Létezik Isten?

Én nem hiszem,
hogy Isten nem létezik.
Én biztosan tudom,
hogy nem létezik.
És hála Istennek,
hogy nem létezik,
hiszen Isten létezése
annyi meg annyi problémát,
bonyodalmat okozott volna,
hogy az élet tulajdonképpen lehetetlenné vált volna.
Talán még nem gondoltad végig ezt abból a szemszögből,
amelyikből most én fogom elmagyarázni.
Talán eddig senki
nem is próbálta ebből a szemszögből végiggondolni ezt.
A keresztények azt állítják, hogy Isten teremtette a világot.
Ami azt illeti, Isten feltételezése szükségszerű
a teremtéshez.
A világ itt van.
Valaki csak megteremtette.
Akárki is teremtette meg,
az nyilván Isten.
De vajon mi következik ebből?
Amennyiben a világot megteremtették,
akkor fejlődés nem létezhet.
A fejlődés azt jelenti, hogy a teremtés folyamatos.
Hogy is van a keresztény mese?
Isten hat nap alatt teremtette meg a világot,
aztán a hetedik napon megpihent.
Azóta egyfolytában pihen.
Az egész teremtést befejezte
hat nap alatt.
Na most így hogyan lehetne
lehetőség a fejlődésre?
A teremtés azt jelenti: kész!
A pont kitehető.
A hatodik napon
kész lett.
És ez után már semmi lehetőség nincs a fejlődésre.
A fejlődés eleve sejteti,
hogy a teremtés nem teljes.
Így aztán mindig van lehetőség a tovább fejlődésre.
De Isten nem teremthet egy tökéletlen világot.
Az ellent mondana Isten természetének.
Ő maga tökéletes.
Így aztán bármi, amit ő alkot, szintén tökéletes kell, hogy legyen.
Sem ő nem fejlődik,
sem a világ, amit teremtett.
Minden halott mozdulatlanságba dermedt.
Ezért ellenezték a pápák mindig
Charles Darwin tanait.
Az az ember olyan ideával jött elő,
amiről tudták, hogy előbb-utóbb elpusztítja Istent.
Azok a pápák egész figyelmesek voltak.
Megértették,
hogy miféle következtetések vonhatók majd le a törzsfejlődés ideájából.
Az ember általában
nem kapcsolja össze a Teremtést és a törzsfejlődést.
Vajon miféle kapcsolat lehetne
Isten és Charles Darwin között?
Pedig van kapcsolat. Charles Darwin azt mondja,
hogy a teremtés jelen pillanatban is zajlik,
hogy a létezés mindig tökéletlen.
Soha nem is lesz tökéletes,
hiszen csak akkor fejlődhet tovább,
akkor érhet el újabb csúcsokat, újabb dimenziókat,
akkor nyílhatnak meg számára újabb ajtók, újabb lehetőségek.
Isten hat nap alatt befejezte a munkáját.
És nem is túl régen.
Négyezernégy évvel Jézus Krisztus születése előtt.
Nyilván Január elseje lehetett,
hétfő.
Nekünk mindig sikerül Istent belegyömöszölnünk
mindenbe, amit alkotunk.
Ezért Isten nyilván követi a naptárunkat is.
Ha engem kérdezel, szerintem
a legvalószínűbb az,
hogy hétfő volt, és Április elseje, Bolondok napja.
Az a nap
tökéletesnek tűnik egy ilyen feladathoz.
Alkotni egy tökéletes, előre gyártott létezést...
Ha a fejlődés lehetetlenné válik,
Az élet elveszíti a jövőjét.
Akkor csak a múltja marad.
Nem meglepő hát,
hogy a vallásos emberek mindig a múlt felé tekintenek.
Nekik csak az van.
Minden mást már készen kaptak.
Számukra semmi tennivaló nincs már a jövőben.
A jövőjük üres, teljesen üres.

(Osho)

HozzászólásokNézd meg Osho életét és utána menekülj a "bölcsességei" elől!

Ebből a kis idézetből azonnal kiderül, hogy Osho nem volt sem filozófiai, sem teológiai lángész!
Ezen felül az általánosítás hibájába is esett.
Kész röhej, hogy emberek szolgai módon idézgetnek egy olyan embert, akinek az élete annyira szégyenletes volt, mint az övé!
Csak pár momentum a "nagy" guru viselt dolgairól:
Géppisztolyos testőrökkel járt, több magánrepülőgépet tartott, több, mint 90 Rolls- Royce-a volt, 100 millió dolláros magánvagyon, stb. (ja ez mind a múlt században)
Persze még beszélhetnénk az erkölcstelenséget istenítő tanításairól, a nők manipulatív szexuális kizsákmányolásán keresztül a nemi betegségeiről, vagy akár a zsarolások, kábítószer, gyilkossági kísérletekig, stb.
Indiában is pont ugyanezt csinálta, ezért kellett kivándorolnia az USA-ba!
Mekkora ostobaság egy ilyen embertől idézgetni?
Hm?Theodora12

