Miért nem kapom? - 2. rész

miért nemMostanában sokat foglalkozok a kívánságokkal. A megrendeléssel és a rendelési hibákkal. Nemrég írtam is ezzel kapcsolatban, arról, hogy hogyan is kívánjunk jól, ami után kaptam pár levelet további kérdésekkel. Ezért most gondoltam megosztom további tapasztalataimat és gondolataimat a témával kapcsolatban, ne legyenek félreértések és ne alakuljanak ki felesleges félelmek.

Saját édesanyám ejtette el néhányszor azt a kijelentést „már gondolni sem merek semmire, mert úgyis rosszul kívánok”. Én pedig rájöttem, ha már eleve így rendel bármit is, akkor nem csoda, hogy nem jön össze semmi. Mert egyébként ezt is szokta mondogatni. (Ami szintén egy kívánság.) Rendre rászólok, de valamiért csak a félelem él benne és aztán megy a maga feje után… Épp ezért neki és mindenki másnak is írom ezt a cikket. Ez most nagyrészt a tudatnak szól.

A tudatunk egy nagyon furcsa dolog. Az információk és tartalmak innen kerülnek le a tudatalatti állományba, de ugyanakkor, amik lekerülnek, odalent a mélyben, vagy inkább a magaslaton, már önmaguktól működnek. Vagyis, ha sikerül a tudattal megértetni valamit, akkor az a tudatalattiban automatizmussá válhat. Ez működik pozitív és negatív irányba egyaránt.

Tehát megpróbálom egyszerűen, de mégis valamilyen szinten tudományosan elmagyarázni a teremtés folyamatát.
Először is fontos megértenünk, hogy nem egy-egy dolgot teremtünk, hanem mindent. Folyamatosan. A gondolataink, az érzelmeink, mi magunk, minden energia. A kételkedőknek egy rövid magyarázat, amit Pierre Franckh könyvében olvastam és rettentően tetszett… Fizika alap. Az ugye tiszta mindenkinek, hogy minden atomokból épül fel. Az atom áll protonból, neutronból és elektronokból. De mik ezek? Összesűrűsödött energiacsomók. Vagyis tényleg minden energia. Mivel lehet az energiát (ami nem vész el csak átalakul!!!) befolyásolni? Energiával.
Rakjuk akkor össze: az energia a figyelem útját követi, vagyis, ha Te egy pontba fókuszálod, az anyaggá válhat. Mit csinálsz? Teremtesz. Megteremted ily módon a külvilágod. A teremtés ilyen egyszerű.

Miért lehet akkor mégis, hogy Te kívánsz és nem teljesül? Hát ennek sok oka lehet. Vegyünk végig néhányat!

Az egyik az, hogy már eleve nem hiszed el, amit kívánsz. Azért kívánod, mert hiányt igyekszel pótolni. Igen ám, de a hiány alapú kérések a nincsből erednek. Vagyis hova megy az energia? A nincsre. Mit teremtesz? „Nincs”-et. Hiányt.
Mit tehetsz? Elfogadod szívvel, lélekkel és tudattal is!, hogy nincs. A kívánságodhoz nem fűzöl semmilyen szükséget. Játszol. Laza vagy. Kívánsz és aztán szépen magára is hagyod a kívánságod a nagyon biztos tudással, hogy létrehoztad és elindult feléd. Nincs vele több dolgod. Ha kellesz még ahhoz, hogy szállíthassák. Intuíció formájában úgyis szólnak.

Nagyon jó gondolat Palacskó Andrásé, hogy képzeld pincérnek az Univerzumot. Megrendelted a kaját, hozza. Kimegy a konyhára, leadja a rendelésed, a szakács megcsinálja, a pincér kihozza. Kész. Esetleg kijön és megkérdezi közben, véresen kéred a húst vagy alaposan süssék meg. De neked nincs más dolgod vele. Nem kell újra és újra megrendelned, amíg csak meg nem kapod.

A másik, ha eszedbe jut, nem ijedsz meg attól, hogy eszedbe jutott. Sokan itt kezdenek el frászt kapni. „Nem juthat eszembe, nekem meg eszembe jutott. Jaj, mi lesz most?” Nem lesz semmi, eszedbe jutott, nyugtasd meg magad: minden rendben, leadtad a megrendelést, finom lesz az a hús, amikor megkapod és hagyd tovaszállni a gondolatot!

