Meg kell tanulnunk szeretni

szeretetVagy jól érzem magam, vagy nem.
Az van az életemben – ugyebár –, amit én akartam, hogy benne legyen, amit én vonzottam az életembe. És ha kellő intenzitással útálok valamit, akkor ahelyett, hogy az a valami kellő távolságot tartana tőlem, berobban az életembe:
– Itt vagyok. Hívtál engem.
– Dehogy hívtalak. Hiszen útállak.
– Látod! Most is hívtál.
Azt gondolom, hogy divat lett nem szeretni a világot. Divat beszólni, és leszólni bárkit és bármit. Divat a tiszteletlenség. Márpedig, amit nem tisztelsz, nem tudod szeretni sem. Amit nem tisztelsz, abban nem tudsz elmélyülni, nem tudod magadévá tenni. Ez nem trendi, ez uncsi, elavult, ósdi, gagyi, lapos, ciki, bágyadt, beteg, macerás…
A szeretet önmagában csak egy szó. Meg kéne szeretni a dolgokat. És ki is lehetne mondani.
Ma bundás kenyeret reggeliztem, hideg teával. Szeretem a bundáskenyeret, szeretem a teát, hidegen is szeretem a teát. Tökfőzelék volt az ebéd. Imádom a tökfőzeléket, szeretek együtt ebédelni a családommal, szeretem, ha körbeüljük az asztalt. Készülődöm, be fogok menni a városba. Szeretek bemenni a városba, szeretek emberekkel találkozni, és készülődni is szeretek. Szeretem az életemet, és szeretem az álmaimat, és szeretek abban a világban élni, amit magam teremtettem, és amit most hozok létre.
És gondolkodhatnék másképpen is: Ma szívesebben reggeliztem volna lazacot, de nincs r pénzem, de friss teát azért csak főzhetett volna valaki. És a tökfőzelék a könyökömön jön ki, és hallgathattam hozzá az egész családom baját, és még a városba is be kell mennem. Soha sem lesz már nyugtom?
Vagy jól érzem magam, vagy nem.
Meg kell tanulnunk szeretni a teremtett világot. Meg kell tanulnunk szeretni a saját életünket. Meg kell tanulnunk szeretni.

HozzászólásokKedves Tahmina :)

Kicsit talányos a hozzászólásod, és felkelti az ember kiváncsiságát is, de nem elégíti ki.
Ezzel együtt mindig öröm, ha kiderül, hogy egy gondolat váratlanul is célba ér.
szóval köszönöm, hogy elmondtad, és ha mondanál többet, örülnék. akár nyilvánosan, akár privát.
üdv: ZoliKedves!

Kedves Kreátor!

Nagyon szép, ahogy megfogalmaztad... Kicsit miattam is írtad, úgy érzem... AZ előbb félni kezdtem rettenetesen, egyik pillanatról a másikra... nos, elolvastalak, és máris visszatértem a középpontomba. Köszönöm neked! Már csak kellemes, bizsergető izgalom van bennem. Várakozás, és pozitív szemlélet. Nincs más, csak a szeretet... ezt a legnehezebb nem meglátni, mégis oly könnyű nem észre venni :)
Ölellek:
IldikóNeked is Boldog Életet Dia!

Nyilván nem mindenben közelítünk egy felöl, egy dologban mindenképpen egyetértünk.
Én sem hiszek abban, hogy másokat meg tudnék változtatni. Így aztán inkább keresem, vonzom, teremtem a magam méltó környezetét, minthogy az aktuális környezetemet igyekeznék a saját környezetemre formálni.
a bolhának joga van hozzá, hogy csípjen, ettől nekem még nem kell keresnem a bolhák társaságát, vagy a farkasokét, mérgeskígyókét, mindegy.
És ha valaki az én házamban akar tüzet gyújtani az én szőnyegemen, nem kell kíváncsian megvárnom, hogy mire jut vele.Aki nem látja át mindezt,

Aki nem látja át mindezt, előbb-utóbb e_l_b_u_k_i_k..

Emberek körülöttem, akik egész nap káromkodnak, elégedetlenkednek, élcelődnek, túloznak és fennhéjaznak.
Olyannak próbálják mutatni testileg és viselkedésben magukat, amelytől valódi személyiségük igen távol áll - mindenről radikális véleményük van, melyet általános igazságként állítanak be -és nincs bennük annyi alázat sem, hogy legalább lehetőség-szinten eljátsszanak a gondolattal, hogy a másik álláspont mellett milyen érvek szólnak.

Radikálisak, mérgesek: és ez a két tulajdonság kézenfogva dupla sebességgel halad az eredeti OSTOBASÁG felé..

Az egyetlen aprócska kérdés:

MI
Elhatárolódjunk?
Elfogadjuk?
Törekedjünk a megváltoztatásra, a nézőpontok közelítésre?

-Ki-ki missziója szerint..

