ScienNet - inkább hittek benne

A jó pap is holtáig tanul. Nos eddig szokták csak idézni, de a teljes közmondás: ...és mégis hülyén hal meg. Hinni, vagy egy kicsikét gondolkozni? Állítólag már 440 000 ember volt a ScienNet "vásárlói klub" tagja, amikor a hatóságok felléptek ellene és lehetetlenné tették a további működését. Sokan még továbbra is hisznek benne, hogy az ügy lezárul, újra fog indulni és híres ügyvédek szájába adnak olyan képtelen hazugságokat, hogy itt nem érte kár a belépő tagokat, mert mindenki csak jól járt. Az is aki üzletpartnerként elvileg vásároltak és az is aki elvileg vásárolt. Ez látszólag akár igaz is lehetne, ha az adott szervezetre az ilyen működési elv lett volna a jellemző. A hatóságok és kíváncsi emberek is összeadták a termékpartnereknél történt forgalom értékét és a becsléseik szerint ez alapján bruttó 150 Ft alatt lenne egy tag átlagos havi keresete, vagy megtakarítása. Több számítás szerint ez csak 12 forint. Ezért meg senki sem lenne hajlandó dolgozni, de még nagyobb pénzösszeget sem befizetni, hiszen annak a kamatát sem adja ki az összeg.

A széleskörű vizsgálatok viszont azt állapították meg. A ScienNet fő tevékenysége az "előleg / foglaló / előjog" szedése és az alapján való piramis elvű elosztása volt a jellemző. Nagyon sokan nyilatkoztak úgy, hogy jellemzően 500 ezer és másfél millió forint közötti összeget fizettek be "előlegként" és igazából nem vásárolni szerettek volna, hanem úgy tájékoztatták őket, hogy ez egy bomba jó egyszeri befektetés. Illetve ha meg keményen dolgoznak is a rendszerben, azt népszerűsítik, új tagokat szerveznek be, akkor rendszeres magas jövedelemforrás.

A VPOP által kiadott videó a ScienNet elleni akcióról. is igen sokat elárul. Érdemes videón is megnézni, mert egy olyan embert aki csak sima adócsalással gyanúsítanak, nem így szokták elfogni:

Nagyon sok forrás szerint a főmufti már előtte is hasonló piramis szélhámosságokat szervezett és vezetett, csak akkor még sikerült megúsznia. Na de a hazudós juhászfiú esetét figyelembe véve... most már kevés az esélye

Kártérítést ki kaphat?

Az aki azt nyilatkozza, hogy nem érte kár, vagy hallgat, az semmiképpen nem fog kapni kártérítést. A kártérítés érvényesítéséhez, minimum egy bejelentést, ha nem is feljelentést, de tenni kell az illetékes rendőri, vagy ügyészi szerveknél. Amiatt érdemes ezzel a bejelentéssel sietni, mert a lefoglalt cégvagyonból nem fog mindenki kártérítést kapni. Elsősorban erre azok esélyesek, akik nem kamuztak be másokat a rendszerbe, de őket bekamuzták mások. Tehát a piramis legalján lévők. Arról ábrándozni, hogy a ScienNet újra és ismét működni fog nem érdemes, mert semmi esély rá. Itt a hit nem segít, illetve pont annyit ér, mint a közmondásunk szerint halottnak a szenteltvíz.

""Inkább hittek benne, mint értették", így fogalmazott Fröhlich Zsolt ezredes, a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnokságának parancsnokhelyettese azzal kapcsolatban, hogy vajon a beszervezett sciennet tagok megismerték-e a rendszert, mielőtt beléptek, értették-e azt. Azonnal szöget ütött a fejembe, hogy az egyik bajom éppen ez, és éppen erre kellene a belépni vágyó emberek figyelmét a leginkább felhívni. Nemrég ugyanis az ismeretségi körömben is előfordult, hogy ész nélkül belevágtak az mlm-be, 3k kezdővel, és amikor a barátom megkérdezte őket, hogy egyáltalán utánaszámoltak-e, azt felelték, hogy felesleges, mert ott voltak a színpadon a gazdagok, nyilván meg lehet élni belőle. Mikor el lett magyarázva, hogy hogyan is működik, kerek szemmel néztek, és másnap elkezdték intézni a termékek leadását. Azt gondolom nem véletlenül mondjuk azt, hogy hinni a templomban kell. Lassan meg kellene fogadni." forrás:

Nos, ez a hit és a hitetlenség ereje közti különbség. A hittel valóban hegynyi embertömeget lehet hülyeként mozgatni. Az értelmesek persze maradtak a helyükön és nem hittek ilyen szélhámosságban. Nos ki járt jobban most is?