Ne akarj semmit magadra kényszeríteni! Se pozitív gondolatokat, se mást. Ne kényszerítsd magad, az negatív energia, görcsösség, stb. Nincs mitől félned. A rendelésed a lehető legjobb kezekben van.

A másik félelem, a jól rendeltem-e. Reszketek minden szavamtól és megfogalmazásomtól. Az előző írásban szó esett a hatásos megfogalmazásról. A „szeretnék”, az „akarom” és a „kell” leírtam, hogy nem a legmegfelelőbbek. De gondolj csak bele, nem jobb érzés egy pillanat erejéig átérezni, hogy már a Tiéd, amit kérsz? Elképzelni magad vele? Nem jobb érzés a biztos tudása annak, hogy megkapod, mint azt találgatni megkapod-e? Ne felejtsd el, a figyelmed összesűrűsíti az energiát egy pontban, amiből létrejön a proton, neutron, elektronok… Létrejön, amit kérsz. Akkor mi is a félelem tárgya?

Ha attól félsz, hogy megkapod… Na, ez ciki. Felmerül a kérdés benned, hogy szeretnéd ugyan, de te jó ég mi lesz akkor, ha tényleg megkapod? Mit teszel majd akkor? Egy: mi dolgod van neked MOST azzal, hogy mi lesz akkor? Majd akkor abban a mostban látod, hogy mit teszel. Most nem kell kifundálnod ezt. A másik, hogy megkapod-e… Hibajelző hang, vissza a fentebbi részekhez: a megrendelést leadtad, az életed te teremted. Ki szólhat közbe? Te! Ne szólj közbe!
Vagy nem állsz tán készen fogadni a kívánságod? Úgy érzed, talán meg sem érdemled? Nos, akkor azt teheted, hogy először is tudatosítod magadban: mindent megkaphatsz, mert mindent megérdemelsz. Neked jogod van hozzá. Bármit megteremthetsz magad számára, nem kell szégyenlősnek lenned, még akkor sem, ha ezt nevelték beléd. Minden a tiéd lehet. Nem kell küzdened semmiért. Ne feledd ezt! Csak akkor kell küzdened valamiért, ha magadban ezt tudatosítottad.

Sokan látják úgy, az élet küzdelem. Sokan látják úgy, nem érdemlik meg, amit kértek. Az élet küzdelem, ha kijelented, hogy az. Ez egy rendelés. De ez is egy rendelés: az életnél egyszerűbb dolog nincs is. Az életben mindent megérdemelsz és mindent meg is kapsz. Minden pillanattal közelebb kerülsz a jó dolgokhoz.

A „nem” is potenciális hibaforrás. Az Univerzum (bármely felsőbb hatalom, amitől kívánsz) ugyanis egy törvényszerűség. Nem gondolkodik, nem ítélkezik, csak adja, amit kérsz. Na ezért lényeges hogyan kéred. Például jusson eszedbe egy nagy lakli, butuska Dzsin, akit szeretsz, tisztelsz és jó szándékához kétség sem fér, de nem gondolkodik, csak ad! Ad! Ad! Ad! Mindent! Vagyis, ha azt mondod neki: nem akarok több számlát. Ő pislog kettőt, hol is a fókusz? A számlán. Mit kérsz? Számlát. Kapsz számlát dögivel! Figyelj oda és kérd inkább az anyagi jólétet vagy azt, hogy mindig ki tudd fizetni az érkező számláidat. Legyél igen ember! Ne tagadj, inkább keress pozitív állításokat.

