Lét-kérdés: szerinted?

létkérdésEszembe jutott valami. Azt hiszem éppen ma. Vagy nem :)
Szóval, hogy mi a helyzet Veletek? Úgy értem, az emberek élnek, teszik a mindennapi dolgaikat, itt mi gondolatokat osztunk meg egymással, eszmecserélünk, vannak akik találkoznak is, mindenki fejlődik napról napra. Ki ebben, ki abban, attól függ, hogy miben akarja magát akár tudattalanul is próbára tenni. Megmérettetni.

Mi van Velük? Azokakkal,akik... A testvéred, apukád, anyukád, szerelmed, élettársad, barátod, barátnőd, társad, szeretőd, nagymamád, nagypapád, kebelbarátnőd...

Mi van Velük, vagyis Veletek?
Ők ismerik ezen gondolataidat? Tudják, hogy mi érdekel, mi foglalkoztat? Hogy mi az életfelfogáasod, mit tartasz igazán fontosnak?
Hogy nyitott vagy valami felé, ami maga a nyitottság, az öröm a Végtelen?
Ez érdekelne.
Igazán.

Nekem itt van például a tesóm,mondhatni,ezoterikus beállítottságú,vagy hogyan is nevezzem.Foglalkoztatja az Energiák létezése,működése.Leginkább így mondanám.Energiaáramlás,energianyerés,adás,vesztés...sorolhatnám.
Jó meglátásai vannak.Jó rálátással van dolgokra.Viszont nagyon keveset jön szóba közöttünk mindez.Az egész Létezés kérdés.
Vagy ottvan Apu.Tanul.Én ezt látom benne.Viszont van élettapasztalata.Inkább gyakorlatias,rengeteget változott,előnyére.Tanítványnak érzem.
A papámmal is beszélgettünk már hasonló dolgokról.Kiváltképp a Lélek és a halál kérdésekben voltak különböző nézeteink,és lám,milyen érdekes.Az én papám,aki reformátusnak lett megkeresztelve és nem hitt a lélek létezésében,mint olyanban /pedig ez maga már így kizárt/,szerinte,ahogy egyszer mondta,meghalunk és akkor annyi volt.Vége.Mindennek.Ez a nagyszerű ember,aki hihetetlen ismeretekkel rendelkezik,nem tudok olyat kérdezni tőle,amiről nem olvasott vagy hallott volna,mint egy lexikon,olyan:)
Szóval a Papám olvassa a Bibliát.Én még nem olvastam.Bevallom töredelmesen.Egyedől nem is fognék neki.Millió kérdésem lenne.Tudom,mert már elkezdtem egyszer.
Szóval nem vagyunk egyformák,az energia nem vész el,csak átalakul,ahogyan a mi régi gondolataink is.

Elmondtam,hogy hallhassam Tőled is./köszönöm:)/
Mi van Veletek?
Létkérdésben.

HozzászólásokDrága Katiskám! Te annyia odafigyelsz az emberre,

megértetted, kihámoztad ebből a pár sorból a lényeget.
Igen, most mondd meg!:)))) Tényleg az történt, hogy ebből a Drága kis Teremtésből csak úgy sugárzott, hogy legszívesebben a nyakamba ugrana, ezzel nagyon boldoggá tett. Rögtön nem tudtam neki viszonozni az érzéseit, viszont egész este rá gondoltam és foglalkoztatott. Alig vártam a reggelt. Akkor újra jött, én elémentem a dolgoknak és megköszöntem neki, hogy ki merte fejezni az érzéseit felém, mert ezzel nagyon boldoggá tett és ezután öleltem meg. Mindkettőnknek nagy boldogságot okozott. Ennyi bővebben a történet, Te a rövidebb változatból is megértetted! Köszönöm Sok önzetlen szeretettel találkozom és nem tudom szó nélkül hagyni. Sok ember keresi a barátságomat és ennek nagyon örülök. Én is úgy érzem, hogy segítsek azoknak, akik hozzám forudlnak. Mostanában a legtöbben érzelmi dolgokban keresnek meg. Azzal, hogy próbálok nekik segíteni, magamban is nagyon jó érzések keringenek. Tudod, olyan ez, mintha már el is várnám, hiszen nekem is szükségem van rendszeresen azokra a jó érzésekre, amiket áltlauk érzek, biztosan érted, amit akarok mondani. Neked és köszönöm a sok dícséretet, odafigyelésedet, nyíltságodat. Mindig úgy reagálsz, hogy megtalálod az elbőjt kis igzságokat és nagyon rá tudsz érezni a szépségre!:)))) Ölellek Drága Katis!:)))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryÁgica,

Én is kellek már az ágynak.
Csak ki akartam fejteni...és jó,mert teljesebb lett.
Minden.
Szabad ide olyat írni,hogy aludj jól?Tutibiztinemcsinálokazértházitopikotcsakmosteztakaromírni:)Katisom...