Nem értek veled egyet abban, hogy Isten nem látható, nem hallható.....szerintem mindenben felfedezhető Isten. A természetben, a fákban, hadd ne soroljam: a cselekedeteinkben. Hiszen mindenki Istenben él. Ha tud róla, ha nem. Azok a kis önálló sejtek - amik ugye függnek és összefüggnek a többitől/vel, ha "hibásan" működnek (=tagadnak) és nem ismerik el, hogy ők egy egész "test" részei, attól még a részei...csak épp rontják az összképet. Akárcsak a Földünk: lehetne minden ember jó és szép......de ha az valaki nem képes így működni (mert nem tudja és hiszi, hogy képes szeretni, mozogni, vagy bármilyen képességével élni)- sok ilyen ember van, az meglátszik a Földön: természeti katasztrófák, háborúk, bizalmatlanság...nem is tudom mit mondjak még, nem akarok túlozni, de talán érted mit szeretnék kifejezni...
Együtt alkotunk egy egészet, Istenben. Ő adja a lehetőséget: ő éltet minket és mi őt. Tükrözzük őt fejlettségünk szerint. És erre törekedni kell, hogy minél tisztábban tükröződjön bennünk, cselekedeteinkben ő: az Élet.
Ezért jó, hogy ő minden lehetőséget megad, hogy fejlődjünk - nehézséget amit meg kell vívni, a későbbi sikerekben ebből profitáljunk, vagy jó "szerencsét", alkalmakat, amikre vágyunk. Mindent kipróbálhatunk: hitünk szerint. Az Ő lehetőségei végtelenek és ő hallja a gondolatainkat, tisztában van vágyainkkal. És ha már megedződtek érzékeink és képességünk arra, hogy észrevegyük és éljünk a lehetőséggel, meg is adja azt nekünk, bármikor. Amikor készen állunk a vágyunkra.:)Theodora!

Hibás gondolkodás?Azt hittem mindenki tiszteli a másik hitét.Isten

Az átlag emberek számára egyáltalán nem nyilvánvaló, hogy Isten létezik. Ha nyilvánvaló lenne, hogy van Isten, akkor valószínűen mindenki istenhívő lenne. Ha viszont az lenne nyilvánvaló, hogy nincs Isten, akkor valószínűen istenhívők sem lennének.

Van, aki meggyőződéssel vallja: "Nincs Isten". Ugyanis úgy gondolkodik: a házat látom, tehát van. Istent nem látom, tehát nem létezik. Ez hibás okoskodás. Isten ugyanis nem úgy „létező”, mint egy ház. Ő ugyan nem látható, mégis létezik.

Lehet-e valami annak ellenére, hogy nem látjuk? Hogyne lehetne! Így van ez a hang esetében is. A hangot halljuk ugyan, de nem látjuk. A hang másképp „van jelen”, mint egy ház. Kérdezhetnénk azt is, van-e olyan, amit sem nem látunk, sem nem hallunk, mégis létezik? Igen, ilyen is van! Példának okáért az illat. Nem látható, sem nem hallható, mégis létezik. Szagolhatjuk. Akad vajon olyan is, amit semmilyen érzékszervünkkel nem észlelünk, mégis egészen bizonyosan létezik? Igen, ilyenek a rádióhullámok. Ezeket senki sem észlelheti, akinek nincs rádiója, vagy megfelelő műszere. Ilyen az elektromosság és a szél is, amelyeknek csak a hatásait érzékelhetjük.

Vajon létezik-e olyan, amit sem az érzékszerveink által, sem műszerekkel nem lehet kimutatni, mégis egészen biztosan van? Igen. Ilyen az emberi elme és annak három területe: az értelem, érzelem, és az akarat. Ezeket még röntgengéppel sem lehet kimutatni az agyban. Mégis mindenkinek van értelme és akarata, tudunk szeretni, tervezni, emlékezni. Az értelmet nem lehet centiméterrel megmérni vagy mérlegre tenni. Nincs se színe, se szaga. Nem úgy létezik, mint a látható, érzékelhető dolgok. Mégis óriási hatalom. Egy jó gondolat új iparágakat teremthet, gyógyulást hozhat a rákbetegségek terén, átformálhat társadalmi rendszereket is.

