Megtorpanni a cél előtt

Még a kezdetek kezdetén (ami mindössze fél évre nyúlik vissza) olvastam egy bejegyzést, azt hiszem a Ritocskáé lehetett, amiben azt írta, hogy azzal is gátoljuk vágyaink beteljesülését, ha félünk attól, hogy valójában teljesül.

"Na, van olyan hülye, aki kíván valamit, aztán meg fél, hogy megkapja??"
Ez volt az első reakcióm. Nem értettem, hogy ha már egyszer szeretnénk valamit, akkor hogy van az, hogy mégsem. Vagy ha az ember fia/lánya nem szeretne megtapasztalni dolgokat, akkor meg minek kívánja. Tiszta marhaság...

Ám nemrégiben, szembesültem a fent említett mondat értelmével, hatásával.

Hónapok óta "dolgoztam" a kívánságomon. Megtettem mindent, amiről úgy gondoltam, segíti álmom megvalósulását. Fél év múlva eljutottam addig, hogy már csak 1-2 lépés választott el a CÉLTÓL!!!!!! Hosszú és nem mindig egyszerű hónapok voltak ezek, és már vágytam rá, nagyon vágytam, hogy a célba érjek. De, amikor oda értem, hirtelen megtorpantam. Magam sem értettem, de olyan gondolatok jöttek elő, melyek vágyam beteljesülése ellen dolgoztak.

"Miért akarod ezt? Nincs rá szükséged! Hisz tudod, nem lesz jó!! Csak problémát okozol magadnak!! Akarod te ezt? Ugye bizonytalan vagy? Ez azt jelenti ne akard!!"

Ilyen és ehhez hasonló mondatok motoszkáltak a fejemben. Elkezdtem aggódni. Félni. Félni attól, hogy, mi van, ha megkapom amit akarok és mégsem lesz jó? Ha nem olyan lesz, mint amilyenre vágyom?

És a vonzás törvénye reagált a bizonytalanságomra. Hirtelen mindaz, amit "felépítettem", a célom közelsége oly távol tünt tőlem, mint talán a kezdetnél.

És ekkor megértettem Ritocska mondatát. És szidtam magam és vádoltam, hogy hogy lehetek ennyire bolond!!! Hagytam a lehetőséget elúszni!!! Ki tudja, hogy lesz e még ilyen alkalom?!?!

De nem baj, tanultam belőle, és nem adom fel!!!!!!!!!!!!! Azért sem adom fel!!!!!!!

Üdv
Bogica

HozzászólásokJátssz el a gondolattal hogy

Játssz el a gondolattal hogy újra ott állsz a "cél előtt" pár lépéssel. És gondold végig újra, hogy mit tennél. Most másodszor leszel már ott, érezni fogod hogy mit kell tenned. :-) Keress választ arra a kérdésre, hogy igazán akarom?Ne add fel!!!!!!!!!!

Ne add fel!!!!!!!!!! Megdolgoztál érte, megérdemled munkád gyümölcsét. Nem tudom pontosan mi is volt a cél, de ha bárki le akar beszélni róla és ez is felébreszti kételyeidet, kerüldd a témát az illetővel. KITARTÁS!!!!!!!!!!! (mondogatom ezt magamnak is nap nap után)