Mai napra útravaló

Öskü

Nem ártok Neked - magamért felelősséget vállalok.

Nem függök Tőled - Véled egyenrangú vagyok.

Nem hazudok Neked - Véled tisztán szólok.

Nem alkuszom meg Veled - küldetésemben vagyok.

Életemben, Föld Anyánkban, Nap Apánkban, Véled Egy vagyok.
Forrás:
http://www.zsiann.eoldal.hu/oldal/alapvetesek

Címkék:

HozzászólásokSzép új világ 2012.-ben.

Szép új világ 2012.-ben. Szabó Judit előadása

http://radio.tisztahangok.hu/archivum/00eloadas20090211szabojudit
Innen: http://www.bosegmindenteren.hu/2010/01/szep-uj-vilag-2012/

Elképzelem.... milyen világ lenne az, ahol mindenki tartaná magát a jóhoz, csupán belülről fakadó jóindulatból, szívből jövően, egy olyan íratlan törvényhez, hogy nem tesz másnak olyat, amit maga sem szeretne, ha tennének ővele.

Egy ilyen világban mindenki biztonságban érezné magát, javait, szeretteit.

Feleslegessé válna fenntartani a rendőrséget, katonaságot, börtönöket … a biztonsági őr foglalkozás is elavulttá válna … Szükségtelenné válna az összes biztonsági rendszer, a legegyszerűbb biciklilakattól a páncélszekrényekig és az extrabiztonságos kerítésekig, szükségtelenné a fegyverek és fegyverrendszerek, a sok hadikiadás. Az ezeket gyártó, szállító cégeket is fel lehetne számolni, és az így felszabaduló rengeteg erőforrást mind hasznos, az életet támogató céllal lehetne működtetni. Háborús pusztítások híján nem újjá-, hanem továbbépíteni lehetne a világot. A bíróságoknak is alig lenne munkája, hiszen senki sem akarná megkárosítani a másikat, ölni, csalni, lopni, hazudni – csupán a nemtudásból eredő károk megegyezéses rendezésének lenne a katalizátora.

Az egészségmegőrzés és az emberi kapcsolatok terén is megszűnnének a csalások, hazugságok.

Mindenki tudná, hogy senki máson, csak rajta múlik, hogy a vonzás törvénye révén milyen életminőséget rendez maga köré – nem kell ehhez senkit erőszakkal eltávolítani a világból (megölni), vagy becsapni, kihasználni, meglopni. Mindenki tudná, hogy jut mindenkinek mindenből bőségesen a világegyetem végtelen gazdagságából, nem kell másnak a kárára játszani, irigykedni, féltékenykedni, nem vagyunk egymás konkurensei.