Legyünk olyanok, mint a gyermekek.

gyerekekMindig másoknak kell megfelelnünk. Van, amikor a családnak, van amikor a főnöknek, és leginkább a társadalomnak.

Már gyermekként az óvodában elkezdődnek az elvárások. Biztosan már többen is tapasztaltátok, a gyermekek lebetegszenek, sokat betegeskednek, amikor elkezdenek óvodába járni. Azt mondják, mert közösségbe kerülnek, és könnyebben elkapják a betegségeket. De, ez nem egészen így van. A gyermek legszívesebben otthon lenne az édesanyával, a biztonságos erőtérben.

Az óvodában meg elvárnak tőle olyan dolgokat már 3 évesen, amit nem mindig akar teljesíteni. Tehát már az óvodában arra tanítanak, hogy meg kell felelni az elvárásoknak. Mindenkiben ott van a sok kreativitás, az, ami ő valójában. Mivel a szüleinktől azt tanultuk, és azoktól, akikkel az életben dolgunk volt, amit ők tudtak, azt adták át nekünk. A sok lexikális tudás nagyon jó, amit megtanultunk, de egyet viszont elfelejtettek megtanítani, érezni. A kicsi gyerekek még tudnak érezni, ahogy kezdenek felnőni, lassan bezárkóznak,.és ez igaz mindenkire. A társadalomban, a nagyvilágban, az óvoda, az iskola, és még sok helyen, az elvárások miatt a sok kellemetlen emlék, ami ért mindenkit.

Azt kellene tanítani az iskolákban, hogy mindenkiben ott van a csodálatos, egyedi személyiség. Ennek a kibontakozását kellene elősegíteni minden gyermekben. A boldog életre tanítani, a tudatos létezésre. Ehelyett azt tanítják, hogyan tudsz a társadalom szürke kis polgára lenni. Mindenit egyformának, nevelnek. Nem a személyiségüknek megfelelően kapják az oktatást a gyerekek. Pedig minden gyermek egyedi, nincsen két egyforma ember, ebből eredendően, mindenki különböző, és sajátos oktatásra lenne szükség. Mert csak az tud boldog sikeres életet élni, aki mer az lenni, ami valójában. Azok, akik önmagukat adják, szeretik önmagukat. A belső szenvedélyüket felszínre merik hozni. Mert a belső szenvedély a szívben van. Mindenkiben ott van, az Isteni, kreativitás, az egyedi képesség, a szeretet. Nem szürke emberkék vagyunk.

Legyünk olyanok, mint a gyermekek, merjünk érezni az lenni, akik valójában vagyunk.

Szeretettel:
Évi

Az írás az Új föld vírtuson is megtalálható,kérlek szóljatok hozzá ott is. Köszönöm nektek.

HozzászólásokKedves tanítvány!

Igen, eljön az az idő hidd el. Egyre többen vagyunk már akik erre törekszenek. Sokan nem értik még például ennek az írásnak sem a lényegét, de ha egy ember már valóban elgondolkodik azután előbb vagy utóbb kezdi beiktatni a dolgokat az életébe, és elindult a változások útján.Ez már valami, és ezt követően folyamatosan világosodnak meg előtte a dolgok. Az én számomra az a nagy öröm amikor ilyen pozitív válaszokat kapok, mint amilyet te is írtál.Szeretettel:ÉviMiért?

Eszembe jut ilyenkor, miért nem lehet így élni, érezni mindenkinek. Olyan egyszerű, semmilyen különleges képességet nem kíván, mert csak Önmagát kellene felvállani, s adni mindenkinek. Mikor változik meg és miért? Miért engedik? Nem értem. Milyen szép lenne nemcsak az élet de maga a környező világ is, egységben az ember Önmagával és az őt körülvevő természettel. Utópisztikus álom? Remélem nem. Remélem egyszer eljön az idő amikor többségben lesznek a Hozzátok hasonlóan " érző" lelkek itt a földön és akkor végre elindul a változás a harmónia felé.

Szép napokat mindenkinek

tanítványKedves Fénysugár!

Annyira jó volt olvasni mindazt amit leírtál,köszönöm:) Csak így tovább.Szeretettel.ÉviÉn olyan vagyok...

Kedves Évi! Én olyan vagyok mint a kisgyermekek.....legalábbis lélekben. A kis könyvemet a táskámban hordom állandóan ,bárhol várakoznom kell,előveszem és olvasom. Stuart Wilde : CSODÁK pedig vannak.( kis zsebi könyv,100x elolvastam már) Biztos,hogy a sok-sok meditálás,vizulaizáció, nyitott szív és lélek vezetett,hogy megkaphassam a csodát,amire annyira vágytam. Szinte minden úgy, ( ahogy D.Laci kazettáján hallható) "Ez a dolog,vagy ennél valami sokkal jobb most megvalósul életemben, Isteni rendben és harmóniában. Minden érintett számára a lehető legjobb módon!" (ezt mindíg hozzátettem a végén.) Hogy ne csak nekem legyen jó és hasznos,hanem a szeretteimnek is....és természetesen azoknak az embereknek is...akikkel bevonzzuk valamilyen úton-módon egymást. Megtörtént a csoda, hiszen kértem...vágytam rá nagyon,de nagyon...., és elfogadtam,megköszöntem...mintha már az enyém is lenne! Vissza-vissza csúsztam néha,a hitem is ingadozott, mint a nádszál....,de mivel KITARTÓ voltam és TUDTAM,HITTEM, ÉREZTEM hogy a megfelelő időben egyszercsak manifesztálódik a magam teremtette csodám....megkaptam! Nekem már mondhatja bárki,hogy: sehol sincs egy Magasabb Erő,Hatalom,akik igenis előbb,vagy utóbb meghallgatják kérésedet és válaszolnak. " Legyen a Ti hitetek szerint!" Mikor eljutsz egy magasabb rezgésszintre,a negatív érzések gondolatok,mondatok elsiklanak,meg sem hallod őket,vagy ha meg is hallod,már teljesen másképpen reagálsz rá. Pl.a pletyka,ahogyan azt olyan szépen le is írtad Évikém. Bizony sok víz lefolyik addigra azon az "aktuális" folyón,amíg épp ésszel felfogjuk,hogy mi magunk generáltunk minden egyes negatív tapasztalatot az életünkben. Vszont ezáltal tanulunk,fejlődünk,változunk. Sokszor nehezen értjükmeg,miért történnek velünk tragédiák,megalázások,kiszolgáltatottság és sorolhatnám mi minden. Mire idáig eljutunk és felismerjük,kicsit szusszanhatunk,mert a továbbiakban kristálytisztán körvonalazódik a további életutunk. Szeretettel . fénysugárNagyon szívesen Ágica!

Én köszönöm neked Ágica a dícséretet. Ölelés neked Évitől.Évikém drága...

Minden irásodból megfog valami. . Most : mindenkiben ott van az egyedi képesség, a szeretet.
"Merjünk érezni és az lenni akik valójában vagyunk" Köszönöm ezt az irást Neked.!
Szeretettel ölel : ágica