A Lista

a listaA Lista

"Annyi nekem nem tetsző tulajdonságot fel tudtam sorolni azok közül, amikkel eddigi életem során találkoztam, hogy attól féltem, már soha nem tudom abbahagyni a negatív lista írását. Szóval, ha ezeket át tudom fordítani pozitívba, megkapom azt, amit akarok, amire vágyom.
Ekkor beugrott egy ismerősöm története, ami azóta is, mindig megnevettet. Az ő listája egy barátnős, traccspartis délutánon született. Szóval, minden körülmény adott volt a megvalósulásához, hiszen lazán, viccesen, komolytalanul készült. Tehát, ha annak a pasinak jönnie kell, jöjjön, de tudjon 6 nyelven, és bridge-eljen, és legyen indiai, és szerelmes belé, és gazdag, járjon Rolls-Royce-szal, meg még mit tudom én, milyen marhaságokat sikerült a listára biggyeszteni. Na, ezt hozd össze Univerzum! Majd nagy nevetgélések közepette el is felejtkeztek az egészről. Míg nem, egy szép napon, hősünk besétált egy indiai étterembe. Meglátta a férfit, és többé nem tudta levenni róla a szemét. Ez feltűnhetett a „pándzsábinak” is, mert végül is beszélgetésbe elegyedtek valahogy. Aztán kis időre rá már randizgattak. Kiderült, hogy nem csak étterem-tulajdonos, hanem üzletei vannak Európa szerte. Szóval nagyon gazdag, van egy Rolls-Royce-sza is, és hogy, hogy nem, 6 nyelven beszél. Hétvégén, ha van ideje, a barátaival szokott bridge-elni. Ekkor a lánynak beugrott a lista, és elképedve tapasztalta, hogy álmai férfija megérkezett. Úszott a boldogságban, s alig várta, hogy végre testileg is közelebb kerülhessenek egymáshoz. A döbbenet azon az éjszakán érte, mikor szembesült vele, hogy várva várt hercegének nagyon, de nagyon kicsi van...

Tudom, nem a méret számít, de ez akkor is kiábrándító tapasztalat lehetett neki. Bizony, a listára elfelejtette ráírni, hogy mekkora is a számára ideális.

Vegyes érzésekkel álltam neki listám megírásához, mert mi van, ha egy-két dolgot kifelejtek? Ott állok a Nagy Ő-vel az oltár előtt, és valami förtelmes dolog derül ki! Lássuk csak!

Az én ideális társam:

1) Kedves,

2) Udvarias,

3) Előzékeny,

4) Intelligens,

5) Humoros,

6) Kreatív,

7) Művész,

8) Jó az ágyban,

9) Számomra ideális méretű szerszámmal rendelkezik,

10) Érdekes,

11) Szeret utazni,

12) Izgalmas vele az élet,

13) Van saját pénze!!,

14) Lazán kezeli a takarítás kérdését,

15) Egyenrangú partnerként kezel,

16) Babusgat, ölelget,

17) Úgy fogad el, ahogy vagyok,

18) Van saját autója,

19) Egyedül él (nem anyukával),

20) Ambiciózus,

21) Van hobbija/hobbijai,

22) Igényesen él, öltözködik,

23) Józan életű,

24) és szereti a sushi-t!!

Egyelőre ennyi jutott eszembe, de tudtam, ez még a végtelenségig bővíthető. Persze nem szeretném mindig egy csalódás vagy „lapát” után bővíteni a listát. Most vettem észre, hogy a külsejéről semmit, egyetlen szót sem ejtettem. Ennyire nem számít a külső? Vajon igaz az örök közhely, hogy "Nem a külső számít"? És mi van az első benyomással? Akkor én miért nem soroltam fel egyetlen külső tulajdonságot sem? Ennyire megváltoztam volna huszas éveimhez képest, hogy már minden mindegy, csak jöjjön valaki ? Na, jó, legyenek kedves szemei, és lehet pocakos is egy kicsit, mert a nyüzügéket nem díjazom. Megdöbbentem, hogy más nem jutott eszembe! Vajon ez már az „öregen és egyedül, teljes magányban fogsz meghalni, ha ennyit válogatsz!” nevű kritikára adott segélykiáltásom része lehet? És különben is, mi számít szépnek? Vagy maccsónak, vagy igényes külsőnek, vagy csábítónak, sármosnak, férfiasnak? Na, jó, ezt a listát egyelőre félrerakom. Veszek pár férfimagazint, és meglátom, mi az, vagy ki az, amire azt mondom, hmmm! :) De vajon számít-e?"

