A lelki és a szellemi feltöltődés időszaka

feltöltődésDrágáim, egy lélekemelő és építő jellegű cikkre leltem. Gondoltam Veletek is megosztom. Fogadjátok sok szeretettel és töltekezzetek belőle Ti is.

„Az elmúlt esztendő jósjele a lehasítás, a szétforgácsolódás volt, de ezek is a mi javunkra váltak, mert ha majd visszatekintünk, észrevesszük, hogy leforgácsolódtak az életünkből azok az emberek, megkövült szokások, túlhaladott viselkedésminták, élet- és munkakörülmények, amelyek a boldogságunkat akadályozták. Az a fontos, hogy merjünk változtatni, engedjük el életünkből azokat a személyeket, helyzeteket, amelyek már nem tartoznak életünkhöz, melyek gátjai a fejlődésünknek. Hiszen minden változik, senkit és semmit nem birtokolhatunk örökké. Az elengedéssel helyet teremthetünk az új dolgok és személyek beáramlásának.

Az erők átcsoportosítása

Januárban még úgy érezhetjük magunkat, mint az ősszel elvetett mag a fagyos földben: összegubbadva, álmatagon, várakozva, miközben odakint száraz ágakat zörget a szél, látszólag mintha minden élettelen és erővesztett lenne. De belül már mozognak, átcsoportosulnak az erők, előkészítvén a változást, az újjászületést. Ezek az erők képesek szétnyomni a legerősebb magfalat, átfúrni a legkeményebb földet, hogy az új élet megnyilvánuljon. Ha az elmúlt évben elveszett magjainkat a belső napunk felmelegíti, a kezdődő újévben bőven kivirágzanak, termést, gyümölcsöt hoznak.
Most olvassuk el még egyszer a fenti sorokat, jelenítsük meg a képzeletünkben, azonosuljunk a kis maggal, mintha mi magunk lennénk azok. Érezzük, amit a mag érez, lássuk, amit lát, halljuk, amit hall. Figyeljük meg, mitől érezné magát még jobban, és azt teremtsük meg a képzeletünkben. Addig változtassuk a képet, amíg egyre jobb és szebb lesz, és amíg magként mi magunk a legjobban érezzük magunkat. Majd merüljünk el ebben az érzésben.
Ezek a belső képek, érzetek nagy pszichikai energiát hordoznak, nagy belső és külső változásokat hoznak létre az életünkben. Ezért hívják a képzeletet a teremtés „frekvenciasávjának”. Mindannyiunk számára ismerős, milyen ügyesen tudunk negatív életeseményeket megteremteni: felvillan egy félelemmel telített negatív jövőkép, és ahelyett, hogy valamit jóvá alakítanánk, egyre gyakrabban gondolunk rá. Végül megteremtjük belső képekben, milyen lesz, ha megtörténik ez vagy az a szörnyűség, már érezzük is azokat a kellemetlen testi-lelki érzéseket, amit majd a jövőben érezni fogunk, egyre jobban elborítanak a negatív képek, gondolatok, érzések. És amikor bekövetkezik valóban ez az esemény, azt mondjuk: „Na, ugye megmondtam!” Nem is tudjuk, hogy nem megmondtuk, hanem megteremtettük magunknak. A pozitív életet-teremtés ugyanígy zajlik, próbáljuk meg: olvassuk el az alábbi gyakorlatot annyiszor, hogy úgy érezzük, behunyt szemmel is el tudjuk végezni.

Lelki és szellemi feltöltődés-gyakorlat

Helyezkedjünk el kényelmesen, gondoljunk valamire, amit nagyon szeretnénk, ha megvalósulna. Lássuk magunkat a jövőben, amikor ez a cél valóra válik, hogyan nézünk ki, hogyan érezzük magunkat, bújjunk be a jövőbeli énünkbe, lássuk, amit látnunk kell, halljuk, amit hallanunk kell. Érezzük a jó érzéseket. Majd onnan az örömteli jövőbeli énünk nézzen vissza ide, az itt és most-ba, és adjon tanácsot a jelenlegi énünknek, mit kell tennünk, hogyan viselkedjünk, hogy a vágyott célt elérjük. Gondoljuk azt, hogy ez az énünk már tudja, hogyan jutott el odáig. „Mozizzuk le” magunkban, ahogyan a jövőbeni bölcsebb énünk javasolta, és engedjük, hogy képzeletünkben folytatódjon életünk filmje, hogyan érjük el célunkat. Közben azt is figyeljük meg, van-e még valami, amit változatnánk a belső képeken, hogy még jobb legyen. Teremtsük meg! Végül a jövőbeni énünk jöjjön ide vissza, „olvasszuk magunkba”, és érezzük, hogy behoztuk, beépítettük az összes tapasztalatot, amivel a célt elértük. A felébredt jó érzéseink jelzik, hogy az általunk megtervezett pozitív jövő-program elindult, hogy megteremtse önmagát. Ilyen módon belső képek, hangok, illatok által hozzáférhetünk azokhoz a belső erőforrásokhoz, mintázatokhoz, amelyekkel képesek leszünk elérni a vágyott célokat.

