Velem született 'rendellenességek'

lány a zebránálSétáltam ma hazafelé, és a zebrán szembejött velem egy régi ismerősöm a gyerekével. Egy átlagos kinézetű csaj. Ma egy kicsit padlón vagyok, mert a barátommal megbeszéltük, hogy szüneteltetjük a kapcsolatunkat, biztos ez az oka a gondolatomnak, ami felmerült bennem: "Itt van ez a nő, semmivel sem különb mint én, sőt, én sokkal jobban nézek ki, mégis boldogabb. Van férje, aki szereti, nekem meg jó ideje nincs egy normális párkapcsolatom." Mosolygott a tekintete amikor összenéztünk, látszott rajta, hogy harmonikus, kiegyensúlyozott élete van.
A gondolatot, ami hirtelen belém ötlött, azonnal igyekeztem kitörölni a fejemből, és pozitív gondolatokkal behelyettesíteni. Ronda dolog az irigység. Ekkor azonnal jött a következő gondolat: mit csináljon az, aki nem tud a rossz, romboló gondolatoktól megszabadulni bármennyire szeretné? Sokszor észreveszek magamon bizonyos rossz tulajdonságokat, amelyek teljes mértékben apámat juttatják eszembe, tudom, hogy tőle örököltem. Harcolok ellenük, de iszonyúan nehéz megszabadulni tőlük. Aztán azt hiszem, hogy végre kiirtottam magamból, és egy élethelyzet hipp-hopp újra előhozza belőlem. Ilyenkor mit tegyek?

HozzászólásokHello Drága!

Ilyet én is éreztem...
Fel kell dolgoznod a negatív érzéseidet.
Dehogy vagy reménytelen eset.
Fel kell tölteni azt a szeretet tartályt ami arról szól, hogy mi tesz téged irigylésre méltóvá.
Mi az amit benned irigyelhetne más? Mi az amit te jónak találsz magadban?
Mi az ami miatt kevesebbnek érzed magad másoknál?
Nem vagy kirekesztve a szeretetből, attól, hogy az nem vele valósult meg, sőt ez még azt sem bizonyítja, hogy értéktelen ember vagy.
Jó vagy úgy ahogy vagy.
Azt irigyled amiről úgy gondolod neked nincs és másnak meg megvan.
De ez nem azt bizonyítja, hogy neked soha nem lehetne.
Nem a másik biztosítja a te boldogságodat, hogy azután ha elhagy már csak egy tehetetlen romnak kellene érezned magad. A jó fenét!

Milyen módon gondoskodom ma arról, hogy elégedett legyek azzal ami épp ma van?
Mi az ÉN igényem ma?
Mond ki... én is ott akarok lenni abban a buliban, ...ez nekem kell!...ezt magam miatt teszem...ez most nekem fontos...ez az én napom...

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!
lollipopMár megint

Működött az Uni!!!
Épp azon morfondírozom magamban, napok óta, hogy mit kezdjek avval az írígységgel, amit a férjem és a szerelme irányába érzek.Erre itt ez az írás. Tudom nem szabad őket írigyelnem, mert evvel őket erősítem, bár ez igazából nem számít, mert én már nem akarok a férjemmel semmit sem kezdeni. Azt szeretném elkerülni, hogy az írigységemből kialakuló negatív gondolatok kisugározzanak az Uniba és ezzel azt vonzam be, hogy én magányos és szomorú vagyok, leszek már mindig...
Hogyan kell ezt leállítani?????? segítsetek!!!
Tavacska a háborgóHÚÚÚ ZSÜL! EZ MOST NAGYON JÓL ESETT! :D

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!
lollipopKedves lollipop

Idézlek!
"Ezt az édes palit semmi képpen nem akarom elrontani a zsörtölődéseimmel. Meg összefülledten sem akarok együtt lenni vele. Nekem ez egy ajándék amit megbecsülök és ápolok, mint a saját lelkemet.
Ez felelősség. És tudatosság.
A következő célom, hogy tudatosságot viszek a kapcsolatunkba minél hamarabb."
Ez annyira tetszett, mert én ugyanitt tartok, ha Valira gondolok... najó, egy dolgot leszámítva: ő nem pali:D De félelmetes mennyire ugyanazt gondolom, mint te.:)Kedves Cherry!

