Légy szabad!

felszabadultanAz érzelmeink a kapu a Lelkünkhöz...

Ha megnézel egy újszülöttet, amint nyitott szívvel és Lélekkel érkezik a világba, megnyitva mindent felénk és egy pillanatra magadra is tekintesz, rájössz arra, hogy milyen korlátok közé zártad be Magad...
Egy újszülött szemében Isten szeme ragyog, a gyémánt, ami lelke legmélyén van, azt látod tündökölni...
Ez a gyémánt a Te lelkedben is ott van, talán már elfejetetted....

Az évek során megélt csalódások miatt, egyre mélyebbre temetted el...
Itt és most arra biztatlak, hogy keres meg azt a gyémántot és hagyd, hogy újra ragyogni tudjon beragyogva minden apró sejtedet és hagyd, hogy ez a ragyogó fény a körülötted élőket és be tudja ragyogni...
Mit kell ehhez tenni?
A feladat nem könnyű!!!! Váltani kell, szemléletmódot!!!

A kulcs, az érzelmeinken keresztül vezet el bennünket, önmagunkhoz...
Ha megjelenik egy érzelem, ne fojtsd el, hagyd, hogy felerősödjön és átjárjon Téged aztán mint a pillangók, ahogy tovaröppennek egyik virágról a másikra, hagyd, hogy továbbálljanak...
Fontos, hogy tudd, hogy csak azok az érzelmek akadnak el, amelyeket elfojtunk...
Minden érzés, ha hagyod felerősödni, amikor eléri a maximum pontját, akkor megszünteti saját magát és ott van a nyugalom...
Az érzések, ha nem fojtjuk el őket, maximum 90 mp-ig tartanak.
Próbáld ki még ma, hogy hagyod, megéled és elengeded...
Nem az érzések ragaszkodnak hozzánk, mi ragaszkodunk az érzéseinkhez, a jó vagy kevésbé jó érzelmi állapotokhoz:-)
Most egy pillanatra hunyd le a szemed és gondold át, mi az az érzelem, ami napok óta ott bujkál benned? Úgy érzed még szükséged van rá??? Ha nem akkor éld át, erősítsd fel és engedd útjára szeretettel!
Könnyebbé váltál?

....és jöhet a következő és a következő...
Új egy új nap, egy új érzés egy szabadabb élet!

Köszöntelek ebben a határtalanságban...

Mosolyokat, szerelmet, bőséget!
Csillagvirág

Ajánló:
Csillagvirágos meditációs cd-m, ha szeretnél több önbizalmat!
Hallgass bele itt:

Megrendelhető itt:
csillagvirag@kyara.hu

Mosolyokat, szerelmet, bőséget!
Csillagvirág

Hozzászólásokmi is a szabadság érzése?

Sokáig úgy gondoltam, hogy ez szubjektív dolog. Eleinte, naívan a demokráciával párosítottam, de aztán rá kellett jönnöm, hogy butaság. Aztán a gazdagsággal, életmóddal, felfogással és megannyi dologgal, ammiről aztán kiderült, hogy illúzió. A szabadság érzése illúzió lenne?
Mitől érzem magam annak? Siker? Pénz? Ugyanolyan kalitka mint a sikertelenség és csóróság. Szerintem; a szabadság érzése nem köthető eszméhez, társadalmi ranghoz, még csak egy jó naphoz sem. A karma butaság (élő példa vagyok rá :) ), a vallás vagylagos és demagóg. Nem értettem az egészet.
Aztán találkoztam egy gyermekkori barátommal.
A srác az egyetem elvégzése után "franciaországnak vállalt munkát". Sosem beszélt róla a szűk baráti körön kívül senkinek, nem írt könyvet, nem volt a Fókuszban sem vele, sőt, még csak tetoválása sincs róla. Olyan helyen dolgozott, ahol csupán egy szám volt (se álnév, se papírok, mint a normálisabb egységeknél). Aztán... nos, 5 év után leszerelt, és kb. egy év után visszament. Azt mondta, az jobb. A világunk - a civilizált nyugati társadalom - tele van álságossággal, szemfényvesztéssel, értelmezhetetlen és ostoba társadalmi konvenciókkal. Az emberek ellentmondásokban hisznek, és rabszolgaként akarnak szabadok lenni. Ahogyan a rómaiak tették, nemde? A munka szabaddá tesz - mondták a rabszolgáknak, a siker szabaddá tesz - mondták a gladiátoroknak. A középkorban a keresztény eszmék korában - a hit szabaddá tesz, a keresztes hadjáratban való részvétel szabaddá tesz. Utólag tudjuk: mindez csak szemfényvesztés volt. Ma a pénzről mondják ugyanezt. A pénz, a siker szabaddá tesz. E helyett azonban csak az előteremtésük rabszolgájává tesznek. A trükk: akiknek aez profitábilis, azok a félelmeiddel és a vágyaiddal tesznek szolgává - de ezt már tudjuk.
A barátom szerint az igazi szabadság az, amikor "félelem és vágy nélkül ébredsz" (a félelem a kaszás kisöccse. A vágy a nagyanyja). Ezt nem lehet trenírozni, nem lehet könyvekből megtanulni, ez... egyszer csak jön (egy fáradt reggelen Djibouti-ban). Amikor csak élsz. Nem félsz, nem vágysz már semmire, csak mész előre, és teszed a dolgod, mert az a dolgod. Nem kérdőjelezel meg semmit, ami történik. Csak elfogadsz. Felszabadít. Aki nem érezte, soha nem tudhatja. A Sors így mutatja meg, hogy milyen élni.
Én érezni akarom ezt.

A szabadság és a siker milyen relációban van? Szerintem; semmilyenben. A siker egy társadalmi elvárás, a szabadság pedig egy milliószor átértelmezett állapot. Az "ébredés"? Azt nem tudom - járatlan ösvényről nem ítélkezem (az elmélet fentebb). Ha arra vet az élet, akkor majd megértem.

(i can write this in english if u want it)Dear Slave2:-)

Thank you:-)

StarflowerI have read your article for

I have read your article for a several times and I was impressed by it! It was very interesting so I shared it with my friends. Hope they will like it too.
Twins Baby ShowerDrága Kingi!

Köszönöm a visszajelzéseket:-)

Mosolyokat, szerelmet, bőséget!
CsillagvirágDrága Csillagvirág,

k ö s z ö n ö m ! :-)

További csodálatos napot!
Szeretettel: Kingi