Levél magamhoz, hogy emlékezzek

levél magamhozDrága Én!

Ahhoz, hogy minden számodra jó legyen, még sokat kell tanulnod. Ezért most leírom Neked, mikre figyelj az utad során!

Legfőként arra kérlek, fogadd el önmagad olyannak, amilyen most vagy. Ne félj ezt megtenni, nincs mit veszítened, hiszen, amikor csak kedved tartja, mindig lehetőséged van változtatni magadon. Addig meg az a legjobb, ha önmagad így szereted. Szeresd önmagad, úgy, ahogy vagy!

Lásd magad valóban! Légy magad számára gyönyörű (kívül, belül) úgy, ahogy vagy. Ne másokhoz mérj, ne versenyezz! Csak lásd magad tisztán! Ne legyen lelkiismeret furdalásod emiatt! Hiszen nem vagy ezzel egyedül. Az egyetlen, ami miatt másokat ez zavarhat az, hogy ők nem képesek így látni magukat. Ez viszont nem a te problémád.

Tudj elkülönülni! Igaz, hogy egy egység része vagy, de mégis egy parányi elkülönülés. A te fájdalmad, a te problémád, te félelmed, csak a tiéd. Tedd le másokét! Az egyetlen, amit másokért tehetsz az, hogy figyelsz rájuk. Mielőtt bármit teszel, gondolj bele cselekedeteid következményeibe! Ne gázolj át másokon a saját érdekeid érvényesítése érdekében! Törekedj arra, hogy mindig úgy tégy, rajtad kívül is mindenkinek jó legyen!

Légy merészebb! Ne félj ennyit! Nincs miért félned. Oldd fel a félelmeidet! A félelmek gátakat képeznek benned és ezáltal az életedben. Ne hagyd, hogy korlátozza bármi is az életed! Ha van hited, igazi baj nem érhet.

Ne félj bízni se! Bízz másokban, másokon keresztül bízz magadban és bízz Istenben! Abból indulj ki, hogy senki sem akar rosszat Neked, mindenki a javadat akarja, ha Te is azt akarod magadnak.

Ne félj belenézni a tükörbe! Se akkor, ha csak önmagad tükrébe nézel, se akkor, ha a mások által eléd tartott tükörben szemléled önmagad! Élj úgy, hogy minden tükörbe nézve boldoggá tegyen a látvány!

Ne keresd a hibát! Hibát, aki keres, az talál. De a hiba lehet ugyanúgy szerethető és számodra tökéletes is. Taníthat, fejleszthet téged. Csak az a kérdés, te miként állsz hozzá.

Tudd azt is ehhez kapcsolódóan, hogy tökéletes általános értelemben amúgy sem létezik. Csakis a Te viszonylatodban. Azt nézd neked mi a tökéletes és zárj ki ebből is másokat! Mondjanak bármit, ők úgyis csak a saját értelmükről beszélhetnek.

Ha szükséged van rá, tudj segítséget kérni és tudd elfogadni. Tudd magad elfogadni akkor is, ha néha Neked segítség kell. Nincs ebben semmi sem. Nem kell mindig erősnek lenned, ettől nem tűnsz kevesebbnek, magad előtt sem.

Az adok- kapok egyedül arról szól, hogy képes vagy-e mindkettőre maradéktalanul. Bármit megkaphatsz, ha mered akarni és kapni. Ha bízol abban, hogy megkapod. Adni pedig amúgy is örömet okoz. Ezen az alapon pedig csak egy szabály él. Hogy mindent megérdemelsz, akár te adod, akár te kapod.

Ne bánj meg semmit, amit megtettél! Felesleges. Jól jött, amit tettél, tanultál belőle, általa fejlődtél, közelebb kerültél vágyaidhoz egy lépéssel, ráadásul másokat is tanítottál közben és tapasztaláshoz segítettél.

Soha nincs késő visszakozni sem. Semmi sem végleges, vagy megváltoztathatatlan.
Ne keress folyton okokat! Ne akard megoldani a problémákat! Ne tervezz, szervezz, igyál előre a medve bőrére! Annyiféle út van, annyiféle úton járhatsz. Semmi sem végleges, semmi sem megváltoztathatatlan. Ha hited van és meg is tartod minden körülmények között, már minden most a tiéd.

Maradj hű minden körülmény között önmagadhoz!

