Hogy csináljam, hogy jó legyen

hogyan legyen jóAhogy azt már írtam az előző bejegyzésben elég pesszimista voltam régen. Talán pont ezért még most is nehezen megy néha, hogy pozitív gondolatokkal legyek tele. Mondjuk ha hirtelen valaki felbosszant.
Tényleg úgy érzem néha mintha kettős személyiség lennék, ahogy elkezdek arra gondolni, hogy hú milyen jó lesz ezmegez, vagy elkezdek vizualizálni valamit... jön egy másik hang és azt mondja nem, el fogod rontani, és különben is mi van ha közbe jön valami. Van erre valami módszer vagy majd elmúlik? Nyugtassatok meg, hogy nem vagyok skizo:)) és mással is van/volt ilyen.

HozzászólásokKedves"dabraka-abra"!:)

Igen, ez nekem is ismerős szitu. Belelkesülök, aztán hirtelen jön valami negatív inger vagy történés és újra elcsüggedek... De saját bőrömön tapasztalom, hogy javítható a dolog és bár sok gyakorlást igényel, de ha az ember igazán kitartó egyre kevesebbszer, egyre kevésbé és egyre rövidebb ideig zökken ki. Nem mondom, hogy nekem haj' de könnyen megy, de azért érzem magamon a pozitív változást és a fejlődést. És persze vannak igazán jó és kevésbé jó pillanatok, de a lényeg, hogy NE ADD FEL! Sok sok erőt küldök hozzá és meglátod menni fog:)
Szeretettel: KingiIsmerős.....

Szia!
Ismerős...persze. Gondolom sok-sok gyakorlás után juthatunk el arra a pontra, amikor már nem "beszél"
vissza a másik...:-)) Ez teljesen természetes dolog, csak ne hagyd abba!
Sok sikert!sziasztok! regen en is

sziasztok! regen en is pesszimista voltam, de valahogy 2009re megvaltoztam optimista lettem, es tenyleg sikerult minden, talan azert m ez volt az uj evi fogadalmam (bar nem hiszek az ilyenekbe), es sikerult a vizsgam sikerult elkoltoznom otthonrol, viszonylag haamr munkat talaltam. szoval sikerult minden...majdnem minden :) de a masikhoz meg ido kell. meg egy 2-3 ev szerintem. de ugy erzem,h ogy az is teljesulni fog :) most nem azt mondom,h elhatarozas kerdese,h jaj most optimista leszek, de azert egy picit az is, meg kell,h vmi olyan tortenjen veled, legalabb egy pici valami,h utanna mondd,h igen sikerul :)Köszönöm mindenkinek,...

hogy segítetek. Nagyon jól esik és próbálok kitartani de elég nehéz. Ilyenkor elolvasom az első bejegyzésem és máris jobban érzem magam:)Velem is ez történt :))))

Nem vagy skizo:))))
Csak lelkileg fejlődsz és benned élő jól megrögzött gondolkodás és viselkedés minták, továbbra is végzik a dolgukat..

A skozofrénia és a kettős személyiség elmebetegség.. nagyon csúnya és romboló tüneteik vannak és semmi köze ehhez, amit te átélsz..
Inkább ahhoz hasonlítanám a negatív gondolatokról való leszokást, mint amikor az ember a dohányzásról próbál leszokni..
Az egyik hang azt súgja rágyújtok, a másik azt nem gyújtok rá mert egészségtelen és ártok vele magamnak.. de úgy kívánom, csak akkor fogom jól érezni magam ha rágyújthatok..stb.. vica-verza..
Ez eltart egy ideig, de aztán a jóember vagy az egyikre vagy a másikra hallgat és folytatja a szipákolást vagy leszokik..
A gondolat váltás sokkal finomabban megy végbe és fiziológiai változásokat okoz az agyban, ez az a folyamat ami igazából sokáig tart és visszahúz, ez az ami minden problémánkat okozza gondolkodás megváltoztatásánál..
Te csak tarts ki és folyamatosan erősítsd a benned élő jót.. ha nem sikerül midig, nem kell vele foglalkozni..
Hallgass arra csodálatos belső hangra, aki Jót akar neked.. :))))))
Kitartást mindehhez és sok sikert..

( A leszarom tablettát nem ajánlom, mert hasmenést okozhat.. de erről kérdezd meg kezelő orvosodat vagy gyógyszerészedet:)))))))))
Nekem a.. Nem foglalkozom vele, vagy nem érdekel mondatok jobban tetszenek, de ez teljesen magán vélemény, minden hasonlóság más személyekhez vagy eseménykehez csak a véletlen műve lehet ..:))))))))

GÁL JANI.. :DDDDDDVedd be, mint Shakti a ...

lesz..rom tablettát. Persze, hogy van ilyen. :)))
Ma én is pesszimpista voltam, és kértem segítséget, ahol úgy éreztem, hogy kell.
Szerintem is az agy okoskodik.

lollipopSzia! Persze, hogy nem vagy

Szia!
Persze, hogy nem vagy skizo :)) Szerintem, amit leírtál mindannyian átéltük már, erősebben, gyengébben. Az agyad okoskodik:)) Idővel egyre inkább uralkodni tudsz majd rajta. Nálam legelőször a "na és?" mondat- valahol itt ragadt rám, segített. Amikor jöttek a negatív gondolataim, ezzel ráztam le. :)) És, ha teljesen nem is sikerült mindjárt, de tettem egy lépést felfelé azáltal, hogy egyszerűen másra tereltem a figyelmem. :))) Menni fog ez! :))))