Meglátjuk az előttünk álló lehetőségeket...?

angyalÉl egy régi történet egy fiatalemberről, akinél hogy, hogy nem, de egy éjjel megjelent egy angyal, és csodálatos dolgokról mesélt neki, amelyek az életben
várnak rá. Minden lehetőség adott lesz számára, hogy hatalmas vagyonra tegyen majd szert, a társadalom megbecsült tagja lehessen, és egy gyönyörű nőt vegyen feleségül.

Emberünk egész életében várta, hogy az ígért csodálatos dolgok valóra váljanak, de nem történt semmi és végül egyedül, és szegényen halt meg. Amikor a Mennyország kapujához ért, meglátta az angyalt, aki sok-sok évvel ezelőtt meglátogatta álmában, és felelősségre vonta:
"Te hatalmas vagyont ígértél nekem, társadalmi rangot és gyönyörű feleséget. Egész életemben vártam, de nem történt semmi."

"Én neked nem ígértem ezt - válaszolt az angyal. - Én ezeknek a dolgoknak a lehetőségét ígértem neked, de te elmulasztottál élni ezekkel a
lehetőségekkel."

Az ember megdöbbent. "El sem tudom képzelni, miről beszélsz!" - mondta.

"Emlékszel, egyszer volt egy ötleted, de te féltél, hogy nem sikerül, ezért nem tettél semmit? - kérdezte az angyal.
Az ember bólintott.
"Mivel te visszautasítottad a megvalósítást, az ötletet néhány év múlva egy másik embernek adták, aki nem ijedt meg a nehézségektől, és ha visszaemlékszel, akkor ez az ember az egyik leggazdagabb ember lett a környéken."

"És arra emlékszel-e, - folytatta az angyal - volt egy eset, amikor a várost óriási pusztítás érte, sok ház romba dőlt, sok ezer ember nem tudott szabadulni a romok alól. Neked lehetőséged lett volna segíteni a bajbajutottakon és a túlélőket kimenteni, de te féltél, hogy ha elmész otthonról, akkor betörnek hozzád és kirabolják a házadat, ezért nem mentél el segíteni a hívó szóra, hanem otthon maradtál.

Az ember szégyenkezve bólintott.
"Ez egy hatalmas lehetőség volt, hogy száz és száz ember életét megmentsd, a város összes életben maradt lakója tisztelt volna téged." - mondta az angyal.

"És emlékszel arra az asszonyra, arra a fekete hajú nőre, aki neked annyira tetszett? Nem hasonlított egyik nőre sem, akikkel korábban, vagy későbbi életedben találkoztál, de azt gondoltad, hogy sose menne férjhez egy olyan emberhez,mint te, féltél, hogy elutasít, és elmentél mellette.

Az ember újra bólintott, de már sírt.

"Igen barátom", - mondta az angyal - "ő a feleséged lett volna, vele sok gyermeket neveltetek volna, vele igazán boldogságban éltél volna egész életedben."

Hasonló lehetőségek mindannyiunknak adódnak az életében, de gyakran, ehhez a történetbeli emberhez hasonlóan, mi is megengedjük, hogy a félelem felülkerekedjen rajtunk, és megzavarjon bennünket, hogy éljünk a lehetőségekkel.

De még nincs veszve semmi! Még életben vagyunk. Elkezdhetünk létrehozni lehetőségeket saját magunk számára!

HozzászólásokSteve-nek, és mindenkinek aki fél:

Ne félj! Ez a bölcs és egyszerű mondata az Igének hozzánk.
Igen ám, de az ember csípőből fél.... mindentől, ami nem az övé, ami bánthatja... stb. Ha az elménk ural minket és nem nyitjuk meg szívünket Minden és Mindenki, Önmagunk előtt, akkor tudunk félni.

Mi lenne, ha gyakorolnánk a szív megnyitását mától? És érzékenységét fokozzuk azzal, hogy meglátjuk a másik emberben azt az Embert, akik mi is vagyunk.

Mert mindannyian egyek vagyunk. És ha félsz, mondj el egy imát, amibe belehelyezed a félelmed tárgyát. Hidd el, ha szeretet golyókat, labdákat dobálsz képzeletben arra ami a félemedet okozta, elillan, mint a kámfor. TAPASZTALAT. Ha Jézus velem, ki ellenem? És Jézus is Isten is, a kristálytiszta öröm és szeretet. A félelem meg egy sötét árny. Mit gondolsz ezekről?hát igen, de mi van akkor ha...

Mi van akkor, ha az ember életében mindíg felülkerekedik a félelem ?
Küzdhetünk ellene, igen, de sokszor úgy érzem hogy a döntéseim iszonyú kockázattal járnak.
Lásd állás, kapcsolatok, befektetések-anyagiak...Utak

Mindig ide terelnek a gondolataim, ha épp több és kitartóbb hitre van szükségem. Épp most is egy fejemben kavargó kérdés nyomasztott, és gondoltam olvasgatok egyet, hogy eltereljem a figyelmem.
Erre pont itt ez a cikk. Véletlenek nincsenek, s ezt mégis ismételgetnem kell magamnak. :)
Szép napot Mindenkinek!Ez kisérteties...

Drága Médi
Honnan ismered ennyire az életem? Bele látsz a vesémbe..is ..Szerencsére nem vagyunk még a menyország
angyalkája előtt................! Nem is kérem! ..- ném! Őt számon, az ilyen útmutatást csak megköszönni lehet.... egy angyalkának..!
És az élet millió lehetősége közül a leg egyszerűbbet.., a leg szivhez szólóbbat kiválasztva..!
Bátran elindulni, a biztos sikerhez vezető úton! Most, még van rá lehetőség... a mi csodálatos Életünkben!
Mert tudjuk hogy
"Az életben mindent elérhetünk-szerelmet,boldogságot egészséget-ha kérjük, hiszünk benne és képesek vagyunk elfogadni azt"
Szép estét kívánok: PéterMédi!

Köszönöm,ez egy tanulságos történet!!!További csodás tavaszi meleg napokat!:)))Pont

nekem való,pont most.Köszönöm!Nagyon tetszik.Köszönöm:)

Nagyon tetszik.Köszönöm:):)

:)