Végül pedig legfőképpen, mindig emlékezz arra, hogy a szeretetnek ezer arca van. A szeretet elfogad. A szeretet megbocsát. Ha igazi szeretet. Mert az igazi szeretetnek nincs érdeke vagy észoka. Az igazi szeretet csak kitörölhetetlenül van. Él és ég benned. Iránta, irántam és mindenki iránt. Ha csak ezt az egyet megtanulod, máris gyógyítod a világodat.

Szeretettel,
Én

HozzászólásokKedves Ritocska!

Ez szép,és bátor írás.
Nagyon tetszik!Kedves Melike81!

Köszönöm az olvasást és a hozzászólást. Örülök, hogy tetszett.
A legjobbakat kívánom Neked! :)Drága Zsűl!

Tényleg csak magamnak írtam. És képzeld úgy indult az egész, hogy eredetileg nem is magamnak kezdtem írni, hanem Neki. De aztán egy Katie Byronos csavarral megfordítottam az egészet. És láss csodát magamra is igaznak éreztem. Sajnos vagy nem sajnos. Ebből is látszik, hogy mások szeretete valójában mennyire rólunk szól! Mondjuk nem bánom. Szeretek szeretni, magamat, másokat, mindent. :) Mert jó.
Én is sokszor puszillak! :)Kedves Bogiii!

Én köszönöm, hogy olvastál és a hozzászólást. Nagyon örülök, ha segít és használni tudod.
A legjobbakat kívánom Neked! :)Kedves Melinda79!

Köszönöm, hogy olvastál. Valójában ez a levél eredetileg nem is magamhoz szólt, hanem a kedveshez kezdtem írni.
Mindezt először nem is feltétlen mások erősítésére szántam, egyszerűen csak úgy éreztem, összefoglalom azt a sok dolgot, amit az elmúlt két évben tanultam. Mindenért, hálás vagyok és legfőképpen minden kellemetlennek megélt percért, mert ezek a kellemetlen percek nyitották fel a szemem sok dologra. Többek között arra is, hogy a kellemetlen is csak akkor az, ha én annak élem.
A véletlenekben egyébként én sem hiszek. Életem minden mozzanata beigazolódik, hogy okkal történt, igaz sokszor csak utólag.
A vonzás törvényét pedig valójában mindenki elismeri valamilyen szinten, csak sokan nem képesek arra, hogy megismerjék részleteiben. Ez nem baj, aki nyitott rá, azzal meg fogjátok találni egymást. Aki nem az, azzal meg más tapasztalatokat szerzel. Ám felhívnám arra a figyelmed, hogy érdemes Neked elfogadni másokat, ha azt szeretnéd, hogy Téged elfogadjanak. Tudod, tükör...
Elnézést, hogy csak jóval később válaszoltam, nem tudom miért maradt ki.
A legeslegjobbakat kívánom Neked! Köszönöm még egyszer az olvasást és az értékes hozzászólásod! :)Kedves Ritocska!

Nagyon jol esett olvasni az irasod! Koszonom :)Drága Ritocska!

Úgy írtál magadnak, hogy mindenki magára vegye! Így ez itt egy magánügy.:D
De minden és mindenki Egy, tehát ez részletkérdés:)
Természetesen a szeretetről írt zárósoraid csodálatosak, de idézni, most mégis mást idéznék ide (Adja az ég egyébként, hogy minél többen meg is éljék a szeretet ezen tulajdonságait.).
És most az idézet:
"Az adok- kapok egyedül arról szól, hogy képes vagy-e mindkettőre maradéktalanul. Bármit megkaphatsz, ha mered akarni és kapni. Ha bízol abban, hogy megkapod. Adni pedig amúgy is örömet okoz. Ezen az alapon pedig csak egy szabály él. Hogy mindent megérdemelsz, akár te adod, akár te kapod." - Ez csodálatos, és bár nem "divat" beszélni az utolsó gondolatról, de ez is sokat nyom a latba.

pusszantásDraga Ritocska!

Nagyon szepen koszonom ezt a csodalatos irast, szerintem mindannyiunknak nagy segitsegere van :). Kinyomtatom, es igy mindig elottem lesz, amikor csak szuksegem van ra!
Csodalatos, szeretetben gazdag, napot, hetet!
BogiKedves Ritocska!

