Még mindig 8.

biciklivel a hegyreFeketén fehéren.

Néhány évvel ezelőtt, amikor még néztem televíziót, készült egy riport egy magyar sráccal. Szimpatikus fiú volt, és arról szólt a története, hogy világrekordot hozott össze, szinte ismeretlenül a fű alatt. Mivel már mindenki, minden hegyet megmászott nyolcszor, ellen fényben légzőkészülék nélkül, és hátrakötött kézzel:), így kialakult a hegymászás egy új válfaja. Bringával ment fel a Himalájára, amíg csak tudott. Aztán nem letámasztotta a kétkerekűt, mondván, hogy várj itt Ráró, majd gyövök, hanem szépen a hátára kapta, és úgy mászott tovább. Visszafele némileg egyszerűbb volt, mert lefele már csak fékezni kellett:), de lássuk be, azért ez akkor is nagy teljesítmény. ( Zárójelben, hogy ennek van-e értelme, az egyéni megítélés kérdése, én biztos nem másznék ilyen magasra, még kerékpár nélkül sem:) )

A mi emberünk elmondta, hogy isteni érzés volt ott állni, majdnem a világ tetején, beállítani egy új rekordot. De aztán azt is elmondta, hogy ő ezért sokat tett. Nem csak akkor kellett odatennie magát, amikor már a rekordkísérlet kellős közepén volt, hanem előtte is rengeteget kellett edzenie….de….megérte. Minden szavából sugárzott a céltudatosság, a tenni akarás, és a boldogság.

Mért írom ezt én most le, ezen a helyen?

Nos azért, mert a teremtés, ha úgy tetszik utolsó szakasza, hogy tenni is kell azért, amire vágyunk. Néha sokat, néha meg keveset, még az is előfordulhat, hogy segítőül szegődik mellénk a sors, és az ölünkbe hullik, amire vágyunk, de lássuk be, ez igen ritka. A boldogságunkért tenni kell.

Hazugságban élünk, és amíg ez így van, addig minden teremtés is hazug. Mért nem tudok teremteni? Mert nem vagyok őszinte, legelőször is saját magamhoz.

Mennyit hallok arról a Titok kapcsán is, hogy elképzelek magamnak egy lelki társat..aztán felbukkan, és akkor persze cselekedni kell….és ez eddig teljesen rendben is van…és utána? Utána már csak hanyat kell vágni magunkat, megvan!!!Csak épp azt nem kiabáljuk, hogy góóóól!:))

Hát drága testvéreim itt a Földön, és utána már nem kell tenni semmit?

Tele van a …….öm a szingli élet bűvöletében élő társadalommal. Persze hogy jó ez az életforma, mert kényelmes. Nem kell felelősséget vállalni a döntéseinkért, nem kell alkalmazkodni a másikhoz, nem kell tenni a boldogságunkért.

Vigyázzunk hogy mit mondunk, mert minden gondolatunkkal, és szavunkkal teremtünk! Igazán? És amikor ott áll előttünk a császár teljesen meztelenül, akkor ezt nem lehet kimondani? Még mindig ezt a mesét játszuk. De csak van már egy kisgyerek, aki végre felkiált, hogy a császár bá meztelen?

Álszent, hazug világban élünk.

Lelki társ…kicsit ízlelgessük már ezt a szót! Ez azt jelenti, hogy amíg minden hepi, és boldogság van, addig milyen jó, aztán mikor jönnek a szürke hétköznapok, akkor már kislány kezeket fel, és lépünk tovább? Ezt is végig kell gondolni,amikor lelki társat akarunk magunknak teremteni, előhívni! Tudom- e vállalni a felelősséget a döntéseimért, a cselekedeteimért a későbbiekben is. Képes vagyok- e együtt élni valakivel? Mert ha nem, akkor hamis a teremtés.

De igaz ez már szinte mindenre a világunkban…vágyak….elképzelések…minimális erőfeszítéssel. Most mondom: Ez mese! A boldogságért tenni kell, és amikor boldog vagy, könnyebben megy minden cselekedet is, az egyik erősíti a másikat.

Tehát, én azt mondom, amikor a vágyainkat tisztázzuk magunkban, vállaljuk a felelősséget is, döntsük el, hogy mire vagyunk aztán képesek azért, hogy a boldogságunkat meg is tudjuk tartani!

Mert aki csak addig tesz a boldogságáért, amíg megszerzi, de pontosan tudja, hogy megtartani már nem képes, mert gyenge, és felelőtlen, az hamisságot teremt, és nem csak magának, hanem másoknak is.

HozzászólásokMi ez az egész?????

valaki jól szórakozik!!!!!NEM ÉN ÍRTAM!!!!!!!Ja!Még üzenem a "lelki társnak"!Soha nme fogja megtudni, ki az

a" jobb", aki jött, mert vele nem a laptopon, gépen, megszokott email-címeken és telefonon társalgok, hanem olyan csatornán, ahová ő már nem fér oda...Minden jót!/"ha te tudnád, amit én, ki babája vagyok én".../Lelkitárs!Már a szótól is kiráz a hideg!Olyan nem kell, aki

semmiért nem vállal felelősséget.Az olyan ember nem lehet társa a másiknak.../Nekem legalábbis nem.../Világváltó!

Mennyi igazság van itt Most!
Ehhez is be kell érni. Életemben most először dolgozom azon, hogy minden megmaradjon a kapcsolatomban ahogy elkezdődött és tart most is. Életemben először teszek és vigyázok arra, hogy a szerelme mindig így lobogjon és az enyém is. Életembe először érzem azt, hogy Ő a lélektársam akivel vagyok és mindig is maradni szeretnék. Életemben először fogja egy olyan férfi a kezem akiért érdemes ezt megtennem. Életemben először tudatosodott bennem az amiről írtál.
Jó érzés tenni a boldogságért, mert így minden nap érdemes felébredni. S Ő általa lettem minden felé dolgosabb.......Való igaz!!

Világváltó, igazad van!!!pont erre volt szükségem :)

Nagyon köszönöm az írásod, nagy szükségem volt most minden sorra! :DKedves Világváltó!

Köszönet az írásodért!Igaz hogy az utolsó pillanatban,de mindenképp hasznomra vált.Milyen igazad van,megvan,nyugodtan dőljünk hátra,és onnantól kezdve már nincs dolgunk.......úgyis boldogok maradunk már.....Fenét.Tényleg tenni kell érte,és senki nem mondta hogy kellemetlen feladat....:))))Hisz tudjuk a munka is kimondottan jól tud esni olykor...:)))
Köszönöm!