Ha mindez rendben, nézzük tovább! Te egész nap gondolkodsz (hiszen kevesen képesek leállítani a gondolati folyamukat, de törekedhetsz erre is). Tegyük fel, hogy valamit nagyon szeretnél és a vágyaddal, ha összeadod azokat a röpke pillanatokat összességében, jó, ha egy, maximum 2 órát foglalkozol egy napod során. (Ha jól csinálod és alapvetően nem újra és újra rendelsz, csak elengedted a kívánságot, akkor is előfordulhat, hogy eszedbe jut. Tehát tegyük fel, eszedbe jut néha, de el is engeded némi jóérzés kíséretében a kívánságod… De azért visszatéreget. Visszajön, elengeded. Ez is kiad egy bizonyos időt. Megjegyzés: ezért jobb végleg elengedni, ha képes vagy rá.)
Érdemes megfigyelned a többi gondolataidat is. Gondolsz-e olyat, hogy „Á, úgysem kapom meg.”, „Á, nem vagyok elég jó.”, stb. Teszel-e fejben ilyen kijelentéseket? Vagy aggódsz-e problémákon naphosszat? Ha igen, akkor általában itt szúrod el. Ugyanis, ha összeadod ezen negatív gondolatokkal töltött idődet, akkor elképzelhető, hogy legalább annyi időt eltöltesz velük, mint kívánságoddal, vagy még többet. Az egyértelmű, hogy, ha csak egálban vannak a pozitív és negatív kívánságaid, akkor nem történik semmi. Ha viszont több a negatív, akkor talán érthető már, hogy bár azt hiszed, csupa jó dolgot kérsz, mégiscsak többet foglalkozol a számodra rosszal… Sok kicsi sokra megy.

Teremtőtársaim! Senki sem állítja, hogy ez rögtön egyszerű. Lehet, hogy először odafigyelést igényel. De őszintén, ha saját magadért dolgozol, akkor megéri! Hiszen épp az életed akarod jobbá tenni. Megéri, hogy odafigyelj. Hidd el, nem kell mindig ugyanúgy figyelned, olyan könnyen automatizmussá válik ez. Tudod, autót is megtanultál vezetni. Először mennyire oda kellett figyelned, hogyan kezeld a pedálokat, meg a kormányt, most meg automatikusan megy minden. Hidd el, ha belejössz megy ez, mint a karikacsapás! Egyszerűen nincs mitől félned.

Mi van, ha rosszul rendelsz? Vagy korábban rosszul rendeltél? Változtasd meg! Megteheted. Nincs késő! Mindig időben vagy! Mindig megváltoztathatsz egy rendelést. Mindig megváltoztathatod az életed! Elég eldöntened. A saját életed kulcsa a TE KEZEDBEN! Itt és most van. Kezdj neki most! Teremts magadnak egy örömteli, boldog életet! Sok sikert és a legjobbakat!

Megjegyzés: Az írásom szellemi alkotásnak minősül, ezért egészét vagy kiragadott részét reprodukálni, abból újabb műveket készíteni, forgalmazni, nyilvános helyen megmutatni (pl. egyéb weboldalakon közzétenni, publikálni), előadni, a forrás pontos megjelölése, illetve hozzájárulásom nélkül jogi következményeket vonhat maga után.

Forrás:
Pierre Franckh: Kívánjunk sikeresen! (Bioenergetics)
Bärbel Mohr - Clemens Maria Mohr: A Mohr-módszer (Bioenergetics)
Dr. Joseph Murphy: Tudatalattid csodálatos hatalma

HozzászólásokKedves Ádi!

Nagyszerű, lelkesítő és kedves, amit írtál. További sok sikert!Kedves Ádi!

Köszönöm, hogy írtál és leírtad a tapasztalataidat.
Bár bevallom őszintén, én a személyekkel kapcsolatos megrendeléseknek nem vagyok híve, mert a Szabad Akarat miatt azok a kérések azért nem teljesülnek mindig zökkenőmentesen, de például nagyon aranyos, amit a volt barátnődről írtál. Látod? Itt nem őt akartad megkapni csak vele akartál aludni. Egy cselekvést szerettél volna, aminek ő is része. Ha ennyire gyorsan teljesült, akkor nagyszerűen tudsz elengedni is. Gratulálok! Így tovább és még sokkal nagyobb sikereket! Teremtsd meg sikerrel minden vágyad!:)
A legjobbakat Neked! :)Szia!