Hatalmas ez az írás!Komolyan!Minden ami kell és fontos az úgy érzem benne van.Köszönöm neked,hogy megosztottad velünk ezen gondolatokat.
Nekem bevallom,most nagyon nagy szükségem van ilyen erősítő,fejlődő,segítő gondolatokra és nagy-nagy hitre(ami mindig is volt bennem..,mármint hit).Sokszor úgy érzem mindenki és minden ellenem fordul és nem értenek meg emberek,szüleim..Nem könnyű mindig erősnek lenni..,de ahogy írod is nem is kell mindig annak lenni:).Az élet nagyon kemény tud ám lenni..,és meg kell tanulnunk benne élni.S én is azt vallom soha ne mondjuk,hogy soha még akkor sem ha olykor elmorzsolunk a gondjaink mellett egy-egy könnycseppet.Sok erőt tudtok adni itt TI The Secret tagok,és jó érzés köztettek lennem,olvasgatnom írásaitokat.S semmi sem történik véletlenül..,ebben is hiszek..,így az sem,hogy anno rátaláltam erre az oldalra,és belemerültem egy csodás másabb világba ami új esélyeket adhat az éltemnek,gondolataimnak..,ha van hitünk,kitartásunk,erőnk..,stb.Bár vannak helyzetek,emberek akik próbálnak kizökkenteni és hitetlenkednek,stb...,de igazad van abban is,hogyha mi valamiben hiszünk és nekünk az jó,és jobban érezzük magunkat bármitől is,akkor másnak az miért fáj,vagy miért nem bírja elfogadni?Sajnos az én környezetemben is élnek ilyen emberek..,így most már csak azoknak mesélek a Titokról akik tudom megértenek,és hasonló gondolkozásúak..,mint MI itt mindannyian:).
További minden jót és szépet kívánok..,és tengernyi sok szeretetet mindenkinek:)!!!!Kedves Diamyne!

Én is nagyon köszönöm az olvasást és köszönöm, tényleg szép az estém. Neked is nagyon szép éjszakát (most már) és a legeslegjobbakat! :)Kedves Ritocska

köszönöm ezt az igazán szép levelet... :)
Szép estét Neked.Kedves Ági!

Én köszönöm az olvasást! Neked is csodálatos estét kívánok és persze a legeslegjobbakat! :)Megint sokat tanultam,

Megint sokat tanultam, köszönöm!:) Ritocska nagyon jók az írásaid! Annyi erőt tudtok nekem adni ezen az oldalon hogy hihetetlen:)
Csodálatos estét mindenkinek!:)Drága Gyöngyi!

Minek? Hogy összetörjek? :))))Drága Ritocska!

Jársz már a kutadra kicsi korsócska??? :)))Drága Áfonyás, gyöngyös pita! Ja nem, pite!

:))) Én is köszönöm, hogy Te vagy TE és olvasol és nem csak olvasol, de vagy is. :D Hát igen, ez a tükör jó érzéseket kelt. Köszönöm!
Szeretettel ölellek,
Sorozatgyilkos :DDDDDrága Ritocska!

Köszönöm , hogy te vagy Te és kérdezhetünk Tőled és segítségünkre vagy!! Remélem te látod az általunk tartott tükröt is tetszik, amit látsz....
Szeretettel ölellek:Gyöngyi (pita,áfonyás :)) )Drága Ágica!

Én köszönöm az olvasást, örülök, ha használható számodra!
A legeslegjobbakat kívánom Neked! :)Drága Ritocska!

Köszönöm írásod,amit írtál magadnak...Nekem és mindenkinek.Nagyon tetszik.Köszönöm! ÁgicaKedves László!

Remélem, hogy alakulnak a dolgok Nálatok. Örülök, ha hasznosnak találtad és én köszönöm az olvasást!
A legeslegjobbakat kívánom Neked! :)ritocskanak!!!

ismet egy leiras amibol sokat lehet tanulni!!!! koszonom :)Drága Gattina!

Nagyon, nagyon szívesen, örömmel és szeretettel! És én is köszönöm az olvasást! :)
Puszillak!:)

Ritocska,

kinyomtatom. :)

KÖSZÖNÖM!

Én :):) Drága Szellő!

Azért írtam ide magamnak (mert amúgy lehet más úton is el tudnám érni magam :D), hogy, ha mások is tudnak profitálni belőle, akkor megtehessék! :) Köszönöm az olvasást és örülök, ha tetszett!
A legeslegjobbakat kívánom Neked! :)Drága Ritocska!

Ismét köszönöm, bár magadnak írtad engedd meg,hogy magamra vegyem és magaménak érezzem!
Szép napot! :-)