Neked is, meg nekem is

élet neked nekemMár jó ideje foglalkozom a vonzással. Tett velem már csodákat, emelt emeletnyi magasságokba és zuhantam is nagyokat. Tény. Másokkal is tett csodákat körülöttem. Volt milliárdos nyeremény, volt csodás gyógyulás, volt szárba szökő szerelem, volt minden.
Jó ideje hiszek az Univerzum erejében, létében és abban, hogy szeret engem és mindig olyan dolgokat hoz, amik jók nekem. Még akkor is, amikor nem tűnnek jónak rám nézve. Mert olyankor tudom, hogy úgyis kijövök a gödörből, tudom, hogy tanulok és tudom, hogy a gödör után olyan dolgok várnak rám, amik sokkal jobbak lesznek és sokkal jobbak, mint előtte volt.

És mégis... Mégis sokszor elbizonytalanodok. Sokszor magamhoz akarom kapni a gyeplőt. Sokszor elfelejtem, hogy hagynom kell az Unit dolgozni. Sokszor elveszítem a bizalmam. A félelmeim legyűrik.

Most változik. Most rájöttem sok dologra és szeretném veletek is megosztani, hogy tanulhassatok belőle. Hogy hasznosítsátok Ti is. Hogy a verejtékemnek legyen értelme... Én eszerint próbálok élni és bevallom néha nehéz. De egyre többször sikerül.

Megpróbáltam pontokba szedni:

1. Bízz az Univerzum erejében!
Mindig tudd, hogy szeret. Ha harcolsz, küzdesz, ha úgy érzed, minden ellened van és soha nem lesz jó igazán. Amikor úgy érzed, TE vagy a világ legszomorúbb embere. Amikor úgy érzed, hogy nem tudod hinni, hogy lesz jobb is. Kapaszkodj belé! Markold erősen és ne engedd el. Ki fog húzni. Kérd a segítségét! Kérd, hogy adjon erőt! Kérd, hogy adjon hitet! Kérd, hogy hozza rendbe a dolgokat és húzzon ki a gödörből! Meg fogja tenni. Csak bízz benne!

2. Nincs idő!
Ne állíts időkorlátokat. Sőt, tanuld meg elfelejteni az időt... Nem arról beszélek, hogy dobd el az órád és többet ne érkezz pontosan sehova. Csak addig legyen a múlt és a jövő a gondolataidban, amíg feltétlenül muszáj. Amíg a munkádhoz kell, egy találkozóhoz, ilyesmi. De ne korlátozd az Uni munkáját semmiképpen azzal, hogy azt mondod: "holnapra gazdag leszek". Nem leszel. Neki is kell idő. Mondd neki "gazdag vagy és egyre gazdagabb leszel". Aztán ne foglalkozz azzal, hogy mikor. Ne foglalkozz azzal, hogy jaj jön a számla. Ne foglalkozz azzal, hogy ennyi idős vagy, vagy annyi. Ne hagyd, hogy a torkodra szoruljon és folytogasson a "mikor". A "mikor" pontosan akkor jön el, amikor el kell jönnie. És ahhoz, hogy tudd, hogy ott van, a jelenben kell élned, azt kell ismerned. Csak így tudsz kellően hálás lenni és megélni a pillanatot, boldognak lenni, amikor ott lesz.

3. Éld meg a pillanatot!
Az előzőhöz lazán kapcsolódóan: tartózkodj a jelenben. Amikor vizualizálsz és kérsz, ne az éltessen, hogy így lesz. Próbálj úgy gondolni rá, hogy az már van. Nem ebben a dimenzióban, de már létre hoztad, létezik és feléd tart, egyre közelít. Próbáld így elkerülni a "majd akkor"-t. Mert a "majd akkor" mindig csak majd akkor marad. Ha eszel vagy iszol, élvezd az ízét. Ha szép dolgot látsz, nézd meg alaposan. Ha öröm ér és boldogság, maradéktalanul élvezd. Ne pörögj azon, hogy, de rossz lesz, ha már nem lesz! Csak arra gondolj, ami akkor épp ott van az a fránya pillanat.

