Lelkem kertje

lelkem kertjeLeszokás után másfél héttel kezdett visszaállni a vérnyomás, keringés és minden. Úgy éreztem, mintha az összefonnyadt sejtjeim megszívnák magukat tiszta levegővel és újra működésbe lépnének.
Fáradt és kimerült lettem. Alászálltam a pokolba, hogy a Tűz elűzze belőlem a ködöt. Kiszáradtam. Testem vízért kiáltott. Megkaptam. Mint, aki napokon át a sivatag forró homokján kúszik, majd Jézus áll elé és tenyeréből kristálytiszta forrás fakad... Mohón ittam, de egyszerre csak keveset. Elég... toltam el finoman kezeit. Összekuporodtam és Ő velem maradt. Köröttünk zöld növények nőttek. A tüdő megnyílt és mélyre leszívta az oxigént. Eleinte, mintha fulladtam volna tőle. Köhögtem, tisztultam. Mélyebb pontokon mellém telepedett az elkeseredettség. - Ha tudom, hogy ez lesz nem teszem le a cigit! - sírt a kicsi Ego. Vigasztaltam, megsimogattam a buksiját és elaludt.
Három nap után újult erővel keltem föl az ágyból. Már nem sietek. Időm van. A cigire költött időt lazításra használom. Olvasok, ápolom, táplálom MAG- om. "...Te vagy a kert és a kertész egyszerre." - mondja Márai Sándor.
Szeretet, gondoskodás, türelem... ezek a kertész fő eszközei. Lelkem szépen nő, fejlődik. Újra bimbózik, új hajtásokat hoz...
Most megyek is trágyázni és öntözni. :)
Szép Vasárnapot Mindenkinek! :)

HozzászólásokCsodálatos írás, köszönöm

Csodálatos írás, köszönöm így, hétfő reggel :) (bocs, én most olvasom :) )
Igaz ugyan, hogy nem dohányzom, de azt hiszem, az írásod mindenfajta káros függőségre igaz lehet. Majd egykülön naplóbejegyzésben talánleírom, mi is az én"káros szenvedélyem" :)Elismerésem!!!:)

Gratulációm és elismerésem Neked!!!!!!!!!:):D

Bár nem dohányzom, de tudom, a cigi nagy úr, és tőle szabadulni nehéz, de megéri!!!!!!!!!!!:)

További erőt és kitartást kívánok!!!!!!!!!!!:D:DSzia! :) Idén lett volna a

Szia! :)
Idén lett volna a 10. éve. Korán kezdtem és idejében raktam le. :)Szép vasárnapot neked is,

Szép vasárnapot neked is, kedves Lebeke! Hány évig voltál dohányos?