Levél SanTa-nak...

Kedves SanTa!

Jómagam nem vagyok az olyan kérdések híve, mint pl. hogyan teremtsek pénzt, vagy hogy hogyan lehetne ilyen autóm vagy olyan ékszerem, stb... Tudom, a Titok nem erről szól!!!!!!!! Sokkal-sokkal több ennél!!!!!!!!!!!!!! :):):)

Viszont, most beugrott egy gondolat, miközben "Téged" olvastalak. (Biztosan nem véletlenül!!!):D:D

Általában Te a szerelemmel, párkapcsolati témákkal foglalkozol az írásaidban. Ez, illetve egy fájdalmas sazkítás vezetett el engem is erre az oldalra anno, ill. magával a Titokkal is e kapcsán kezdtem el komolyabban foglalkozni. Igen, a visszahódítás. :):):) Merthogy én is, mint előttem már sokan mások, elhatároztam, ha törik, ha szakad, én bizony visszakapom azt a férfit, akit szeretek.

De hogy miért is írom le mindezt Neked?! :D

Szóval: Nem az a kérdésem, hogy ezt miként tegyem, mert ezekkel azért tisztában vagyok :) (bár, ha van vmi tuti befutó tipped, szívesen fogadom!!):D:D, hanem, talán csak egy kis megerősítést remélek Tőled, egy kis biztatást, hogy igen is, a szerelem terén is működik a vonzás... :):)

Tudom én, hogy ez így van, hiszem, remélem, de mégis, mégis egyre vesztek a kitartásomból("Amikor elszáll a szenvedély..." ):) , a pozitív, szép érzelmekkel teli hozzáállásomból és egyre inkább átveszi a helyét az a szörnyű kétely és félelem, hogy talán Ő és én már sosem lehetünk egy pár... :( Hiszen eltelt 3 hónap, és jóformán nem történt semmi. :( Tudom, ne akarjam időhöz kötni a dolgot. Tudom, és próbálom is figyelmen kívül hagyni, hogy 3 hónapja nem része az életemnek, de valahogy folyton csak ez motoszkál bennem: Mikor lesz újra az?? :)

Persze pontosan tudom, ezeket most nem volt szerencsés dolog leírni, hiszen ne azt írjuk le amitől félünk, hanem... Tudom.
De talán ki kellett ezt írnom most magamból. :)

Azt is tudom, furcsa ez a levél, nem is tagadom, hisz számomra is az.
De, hogy akkor miért is írtam meg? Nem tudom a miértre a választ.
A válasz talán tényleg
csak annyi, hogy pillanatnyi elkeseredésemben egy kis megerősítésre van szükségem egy olyan embertől, aki azokkal a kérdésekkel foglakozik, melyek fontosak számomra, hogy tovább tudjak haladni az utamon...

Köszönöm!!!!

Üdv:
Bogica

HozzászólásokSanTa, már benne vagy :-) és

SanTa, már benne vagy :-) és szerintem nem "csak" párkapcsolati tanácsadóként.:) Örülök, ha sikerült olyan

:) Örülök, ha sikerült olyan dolgokat leírnom, melyek esetleg irányba állíthatnak.
Azt azért remélem, nem úgy fogok bekerülni a thesecret.hu tudatába, hogy "ja, a párkapcsolati tanácsadó" :):):)

Kedves Admin!!

Neked is köszönöm, hogy reagáltál a levelemre!!! :):)

Természetesen tudom, hogy ez a téma már többszörösen "átbeszélt" dolog, de valahogy mégis, mindig visszatérek hozzá.

Köszönöm a megjelölt cikkeket is!! Néhányat már korábban is olvastam közülük. (Ha jól emlékszem, épp Ritocska egyik írása vezetett az oldalra, anno!) :D

Minden jót!!:)
BogicaKöszönet a válaszért!!