4. Nincs eleve elrendelés!
Ne hagyd, hogy befolyásoljanak horoszkópok, jóslások, jósnők. A jövődet alakítod. TE alakítod. A végrehajtó pedig az Uni. Ezt idéztem már máskor is, Joe Vitale írja: "A tudatos elménken másodpercenként 7 bit információ halad át, míg a tudattalan elménket 55 billió bit! ". Felfogtátok???????? Mekkora különbség ez????? Ne gondoljunk hülyeségeket a jövővel kapcsolatban, hogy azt megteremtsük! A jövő a mi kezünkben van! Mi szabjuk meg. Mi irányítjuk. Mi vonzzuk. Ki mint vet, úgy arat!

5. Ne hagyd, hogy befolyásoljanak!
A vélemények fontosak. Miért? Mert mindenki csak egy szemszögből látja a dolgokat. A sajátjából. És mások máshonnan, talán többet látnak. Ha úgy érzed, szükséged van rá, hallgasd meg ezeket a véleményeket. Hasznosak lehetnek. DE ne kezdj aszerint tenni, amit más mondd! A vélemények azért vannak, hogy leszűrd, ami Neked jó és fontos belőle. De ne élj más véleménye szerint! Ne hagyd, hoyg a párod, a barátaid, a munkatársaid, bárki... Bárki véleménye a Tiéd legyen! Az nem a Tiéd. Formáld át a magad szájízére, tégy bele másokból, magadból. De érezd, figyelj a belső hangra! Meg fogja súgni Neked, hogy mit kell tenni. A külső segítség csak támpont. Nem kiindulópont. Ezt ne feledd!

6. Ne félj!
Ne ijedj meg, ha rosszat gondolsz. Húzd át fejben. Ne ijedj meg, ha félsz, csak kezdd el szemlélni a félelmed, figyelni. De ne azonosulj vele! Ne félj attól, hogy mi lesz, ha veszítesz... Ezt, azt, amazt... TE nem veszíthetsz. Alapban megvan mindened ahhoz, hogy élj és létezz, sőt továbbmegyek, ahhoz is, hogy boldog lehess. Csak rajtad áll. Az Uni mindig, mindig ott van mögötted. Ha elesel, kérd, hogy segítsen felállni és segíteni fog. Vele a hátad mögött egyszerűen nincs mitől félned!

7. Ne érezd a szükséget, a hiányt!
Ezek zsákutcák. A szükségem van valamire és a hiányzik valami... Ők azok, akik jelzik a függőséged valami felé. De Ember! Te egymagad jöttél ide ebbe a világba, egymagad is fogsz távozni. Érhetnek nagyon finom és jó és mély impulzusok a külvilágból, de nem lehetsz függővé tőlük! Mert TE nem függsz semmitől és senkitől. A boldogságot nem más és más dolgok hozzák. Az benned van. Akkor is ott szunnyad, ha minden szar és minden, amit érzel elkeseredés.

8. Figyeld a belső hangot!
Volt már Veled olyan, hogy úgy érezted, ezt vagy azt kéne tenned... És nem tetted meg? És utána eszedbe jutott, bárcsak megtettem volna, mert megtehettem volna, mert jó lett volna... Na igen. Ez a belső hang. Mindig súg. Csak nem mindig figyelünk. A tudat, a logika, a társadalmi szokások, a belső koncepcióink, a taktikák, a sémák, a vágyak, az idő szorítása, mind, mind befolyásolnak és elnyomják azt a tiszta hangot, ami énünk legmélyéből jön és szól hozzánk. Ekkora hangzavart, ami egy ember fejében tud lenni, nehéz túlkiabálni. Ezért csendesítsd le néha mindezt a hangzavart és figyelj, fülelj!

9. Tisztíts vagy csak tanuld meg kikapcsolni a tudatos "fecsegő elméd"!
Erre számtalan módszer adott. Meditáció, agykontroll, ho'oponopono, Tolle módszere. Találd meg a Neked legmegfelelőbbet és alkalmazd. Minden nagy tanító, akik magas szinten vannak, ezt teszik. Ne hidd, hogy a belső béke baromság... Onnan indul minden. Onnan indulsz TE és Veled együtt a teremtés!