Régebben én is így álltam a dolgokhoz, hogy irigyeltem mások jó kapcsolatát.
Most viszont nem, ugyanis meg kell dolgozni érte.
Minden nap.
Nekem is vannak romboló, rossz gondolataim, de most keményen dolgozom rajtuk.
Ezeken is minden nap! És ahogy Admin Bácsi is írta, csak a jelen megélésével, a pillanat megélésével lehet felszabadítani a lelkünk. Nekem rengeteget segített, hogy itt vagyok a többiekkel, és ezekről a dolgokról beszélgetünk. Sőt szeretek itt lenni. Az utóbbi időben sokkal felszabadultabb vagyok.
És élvezem a pillanatokat, nagyon jó dolgok történnek velem. Volt hogy befordultam, de már könnyedén átbillentem jó irányba, mert sikerült róla elterelni a figyelmem. Új kapcsolatom is van, de már érzem, hogy nem csak és kizárólag ő a boldogságom egyedüli forrása, és ezt vele is éreztetni fogom. Ezt a kapcsolatot nem a hiány szülte, hanem jól érezzük magunkat egymással.
És csak is ebben a szellemben szeretném folytatni. Igazi nőnek érzem magam mellette, és nagyon jók azok az élmények amiket együtt átélünk. Viszont nem akarok lemondani arról ami engem boldoggá tesz. Nem arra várok, hogy ő tegyen boldoggá, hanem tudatosan keresem a boldogságom forrását.
Amit tőle tanultam, hogy nagy önuralma van. Ez nekem nagyon tetszik, és mindent megteszek, hogy kövessem a példáját.
Nem hisztizek előre, hogy mi lesz. Az adott pillanatban megbeszéljük, biztos vagyok benne.
Ezt az édes palit semmi képpen nem akarom elrontani a zsörtölődéseimmel. Meg összefülledten sem akarok együtt lenni vele. Nekem ez egy ajándék amit megbecsülök és ápolok, mint a saját lelkemet.
Ez felelősség. És tudatosság.
A következő célom, hogy tudatosságot viszek a kapcsolatunkba minél hamarabb.

És külön köszönet Lelkivitaminnak a segítségért amit nekem nyújtott!

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!
lollipopKedves Cherry!

Beszállnék a sorba!:)
Igazából szeretném, ha tudnád, hogy ami itt fortyog, az nem valami olyan dolog, amihez hetalmas "hű kell meg há". Ne félj... és gondolj azokra az apró örömökre amik idáig életed részei voltak! Egyszer szentelj ennek egy estét elalvás előtt, hogy sorba veszel akármilyen szempontból örömöket az életedben és adj nekik hálát!:) Ami pedig a konkrétabb dolgokat illeti: az emberiségnek egyszerű dolga van: mindnyájan ugyanarra vágyunk.:) Mindenki vágyik a boldogságra és arra, hogy ezt egységben élhesse meg egy másik emberrel... hogy ezt a boldogságot megoszthassa egy másik emberrel! Tehát, ha azt látod ismét, hogy egy barátnőd, ismerősöd, vagy akárki boldog, akkor merítkezz meg a boldogságába! Ne feledd ez ugyanaz az öröm, ami neked is jár, és jönni is fog, ha helyet hagysz neki az életedben!:)
Érdekes, hogy ma este, a tantrán pont most kellett az aktuális parterünknek jót kívánni... :)Gyere el holnap a titok klubba!

Kedves Cherry!

Gyere el holnap a titok klubba, (kattints a címlap jobb felső sarkába a Beszélgetés a Titokról-ra!), ha találkozni akarsz jó emberekkel és beszélgetni akarsz velük valamilyen jó témáról (te is felvetheted miről), vagy egy jót akarsz meditálni.

Egyébként javaslom, hogy olvasd el Esther és Jerry Hicks: A vonzás törvénye c. könyvét, ami leírja, hogyan változtasd a gondolataidat jó irányba, hogyan működtesd a vonzás törvényét, hogyan alkalmazd a titkot.

