Na és?

na és?Ez az a kérdés, ami minden problémát rögtön megold! Gondterhelt vagy, esetleg ideges? Nem sikerült valami, vagy csak egyszerűen rossz lábban keltél fel? Használd a "Na és?" technikát!

Persze vigyázzunk vele, ne legyen belőle véletlenül se amolyan Pató Pálos szófordulat. A "NA ÉS?" technika lényege nem az, hogy elmenjünk a lehetőségek mellett. Akkor kell haszálni, amikor túl akarjuk tenni magunkat valami már megtörtént problémán, amin már túlvagyunk időben, de érzelmileg még benne maradtunk. Amikor cselekedni kell, akkor ne ezt vegyük elő :)

Van egy Andy Warhol idézet, amelyik pont erről szól:

"Néha az emberek éveken keresztül ugyanattól a problémától boldogtalanok, holott, azt is mondhatnák: NA ÉS?
Nem tudom, hogyan éltem volna túl az éveket, mielőtt megtanultam, hogyan hasznájam ezt a trükköt.
Sokáig tartott, még megtanultam, de ha egyszer sikerül, sose felejted el!" (A. Warhol)

Minden olyan helyzetben, amikor nem tudunk továbblépni, amikor úgy érezzük hogy "jajistenem most mi lesz"? alkalmazzuk a "NA ÉS?" technikát! Amikor már feladnád, mondd azt hangosan magadnak, hogy: "NA ÉS?"

Ez a legnagyszerűbb, amit tehetsz! Ezzel útját állod a további negatív gondolatoknak, és kinyitod a kaput a jó érzések számára!

A NA ÉS technika tujaldonképpen az önmagunknak való megbocsátás képessége. Meg tudunk-e maradéktalanul bocsátani? Ha képesek vagyunk megbocsátani, azért mert valamit rosszul csináltunk, akkor rögtön felszabadulnak az energiák ahhoz, hogy új úton indulhassunk el... és mikor tudunk MARADÉKTALANUL megbocsátani önmagunknak? Akkor, ha nem is emlékszel, ha úgy érzed meg sem történt! És pont erről szól a "NA ÉS?" technika!

De ha ez sem elég, akkor válaszolj a kérdésre, amit feltettél magadnak. Miután megkérdezted magadtól: hogy "NA ÉS AKKOR MI VAN?" válaszolj is rá! Hamar ki fog derülni, hogy erre a kérdésre az első válasz ami beugrik, majdnem mindig az, hogy SEMMI!

Az élet megy tovább, mégpedig olyan irányba, amilyenbe gondolataiddal és érzéseiddel irányítod!

És ha ez sem győzött meg, akkor mondogasd magadnak ezt az ócska reklámszlogent: "Használata egyszerű, mégis milyen nagyszerű!" Ez nagyon nem kívánkozott ide a végére, de erre mondom én hogy: "NA ÉS?" :))

Használjátok egészséggel!

HozzászólásokEzt a NAÉS technikát

gyakran elő kell vennünk :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Ugye, édes Ninonom! :))) Tényleg szuper csel a bámulók..

leszerelésére! :)))
Ezt már csak akkor vetem be, amikor már a kultúremberhez méltó megoldások sem hatnak! :)))

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *Kedves csillair

Nagyon jó ! :-))))))))) Elképzeltem és jónagyot nevettem, nagyon tetszik!!!!!!!!!
:-)))))))))
NinonMai napig alkalmazom!

