Lelki GPS

gpsEgy lelki gyakorlatot tartó fiatal paptól hallottam:

“Egyszer kölcsön kaptam egy GPS-t, és mikor nem jó irányt vettem, megszólalt, hogy tervezd újra. Akkor jött egy gondolat, hogy milyen jó lenne ha a lelkünknek is lenne egy ilyen figyelmeztető GPS-e, hogy tervezd újra”

Hát igen, ez fontos, hogy megfelelő időben kapjunk egy figyelmeztető jelet.

De vajon tudjuk-e felmérni, hogy ez most figyelmeztetés, vagy csak átsiklunk az intő jeleken. Később már persze okosak vagyunk, és felkiáltunk, hogy jaj, hiszen én ezt éreztem, hiszen sejtettem. Na, de akkor miért nem kapjuk a figyelmeztető jeleket időben, mielőtt még baj lenne.

Nincsenek véletlenek, – bár sokan ezt nem így gondolják – sorsszerű történések vannak, s mi ennek vagyunk a szereplői. Én úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy ezt el tudjuk fogadni, meg kell élni bizonyos dolgokat, amiktől nagyobb lesz a hitünk, a pozitivitásunk. Kérhetünk és ha megfelelően fogalmazzuk meg kérésünket az univerzum teljesíti. Igen, de nem mindegy hogyan fogalmazom meg kérésemet. Erre is meg vannak a megfelelő fórumok, ahol ezt megtanulhatjuk. Angyalok is vannak és azoktól is kérhetünk, de vajon eljut-e a kérésem, képes vagyok-e rá, hogy jól fogalmazzak, vagy csak a kétségbeesés szavai lesznek ezek? Ahogy az előbb írtam, komoly lelki megrázkódtatást kell elszenvednünk ahhoz, hogy megtanuljuk értékelni azt a lehetőséget, hogy igen még van ahol nem süket fülekre talál a kérésünk.

Ha azt mondják ez csak a vallási hit kérdése, hát nem hiszem. Nem gyakorlom a vallást, de mégis meg van a hitem bizonyos dolgok irányába. Sajnálom, hogy nem fiatalabb koromba jutott hozzám el ez az információ, úgy érzem akkor talán könnyebben vészeltem volna át a megpróbáltatásokat amit a sors nekem szánt. Vagy az is lehet, hogy ezeket a “megpróbáltatásokat” magam vonzottam be? Ilyenkor jön a kérdés, hogy senki se akar saját magának rosszat. De sajnos ha visszagondolok eseményekre, akkor a ki nem mondott gondolatokkal bizony jócskán részese voltam a negatív eseményeknek.

Most már tudom, hogy egy negatív gondolat után gyorsan használom a “töröld” vagy a “tervezd újra” szavakat, és láss csodát működik, persze nem gombnyomásra, de türelemmel, pozitív hozzáállással, vidámsággal csodákra vagyunk képesek, és nem csak magunknak adunk ebből a csodából, hanem a környezetünk is részesül.

Hát javaslom, hogy használjuk a magunk kis lelki GPS-t, talán segít a pontos utat megtalálni.

Címkék:

Hozzászólásokfigyelmeztetés

Örülök, ha jó időben jött egy kis figyelem felkeltés. Köszönöm a hozzászólásodat. Szép napot.Ez igy igaz

Igen valóban ha elindulsz nyilván céllal, de van amikor csak haladunk és nem figyelünk a körülöttünk lévő eseményekre. Biztos voltál már, hogy rutinból indultál el és nem is oda akartál menni, csak vittek a gondolataid, és egyszer csak bekattant, hogy jaj hát nem is erre akartam jönni, hát igen néha úgy vagyunk mikor megtörténnek a dolgok, akkor csak annyit mondunk hát én nem is ezt akartam.
Köszönöm a hozzászólásodat. Legyen szép napod.Erről még eszembe jut az is,

Erről még eszembe jut az is, hogy nem olyan rég kezdtem én is GPS-es hasonlatot használni:
Ahhoz, hogy a GPS segítséget adhasson, nem csak azt kell tudnod, hová tartasz, de azt is, hogy hol vagy most. Nem tervezheted meg, semújra az utadat, ha nem vagy hajlandó szembenézni azzal, ahol most vagy. És ha ezzel megvagy, és meghatároztada célt is, az Univerzum GPS már tervezi is az utadat, aminek a nyomán eljuthatsz odáig.Köszönöm! Erre a "tervezd

Köszönöm!

Erre a "tervezd újra" felhívásra épp most volt szükségem!
Milyen jó, hogy a legjobb időben idetaláltam!

Üdv.
Tigrisszem