Sok más emberhez hasonlóan nekem is nagyon tetszik az írásod!Sokat olvasgatok és tanulok minden nap egy kicsit amikor feljövök erre az oldalra.Ámulok azon hogy neked játszi könnyedséggel megy ez, nekem még tanulnom kell.De könyvek olvasásával és írásod olvasásával már rendkívül sok mindent tapasztaltam.Sikerült vonzanom számtalan dolgot például: volt barátnőmet akibe mai napig szerelmes vagyok, ugyan hivatalosan nem vagyunk együtt de majdnem minden úgy történt, ahogy rendeltem!Ja és nagyon sokat tanultam abból amikor rendeltem de nem voltam elég pontos ráadásul korlátozó gondolataim is késleltették az eseményt.A végén mindig mosolyogtam mert tudtam hogy ezt én csináltam így valamit elronthattam, visszamentem a rendelésemhez és rájöttem mi volt a gond.Ezek után átalakítottam és nagyon sokszor mondogattam, hogy hiszek hiszek hiszek.És ez is sikerült MEGKAPTAM. Én személy szerint fantasztikusnak tartom ezt és hiszek benne sőt próbálok segíteni barátaimnak is amennyire csak tudok! Van mit tanulni szerintem mindenkinek, én nagy álmokat tűztem ki és így vagy úgy el is érem azokat!A legnehezebb dolog számomra annak a megértése volt, hogy könnyedséggel játékosan rendeljünk vagy kérjünk.Nagyon görcsös voltam eleinte és rendszerint az áhított esemény, tárgy, személy nem is jött úgy ahogy én rendeltem.Aztán amikor már azt mondtam hogy már most mindegy akkor rendszerint érkezett minden. Ekkor próbáltam ki először hogy játékosan rendeljem meg érzelemmel teli és engedjem el.Például felnéztem az égre és mondtam hogy a volt barátnőmmel szeretnék aludni, mert szeretem nagyon, most is jól érzem magam csak szeretném átölelni, mert nagyon jó érzéssel töltene el! Ez után elkezdtem mást csinálni barátokkal mászkálni és nevetni sokat.Már amikor hazaértem és lefeküdtem felhívott egy buliból.Nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki.Aztán visszaaludtam később megint csörgött a telefon hogy jön le mert nem érzi jól magát aludhat e ott.Mondanom sem kell csak mosolyogtam az egészen és egyből az jutott eszembe, hogy ilyen egyszerű:D Mikor rendeltem hát eszem ágába sem jutott hogy pont az nap fog ott aludni amikor jó pár km választott el minket meg tudtam a programját és az egyáltalán nem egyezett az én általam rendelttel:D:D
Én s így látom egyszerű a kérés csak hiedelmeink, korlátozó gondolataink, meggyőződéseink ami az egóból jön meggátolják a kívánt eredmény bekövetkeztét! Sokkal egyszerűbb azt gondolni hogy lehetetlen nincsen csak érzelmekkel teljesen kérni, hinni benne sőt TUDNI, és elengedni rábízni az Univerzumra!Ja és semmiféle korlátozó gondolat,hiedelem ne legyen a fejben csak az eredmény!
Nem szoktam ennyit írni, sőt szinte semmit, de nagyon remélem hogy ha nem is olyan jól fogalmazva kissé leegyszerűsítve mondtam el tapasztalataim, tudtam segíteni pár embernek akik olvassák!Hisz én is nagyonsok mindent tanultam innen!
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!!!Kedves Monicas!

Én köszönöm az olvasást és a kedves hozzászólást!
Neked is legyen szép napod és a legjobbakat! :)Kedves Ritocska.

Köszönöm az írást. Sokat tanultam belőle.
Legyen szép napod.
Szeretettel:Monicas.Bár ennyiből nehéz kisilabizálni a döbbenet okát...

...de azt hiszem sejtem.
Talán azért hívják tudatalattinak, mert a tudat tudatos, a tudatalatti meg a "rejtett" tudati tartalom. Ami rejtett, azt valamiért az elbújással, alantas kapcsolattal kötik. Valamiért úgy nevezték el, hogy tudatalatti bár meglátásom szerintem pontosabb lenne, ha úgy hívnák tudatfeletti, mivel annyi mindent tartalmaz, amit a tudat nem. De nem így nevezték el. A neve tudatalatti vagyis azt feltételezi a helyrajzi kérdéseket firtatóaknak, hogy a tudat alatt áll, pedig nem. :)
Ha a kérdésed nem erre irányult, akkor kérlek tedd fel szép egész, kerek, magyar mondatban, írásjellel a végén. Köszönöm. :)
A legjobbakat Neked!:O

a tudat kerül a tudat alatti fölé :OSzép írás, jó összefoglaló!

