Más szemmel kell nézni a világot!

hála, szeretet, boldogságHálát kell adnom a mindenhatónak azokért a bölcsességekért, melyeket miránk hagyott örök útmutatóként, hogy hogyan kellene élni az embereknek!És hálát kell adnom azért is, hogy ezeket az ismereteket fel is tudtam fogni, hogy a mindennapi életben alkalmazni tudjam azokat!

Hálát kell adnom azért is, hogy a sors ilyen derék jószándékú embereket sodort az utamba, mint Ti kedves barátaim! Nem is tudjátok, hogy milyen nagy örömet szereztetek nekem a barátságotokkal, a figyelmességeitekkel és a hozzászólásaitokkal!

Igazán boldog vagyok, hogy megismerhettelek benneteket! Azt kívánom néktek szívem minden melegével, hogy bár a világ tele van fájdalommal és keserűséggel, de találjatok egymásra Ti jószándékú emberek!

Nagyon sokszor elgondolkodom, hogy az emberi élet jobbra fordulását soha nem az anyagi jólét hajszolása, hanem az emberek őszinte szeretete okozta!
Nem véletlenül mondta Jézus, hogy "az elsőkből lesznek az utolsók, és az utolsókból az elsők"

Csak egy példával próbálom szemléltetni ennek az idézetnek az igazát!
Vegyünk egy vezetőt, aki a dolgozóinak a jó teljesítményük ellenére is meglehetősen alacsony bért ad.
Ugyanakkor önmagának nagyon magas fizetést ad!
Ő, bár látszólag" első" kizárja magát a közösségből, és mindenki
írígy lesz rá! Mi történik akkor, ha ő a dolgozóit jól megfizeti, de ugyanakkor önmagának roppantul alacsony jövedelmet állapít meg!? A dolgozói elkezdenek aggódni érte, hogy egy ilyen jó főnök aki törődik velük, többet érdemelne! Bizonyára többen meg is hívják majd ebédre és elhalmozzák ajándékokkkal! Így lesznek az utolsókból az elsők!

Címkék:

HozzászólásokKedves Péter Bá'

Már belekukkantottam egyszer.Tetszett. Most több időm lesz. És köszönöm, hogy olvashatlak !
Szeretettel :ÁgicaÁgicának

Kedves Ági! Ha lesz időd légyszives olvass bele a blogomba, főleg a mit ünneplünk karácsonykor című írást ajánlom, a teljeset ami ott van!

Köszönöm a kedves véleményedet, barátsággal PéterbácsiKedves Péter Bá'

Öszinte és szívből jött ez az írás....és nagyon szép...és igaz. A kívánságot köszönettel elfogadom, és viszont kívánom Neked! Békés Boldog Karácsonyt ! Ágica