Kedves SanTa! (Tamás) :)

Első körben, szeretném megköszönni a válaszod!!!!! :):)

Másodsorban elnézést, amiért "csak így", mint ha már évezredes barátok lennénk kértem Tőled segítséget :), de olvasva az írásaidat úgy éreztem (igen, igazad van a levél elején leírtakkal kapcsolatban), a Te tanácsod talán megadhatja azt az erőt, amit valahol félúton elvesztettem!! :) Ha most megkérdeznéd tőlem, miért pont Neked címeztem a levelet, miért nem kollektíve kértem segítséget, azt mondanám, nem tudom. Csak egy érzés volt, hogy Tőled olyan tanácsot kaphatok, mely kimozdít a mélypontról. És nem bántam meg ezt az érzést, mert
bár tényleg százszor átbeszélt téma már a visszavonzás, mégis, sokat segített/segít az írásod!!!!!!! Köszönöm!!!!!!! :)

Harmadsorban pedig, egyáltalán nem voltak elvárásaim a válaszoddal kapcsolatban!!!:):) Tudtam, teljes mértékben olyan dolgokra fogod felhívni a figyelmemet a leveledben, ami csakis hasznomra válik, még ha ez nem is arról szól, hogy: Igen, nyugodj meg, 2 hónap és a lábaid előtt fog heverni a nagy Ő, stb, stb.... Tisztában voltam és vagyok vele, hogy az ilyen és ehhez hasonló mondatokat senkitől nem várhatom el!!!

Szóval, még egyszer köszönöm a választ!!!! És kívánom, hogy továbbra is olvashassuk írásaidat az oldalon, mert biztos vagyok benne, hogy sokaknak ad erőt, kitartást, új lendületet!!!!:):):)

Minden jót és további sikeres vonzást!!!
BogicaRégi bejegyzések

És szuper az is, hogy felsoroltál néhány régebbi bejegyzést, köszönöm :) Barbel Mohr idézetére volt most szükségem, a legjobb időben jött :)Szuper írás, ahogy

Szuper írás, ahogy megszokhattuk SanTa! Kedves Bogicám, tudom nem tőlem kérdeztél, de szeretném megerősíteni, amit SanTa is leírt. Egyébként ez az oldalon egy sokszor lerágott csont, legalább 10-12 nagyon jó írás van e témában. Sokan - én is - visszavonzással kezdtük, és ahogy sokan, én is szépen belebuktam. De ha ügyes vagy, le tudod vonni a megfelelő következtetést, ahogy SanTa is írta. Nem a személy, hanem az érzés a lényeg. Azóta sokkal jobb párkapcsolataim voltak, és van is, mert ha nem visszafelé nézegetsz, akkor a "sarkon túl mindig jön egy jobb" - már nem tudom melyik filmből van ez az idézet, de nagyon igaz!

Ajánlom még figyelmedbe:
Ez pedig egy két évvel ezelőtti írásom:

Hirtelen ennyit találtam de emlékszem rá hogy sok jó írás volt még a témában Fókától, és Andrástól is.Válasz Bogicá(m)nak

Nem kis feladat elé állítottál :)

Egyrészt, mert mivel személyesen engem szólítottál meg, úgy érzed, csak én tudok segíteni.
Másrészt olyasmit vársz tőlem, hogy "ha már én gyenge vagyok, add meg nekem Te az erőmet".

Sajnos, mindkettő tévedés. Méghozzá elég nagy.
Az egyetlen ember, aki Neked segíteni tud, az Te magad vagy. Persze, mondhatom azt, hogy "Persze, jó úton jársz", meg "Higgy, vizualizálj, és akkor visszakapod, és mindne boldog lesz, stb, stb". De nem teszem. Nem azért, mert nem hiszek benne. Hiszem, hog yjó úton jársz, mert minden út jó. Hiszem, hogy elegendő hittel és jó érzéssel meg tudod teremteni a magad valóságát.

Azért nem mondom ezt, amiért egy betegnek sem adnak fájdalomcsillapítót, ha szívinfarktusa van. A fájdalmat csökkenti, csak épp belehal.
Szerintem neked nem megerősítésre van szükséged. Azaz persze, úgy érzed, hogy elgyengültél, már nem tudsz annyi pozitív energiát összegyűjteni. De ha belegondolsz, miért nem? Mitől van az, hogy már nem hiszel benne annyira?

Én a hitedet nem tudom visszaadni. Az teljes egészében a Te dolgod. Írtál az "Amikor elszáll a szenvedély" bejegyzésemhez. Ez most - úgy érzem - az az állapot, amikor elszáll a szenvedély, és valami oknál fogva tőlem várod, hogy visszaadjam. "Doktor úr! Lélegezne egy kicsit helyettem?" :)

De ha már engem címeztél meg, megpróbálok legjobb tudásom szerint válaszolni.

