Mátrix utáni gondolatok

Mátrix NeoMátrix trilógia befejező rész végén, amikor elmegy Neo a forráshoz, megegyezik vele, hogy BÉKE lesz, ha leszámol Smith-el. Találkozik Neo és Smith a Mátrixban. Küzdenek, harcolnak egymás ELLEN. És akármennyire úgy néz ki, hogy nyer az egyik, mindig feláll a másik és folytatódik a küzdelem. Neo van a földön, és Smith beszél. Smith pedig mond 1 mondatot, amit már az Orákulum is mondott Neonak. Ez az: "Minden, aminek kezdete volt, egyszer véget is ér." Neo feláll, és nem küzd tovább. Hagyja, hogy Smith, -aki az ő másik fele, a negatívja-, azt tegyen vele amit akar. Smith Neoba nyomja a kézfejét, és elkezdi átalakítani, megváltoztatni. Neo hagyja. Utána elpusztul az összes Smith, és meg van a BÉKE.

Amikor valami miatt lejjebb vagy, ne küzdj ELLENE. Ne is igazán törödj vele, hagyd, hogy legyen. Általa/miatta végig fut az agyadon pár gondolatsor, vagy eseménysor képekben. Általában azzal kapcsolatban, hogy miért vagy lejjebb, mi okozta, mi miatt van. Ne küzdj ezek ellen, ne is tartsd magadnál ezeket a gondolatokat, tartanak, ameddig tartanak. Engedd, hogy az legyen ami van, engedd, hogy arra terelje a gondolataid, ahova akarja, addig, ameddig akarja. És ezzel történik meg az, hogy nem küzdesz Smith ELLEN. Hagyod, hogy beléd tegye a kézfejét, és MEGVÁLTOZTASSON. A változás érted van. A dolog, ami lejjebb vitt, az is érted van. Általa éred el a változást magadban, ami a te javadat szolgálja, és azért van ez az egész, mert AKKOR, ÉPP AZ A VÁLTOZÁS kell neked, SZÜKSÉGSZERŰ.

El akarsz érni valamit. A célod más, mint amit eddig elértél. Tehát, hogy elérjed, kell valami változás. És van, hogy a változást valami negatív dolog, esemény, idézi elő. Minden érted történik, minden a te javadat szolgálja. Minden ami történik, meg kell, hogy történjen. Ami történik nem véletlen. Ki dönti el, hogy milyen változások kellenek? Te magad. A döntéseket nem akkor hozod, amikor épp megtörténnek az események a fizikai világban. A döntéseket már meghoztad, amikor kértél valamit, amire vágysz. Akkor eldöntötted, hogy el akarod érni. A változások visznek felé, és a változások közben értesz meg dolgokat, teszel felismeréseket. Tehát nem a változások közben hozol döntéseket, azokat meghoztad korábban. A változások közben MEGÉRTED a döntéseidet. És ezért is van, hogy a belső hang, az inspirációk (Vigyázz! Nem minden spontán gondolat inspiráció.) tökéletesek, és mindig tudják a helyes válaszokat, és mindig segítenek. Mert, a belső hang legmélyebb önmagadból jön, a forrásodból/szívedből/tudatalattidból/Univerzumból/Istentől/akárhogy hívod. És azon a szinten TUDOD, hogy mi fog történni. Onnan tudod, mert te kérted a vágyaid, te hoztad meg a döntéseket, és ott tudod, hogy melyik út vezet oda, milyen változásokon kell keresztül menned. Tudod, hogy mely változások által érted meg a döntéseid. A kért vágy az OK, a változás pedig az út, ami az OKOZAT.

Szóval, mikor negatív dolog ér, negatív érzéseket okoz valami, ne küzdj ELLENE! Engedd, hogy történjen, engedd, hogy formáljon. A küzdés ELLENÁLLÁST szűl. Pont ezt az ellenállást kell megszüntetned, mert ez tesz gátakat az utadba. Hagyd abba a küzdést, megszűnik az ellenállás, megszűnik a gát. Engedd a változást, érted van. Minnél inkább engeded a változást, annál elöbb végbe megy a folyamat, és megérted. Megértéseid által kerülsz közelebb a kért vágyaidhoz, a hozzájuk vezető úton.