HozzászólásokSzépen festesz!

És a háttérbe látom, hogy csináltál kívánságtáblát is. Nagyon helyes! :)Tudom...

...és annyira jó a sztori, hogy a könyvemben is megírtam. :)
Az interjúra készen állok. :))Én is jelen voltam :)

Emlékszem, amikor az illető hölgy mesélte az esetet a secret klubban, még a Harmóniában. :)
Shakti, alig várom, hogy megcsináljuk azt az interjút a Fóka TV-be. :)))))))))))
Jövő hét kedd után bármikor jó lenne. Majd beszélünk! :)))))
-FókaKedves Shakti!

Köszönöm az írásod :D
Én is elkészítettem a saját listám. Eljött ennek is az ideje. Ahhoz, hogy Nekem is legyen egy listám előbb saját magam kellett megismernem, kvázi listát készítettem magamról milyen is szeretnék lenni, mivé akartam válni. Meg kerestem egy nagyon-fiús-lányban a nőt, így már összeállíthattam azt a listát, ami az ideális férfit tartalmazza, aki belép az életembe.
Köszönöm:) még egyszer :)Kedves Rózsafa!

Ezt a listát elvileg a könyvemben írtam, de valóban hasonló volt az én első listám is. Azóta már én is olyanra módosítanám - ha párt keresnék, de nem :) -, hogy az aktuális állapotomnak a legjobban megfelelő.
Amúgy nekem is bejött! :) Viszont Bärbel Mohr-nak a Rendeld meg az Univerzumtól című könyve zseniális ezügyben, és egyben humoros is. Ez volt az első ezoterikus tartalommal bíró könyv, amit 4-5 évvel ezelőtt elolvastam, persze csak az agykontroll után. :)
Örülök, hogy boldog vagy! Maradjon így mindig, ezt kívánom! :)Kedves Shakti!

Hosszú évek alatt számtalan listát írtam. Vissza gondolva már vicces is lehetne, de sajnos sokáig nem tudtam nevetgélni rajtuk. Mindig eljött az a pasi akik az éppen megírt listán levő tulajdonságokkal rendelkeztek, DE persze én is mindig lefelejtettem ezt meg azt a papírról. Kis méretbe jómagam is bele futottam. Na az nem volt vicces valóban.

Aztán tavaly év elején megírtam a következőt. Ma is itt őrzőm, mert felfoghatatlan, hogy 1 hónapra rá meg is jelent ez a férfi az életembe, és a mai napig is jelen van. Igazi szerelem a miénk.

Milyen párkapcsolatra vágyom:

Ahol mindketten tiszta szerelemből szeretjük egymást. Amelyben a szenvedély egymás iránt soha nem múló. Ahol mindketten tiszteljük a másik gondolatait, életvitelét. Olyan mámorítóan szép, gyönyörködtetően feltöltő. Értelmes órákat, életvitelt adó. Gyönyörű, bolondos, ragyogó, felemelkedett, gondoskodó.

Ennyit írtam. Semmi olyat már, hogy milyen kinézetű, autó, pénz. lakás. semmit nem határoztam meg, csak az érzést.

Nekem ez jött be. Ezzel vonzottam be az igen is szép arcú, magas, kedves, nyugodt, szellemes jól kereső páromat. Pedig csak annyit kértem, hogy szeressük egymást. Ráadásul úgy néz ki, mint ahogy annak idején kértem milyen kinézetű legyen. A tenyerén hord azóta is, Én meg nem szeretnék onnan soha lekerülni.Csatolmány

A hozzá csatolt kép egy Rolls Royce motoház tetjén lévő szobrocska. :) Csak, hogy ne kelljen gondolkodni, miként kapcsolódik az íráshoz. Egyébként saját festményem.