Nem kell magyarázkodnod..... én csak , mint jó dolgot vettem, le irásodból! Fáradt vagyok...azért irtam csak annyit, meg elég " szűkszavú" De tudod, hogy mi a legjobb barátok vagyunk, hisz úgy szeretem ahogy irsz!! Puszilgatlak:ágicaÁgica te tündér...

ma éppen hatvannyolc kristálypoharat mostam el.
Nagyon kellett vigyázni.30évesek,házassági évfordulós és hasonló.Van,amelyik egészen nagyon vékony száron tart kecsesen-hosszan öblös kelyhet,itt be kell valljam a frász kerülgetett,amúgy sem örömködök,ha kihangsúlyoznak valamit,hogy arra nagyon vigyázzak,amiről látom énis,hogy érzékeny...Óvatos vagyok én anélkül is.:)
Voltak alacsonyabb,talpas,rövid száras öblös kiskristály poharak meg olyan,ami mint egy csapott háromszög,fejjel lefele.
Legtöbbje csiszolt volt.Waterfordi kristály.
Egyszer még általános iskolás voltam,voltunk az osztállyal Parádon.
Akkor láttam először és azóta sem,üvegcsiszolókat.
Milyen csoda az!
És nézegettem ezeket a poharakat,fogtam óvatosan,mintha a világ legnagyobb éréke lenne,hiszen a háziaknak az...
Mostam,öblítettem és a csiszolatok rajtuk,hol ívesek,vagy egyenesek,egymásba fonódnak,vagy külön futnak.Mégis ugyanazon a poháron vannak.Egyek.És minden egyes metszet szivárványként ragyog,ha rásüt a nap.
Szóval...Lehet,hogy emiatt jött az üveg.
Ilyennek láttalak abban a pillanatban,mikor írtalak.
Fura...
A poháron a metszetek akár lehetnének az élet megélt,Megélt pillanatai.Vagy sebek,kinek hogyan tetszik.
És akkor már látszik is,hogyan lesz tartalmas és csoda egyszerre az élet még ha mélyen belénk is vág olykor.
Ígérem,mára már csak Jóéjszakát mondok:)
Ölelés és Jóéjszakát*Katisom....

Drága, üveg? Üveg! Akkor tudod már alakulok, formálódok..... Köszönöm.....Ölelgetlek :ágicaEry,

most mondd meg,mikor történik ilyen egy munkahelyen?Úgy egészében,hogy elmondtad neki,hogy örmmel töltött el,hogy kifejezte az érzéseit.
És megöleltétek egymást.
Most mondd meg!
Hát van ilyen!!!! :))))))
Tudom,hogy se és meg hát pláne nem de...
De akkor is!
Erykém MAGASAN ott szálldogállsz fent mint egy bátor sirály vagy albatrosz.
Köszönöm,hogy elmesélted!
:) **Ágica:)

Nem szóltok bele,ki mit csinál...
Ettől függetlenül ott vagytok egymásnak,hogyha kell.
A jó az egészben,hogy észrevették rajtad,hogy "több" lettél,alakulsz,formálódsz,mint a kavrc és homok a tűzben,olvadt üveggé lesz,alakul,formálódik.Bármi lehet belőle.
Hogy az üveg maradandó,végleges forma?
Talán mikorra megvan a formája,megszilárdul,majd kristállyá csiszolják,és ami benne menetközben alakul,az ragyog a végén.
Ugye?
Üveg.
Elgondolkodtam kicsit,de Igen.
Ölelés neked:)
Köszönöm!Köszi Felebarát, átjött, én is éreztem!:)))))))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryEry

Vettem a szivmelengeto olelest.Koszonom.
Szeretettel,
felebaratDrága Katis, Felebarát és Ágica!

Szerintem is nagyon jó az idézet, persze Christian ilyen! A maga lényegretörő, egyszerű megállapításaival úgy elgondolkoztatja az embert, hogy mire kijössz belőle, már meg is értetted és magadévá is tetted.
Én megkérdeztem a Párom, hogy mit vesz rajtam észre és nem csinálok-e furcsaságokat. Azt mondta, hogy nem, amit észrevesz az a nyugalom, jókedv és a kiegyensúlyozottság. Hát akkor jó!!!:))))
Belülről, amit érzek, az szinte magasra röptet néha és hát....ez a nagy-nagy szeretet és tolerancia mindenki iránt....szóval értitek. A kisugárzás? Remélem...sőt tudom, mondták is már...jaj, ezt még le kell írnom, mert ide tartozik. Jött az egyik kolléganőm, megbeszéltünk egy problémáját, aztán megint jött és csak mosolygott. Kérdezem, hogy mizujs? Erre ő: "Olyan kedves vagy, hogy segítettél!" Persze, természetes, tényleg így gondolod, jaj de örülök! Egész este ezen járt az eszem. Másnap reggel alig vártam, hogy találkozzunk. Megköszöntem neki, hogy ki merte fejezni az érzéseit és megöleltük egymást! Nagyon szép kis történés volt! Ölelésem küldöm felétek is Drágáim és szép napot nekünk!:)))))))))
"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryKatisom....