Az én politikám Rousseau kert-szemlélete.
Létezésemmel ragyogást és világos, tiszta, gyógyító világosságot szeretnék létrehozni, tükrözni és áramoltatni azzal, hogy fejlődöm, figyelek, szeretek, és olyan emberekkel veszem körül magam, akik a szememből a szépséget látják viszont mint saját tükörképüket.

Boldog életet!
DiaJó volt olvasni...

Köszönöm,hogy olvashattam az írásod!Most ez kellett nekem nagyon:).Jók a meglátásaid sok szempontból is..,szóval köszönöm neked.További szép napokat!!!tanulás helyett, érzik vagy tudják lelkük minden erejével

Igazad van Merkaba. Ösztönösen túlhangsúlyozom a tanulás jelentőségét. Pedig nem a tanulásra akarnám helyezni a hangsúlyt. azt hiszem, túl sokan tudunk sokkal többet, mint amit szükséges lenne, és használunk sokkal kevesebbet a tudásunkból, mint amennyi elegendő.
Ez rám mindenképpen igaz volt, és mert ennek véget kívánok vetni, ezért is váltottam Trainerről kreátorra.
Nen a tanulásról akartam perze írni, hanem a szeretet gyakorlásáról. Ahogy írod: kezd a szomszédoddal, de kezdheted a reggellel, a tökfőzelékkel, önmagaddal...
A tisztelet és a hála pedig kölcsönöskeres Merkabatol

Legyszives az inuakakrol szolo masodik resz linkjet kuld el .Lattam ,de nem tudtam elolvasni es azota nem kapom ! Igaz uj vagyok a szamito gepezeshez es nem is mai" csirke "de lelekben mindenkep fiatal !!!!koszi elore is ! lattam fent vagy Te is !!!!udv.Hebacsla:))))

Mit is , mit is írjak neked kedves kreátor ??? Valószínű igen , meg kell tanulnia sok testvérünknek azt , hogy kik mik és miért születtünk erre a csodás bolygóra ! Egy szó is elég , hogy kifejezze létünket , lehet egy gondolat is mely felemelőbb érzést ébreszt másokban , az akik tényleg vagyunk - Szeretet ! Valószínű mint oly sok dolgot ., meg kell tanulnunk nekem neked másoknak ! LEhet valaki azt érzi , hogy ő mindent tud neki nincs szüksége senki másra és senki véleményére , és közben egy véleményben is saját ellenségképet formál , kreál ,lehet ez a saját véleménye is mellyel , harcol mint oly sokakéval és közben észre sem veszi , hogy csak annyit kellene tennie szeretni :)))))))))) Nagyon bölcs gondolatok , melyekkel egyet tudok érteni , de valószínűleg ha nem értenék veled egyet , akkor is azt látnád amit a szíved lát :)))))))))) olvasnál engem és egy véleményt ami , a te életed örömeit nem csorbíthatná , de tanítólag hathatna rám ! Sokak pedig tanulás helyett, érzik vagy tudják lelkük minden erejével , hogy az éltük maga egy csoda , az életük egy szent dolog , az életük az ami élteti szellemiségüket , és az életük , és vele minden amit éreznek a saját döntéseik kivetülése , az anyagi világra :)))) Egy nézet a 6 milliárdból , sokszor egy ember nézete is hatással van másokra , bár most nem szívesen mennék bele a történelem kesze kusza dolgaiba , de pozitívként számos megvilágosodottnak tartott ember gondolataira odafigyelünk mi mind :)) Bár számomra sem volt egyszerű azt szeretni aki ártott nekem vagy szeretteimnek , de ezt is a szeretet oldja meg , semmi más ! Bár én mindíg azt vallom és ha lehet le is írom hogy senki se higgye el azt amit a másik állít , mert az egy nézőpont kérdése , és ha megélte mindazt amiről itt mi írunk nap mint nap , akkor tanu bizonyságot szerezhet magának , csak kezdjen el szeretni , már most te aki e sorokat olvasod , lépj ki az ajtón és lépj be egy másikon , képletesen vagy szószerint ,és kezd ezt a szomszédoddal :)))))))))))) és tudjon mindenki arról hogy nem másért csakis szeretetért születtünk , amit adni és kapni egyaránt jó dolog , és ezért nem más lehet az ember egyszer és remélem minden ember csakis SZERETET :)))))))))
A lazacot nagyon szeretem :))))))) pápá kedves kreátor ölellek Merkaba tisztelet és hála neked :)))))):D:D Na az azért nem:)) De

:D:D Na az azért nem:)) De köszönöm, jólesett!:))kössz Nettike

Te vagy a leghálásabb olvasó. Dícsérsz, bíztatsz,kedves vagy mindenkivel.
talán egy angyal vagy?:)) Ez nagyon jó:)) További

:)) Ez nagyon jó:)) További szép napot, "kreátor"!:)Így igaz! :)

Így igaz! :)