Szeretettel
IldikóDe, sikerül:))))

Édes Cherry:))))) Higyj nekem, nem könnyű út vezetett oda sem, ahol most én vagyok...lehet számodra ez sovány vígasz, de kitartás:)))) Sokszor, még pár évvel ezelőtt is ismerőseim közt volt olyan "jóindulatú" megjegyzés, hogy nem cserélnének az életemmel, mert az szart sem ér...így, ezekkel a szavakkal!!!!!!!!!!!! És én csak építettem magamat...nem figyeltem rájuk...magamat annál jobban megszerettem, hogy mások véleménye már számítana...és tanultam mindenből, ami csak felém jött és segített!!! Mostanra, akik rólam így vélekedtek, nos nem igazán boldogok...nem részletezem miért...és az egészségük sem az az igazi...ezzel szemben én???? Boldog vagyok és igazán egészséges!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Érdemes kitartani:)))))))))) és légy nyitott és csak tanulj és azok, amik Téged segítenek, elő fognak bukkanni az életedben! Akár személy, akár írás, vagy bármi más formájában! Meg fogod érezni...és az a Tied és számodra a legjobb:))))))))))))))))

Ha van kedved és még nem ismered, olvad el a Békés harcos útját:)))))))))))

Ölellek szeretettel:))))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)Kedves Hozzám Szólók!

Annyira örülök, hogy ennyi kedves Ember van itt! :) Köszönöm a jó tanácsokat!! Olvastam az Éld az életed című könyvet, végeztem már gondolat nagytakarítást, több mint egy éve foglalkozom a titokkal, szinte az összes szakirodalmat elolvastam. Vannak napok és pillanatok, amikor úgy érzem, igen, tudom, érzem a nyitját, magamévá tettem! De vannak napok, és pillanatok amikor visszazuhanok a materiális világba, abba, amibe beleneveltek. Tudom, hogy évekbe telik amíg "könnyedebb" leszek, és átalakulok, de az is lehet, hogy reménytelen eset vagyok, mert nincs türelmem és kitartásom. :(Kedves Cherry!

Olvastam Viktor írását és helyesselni tudom, amit írt. Valóban, ha hallod a dolgot szemtől szemben, közvetlenül az más, hitelesebb.
Én írni szertnék Neked egy-két dolgot.
Ez természetes, hogy így érzel, ez természetes és nem kell elfojtani (pozitív gondolatokkal), hanem fel kell dolgoznod ezeket. Gondolkozz el rajta, miért érzel így, hogyan tudnál rajta változtatni. Vegyük példának az ismerösődet. Mit láttál külső szemmel? hogy boldog, kiegyensúlyozott. Ez lehet látszat: Nem hiszem, hogy akkor is irigyelnéd, amikor:
beteg valamelyik gyereke és tanácstalan, kétségbeesett, és az orvosi váróban várakozik, hogy végre valaki mondjon valamit;
vagy minden ráhárul a gyereknevelés a háztartás, nem is tudja hova kapjon, miközben esetleg a férje nem segít neki;
vagy nem tud elmenni szorakozni, stb.
Ha ezekbe bele gondolsz, már nem is irigykedsz és csak pozitív dolgok jutnak eszedbe.
Ne bánkodj, hogy szüneteltek a pároddal, mondjuk ezt sosem értettem, hogy mi értelme van egy olyan kapcsolatnak, ha nem minden nap viseljük el egymást, de Ti tudjátok, ha ez nektek jó és nem marad semmi lelki seb utána, hát akkor HAJRÁ.
Azért az életben nem minden HAPPY, nem is kell, hogy az legyen, az unalmas. Ettől szép és változatos, vannak jó és rossz napok:)
Nyugodtan keress fel e-mailen, ha úgy gondolod, hogy segíthetek.
Üdv.
Lelkivitamin

e-mail: lelkivitamin@gmail.comCherry, kicsikém,a GONDOLAT Nagytakarítás az ami segít-het n

Tudod, a gondolatok azok csak jönnek, csak jönnek folyamatosan. És védekezni ellenük csak úgy lehet, ha abszólút pozitívan állsz az Életed vártján.

Kérlek, próbáld ki: ülj csendesen magadban, és engedd gondolataidat szabadon áramolni, és lélegezz mélyeket, le a hasba, és mélyről, KI engedve a levegőt.
Majd amikor kissé összeszedettebb vagy, képzelj el egy virágoskertet, amit frissen ástál, ültettél, palántáztál, kapáltál. Ha lehet érezd illatát is a földnek, akár, vagy virágoknak:) Nos, ebben a kertben időnként felüti gaz is a fejét, igaz?
Mit teszel vele? Természetesen kigazolod. És ez a lényeg.