érdemes elolvasni: Charles Ponzi - a piramisjáték atyja

Külön vitafórumom a témában itt:

HozzászólásokPertársaságot szerveznek a ScienNet-hálózat tagjai

Miért is? Mert nem hagyták őket, hogy másokat átverjenek?
Ez egyértelmű és a legprimitívebb piramisjáték volt.
Az Államot, hivatalokat perelni ökörség, a sciennetet meg felesleges, hiszen a piramis tetején lévők vitték el a pénz javát. Ami maradt az el fog menni a hivatali kötségekre.Eltűnt a ScienNet-ügyfelek foglalója

Eltűnt a ScienNet-ügyfelek foglalója

A „felsőbb szinteken” osztották szét a százmilliókat
Csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el kedden a Budai Központi Kerületi Bíróság a Scien-Net-ügyben adócsalással gyanúsított Leinemann Zsolttal szemben. Az ügyész előzetes letartóztatásra tett indítványt. A ScienNet törzsvásárlói hálózat azonban aligha folytathatja működését. A tagok többmilliárdos befizetéseinek nyoma sincs a virtuális számlákon...Tartósan szünetel a Sciennet - Nem indulhat újra

"Tartósan szünetel a Sciennet
2010. február 26. - péntek 13:58
Címkék: csalás, eljárás

A közeljövőben nem várható a ScienNet szerver ismételt üzembe helyezése - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) az adócsalás miatt indított nyomozás jelenlegi adatait ismertetve.

A közlemény szerint a ScienNet International LLC magyarországi tevékenységével kapcsolatban - a jelenlegi adatok alapján - különösen nagy mértékű adóhiányt okozó adócsalás bűntett elkövetése állapítható meg, amely miatt a nyomozó hatóság gyanúsítottként hallgatta ki a társaság meghatalmazott képviselőjét.

A VPOP november 20-án rendelt el nyomozást a Washingtonban bejegyzett cég magyarországi tevékenysége miatt. A társaság képviselője 2009. november 27. óta előzetes letartóztatásban van, a határidőt a bíróság a héten hosszabbította meg három hónappal.

Üzemen kívül
A nyomozás során megállapították, hogy a weboldal - amelynek elérése a oldalon keresztül volt lehetséges - egy Magyarországon elhelyezett szerveren üzemelt. A szervert a nyomozó hatóság lefoglalta, annak nagy mennyiségű adattartalmát teljes egészében le kell menteni, ki kell értékelni, ezért a közeljövőben nem várható a szerver ismételt üzembe helyezése.
...
Az előzetes adószakértői vélemény adatai alapján a cégnek 2008-ban több adónemben összesen mintegy 960 millió forint adót kellett volna bevallania és befizetnie a költségvetésbe. A vámhatóság korábbi közlése szerint a bonyolult, speciális törzsvásárlói közvetítéssel foglalkozó vállalkozás tevékenységét kizárólag Magyarországon fejtette ki, egy erre a célra itt bejegyzett, azonos tulajdonosi körrel rendelkező vállalkozást felhasználva. A cég adófizetési kötelezettségének a bejegyzés szerinti országban sem tett eleget, adószámmal nem rendelkezik.

A törzsvásárlói közösséget működtető online rendszer három évvel ezelőtt indult el Magyarországon, ahhoz azóta 440 ezer vásárló és több mint tizenegyezer cég csatlakozott.
Forrás: MTI"http://index.hu/ főoldala is ajánlotta ezen cikkemetKedves Admin!

Ezen cikkem lényege itt pedig az lenne, hogy figyelmeztessek, hogy aki azt nyilatkozza, hogy nem érte kár a SienNet-ből kifolyólag, az nem jogosult kártérítésre sem. Mert itt biztosan sokan károsultak. Egyesek azt hangoztatják, hogy hallgassanak, mert ez az érdekük. Azoknak az érdekük, akik megüthetik a bokájukat a beszervezésekkel és a megtévesztésekkel. Megtévesztik vele továbbra is a károsultakat. Bejelentést kell tenni valamelyik hatóságnál a kárról, hogy hivatalos nyoma legyen. Csak így lesz egyáltalán elméleti lehetősége, hogy részben, vagy egészben visszakaphassák az elcsalt, kicsalt pénzüket.érdekes, és nagyon tanulságos

érdekes, és nagyon tanulságos cikk amit belinkeltél. talán ez után könnyebb megérteni és levonni a helyes következtetést: ami tökéletesen működik kicsiben, az nem biztos hogy működik nagyban is. ponzi itt bukott meg, arbitrálni ugyanis sokszor lehet, a magyar tőkepiacokon a kilencvenes években például számtalan eset volt, de ezen csak a gyors és ügyes (szemfüles) befektetők tudnak nyerni, hiszen a piacok ilyen esetben mindig korrigálnak.