10. Szeress!
Szeress mindent és mindenkit, amit és akit csak szeretni vagy képes. És mindig tudd, az igazi, tiszta szeretet teljesen mentes az érdekektől. A szeretetért ne várj és ne kérj, SOHA semmit cserébe! Csak add szívből! Mindig.

11. Segíts!
Segíts azoknak, akik úgy érzed rászorulnak és hagyják.

12. Ne csináld, ami nem jó Neked!
Ne hagyd, hogy mások, helyzetek, az élet Rád kényszerítsék az akaratukat. Hogy olyan dolgokat tegyél, ami Neked nem jó. Hogy olyan dolgokat élj át, amit nem szeretnél. Ne helyezz semmit és senkit előrébb önmagadnál! Te vagy az első. Ha Neked jó, jól érzed magad a bőrödben és a környezetedben más lesz a hozzáállásod mindenhez és ez kihat mindenre és mindenkire körülötted. Az egész életed más lesz tőle.

13. Végül, de nem utoljára, talán mindenhez a legvégsőbb kulcs: Tedd rendbe önmagad!
Teremts önmagadban békét, harmóniát. Fogadd el a hibáidat. Amit nem tudsz elfogadni, azon igyekezz változtatni. Csak Te változtathatsz. Csak Te teremthetsz és Te rombolhatsz. Ahhoz, hogy a teremtés, a vonzás működjön, legelőször meg kell tanulnod NEKED rendesen működni. Ismerni önmagad. Szeretni önmagad. Elfogadni önmagad. Békét teremteni ÖNMAGADBAN.

Hát ezek azok, amiket én használok és követek. Ez is csak egy vélemény. Ez is csak egy nézőpont. De talán tudtok belőle meríteni. Nem érzem magam tökéletesnek, mielőtt félreértés esnék. De rossznak sem. Én békében vagyok egyre inkább, napról napra, percről percre önmagammal. A teremtések működnek. A jók és néha még a rosszak is. Az életem kerekedik. Minden napja egy csoda. Van, hogy kisebb, van, hogy nagyobb, de csoda. És bármilyen furán is hangzik, ugyanolyan hálás vagyok a rossz pillanatokért, mint a jókért. Mert tudok köztük különbséget tenni és tudok értékelni és tanulni mindből. Megtanultam megélni őket. Azt sem hiszem, hogy elértem a tanulási folyamat végére. Még messze az út vége, de itt most érzem, volt egy elágazás és jó felé fordultam. Még nem tudok mindent és valószínűleg mindent nem is fogok soha tudni, de annyit igen, ami már egy jó alap.
Ennyi.

Kívánom mindenkinek, szívből, hogy boldog legyen! :)

HozzászólásokDrága Mindenki!

Köszönöm értékes hozzászólásaitokat, a felmerült dolgokra igyekszem külön válaszolni.

Drága Wulfia!
Kérdésedre a válaszom, hogy azért nem, mert a morál, a társadalom és a különféle téveszmék szennyezik a lelkeket már kicsi kortól. A neveltetés, meg a különféle vallások, a média, stb, stb rányomják a bélyeget mindenkire. Sokan annyira tudattalanul élnek, hogy szinte kétségbeejtő. Sokan annyira tudattalanok úgy egyáltalán, hogy kétségbeejtő. Néha ilyen egyéneket kiemelnek és példaként mutogatnak körbe... Vagyis szerintem nincs min csodálkozni.
Szerencsések azok, akik eljutnak oda, hogy felismerik magukban, hogy baj van és igyekeznek változtatni. :) Mint pl. sokan itt a Secreten. Ez viszont pozitív. Nagyon is.