Volt valami valamennyi ideig az életedben, ami három hónappal ezelőtt véget ért. Ezt szeretnéd visszakapni. Valószínűleg azért, mert ebben az időszakban boldog voltál, elégedett. Ezt a boldogságot akarod visszakapni. Ezzel csak az a baj, hogy a boldogságot nem kintről kapod meg. Az illúzió világa nem hozhat létre valódi érzelmeket. A valódi érzelmeid hozzák létre az illúziókat. Nem fogsz boldogságot kapni egy kívánságtól, de a boldogságod valóra fogja váltani a kívánságod.

De gondolj bele: valóban pontosan ugyanazt akarod visszakapni? Akkor ugyanúgy véget fog érni. Ha egy biciklivel legurulsz egy lejtőn, és a lejtő végén fejreállsz, akkor, ha ugyanazon a lejtőn akarsz ugyanúgy legurulni, ugyanúgy fejre fogsz állni. Amíg a saját forgatókönyveidet nem változtatod meg, amíg vélekedésedet a kapcsolatokról, vagy akár csak erről az egy kapcsolatról nem változtatod meg, ugyanazt a véget fogja érni. Ha akár ugyanezt az embert akarod visszavonzani, akár "csak" egy boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatot, a lényeg ugyanaz: Neked magadnak, magadban kell a tökéletes kapcsolatot létrehoznod. Ha az érzés megvan, jöni fog hozzá a társ is.

És ugyanazt tudom csak mondani, amit eddig mindig: Ne az embert vágyd, hanem az érzést. Az Univerzum az érzéseidre figyel. Ha vágyódsz rá, az jó. Ha azt érzed, hogy nincs veled, és ez milyen rossz, és ezért kívánod vissza az életedbe, az kerülendő. Az Univerzum nem tesz különbséget "kérem" és "nem kérem" között.

"Mikor lesz újra az" ... a vágyadat a jövőbe vetíted, ráadásul kétségként. Szerinted erre mit válaszol az Univerzum?

Egyébként ez általános: minden vonzásnál vizsgáld meg pontosan az érzéseidet, a gondolataidat, és kérdezd meg magadtól: ha Te lennél az Univerzum, mit válaszolnál erre? Mit teremtenél? Olyan egyszerű a Titok működése: Kérd, és megkapod. Pontosan azt, amit kértél. Nem (csak) a gondolataiddal, hanem az érzéseiddel. Főként az érzések által vonzol. Ha az érzés és a gondolat ellentétben van, akkor mindig az érzés győz.

Hiába kéred, hogy legyetek újra együtt. Ezek a szavak: "vissza", "újra", "megint" ... ezek azt rögzítik, hogy a múltat akarod vissza. Ez pedig - bár fizikailag nincs különbség múlt és jövő között -, pszichikailag lehetetlen. Ezzel nem tud az Univerzum mit kezdeni.
Minden teremtés a Te idősíkod jövőjében történik. A kívánságainkban kijelentett jelen időt az Univerzum időtlensége miatt használjuk. Mert "kérj, és megadatik, mert már megadatott, mielőtt kérted volna". Nagy igazság ez: a kérésed nem valóra fog válni, hanem máris valóság az Univerzum időtlen állandóságában. A kérésedbe vetett hit nem az, hogy biztosan valóra fog válni, hanem hogy már valóra is vált.

Nem nagyon mennék a kvantumfizika rejtelmeibe (nem vagyok képzett kvantumfizikus, csak olyan konyhairodalom szinten), de a kvantumvilág végtelen lehetőségeiből Te, a megfigyelő választod ki, hogy melyik valóság váljon valóra. A valóság már létezik. Neked csak választani kell a sok lehetőség közül. Ha azt választod, hogy "újra", "vissza", akkor emlékekben élsz. Az agyadban már lerögzített képeket ismételgeted. Ez nem teremtés. Ez nosztalgia :)

Hogy hosszúra nyúlt válaszomat összegezzem:

  1. Ne akard "vissza". Akard a jövőt.
  2. Tudd, hogy már valóra vált, akármit is kívánj
  3. Hozd létre magadban a változást, cseréld le a forgatókönyveket, írd át a Rómeó és Júliát valami hollywoodi romantikus filmre
  4. A boldogságot nem kintről fogod megkapni, hanem a belső boldogságod fog kisugározni a világba
  5. Tökéletes vagy önmagadban, amilyennek - saját magad által - teremtve lettél

Tudom, nem ezt vártad. De nem érdekelnek az elvárások :) Azt viszont remélem, hogy kicsit segítettem tisztábban látni, mit is csinálsz most, és a célod szerint mit kéne tenned.

Szeretettel,
Tamás