Mikulásra várva

mikulásTudjuk hogy létezett, történetét generációról-generációra adjuk tovább gyermekeinknek. Igaz, a Mikulás alakja az évtizedek során "modernizálódni" látszik, de ez így is van rendjén. A világ változik, miért ne változna ő is? Fel tud repülni a tizedik emeletre is, és segítőivel egyetlen éjszaka alatt a világ összes gyermekéhez eljut. Fehér szakálla, piros ruhája, óriási puttonya és csilingelő rénszarvasfogata azonban megmarad olyannak, amilyennek megálmodtuk gyermekkorunkban.
Nem számít, hogy a kéményen vagy az ajtón érkezik, az sem, hogy mit és mennyit hoz. A lényeg, amit minden kicsinek tudnia kell: a jóság és szeretet. A Mikulás mindenkit szeret.
Igaz, hogy a rosszcsont lurkók virgácsot is kapnak, de csak jelzésként, hogy a következő évben, hibáikból tanulva jobbá váljanak.
A jók egyértelmű jutalomba részesülnek: piros alma, mogyoró és cukorkák várnak rájuk, megjutalmazva őket, szófogadásukért, segítőkészségükért.

Csak Tőlünk függ, hogy gyermekünk hogyan éli meg ezt az estét. Tegyük széppé az ünnepet, hadd örüljenek a kicsik a reggel megtalált ajándékokkal teli kis csizmáknak. És higgyék csak el: nem felejtette el őket sem a jó öreg Mikulás!

Szeretettel: Ágica

HozzászólásokKedves Ágica! Jó olvasni a

Kedves Ágica!
Jó olvasni a soraidat, köszönöm!:)

Az Én pi lányom 2 éves,és alig várja a "pirosat"Ő igy nevezi a télapót,mi együt irtunk Neki levelet az egész család nevében és hááát meglodult a fantáziánk:-).
EraKedves Ágica! Jó olvasni a

Kedves Ágica!
Jó olvasni a soraidat, köszönöm!:)

Az Én pi lányom 2 éves,és alig várja a "pirosat"Ő igy nevezi a télapót,mi együt irtunk Neki levelet az egész család nevében és hááát meglodult a fantáziánk:-).
EraKedves Ágica!

Jó olvasni a soraidat, köszönöm!:)
Bár az az igazság, hogy nálunk most nincs a családban pici gyerek (a húgom is idén lett évei szerint "felnőtt"), de a csizmák akkor is kikerülnek az ablak alá:)
Ebből a szempontból azt hiszem, nem igazán sikerült nekem sem felnőni, mert várom, hogy milyen csokit kapok a Mikulástól:)

Szeretettel: Panka

"G dúrban zúgják a fákon a kabócák, hogy láss csodát, láss ezer csodát..."Köszönöm a hozzászólásodat

és a verset is.Mi ma délután írunk 3 éves unokámmal a Mikulásnak....,hogy tudja hova kell jönni.Teljesen "lázban" van már az én drágaságom.
Közben nagyon sok kérdést tesz fel,és én csak mesélek,mesélek...
Szeretettel ölel:ÁgicaKedves Ágica!

Az én kicsi lányom is már alig várja,hogy jöjjön a mikulás.Köszönöm,hogy írtál róla.Ölellek:Hajni
Egy versike:
Télapó itt van,
Hó a subája,
Jég a cipője,
Leng a szakálla,
Zsák,zsák teli zsák,
Piros alma,aranyág.
Két szarvas húzta,
Szán repítette,
Gömbölyű zsákját
Száz fele vitte,
Zsák,zsák teli zsák
Piros alma,aranyág.