Elméd, a virágoskerted.
Tele ülteted szép virágokkal- pozitív gondolatokkal, és mit csinálsz a nem pozitívakkal?
Így van. Kigyomlálod. És szó szerint tedd azt. Ha észreveszed a nem kívánatos gondolatodat, engedd el. Akár mond is neki, hogy menjen békével! szeretettel engesd el útjára! Elképzelheted, hogy megváltoztatod, átformálod azt... de ez kissé munkásabb még kezdetnek...
Ha érzed, ha ráérzel az ízére, Gól. Te győzöl, ezt elhiheted nekem, nekünk , mert valamennyien elkezdtük valahol:) Igaz? És sokunk mélyebbről is, talán, ahogy olvasgatom a hsz-eket....
Ja! És sok időbe telhet a folyamat ám, akár évekbe is. Legyen türelmed, és alázat önmagad iránt!:))Anikó

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.Talán II

Kedves Secret Admin!

Én arra gondoltam átolvasva Cherry többi bejegyzését is, hogy komolyabb segítség kellene neki, mint leírni minden kommentárban ugyanazt más formában, gyönyörű hasolnatokkal. És ez a komolyabb segítség egy olyan beszélgetés, ami nem erről szól, hanem más oldalról közelíti meg a titkot. Mert itt minden a hitről szól. Neki gondjai vannak ezzel. Hitet nem tudunk adni neki írásban. Talán úgy kellene valakinek megmutatni neki ezt az egészet, hogy személyesen mondja el, próbál érzéseket is adni a szavakhoz. Ez csak akkor sikerülhet, ha a szemébe nézel valakinek, ha hallja a hangodat.

ViktorLouise L. Hay: Éld az életed című könyvét

tudom neked ajánlani, ha meg akarsz szabadulni az édesapád vonásaitól, amit magadban is vélsz felfedezni. Ezek NEM ÖRÖKÖLT tulajdonságok! A többit majd az írónő elmeséli neked.
/ Épp ezen dolgozom én is... /
Sok sikert!
Jazmin1994Kedves Cherry

Na jo,a cseresznye is parosan log a farol,meg az elet is parosan szebb,de...!
Most mivel is van bajod? Az irigykedessel v. az apukaddal?
Nem aratana ezt tisztazni magadban.
Szeretettel,
felebaratSziasztok!

Én azt tapasztaltam, hogy ez olyan, mint a portörlés. Az ember letörli a polcról, de pár nap múlva újra beporosodik. Nem elég egyszer átgondolni, hogy akkor ezentúl csak pozitív gondolataim lesznek. Minden nap, rendszeresen megerősítéseket kell tenni. Rendszeresen kell "port törölni" gondolat nagytakarítást végezni, mert minden nap újra rakódnak ránk a külső hatások.
Ezért tartom nagyon jónak pl. Balogh Béla cd-jét, (amire hála nektek rátaláltam) Naponta kell hallgatni - ezzel meg van a napi "portörlés" :-)

Csak érdekességként írom, azt vettem észre, hogy eleinte ideges lettem a cd hallgatása közben. Nem tudom miért, gondolom tiltakozott az egom. De nem adom fel :-)

Sok sikert mindenkinek!
Vesznaaz előzőre: a titkot

az előzőre: a titkot mindenki tudja működtetni, csak van akinek a kezében fordítva sül el :-) a titok olyan mint a gravitáció, mindig működésbe lép. az mindenkinek egyértelmű, hogy a lábunk alatt jó ha van föld, ha nincs akkor leesünk. viszont az nem annyira, hogy mi miért történik, mert mindig van egy késleltetés. régebbi gondolataink vonzották a jelent, a jövőt viszont most teremtjük. aki a jelenben tud jelen lenni és nem a múlt sebeit nyalogatja, az boldogabban él. a jövőről érdemes ábrándozni, és a múltból is érdemes emlékezni a szerzett tapasztalatokra, de a JELEN az, amikor minden eldől...Talán

Kedves Cherry!

Szerintem ezeket a dolgokat csak úgy tudod elhinni, átélni, átérezni, ha személyesen beszélsz valakivel, aki hisz a titokban, és működtetni tudja. Valakivel, aki hiszi, hogy meg tudja mutatni neked, hogyan csináld. Biztosan találsz az oldalon olyat, aki közel lakik hozzád, és szívesen segít. A megtalálásának szentelhetnél mondjuk egy blogbejegyzést.

Szeretettel: ViktorKedves Cherry!