Szép írás, jó összefoglaló! Öröm volt olvasni, s egy bizonyos résznél még felszabadítólag is hatott rám.

Itt meg eszembe jutott egy gondolat:
"Az egyértelmű, hogy, ha csak egálban vannak a pozitív és negatív kívánságaid, akkor nem történik semmi. Ha viszont több a negatív, akkor talán érthető már, hogy bár azt hiszed, csupa jó dolgot kérsz, mégiscsak többet foglalkozol a számodra rosszal… Sok kicsi sokra megy." - Ez igaz, de szerintem van olyan, amikor más történik. Pl. bár az összképnél mindig fontos a negatív-pozitív gondolkodás arány, lehet, hogy bizonyos esetben, egy bizonyos témánál, ahol végre jó gondolatok és kívánság is van, olyan erőteljesen teremtődik valami, hogy pl. egy teljesen másik rossz gondolati rész nem tud beleszólni. Nem csak az intenzitás különbözősége miatt, hanem azért is, mert teljesen más életterületen vannak. Ezt is elképzelhetőnek tartom. Ezt csak azért, nehogy valaki elkezdje magát esetleg "zsarolni" valami ilyesmivel: "ha nem lesz munkád, párod se lesz", avagy fordítva: "ha barátnőd sem lesz, akkor a vágyott munkát sem érdemled", stb.Egybe és külön-külön...

Kedves Capricorn!
Nagyon örülök, ha így van. Nagyon nagy szeretettel és szívesen bármikor. Köszönöm, hogy olvastál és ezt a szép hozzászólást is.
Az igazi éned pedig ott van most is, Te vagy, csak talán még nem ismerted meg rendesen. Nem lehet? ;)
Sokszor ez nem is olyan könnyű feladat, megértelek.

Kedves Nadin!
Mindig nagyon szívesen és sok szeretettel. :) És én is köszönöm.

Kedves Kaika1205!
Néha nekem sincsenek a fejemben helyén a dolgok, de mindig igyekszem rendezni őket. :D
Örülök, hogy segíthettem. Köszönöm az olvasást és a hozzászólást. :)

Végül, de nem utolsó sorban Drága Anikó!
Mindig nagyon szívesen, tudod jól. Én is köszönöm az olvasást és a hozzászólást.:)
Én szoktam látni, néha hozzászólást is ír, de sokkal ritkábban. Őszintén szólva újfent megértem őt, én is sokkal ritkábban írok hozzászólást, idegen topikokban, meg már szinte nem is.

Még egyszer köszönöm Mindőtöknek, hogy írtok nekem, ezért nem tudok elég hálás lenni.
Nekem ez az egyetlen módja, hogy lássam, mások számára is hasznos volt a bejegyzés vagy sem.
Szép napot és hétvégét kívánok Mindannyiótoknak és természetesen a legjobbakat!Ritocska, nekem is rengeteget segítettél mindenkor:)

A blogjaiddal és hozzászólásaiddal egyetemben.

És köszönet Nux Vomicának is, nem látom mostanában, sajnos!Nahát...

Kedves Ritocska, köszi szépen, helyreraktál a fejemben valamit, amiről nem is tudtam, hogy nincs a helyén. Köszi! :)))

Kaikacsak

Csak annyit tudok mondani:köszönöm. megint.Lenyűgöző....

Kedves Ritocska,

már régóta olvasgatom a bejegyzéseidet, nagyon tetszenek és szó szerint lenyűgöznek, pozitív energiával töltenek fel engem:)
Én csak amolyan olvasó vagyok itt, mert kifejezni gondolataimat és írásban adni igazából nem az erősségem, még keresem az igazi énem:)De így is már sokat lendített fejlődésemen, hogy erre az oldalra rátaláltam és boldogsággal tölt el az írásod és a többiek írásai is.Csak ennyit szerettem volna megosztani Veled.

Örök Hála és Köszönet Mindenért...

:)