Most akkor mit is jelent félni?

Sziasztok!

Az Iránytű c. filmet megnéztem, abban Brian Tracy azt mondja hogy a bátor szembeszáll a félelmével, a gyáva pedig hagyja hogy a félelem tartsa markában. Ezzel szemben Osho, aki könyvet is írt a félelemről, azt mondja félni jelent annyit mint szembeszállni a félelemmel, bátor az aki elfogadja a félelmeit, és tudja hogy a félelmek természetesek, hisz hogy ne félnénk? Akármi megtörténthet, ez egy ilyen világ..

Ti ezt hogy látjátok? Bármennyire Brian Tracy rajongó vagyok, én Oshonak adok igazat, többek között saját tapasztalataim miatt.

Címkék:


Köszi a válaszokat! Érdekes

Köszi a válaszokat! Érdekes gondolatok :)Bátraké a szerencse

Osho szerint a bátorság és vakmerőség nagyban különböznek.
A vakmerő félelem nélkül a félelmei elrejtése által (h neki ne kelljen szembenéznie velük) vág a dolgokba, így persze aztán bármi megtörténhet az ilyen emberrel mivelhogy nincs tisztában mit miért csinál, persze "szerencséje" is lehet, de a legnagyobb tragédia is követheti.
A Bátor nagyon is tisztában van a félelmeivel és elfogadja őket, és így vág bele a dolgokba, nem menekül nem rejteget semmilyen félelmet, és pont ezáltal fog megszabadulni tőlük, h a felszínre hozva a kis egós árnyékokat a cselekvés tüzében mind elégjenek.
A vakmerő nem éget el semmit, mivel nem hoz a felszínre semmit, csak belevág a dolgokba öntudatlanul, a Bátor viszont tudatossága által hatalmas magasságokba emelkedhet félelmei felszabadításával:)

Üdv
Immár Londonból:P...

Lehet,hogy Osho úgy értette,hogy ha szembeszállunk a félelemmel,az olyan,mintha tagadnánk,hogy félünk,ez Tracy szerint a marokban tartás.Osho szerinte el kell fogadnunk, Tracy szerint meg úgy szembeszállni,hogy nem tagadni,hanem szembenézni,mert először szembe kell nézni azzal amit utána elfogadunk.Szerintem csak máshogy fogalmaztak,de ugyanazt mondják.Osho tagadást érthet szembeszállás alatt,Tracy meg az elfogadás előzményét,mint szembenézést.Talán.....

Lehet,hogy Tracy úgy érti,hogy felülemelkedik a félelmein aki bátor,tehát "szembeszáll", szembenéz velük,aki nem,azt elnyomják a félelmei,tehát "hagyja hogy a félelem tartsa markában".
Osho-t nem értem(de általában nem),mi az hogy "félni jelent annyit mint szembeszállni a félelemmel"?