Nem élt, mert félt...

félelemA szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben. (1Jn 4:18)

Nem élt, mert félt. Sokak sírfelirata lehetne. A szeretetnek nem a gyűlölet az ellentéte, hanem a félelem. Lebénítja az embert, nem enged szabad kibontakozást képességeink számára. A gyűlölet is életellenes, de a félelem még inkább. Persze, a kettő egy tőről fakad. Valahogy úgy viszonyulnak egymáshoz, mint az előszoba a nagyszobához. A félelmen át vezet az út a gyűlölethez. Úgy tűnik, mintha az eddigieket megcáfolná az emberi magatartás két fajtája. Vannak, akik nagyon félnek mindentől, de a világért sem állítanák magukról, hogy bárkit is gyűlölnek. A másik az a fajta, aki nagyon gyűlöl valakit vagy valamit, és mellesleg bátor ember, s úgy tűnik, nincs benne semmi félelem.

Még ezek a végletes formák sem döntik romba alapvető képletünket: Aki fél, az nem mer cselekedni. Vagy ha mer, akkor félelmet gerjeszt maga körül, és ezzel teremt saját lelkében egyfajta hamis biztonságot. A félelem és a gyűlölet összekapcsolható a remek magyar közmondással: Legjobb védekezés a támadás. A szeretet megtanít arra, hogy egyrészt merjünk lépni a másik felé, azonban ne úgy lépjünk, hogy lerohanjuk őt, hanem engedjük, hogy szóhoz jusson. (Sánta János)

(Forrás: www.laudetur.hu )
-------------------------------------------
"A világ Isten-szőtte szőnyeg,
Mi csak visszáját látjuk itt,
És néha - legszebb perceinkben -
A színéből is - valamit. "
(Reményik Sándor)
-------------------------------------------
Imádság:

Uram! Én szeretni akarok! Téged és embertársaimat egyaránt. Ha szeretlek Téged, akkor sikerülni fog magamat és másokat is szeretni. Segíts el a félelem nélküli szeretetteljes életre, mely mindig Rád tekint. Ámen
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ez állt a mai napi igében, amit minden nap kapok e-mailben. Néha rácsodálkozok, mennyire igaz is. (még szép:))) És párhuzamba állítom a Titok és társaival. Még mindig. Talán mást is érdekel ezért szoktam egyet-egyet megosztani veletek.
Mindenkinek nagyon szép, szeretettel teli napot kívánok!
Kiskiralyno :) - mert minden nő az :)

HozzászólásokKedves Kiskirálynő,

köszönöm szépen az írásodat,
nagyon jót tett a lelkemnek! :)

Szép hetet kívánok, szeretettel:
KingiKöztük a félelem a legfőbb

" Négyféle bánatot érezhet az ember halála percében.
1. Amikor rádöbben, hogy nem tudott embertársaiért élni.
2. Türelmetlen, haragos, mérges ember volt.
3. Nem volt boldog. / tudsz e párod mellé szeretettel az ágyba feküdni?/
4. Nem tudott egészségesen élni. / ezek az emberek halnak meg nyitott szemmel. /":)

Szuper!!
Köszönöm!!Ez valóban klassz írás!

Gratula!Köszönöm!!! Ez most nagyon

Köszönöm!!! Ez most nagyon jól jött.Nagyon tetcik ez az írás és

Nagyon tetcik ez az írás és nagoyn is igazak amiket leírtál :)
Talán anynit tennék hozzá hogy a félelem mint érzés vagy a tárgy nélküli érzés, lehet borszasztóan elsöprő az emberel szemben .
Én is sok félelmet, leküzdötem már de még sok áll előttem . Talán azt tudnám tanácsolni, hogy kezdjenek kicsiben :) és aztán haladhjanak a nagy felé minél több félelemet tudnak leküzdeni vagy szembenézni vele annél több megbescsülés a szeretet for áradni felésjük :)
Saját magunkal szemben nagyon fontosak ezek a lépések és talán az hogy bátrabbak i slegyünk :)
Köszi még1x az írás :)
további szép napot :)