"Ha egy embert megértenek az az ember tartozik valahova"

"Ha egy embert megértenek az az ember tartozik valahova" /Rogers/

Oda, ahol az álom valósággá válik!

A "Ho'oponopono"LNT. vagyis a: "Ho'oponopono" Lélekóvók Nemzetközi Társasága mostantól mindenki előtt nyitva áll.

A Ho'oponopon" LNT. alapelve , mely megegyezik Az Új Mágikus Terápia alapjával:
Tudatosan felvállalni a felelősséget önmagunkért, Világunkért, miközben teljes lényünket a szeretet érzésének átadva, mindenen gondolatunk, szavunk, tettünk, szeretetből fakad, és teljes lényünket a szeretet érzése járja át. Megérteni, hogy az ember egy teljes egész, akinek van lelke, agya, teste, és ez az egész egy nagy egész, a Világmindenség része.

A "Ho'oponopono LNT. Célja:
Minden embert, az egész Világon, tudatára ébreszteni annak, hogy mindannyian képesek vagyunk az energia egyensúlyának tudatos megteremtésével, szabadon áramoltatva, szeretettel mozgatva az energiát, Jólétben, egészségesen, vagyis természetes állapotunkban élni. Minden ember számára, az egész Világon, elérhetővé tenni azokat a módszereket, amelyekkel bárki könnyedén képes, saját maga megteremteni Belső Békéjét és könnyedén túl tudja tenni magát a hétköznapok nehézségein.

Az emberiség visszanyerve saját szerethetőségének hitét, óriási lépést tehet a Világbéke megvalósítása felé.

A "Ho'oponopono" LNT. célja továbbá, hogy elsőként Magyarországon, majd a Világ minden táján elindíthassa az Alternatív-Nevelő Csoda-Tanoda működését, ahol 5-18 éves gyerekeknek tartanak iskolarendszeren kívüli önfejlesztő foglalkozásokat, Carl Rogers személyközpontú pedagógiai alapelvei szerint.

Teret szeretne adni a nyitott gondolkodású, kreatív, ambiciózus - alternatív pedagógiai, pszichológiai, fejlesztő és önfejlesztő, öngyógyító módszereket követő és alkalmazó - pedagógusoknak céljaik megvalósításához, akik célul tűzték ki, hogy ezen módszerek alkalmazásával és tanításával segítik gyermekeink lelki békéjének megteremtését, egyéni értékeik kibontakoztatását, annak érdekében, hogy egészségesen és boldogan felnőtté cseperedve, önállóan képesek legyenek rátalálni boldogságuk és boldogulásuk útjára. Képesek legyenek megteremteni maguknak azt amire születtek, természetes állapotukat: a Jólétet.

Továbbá: Minél több gyermeknek elérhetővé tenni és lehetőséget adni, hogy elsajátítson és mindennapjaiban alkalmazzon is, olyan egyszerű, teljesen ártalmatlan, de rendkívül hatékony önfejlesztő és öngyógyító módszereket, amelyekkel, önállóan, bárhol, bármikor tud magán segíteni, amikor arra szüksége van. Valamint képes legyen ezeket a módszereket alkalmazni céljai elérésére, vágyai beteljesítésére, hogy fájdalmas küzdelmeinek sorozatát feledve, megelégedettséget sugárzó mosolygós kedves arccal nézzen ránk, felnőttekre.
Hogy az álom, valósággá váljon!
Ez történik!
Jutka

Hozzászólásokértem

Igen -ez valóban, távolabbra mutat. ( amiről írsz)
Van ehhez valami erős szakmai háttér Számotokra ?

Mi jelenleg ott tartunk, hogy " szeretünk" tanulni.
És ez is nagyon jó hír :)Jó hír!

Kedves Nanna!
Nagyon örülök, hogy így látod!
Tudom, hogy vannak iskolák, intézmények ahol már hasomló "szellemben működnek"! De azok iskolák, ahol tantárgyakat oktatnak. Ami az én elképzelésem, az iskolarendszeren kívül van. Ott nem matekot, fizikát, irodalmat stb. tanulnak a gyerekek, hanem arra tanítjuk meg őket, hogyan sajátíthatják el azokat az ismereteket könnyedén, élvezettel, amire szükségük van és, hogyan kereshetik meg és találhatnak rá arra a tevékenységre, ami számukra az örömök forrását jelenti és nem okoz semmiféle nehézséget.Igen

Judit - az ötleted varázslatos.
A következő generáció ép annyira fontos, amennyire azt Te is látod.
Muszáj :)
És valóban, minél korábban indulnak és fordulnak ebbe az irányba, annál kényelmesebb, könnyebb, bölcsebb életet élhetnek.
Én is hiszek abban amiről itt írtál.
DE....
az én Lányom már egy ilyen szellemiségű iskolába jár.
Vagyis már vannak, születtek intézmények. Már vannak emberek, a minisztériumban, a pedagógus szakmában akik ezzel foglalkoznak, elemzik, értékelik, beemelik és már napi szinten oktatják is és pedagógiai programot készítenek és készítettek belőle.

Vagyis már müködik - müködget
Nem, nem Rogers - más, egyedi.

várom a visszajelzésed
nanna