Mindig dönthetsz másképp

szemek, döntés másképpAz elmúlt hetekben semmi nem úgy sikerült , mint ahogy szerettem volna. Sok apró kellemetlenség mellett számunkra nagyon fontos dologban kedvezőtlen döntés született, elutasították az építési engedélyünket. Napokon keresztül a csalódás elkeseredettség és a kilátástalanság érzése uralkodott el rajtam. Majd elromlott az autónk, a párom is és én is kisebb nagyobb háztartási baleseteket szenvedtünk, végül még egy árpa is nőtt a szememre.
Ekkor döbbentem csak rá, hogy hoppá, álljunk csak meg, itt valami nagyon nem stimmel.
Miért vonzottam be mindezt az életembe?
Miért vesz hirtelen kedvezőtlen fordulatot az építkezés, mikor nagyon kedvező feltételekkel jutottunk telekhez, és olyan szépen haladtunk?
Miért nőtt pont most az árpa a szememre?
Mit nem látok tisztán?
Ezeket és hasonló kérdéseket kérdezgettem magamtól és nagyon odafigyeltem a külvilágból és bensőmből is felbukkanó érzésekre, jelekre.
Döbbenetes megfigyelésekre jutottam. Be kellett látnom, hogy a bennem lévő félelmek okozták a történteket. Magamnak sem mertem bevallani, de féltem az építkezéstől , az ezzel járó ügyintézéstől, anyagi vonzatától, és féltem kiszakadni a megszokott városi környezetemből. Féltem az egésztől. Nem akartam meglátni saját félelmem aggódásom és kishitűségem. Először szomorúságot éreztem, majd kezdett tisztulni a kép előttem, hogy minden kellemetlenséget én vonzottam és tudatosult, hogy én döntök és bármikor megváltoztathatom az egészet.
Életem egyik legnagyobb élményeként és kihívásaként gondolok most az egész építkezésre. Elképzelem a házat, ahogy ott lakunk, télen pattog a tűz a kandallóban, az asztalon gyertyák égnek, halk zene szól, készülünk a karácsonyi vacsorához.
Nyáron a gyerekek az udvaron játszanak, én a virágoskertet gondozom, érzem a bőrömön a nap melegét és a virágok bódító illatát.
Nagyon szeretünk ott lakni, elégedettek vagyunk és boldogok.
Most már tudom, hogy minden sikerülni fog úgy, hogy nekünk a legjobb legyen.

Ezek után néhány órán belül hívott a tervezőnk, hogy az építésügyi hivatal hibázott, rosszul informáltak minket az építés feltételeiről, minimális módosítással újra beadhatjuk a kérelmet és meg fogjuk kapni az engedélyt.
Az autónknak csak érintkezési hibája volt, ami költségek nélkül lett javítva.
Ma reggelre eltűnt az árpa szememről. Tisztán látok.

Címkék:

HozzászólásokÓ ez a történet nagyon

Ó ez a történet nagyon tetszik. Gratulálok a felismeréshez.

ez vagyok énNagyszerű!

Igen, azt hiszem, ez a lényeg. Hogy tudatosult benned a saját félelmed és így már tudtad, mit kell tenned ahhoz, hogy jó irányba forduljanak a dolgaid. Néha egy egyszerű felismerés kell a megoldáshoz. Gratulálok! A ház pedig gyönyörű lesz, pontosan olyan, amilyennek megálmodod.
További sikeres teremtéseket kívánok!

"Az élet szép."

Carmen RoseKingu

Köszönöm hogy olvashattam a kis törtenetedet,ez is eröt ad hogy mindent el leheterni csak akarni kell.köszönömKingu!

Nagyon jó volt így reggel (legalábbis nekem még az van) olvasni a sikereidet :)
Kata