Fogadd meg Alexander és Dia tanácsát és ne harcolj 'rendellenességeid' ellen, mert ami ellen harcolsz, arra fókuszálsz, és pont azt fogod bevonzani, azaz a hiányt. Azért érzel irígységet, mert neked hiányzik, ami neki van: "nekem meg jó ideje nincs egy normális párkapcsolatom." Erre fókuszálva, ezt a gondolatot erősíted, azaz a hiányt, és újra ezt vonzod be magadnak. Ilyenkor ne ijedj meg a gondolattól, mert ennek tulajdonképpen örülhetsz, hiszen nemcsak azt mutatja meg neked, hogy mi hiányzik, (habár ezt valószínűleg eddig is tudtad), hanem azt is, hogy ő már megvalósította azt, amire te is vágysz, tehát pozitív példát kapsz. Gondolatban konstatáld, hogy igen irígységet érzek. Aztán köszönd meg neki, hogy segít neked az illető, akire irígy vagy, és mond azt magadnak, ha neki sikerül nekem is sikerülhet. Igen. Nekem is sikerül. Boldog párkapcsolatban élek. Amikor pedig lesz egy kis időd "álmodozni", akkor képzeld el magad boldog párkapcsolatban. Akár azt abban a képben is elképzelheted magad, amit irigyeltél, persze úgy, hogy az ismerősöd helyébe képzeled magad, mintha ez már veled is megtörtént volna, hogy boldogan mosolyogsz valakire. Azt hallottam, ha legalább 17 másodpercig fenn tudod tartani ezt a jó érzést (erre se görcsölj, az se baj, ha nem, a jó érzés, az öröm a fontos!), akkor a legjobb úton vagy afelé, hogy ezt be is vonzod az életedbe.
Sikeres "álmodozást" kívánok.
IldikóKedves Cherry!

"Harcolok ellenük, de iszonyúan nehéz megszabadulni tőlük."
Ne ellenük harcolj, hanem magadért. Ha rájuk koncentrálsz, energiát adsz nekik.
Csak nyugalom.
Minden a Tiéd lesz, amit csak szeretnél.

Szeretettel:
Dia

..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..Kedves

Cherry ! csak élj , ééés ne " harcolj " Őszinteséged KINCS ! az emberi reakciók 99 % -a az írígység - féltékenység " sugallata" .....

KÍVÁNJ NEKI -NEKIK TELJES ÖNZETLEN SZÍVEDBŐL IGAZI , szabad - könnyed BOLDOGSÁGOT ! LÉGY HÁLÁS hogy láttad ŐT !!! találkozhattál vele . HISZEN TE is PONT OLYAN KEDVES VAGY ! csak .......... tudod : az egyes szám ELSŐ SZEMÉLYÉT NEHÉZ
MEGGYŐZNÜNK !
KÍVÁNOM NEKED , MINDENKINEK !!!!!! : hogy " ezt " a TERMÉSZETESSÉG " spontaneitásával tehesd , TEDD !!!!

szeretettel alexanderKedves Cherry!

Szerintem csak Te segíthetsz magadon, hogy hogyan annak több féle módja van.Saját tapasztalatomat tudom Neked leírni, mert velem ez nagyon sokszor előfordult, és még a mai napig is csak már jobban ki tudom védeni.Nekem ilyenkor nagyon segít az olvasás, vagy ha ide betérek és olvasgatok.Ha éppen nem tudok olvasgatni, mindig azt mondom magamnak, Az Vagy akinek gondolod magadat!Jól csinálod erősítsd magad pozitív gondolatokkal!Ha utat engedsz a rossz gondolatnak, engedj utat újra a pozitívnak, és újra,és újra.....Tudom nagyon nehéz, és nem mindenkinek sikerül olyan könnyen, de ha arra van energiánk hogy a rossz jöjjön, a jónak is kell utat engedni.
Ne feledd, ha boldognak, és elégedettnek gondolod magad , az Vagy!Csak rajtunk múlik! És persze a legfontosabb! Lehet nincs normális párkapcsolatod, de biztos vannak olyan emberek, családtagok, akik szeretnek. A szeretetnek hatalmas ereje van!Lehet ez egy szülő, egy barát, egy munkatárs, vagy még egy háziállat is nagyon sok szeretetet adhat. Nekem nagyon sokat segít például egy olyan ember akit személyesen nem ismerek, levelezünk, de tudom mindent megtesz hogy segítsen ha bajom van.Ez is szeretet, és melegség van a szívemben ha erre gondolok. És lám, már nincsenek is negatív gondolataim.
Szóval a tuti receptet csak Te találhatod meg, csak picit keresni kell, és remélem megtalálod!

Szeretettel: Léda