A különféle „valóságok” tehát különbözőképp léteznek. Ha helyesen akarjuk megválaszolni a kérdést, hogy "Van-e Isten?", akkor így kell felelnünk: Igen, Isten valóban létezik! De egészen másképp, mint a többi dolog. Sokan azért nem találják meg Őt, mert úgy keresik, mintha fizikai lény lenne, ami látható, hallható, vagy éppen műszerrel kimutatható. Isten azonban nem úgy létezik, mint a tárgyiasult dolgok, vagy a hangok, a színek, az elektromágneses erők, vagy akár az emberek. Ezért nem láthatjuk és mérhetjük Őt, ezért nem szemlélhetjük mikroszkóp alatt, vagy a csillagászati távcsőben, és ezért nem láthatjuk meg még űrhajóból sem. Sohasem mondhatjuk: most végre megfogtalak! Ha így lenne, nem Isten lenne maga, hanem csak valamilyen közönséges dolog.Isten

Szia!
Nem tudom, hogy mennyire tudom elmagyarázni, kifejezni azt az istenképet, amiben én hiszek. Lehet, hogy zagyva, vagy röhelyes lesz, de azért megpróbálkozom vele:
1. Minden élőlénynek van lelke. Ezek nem alacsonyabb, vagy magasabb rendűek, legfeljebb bonyolultak vagy kevésbé bonyolultak.
2. Ezek az élőlények haláluk után visszatérnek oda, ahonnan jöttek: ez pedig Isten. Ezt kb. úgy értem, hogy van egy nagy "lélekgömb", mintha egy medencényi víz lenne mondjuk, és ebbe tér vissza a lélek, a pohárnyi víz. Itt pedig belevegyül a többi vízbe. Mikor pedig valamilyen teremtmény megszületik ugyanúgy egy pohár víz távozik a medencéből, így állandó a körforgás, és végülis minden éélőlényben van egy adagnyi isteni, része a nagy egésznek.Sziasztok!:)

Hivatalosan én is katolikus vagyok,még elsőáldozó is voltam.Én úgy hiszem,hogy nem egy Isten teremtette a világot,hanem vagy magától megteremtődött,vagy többen teremtették és teremtik folyamatosan egy másik dimenzióból a gondolataikkal,ahogy szerintem mi is teremtünk más dimenziókba,csak nem tudjuk.Valahogy egy Istenben nem tudok hinni,nem tudom miért,pedig a Bibliát szoktam néha olvasni,nagyon tanulságos.Úgy gondolom,hogy egy Isten nincs,hanem mindenben van isteni rész is,de hogy az honnan jön azt nem tudom:)))Szóval igen: nincs

Szóval igen: nincs tökéletesebb és gyönyörűbb a természetnél :) amit ugye mi nem alkotunk, hanem sokszor sajnos inkább rombolunk, de ezt most hagyjuk...
Hitről sem érdemes vitatkozni. Max. elmesélhetjük egymásnak, ki hogyan éli meg.Óóóóóóóó, Al

Óóóóóóóó, Al Pacino!!!!!!Imádom! :DDDDDDDDDDDDDDHmmmmmmmmmmmmmm.........

Szia!
Hát, tényleg sokfélék vagyunk....
Hivatalosan én is keresztény vagyok, bár igazából egyik felekezethez sem sorolnám magam, de feltétel nélkül, folyamatosan hiszek Istenben. Megismétlem, nem valamelyik világvallás tanai alapján, hanem a magam módján.
Pont emiatt a fenti okfejtéssel nem tudok egyetérteni. Szerintem Isten is folyamatosan teremt, és igenis vannak dolgok amikre semmilyen teremtmény nem képes! Csak nézz szét a világban! A természet olyan csodálatosan, tökéletesen működik! Olyan bonyolultak benne a súlyok- és ellensúlyok rendszerei, hogy sok mindent még ma sem értenek az emberek!
Bármilyen gyorsan is fejlődik a tudomány, még ma sem tudnak válaszolni olyan banális kérdésekre sem, mint hogy miért csuklunk, ha sírunk miért folyik a szemünkből a könny?
A világűrt egész jól ismerjük, de még mindig nem tudjuk, milyen lények élnek az óceánok mélyén...
Egy egysejtű műköséséhez is szükség van egy csonó biológiai, biokémiai folyamatra, amik elképesztően bonyolultak, és ma is csak a legokosabb emberek képesek megérteni azokat.
Szerinted mindez csak úgy, magától létre tud jönni, bármilyen értelem nélkül?
Az ördög ügyvédjében mond valami ilyesmit Al Pachino: Hogy képzeli az ember, hogy ő irányítja a sorsát, mikor még röpke egy-két ezer évet sem tud áttekinteni? Szerintem ebben minden benne van.Én hiszek, csak azért ez a

Én hiszek, csak azért ez a véleményem. (Na ha most hallana a lelkész, nagyot nevetne, hogy akkor miért nem járok templomba :D) Nahát igen. Hiszek. Mert tapaszalom a Gondviselést. És akkor is velem van, ha nem a templomban lát hétvégente, hanem a párommal, kishúgommal, nagyszüleimnél, vagy egy jó buliban :))) Mert mi Istenben létezünk. Ez számomra nem kérdés.:)

Ez is egy gondolkodásmód:)
És egy Istenben én sem hiszek.Jujj! Na ez egy nagy

Jujj! Na ez egy nagy zagyvaság. Azért érdekes volt olvasni, köszi, hogy bemásoltad.