A teremtő energiák megsokszorozása

A lelki szemünk előtt megjelent képek által létrehozott érzelmek indítják el a parancsot a tudatalattinak, hogy ezeket a tartalmakat „lefordítsák” intuíciók, belső késztetések által vezérelt cselekedetekre, élettörténések megvalósulására. Az ilyen belső gyakorlatok ahhoz segítenek hozzá, hogy a mi akaratunk és a sorsé egy irányba álljon, a teremtő energiák megsokszorozódjanak, és mi úgy tölthessük be a sorsunkat, hogy közben jól is érezzük magunkat.

Harmónia-gyakorlat

Ha szeretnénk harmóniában lenni önmagunkkal, akkor a következő gyakorlatot végezzük. Írjuk le az összes olyan tulajdonságunkat, amelyek nem tetszenek, és változatnánk rajta. A legkisebbet is. Olvassuk el, ha eszünkbe jut még valami, írjuk a listához. Őszintén, de önmagunk feletti ítélkezés nélkül! Figyeljük meg, melyek azok, amelyek leginkább befolyásolják életünket. Jelenítsük meg a képzeletünkben, hogy milyennek kellene lennünk egy másik, jobb viselkedésben. Éljük át, hogy érezzük így magunkat. Ugyanis a negatív viselkedéseink csak öröklött vagy tanult minták, változtathatók, ha tudatosítjuk őket.
Ezek után írjuk össze a pozitív viselkedéseinket, tulajdonságainkat, mindent, amit szépnek, jónak, megőrzendőnek tartunk önmagunkban. Figyeljük meg, melyek befolyásolják legjobban az életünket. Erősítsük meg őket, lássuk magunkban ezeket a helyzeteket, viselkedésmintákat. Érezzük a jó érzést, ami bennünk felébred és engedjük, hogy átjárjon.

A fő akadály legyőzése

A lelki és a szellemi harmónia fő akadálya a magunk és mások fölötti ítélkezés. Ilyenkor, mint egy torzító tükrön át nézve látjuk a világot, indulati töltettel elhomályosítva. Így képtelenek vagyunk a valóságot érzékelni, ezzel bántjuk a másikat, és energiát vesztünk.
Az ítélkezés elengedésének gyakorlata: gondoljuk végig, kik azok, akik felett ítélkezünk. Emeljük a tudatunkba, hogy ezek csak a mi gondolataink róluk, és mondjuk ki hangosan a következőt: „Az a gondolat kelt fel bennem, hogy a főnököm egy idióta, de én ezt a gondolatot most elengedem. Menjen a saját útján a Fény felé.” Majd lássuk a képzeletünkkel, ahogy elengedjük a gondolatot, és érezni fogjuk, ahogyan eltávozik tőlünk. Ezután boldogság járja át a lelkünket, mert azt is meglátjuk, hogy ez a gondolat mennyire elfedte az ítélkezésünk valódi énjét. Felszabadultak leszünk, mert érezzük, tettünk egy fontos lépést önmagunk és a világ jobbá tételéért.”

(forrás: Dr. Tusor Erzsébet, holisztikus orvos - Nők Lapja Ezotéria)

Nagy szeretettel: Kingi

HozzászólásokKedves Deryl! :)

Nagyon örülök, hogy sikerült erőt adnom!
Kívánom, hogy ennek szellemében teljen BOLDOGAN a napod/a heted!

Szeretettel: KingaKedves Kinga!

Amit 2009-ről írtál, az az én életemről szól. Telitalálat. Nagyon örülök a gyakorlatoknak is, tényleg egyszerűek és könnyen kivitelezhetők.
Köszi! Erőt adtál:))
DerylDrága Kingi :)

én is nagyon örülök Neked, nagyon jó érzés olvasni írásaidat, teli vannak energiával. :)
Remélem a napocska mielőbb hétágra süt majd lelkedben. :)Drága Diamyne! :)

Annyira örülök, hogy végre felbukkantál, már aggódtam érted, hogy hová tűnél!
És a játszótérről is nagyon hiányoltunk (ahogy Beust is)!
Örülök, hogy itt vagy és, hogy tetszett az idézet!

Neked is legyen szép napod!
Én épp a bánat felhők elfújásán vagyok, hogy újra kisüthessen a napocska a lelkemben!

Ölelés: KingiKedves Kingi,

ez egy nagyon szép és tanulságos írás. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.
Szép napot kvánok! :)Jaj de örülök, Kormorán:)

Csodákkal teli napot! :)Köszönöm!

Már megy is a kedvencekhez!Drága Ragyogás! :)

Annyira örülök, hogy Te is itt vagy és hogy erőt adott a kis szösszenet! :)

Ölellek: Tejbetök :DKinga-Pingu csúcsszuperrrrrrrrrrrrrr

Elmentettem magamnak :)

Átadtam, akinek csak tudtam.... a megosztás-megosztozás elve alapján :)))))))))))))))Drága Zsuzsó és Szellő! :)

Nagyon örülök, hogy tetszett és sikerült örömet okoznom vele! :)
Nektek is szárnyalós, csudiszép és csodákkal teli napot kívánok! :)

Szeretettel: Kingi :)Jóóóó!

Köszönjük, hogy ráleltél, és továbbítottad!
Szép napot! :-)Kingi!:)))))

Ez nagyon-nagyon jó volt!Egyszerű ,érthető és fantasztikus!
Köszönöm hogy megosztottad velünk is ...ezek egy igazán bölcs ember szavai.....
Szép szárnyalós napot Neked!
(())Zsuzsi