikát összekapcsolni a tudatossággal. Ebből az öt órából lett aztán néhány perc, amit úgy vágtak össze, hogy lényegében az ellenkezőjét sugallja. Mikor David Albert tiltakozott, azt mondták neki, azért vágták így össze a szövegét, mert "negatív" volt.

A filmben felbukkanó testes hölgy egyébként Rámtha médium, bár ezt sehol nem tüntetik fel (csak a film végén apró betűkkel). Ismétlem, mindez nem baj, csak akkor ne hivatkozzanak arra, hogy ez milyen tudományos, mert nem az.Kedves Triárius!

A tudósok sok mindent megállapítanak.Azt is,hogyha egy embernek nincs pulzusa akkor leállt a szíve és halott.Régen én is elhittem amit a tudósok mondanak.De személyesen találkoztam pár éve valakivel aki előttem állította le a pulzusát 1-2 percre,utána csöndben volt egy kicsit,kiment inni egy pohár vizet és semmi baja nem volt.Rosszul én voltam,mert egy világ dőlt össze bennem és elkezdtem megkérdőjelezni kábé pont mindent amit odáig bárki is mondott nekem az életben.A pasinak egyébként tibeti tanítója volt és állítása szerint tovább is le tudta volna állítani a pulzusát,csak nem akarta,mert volt már,hogy úgy rosszul lett,de 1-2 perc simán megy neki,10 év alatt tanulta meg.Ja,tök ismeretlenül úgy felvázolta a személyiségemet,hogy még olyat is mondott amit én akkor még nem tudtam magamról,csak utólag jöttem rá, hogy igaza volt.Szerintem nem kell mindent elhinni amit a tudósok mondanak,mindig rájönnek valamire aztán száz év múlva meg rájönnek,hogy rosszul tudták.
Engem érdekel amúgy ez a kvantumugrás amit Admin írt...csak nem annyira értem hogy mi az.Kedves Triárius!

A tudósok sok mindent megállapítanak.Azt is,hogyha egy embernek nincs pulzusa akkor leállt a szíve és halott.Régen én is elhittem amit a tudósok mondanak.De személyesen találkoztam pár éve valakivel aki előttem állította le a pulzusát 1-2 percre,utána csöndben volt egy kicsit,kiment inni egy pohár vizet és semmi baja nem volt.Rosszul én voltam,mert egy világ dőlt össze bennem és elkezdtem megkérdőjelezni kábé pont mindent amit odáig bárki is mondott nekem az életben.A pasinak egyébként tibeti tanítója volt és állítása szerint tovább is le tudta volna állítani a pulzusát,csak nem akarta,mert volt már,hogy úgy rosszul lett,de 1-2 perc simán megy neki,10 év alatt tanulta meg.Ja,tök ismeretlenül úgy felvázolta a személyiségemet,hogy még olyat is mondott amit én akkor még nem tudtam magamról,csak utólag jöttem rá, hogy igaza volt.Szerintem nem kell mindent elhinni amit a tudósok mondanak,mindig rájönnek valamire aztán száz év múlva meg rájönnek,hogy rosszul tudták.törvény

OK, de ha nem jóslásra való, akkor ne nevezzük törvénynek... A törvény ugyanis jóslásra való!
Attól törvény.

A filmről más írtam más helyütt ezen a fórumon. Most nem akarom megismételni, de lényegében a Ramtha nevű médium tanításait foglalja össze (bár ezt sehol nem írják ki benne). Tudományosnak nem igazán nevezhető, annak ellenére, hogy valóban vannak benne (mások mellett) tudós megszólalók is. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy az egyik tudós résztvevője utólag tiltakozott, mert a szavait úgy vágták össze, hogy végül a tényleges szándékával ellentétes mondanivaló jött ki. Szóval ez NEM tudományos film, inkább amolyan szórakoztató ismeretterjesztés - médiumi tanítás.A vonzás törvénye nem jóslásra való

Azok, akik tudnak olvasni az energetikai világban, konkrét személyek levalószínűbb élettörténetét előre fel tudják rajzolni.
Indiában az asztrológus képzés egyetemi szinten diplomát ad és pofára veszik fel az embereket, csak olyanokat vesznek fel, akik nem fognak visszaélni ezzel a tudással.

Nézd meg a Mi a csudát tudunk a világról? című film hosszú verzióját, a két és fél órásat. Sok mindent segít megérteni és sok tudományos bizonyítékkal is előáll.

A gravitáció törvényére a levitálók fittyet hánynak.Napoleon Hill

Már utaltam rá, de most kicsit bővebben.
Napoleon Hill volt az első modern értelemben vett sikerguru.