A küzdésnek, ellenállásnak mi az oka? A félelem a változástól. Értsd meg, a változás érted van. A változás a kérésed következménye, okozata. Ne félj, engedd a változást. Engedéseddel hagyod megtörténni a dolgokat, közelebb engeded magad a kért vágyadhoz. Az engedés egyet jelent az elfogadással. Döntsd el mit teszel! Félelem miatt küzdesz a változás ellen, így a vágyad teljesülését késlelteted, vagy engeded a változásokat megtörténni, és általuk elfogadóvá válsz, így közelebb kerülsz a vágyaidhoz. A döntés a Te kezedben van. Te döntesz.

Miért küzdenél a változások ellen, hiszen "Minden, aminek kezdete volt, egyszer véget is ér."

Kálmi

HozzászólásokMátrixot is belül találjátok

Írtam ilyen témában megint. Valamelyest másképp megfogalmazva. Tapasztaltabban. :)

Jó olvasgatást!Kedves GálJani!

Én is nagyon kíváncsi vagyok ám, hogy szerinted kik Ők, vagy bármire, ezzel kapcsolatban! :))Az a vicces, hogy mindezt a

Az a vicces, hogy mindezt a hatalom, mint program is tudja. Hiszen a rákszerű hatalomvágy is csak egy program, mely mögött ott az EMBER. Hiába tudja, hiába ismeri fel, hogy ha tovább csinálja "kisded játékait", azzal előbb-utóbb megöli a "gazdatestet", amibe persze ő is belepusztul... tudja, de mégis csinálja, hiszen ez a dolga... csak egy program. Azonban ez ellenrezgéseket hoz létre, így létrejön a hatalommal rendelkezők és a hatalommal nem rendelkezők örök, körforgásos harca. A kérdés az, hogy ahogy a filmekben, az emberiség képes lesz e mindezt túllépni. S igen, mindenkinek a "saját térfelére" kéne figyelnie.
Ami a Mátrixot illeti: lehet ezt érteni az élet nyelvén (én így értelmezem), és persze társadalmi rajzként is megállja a helyét, mintegy modern és kicsit elvont skicc a hatalom működéséről.
Hajrá Élet!:)Szia GálJani!

Az ügynökök a virtuális világot fenntartó erő képviselői, Neó ellenpólusai. Neo a kiválasztott, a "JÓ", aki ugye a "való világért" harcol, ahogy egyre erősödik, nő a hatalma, akaratlanul is egyre nagyobb erőt ad az ügynököknek. Számomra azt mutatja a létük, hogy a bármi mellett zajló egyoldalú harccal - csak mégnagyobb erőt adunk az ellenpólusnak.
Jedilovagok kontra Sithek,
Harry Potter kontra Voldemort,
Neo és az ügynökök.

Végetvetni az ilyen fekete-fehér sarkos dolgoknak is csak egyféleképpen lehet, a megadással. A játszma felbontásával.
Azzal veszíti el az ellenfelünk az erejét, ha már nem veszünk részt többé a "játszmájában", azaz kiszállunk.
De Neonak is kell egy kis idő, míg ráébred erre...:DDDÉn is

Én is pont most kezdem megérteni ezeket a dolgokat. A megengedést tanulom, figyelem, hagyom. Tényleg sok megértést ad. De a gondolatmeneted még több értelmet adott neki.
KöszönömDe jó, hogy így összegyűltünk..

....Matrix fanok :))))

Szeretnék egy-két dolgot megbeszélni..
Nektek mit jelent Smith.. mi a Smith-ség.. mi a szimbóluma a filmből vonatkoztatva a való világra???

Mik az ügynökök???

GÁL JANI.. :DDDDDDKöszönöm

...ezt az írást, éppen valami hasonló történik most velem. Amikor éppen lent vagyok akkor jönnek a legjobb ötleteim.

ez vagyok énNekem

is nagyon tetszik a Mátrix! Pont a hétvégén láttam az első részét, és megdöbbentem, hogy mennyi "titkot" relytettek bele. A legjobban az a rész tetszett, amikor a végén Neo rádöbbent, hogy milyen nagy erővel is rendelkezik valójában, és könnyedén legyőzte a félelmeit, ezáltal az ügynököket. Ja és gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha valaki írna egy cikket, a filmről, és írt is:)

"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. " (Muhammad Ali)Valóság....

A legjobb, és legelgondolkodtatóbb film amit láttam. Szeretem, nagyon :)Tök jó..

Imádom a Matrixot.. nagyon sok megértésem származik belőle..

GÁL JANI.. :DDDDDDKálmi,

nagyon jót írtál megint, mint mindig. Köszönet érte, olyan világos és segítő írás!