Ha valaki hosszan, feltűen bámul, akkor belenézek a szemébe, és eltátom a számat...
Ez hatni szokott! :)))

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *Ez a sültkrumplis trükk

Ez a sültkrumplis trükk nagyon tetszik :DDD Kösz, hogy leírtad!07/30

Ez tök jó irás, Kedves Admin, ugyanis én is hajlamos vagyok felfújni dolgokat, ezekután majd válltránditok és az mondom rá, na és?
Ez nagyon tetszik, jobb, mint a sültkrumplis. Ha valaki nem ismerné: Ha valaki kényes kérdést tesz fel neked és nem akarsz rá válaszolni, mond azt, hogy "kérsz hozzá sültkrumplit? ettől a kérdező zavarba jön, jót nevettek és már el is felejtődik az eredeti kérdés. nekem működik... :-)ezt azért elég rendesen

ezt azért elég rendesen átdolgoztam, kiegészítettem és újrakevertem :)) egy kicsit már másról is szól mint régen :))Kedves Admin....és Vera...

Köszönöm, hogy ebben a formában, fenn maradhatott ez az írás!!!! Üdvözöl benneteket: ágicaIgen, a "Na és" technika valóban működik!

Sokszor rém komolyan veszünk apró-cseprő dolgokat, olyanokat, amiken egyáltalán egy percet sem kellene bosszantanunk magunkat! Sokszor pedig olyanok miatt szenvedünk, amiket felnagyítunk! Hiszen amire gondolunk, az megnő! Éppen ezért koránt sem mindegy, hogy a megoldásra, vagy magára a fennálló probléma helyezzük a fókuszunkat!

2006 novemberében részt vett egy tréningemen egy csődbement vállalkozó, aki akkor már öt éve nem tudta túltenni magát azon, hogy megbukott a vállalkozása. Azt gondolta, aki szembe jön vele az tucán, mindenki azt látja, hogy egy bukott ember! Depresszió, önbizalomhiány, kiütések az arcán, gyomorpanaszok. A pszichiáter fel is írt neki antidepresszánsokat, altatókat, mert hogy aludni sem tudott már, és milyen érdekes?! Ezektől egyáltalán enm javult az állapota!

HISZEN AZ URALKODÓ GONDOLKODÁSA NEM VÁLTOZOTT!

Most legyünk őszinték! Melyikünk homlokára van ráírva, mi rejlik a múltjában?
Megkérdeztem tőle, miért jött el a tréningre?
A válasz az volt, hogy olvasta az 5ről6rát, és nagyon megfogta.
Megkérdeztem tőle, mi tetszett benne a legjobban?
Azt mondta, a VARÁZSMONDAT, az hogy felteheti magának azt a kérdést: "NA ÉS?"

Ezáltal el tud távolodni a problémától, és megoldást tud találni rá!

Azóta újra tud dolgozni, és a 17 éves fia előtt (azóta már 19!) nem egy rakás szerencsételnség áll példaképként, hanem egy egészséges férfiember!

Vannak, akiknek alulműködik az önkontrollja, és vannak, akiknek túlzottan felül. Egyik sem egészséges! Ám bármikor változtathatunk mindkettőn, mindez önismeret, önbecsülés és önfejlesztés kérdése!

Sosem gondoltam volna, hogy valakit ez az egyszerű kérdés indít el az egészséges, normális, szorongások nélküli élet felé!
Ám sohasem késő!
És jobb későn, mint soha!

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *Hú kedves Admin:)

Dejó,hogy eszembe juttattad.
Látod,látod ismétlés a gyakorlat teszi a mestert:)))
/Erről a naés ről jut eszembe,/amin olyan jót nevettem/ az egyik írónő /aki mellesleg Dublini és ír... :D mármint Ír/ írta,hogy baráti csevej?tea.elhagyott a barátod?tea.Meghalt a férjed?tea.
Na ezen jót nevettem,na nem éppen a hepi gondolatok kapcsán,hanem itt tényleg mindenre teát isznak,ha kell,ha nem.Meg Guinnesst.Inkább azt ha kell ha nem, a teát csak ha kell./
Ezek után,hogy kicsit szétszóródottá váltam,szubatomi részecskéimet újra egységes testanyaggá gyúrom és igyekszem összeszedettebb lenni:)

Köszönöm az írást:)