"A Pozitív Lelki Beállítottság elméletének megalkotója."

A "Gondolkozz és gazdagodj" című sikerkönyv szerzője. Hirdette a hit fontosságát, a pozitív lelki beállítottságot. Vezérelve ez volt: "Amiben az emberi elme hinni tud, azt meg is tudja valósítani."

Máig népszerű szerző. És egyébként szegényen halt meg, mert nem sikerült vagyont szereznie. Na, ezt magyarázza meg nekem valaki a "Vonzás Törvényével." Ez persze csak költői felszólítás volt, nem várok rá magyarázatot. Csak azt akartam mindezzel mondani, hogy a dolgok (sajnos vagy szerencsére?) nem ilyen egyszerűek vagy törvényszerűek.Vonzás

Kedves Shakti!

Ezek nagyon szép történetek. Velem is történt ilyesmi. Meg olyasmi is történt, hogy valamit nagyon szerettem volna. Elképzeltem előre, vizualizáltam. Alfában, bétában, mindenhogy. Előre örültem neki, szóval mindent megtettem, fókuszáltam rá. Történetesen egy beszélgetés volt, amiben akkori főnökömtől akartam kérni valamit. Azt is elképzeltem, hogy igent mond a kérésemre, aztán kezet fogunk, és elégedettem távozom. Aztán eljött a nagy nap. Előadtam a kérésem, rövid úton elhajtott a francba. Ennyire mentem a vizualizálással meg a bevonzással. Szóval néha sikerült, néha nem. És nem azért, mert nem hittem benne. Sokszor az sikerült, amiben nem hittem, amiben pedig hittem, az nem sikerült. Miért? Fogalmam sincsen.

Na most egy törvény nem így működik. Mindössze ezt akartam mondani. Saját tapasztalatból.rezgés

Igen, ennek én is utánanéztem. Már eleve kissé gyanús volt, hogy erre a beírásra egy kivételével az összes találat magyar nyelvű. Angolul szinte semmi. Se a cikkről, se erről a Warren J. Hamermanról.
Aztán kicsit jobban utánanéztem, előkerült pár dolog és kiderült, hogy ez a 21st Century Science and Technology minden, csak nem tudományos folyóirat. Inkább amolyan amerikai UFO magazin, amelyik pl. népszerűsíti a DDT használatát és azt hirdeti, hogy az embernek nincs köze a globális felmelegedéshez, stb. Egyébként papíron nem is jelenik meg, csak online.
Szóval ez forrásnak komolytalan. Áltudomány. Sajnos ilyenekkel van tele az internet. Ez az 570 billió herz meg totálisan értelmetlen, bár valószínűleg félrefordítás (a billion szó Amerikában milliárdot jelent, nem billiót).

De most akkor utánanéztem egy kicsit. Egy fizikus fórumon () Egyébként én nem sokat értek a fizikához, utoljára a középiskolában tanultam, és akkor se voltam túl jó belőle. Csak próbálom a józan eszem használni.

Először is sem az emberi testnek, sem az emberi szöveteknek nincs egy meghatározott frekvenciája. Hanem sokféle rezgésszámmal működnek. A szív frekvenciája pl. 60-as pulzusszám mellett 1 hz.
Az emberi agy vizuális információkat pl. 60 Hz körüli frekvenciával dolgoz fel. Ettől függetlenül lehet mérni egy általános rezgésszámot az egész testre, amit meg is tettek.

Laboratóriumi mérésekkel azt állapították meg, hogy az emberi test saját rezgésszáma nagyjából 5 herz körül van (). És ezt nem célszerű emelni, mert akkor az ember rosszul érzi magát (mondjuk olyan, mint ha ráülne egy vibráló székre).

Szóval ennyit a billió herzekről meg a rezgésszám emeléséről, meg a többiről...

Attól elfogadom, hogy a dolgokat a tudat teremti, de ebből még önmagában semmilyen rezgésszám nem következik.

És továbbra is csak azt tudom mondani, hogy mindenféle törvénynek az a próbája, hogy mennyire prediktív, tehát mennyire lehet általa előrejelezni eseményeket. Vonatkozik ez az állítólagos "Vonzás törvényére is". Lehet, hogy valami nagy bölcs előre tudja a dolgokat, dehát ezt azért illene a gyakorlatban is bemutatni. Másrészt ha valami törvény, akkor azt bárki megtanulhatja, mint ahogy a gravitáció törvényét is bárki megtanulhatja, és tud vele számolni, már általános iskolás fokon is. Azért mondom pont a gravitációt, mert a Titokguruk szoktak arra hivatkozni, hogy a "Vonzás törvénye" ugyanolyan olyan törvény, mint a gravitáció...