Drága Tildus!
A vélemények természetesen különböznek és elfogadom és tisztelem a Tiédet és köszönöm is, hiszen elgondolkodtatott, amit írtál. De én is leírnám róla a véleményem, ha nem haragszol meg érte.
Én részemről úgy látom, hogy egy régi társadalmi morál él Benned, hogy élj másokért. Az elmúlt századokban ezt tanították, hozzátenném még nekem is ezt tanították a szüleim. Ráadásul Te is azt írtad hogy Neked is ezt tanították. Amit tanítanak, amit "belénk nevelnek" az nem feltétlen jó mindig. Persze én most ezzel nem ítélem meg azt, amit mondasz, csak arra próbálok rámutatni, hogy az, hogy a szüleink, iskola, tanfolyam, stb tanít nekünk valamit, az még nem feltétlen jó úgy. Mi megtanuljuk, rendben, de csak addig lehet a miénk, amíg működőképes.
A gondolat, hogy másokért élj, annyit tesz, hogy másoktól függsz. Ezáltal pedig a boldogságod is. Erre csak annyi a válaszom, hogy egyedül jössz ide és egyedül mész el. Az érkezés közben és a távozáskor senki sem fogja a kezed.
Amúgy meg ez az írás az önfejlesztésről szól és a megvilágosodás felé való útról, amihez másoknak vajmi kevés köze van, hiszen egyedül Benned megy és mehet végbe. A boldogság bennünk van, nem a másokkal való kapcsolatunkban, a külvilág mindig csak indikátor lehet.
Ugyanakkor mivel nagyon is értem, amit mondasz azzal, hogy adni szeretnél, hozzáteszem a másik felét is: a belső egyensúly, harmónia és önszeretet elengedhetetlen ahhoz, hogy a külső világ felé is ezt sugározhasd, tehát nem másodlagos.
Amíg magad nem tudod feltétel nélkül szeretni, másoknak sem tudsz semmit adni, hiszen, nem tudod hogyan kell JÓL vagy megfelelően.
Továbblépek. Amit ide leírtam egyébként nem magam miatt írtam le, hanem, hogy mások tanulhassanak belőle, ezeket a dolgokat én már tudom, megtanultam és bevallom nem könnyű tapasztalatok útján. És én is szeretek adni. Nagyon is. Néha túlságosan is. Néha túl sokat is. De nem azért teszem, hogy szeressenek. Másoktól nem várok el semmit. Ha kapok örülök, de igyekszem nem függeni senkitől és semmitől. Ez pedig nem önzőség, csak egyszerűen tudatos lét.
Ugyanakkor például hagy mondjam el, hogy nagyon hiszek a szerelemben, a párkapcsolatban, számomra nagyon fontos a család... Tehát, amit leírtam ide teljesen összeegyeztethető azzal, hogy másokkal jól érezd (sőt jobban) magad és adj másoknak.
Ez az írás pusztán annyi, hog belülről közelíti meg a külvilágot és talán a most leírtak tudatában már látod, hogy nem vetem el azt, amit mondasz, csak bennem már átalakultak, továbbfejlődtek ezek a dolgok, mert olyna tapasztalatok és benyomások értek, illetve még visszakanyarodva, olyan dolgokat tanultam, amiket már magamtól akartam. Köszönöm még egyszer a hozzászólásod. Tényleg elgondolkodtattál és tudattalanul is felülvizsgáltattad velem önmagam. Az meg mindig jó. :)

Drága Riti (Druszám)! :)
Teljesen igaz és egyetértek. Harmónia és egyensúly. Ennyi a lényeg. :)

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)Szia Tildus

Egyetértek Ritocskával (és nem csak azért, mert druszám :-))) is és Veled is. Szerintem fontos - mint minden másban is - az egyensúly. Fontos az adok és fontos a kapok egyensúlya, DE mindkettőnek két oldala van. Én ezt úgy képzelem el (szemléltetve): van a jobb kezem az adok, és a bal kezem a kapok. Adok másoknak és - legalább ugyanennyit - adok magamnak. Kapok másoktól és kapok magamtól. Így nem függök másoktól, nem leszek hiányában energiának, szeretetnek, és van miből adnom. Mert ha bennem üresség van, akkor csak azt az ürességet tudom magamból adni a másiknak.Szia Ritocska