Elöször nem tudta a családom.... Csak akkor , mikor már észrevették rajtam a változást és megkérdezték. Sok pozitiv dolog történt családon belül is. Elmondtam nekik, hogy én hogy élek, hogy gondolkozom. A többit rájuk biztam, nálunk mindenkinek megvan a saját élete és nem szólunk bele, ki mit csinál....., hogy gondolkozik. Eggyütt vagyunk- egymásért !
Szeretettel ölelget:ágicaKedves Ery

Megerosodott benned a tiszta feny,es mostmar arra is kepes,hogy kifele hasson.Ilyenkor mondjak,hogy kulonleges kisugarzasa van az embernek.
Szeretettel,
felebaratEry:)

Örülök,hogy idézted ezt a kettő mondatot.
Ahogy az ember unhatja magát mert "csak",ugyanígy lehet boldog is.
Hogyezmilyenjó:))nemtudom miért hittem,hogy kell rá ok.viszont érezni lehetett az oknélküliséget.
Ölelés neked:)Drága Katis KÖSZÖNÖM!:))))

Szeretnék ideírni egy idézetet Darnel Christiantól:
"Lehetünk boldogok minden különösebb ok nélkül. Maga a boldogság elég ok!"

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryEry,Eryk Eryjének legErybbje

Annak érezlek.Ha helyesen van írva,ha nem:)
Most is boldogságérzet van bennem,de ezt olyan szépen megspékelted egy jó adag cukrászi tökéletességű de a társasági összejövetel adta mennyei ízű vaníliakrémhabbal,hogy csak na.
Ez most így jött ki,remélem érted.
Köszönöm,hogy elmesélted.
A családodban ez szerintem olyan szép és "magas szintű" ,ha létezik ez a szó erre,Egység.Csodálatos.Egyre inkább belátom azt,hogy sokkal inkább nyitnom kellene a csládom felé.Nem vagyunk az a nagy összejövősen beszélgetős emberek,így együtt,de azért mégiscsak furcsa.
Teljesség érzést ad,ha az ember akivel beszélget,Önálló gondolatokkal rendelkezik.Abban az értelemben,ha nem csak rábólogat és egyetért dolgokkal,hanem gondolkodik a megbeszélteken és van saját elképzelése,véleménye.
Nálatok ez csodaszépen működik.Csak gratulálni tudok hozzá.
Az is eszembe jutott most az előbb,hogy lehet-e az,hogy a Mindenség,ami körülvesz,attól vagyok e Boldog.És akkor ez nem is önnönmagam boldogásga,hanem helyzet adta.
Viszont ha nem lenne meg a harmónia,az Egység érzete,akkor nem is tudnám megélni.
Tehát.
Boldogságoság:)
Köszönöm a megosztott gondolataidat:)Tudják Drága Katis! Nagyon jó a téma, Köszönöm!:))))

A Páromnak rendszeresen mesélek. Ő örül a sikereimnek. Megkérdeztem tőle, hogy lát-e valami változást rajtam és azt mondta, hogy nyugodtabb és vidámabb lettem.
A gyerekeimmel is beszéltünk, mit beszéltünk...!!! Amikor karácsony előtt 1 nappal rájöttem, hogy nekem kell a könyv, már nem volt időm megvenni. Meglepetésként, takarítottam az egyik fiam szobáját az emeleten és ott lapul a könyv egy tasakban az árcédulával együtt. Most Tőle kaptam kölcsönbe a Mennyei Próféciát és még három kötetet, ami az alkalmazásáról szól.
A másik fiam hozza nekem hétvégén a V.T.c. könyvet, amit Ő már rég kiolvasott.
A harmadik fiamnak szintén mesélgettem, mosolygott nagyokat és velem örülnek.
Van egy kolléganőm, aki rendszeresen érdeklődik, volt is egy tréningen, ide is fel szokott járni.
Egyébként én úgy érzem, hogy hatással vagyok a környezetemre is, hiszen először csak finoman kijavítgattam a saját megfogalmazásaimat, majd a családtagjaimét is. Most már ők is figyelnek arra, amit mondanak. Terveiket, céljaikat szépen előre megfogalmazzák, beteljesüléskor jelzik, mert örülnek velem együtt.
Húgommal is szoktam beszélgetni, Ő Baptista Főiskolára jár és meséltem neki, hogy milyen jó is ez az egész, hiszen nem tiltja a vallást, nem korlátozza, hogy miben higgy, hiszen sokfélék vagyunk! Egy a fontos, hogy Önmagunk érdekében, Önmagunkról szól. Vele is egyetértünk!
"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery