Mások megváltoztatása

változásEgyik ember formálja a másikat. (Példabeszédek 27:17)

Ó, hány ember szeretné megváltoztatni a körülötte élőket! Lehet, hogy te is elégedetlen vagy a házastársaddal, a gyermekeddel, a testvéreddel, a szüleiddel, a főnököddel, vagy a barátaiddal. Ám, ha arra gondolsz, hogy igen, mindent megteszek azért, hogy megváltoztassak valakit, akkor szólok, hogy nem fog menni. Ha már próbáltad, akkor tudod, hogy így van. Ha még ezután szeretnéd, akkor viszont javaslom, hogy ne kezdj bele! Másokat megváltoztatni ugyanis csak úgy lehet, ha te változol.

Ha több türelmet szeretnél kapcsolataidba, akkor te légy türelmes másokhoz. Ha több megértést szeretnél kapni, akkor mutass megértést te mások felé. Amire vágysz másoktól, azt előbb te add meg nekik, aztán részed lesz benne neked is, mint elfogadó félnek. Így formálja egyik ember a másikat. Kérd az Urat, hogy formáljon téged és meglátod, rajtad keresztül mások élete is változni fog – jó irányba!

******************************************************************

A nap gondolata:

Bolondeszű, veszett ember legigazibb vádlója önnön nyelve. (Aiszkhülosz)

HozzászólásokTeljesen egyetértek veled,

Teljesen egyetértek veled, Zsul :)Kedves Kiskiralyno!

Egy ismerősöm mondta: a titok a nem vallásosoknak szóló leírás Istenről. Ők nem imádkoznak, hanem teremtenek. Persze hozzátenném, hogy azért van egy nagy különbség: mindkettő féle embernek van gondolata az életéről, DE csak az egyiknek van gondolata Istenről, s ez meghatározó! S bizony a legtöbben Istent valamiféle főnöknek, apának, de legalább is egy számonkérő "emberi" lénynek tekinti.

Ami a megváltoztatást illeti:
nagyon érdekes, hogy pont a szív, a szeretet szeme az, amelybe ha épp az elfogadás, együttérzés révén is belekerülünk lesz az, amely a legnagyobb változásra készteti a másikat. Bármennyire is igaz, és érthető az az igény, hogy "fogadj el olyannak, amilyen vagyok", az élet nem arról szól, hogy valakinek megjelenik egy jelleme, majd azzal éli le végig az életét. A szeretet szeme FELFELÉ NÉZ a másikban, és nem csak néz, hanem lát is. Meglátja az illető mély, "rejtett" csodáit. A kapcsolat attól is függ, hogy a másik mit fog szólni a saját magában megjelenő új "Én"-ről. Ha fél tőle nem fog neki tetszeni, hogy "ezt nézi ki belőle" a szeretett személy. Ha meg tud barátkozni Önmagával, és sorsfeladatával, ha el tudja fogadni a "jobb én"-t, akkor természetesen máris máshogy alakulnak a dolgok. Ez a világ arra próbál nevelni, hogy szeretet=egy helyben állás. De a valóság ezzel szemben az, hogy a szeretet felemel, az égbe visz, energetizál, erővel tölt fel, s ugyanakkor otthont adó is.Köszönöm szépen, örülök, hogy

Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik. Tudod, ezt egy napi ige nevezetű hírlevélben kapom minden nap, és amiben csak fellelhető a titok szemlélet is, megosztom veletek. Legalábbis azt, amelyikről gondolom, hogy érdekelhet valakit. Mert szerintem Isten a Titok :) Nálam nagyon jól kiegészíti (és fedi) egymást a kettő. Vagyis ugyanarról beszél....na érted :))Kedves Kiskirálynő!

Kedves Kiskirálynő! Jóóóóó az irásod:)