Azt hiszem én megfogadom a tanácsod és nem fogadok el mindent az írásodból. De félre ne értsd a lényege TETSZETT és nagyon nagy élettapasztalatra vall, hogy ilyen szellemiséggel rendelkezel.
Nekem azt tanították, hogy a másokért való életnek van igazi értelme, mert ha a környezetünkbeb másokért élünk és szolgálunk, akkor egy idő után "mindenkiért élve lesz" és így legyőzhetjük az önző énünket, ami gyerekkorban még normális, hogy van, de a szellemi fejlődésünkkel egyidejűleg egyre önzetlenebbnek és tökéletesebbnek kéne legyünk. És persze igazán szeretni vagy legalábbis elfogadni tudni másokat.
Nos, most ez az írásod attól eltekintve, hogy jó, meglehetősen önközpontúnak tűnik. Lehet, hogy velem van a baj, de nekem az semmit nem jelent, hogyha saját magamat szeretem v. megdícsérem hiszen az természetes. Attól vagyok boldog, ha másoktól kapom ugyanezt.
Szóval valahogy nem látom, hogy lehetne egyensúlyt teremteni az énközpontúság és a másokért való élet között.
Nem biztos, hogy ugyanannyit tudok adni másoknak, mint amennyit másoktól elveszek és fordítva...Bár én nem vagyok Ritocska...

..., de adok egy választ a kérdésre.:)
Az ok az: annyira beleélte magát az emberiség a fizikai világba, hogy teljesen elhitte, hogy ő csak egy ember, semmi más. Annyira átélte a szemszögöt, hogy elfelejtette kicsoda valójában. Azonban a folyamat pont arról szól, hogy felfedezzük, kik vagyunk valójában. Minél pontosabb ismerettel, érzettel és tudással rendelkezünk efelől, annál inkább megismerjük valódi lehetőségeinket, és valódi kapcsolatainkat Önmagunkkal, egymással, és az Univerzummal.Kedves Ritocska!

Tökéletes a lista!Én is így gondolom mindezt.Szerinted mi a valódi oka annak,hogy nem így működik az emberiség ,csak úgy magától,természetesen?:)

Örülők, hogy rátaláltam erre az oldalra, nagyon tetszett az írásod!Köszike :)Kedves Ritocska!

Fantasztikus összegzés! Hatalmas örömmel töltött el és én is éreztem a mélységet, ahonnan előhoztad ezt az írást!

Sok puszi Neked!Köszönet

köszönöm ezeket a tanácsokat igazán hasznosak és sokat segítenekdics

Ritocska ! okos dolgokat írtál, érdemes megszívlelni Legyél nagyon boldogRitocska !. nagyon

Ritocska !. nagyon elgondoltató és hasznos amit írtál Sok boldogságot !!!!Ritocska , te drága !!

Írj még ilyeneket , kérlek máskor is ...
Köszönöm , nagyon tetszett , nagyon hasznos ,
Neked , Nekem , Mindenkinek ..
csak így tovább ...
Egyre jobban és jobban érzem magam..
ölellek MártaKedves Ritocska :)

Ez igen! Szupi írás! :))) Nagyon hasznosakat írsz.

Te is legyél nagyon boldog!

Szeretettel: Kálmi:)

Az, hogy ezt most elolvastam, meg egy oriasi lokest adott!!!
Nem tudom pontosan hogyan es mikor tevedtem eloszor erre az oldalra, de eletem egyik legjobb 'kattintasa' volt!!!
Koszonom ezt az irast is!!!
Meg a tobbit is! Mindenkiet!!!

Legyen legalabb olyan gyonyoru napotok, mint amilyen az enyem!!!!Nagyon nagyon sokat akarok

Nagyon nagyon sokat akarok tanulni,minden között, Tőled is.Mielőtt haza jöttem volna, nagy volt az "arcom".Most kisegérnek érzem magam,köszönöm........!Tudod Ritocska...

úgy érzem ez most nagyon mélyről jött Neked és nagyon-nagyon betalált nagyon sok emberhez...
Köszi!