A sikeroktatókról:)

Nem látjuk a fától az erdőt, nagyon sokszor:) Carla Galli. Nem szorul az én reklámomra, ami miatt ide teszem mégis, az a sok szerelmi kudarcról szóló új blog..... amiben tanácsot kérünk egymástól-ismeretlenül, és mi el is mondjuk amit a legjobban tudunk------ csak! előre visz ez bárkit is? Bocsánat!
Szakembertől kéne tanácsot kérnünk, aki .......... itt egy rövidke kis ízelítő, mit tud, mit ad, mit csinál a felekkel: Carla Galli

" Ez a fejezet családépítés oldaláról szemléli a párkapcsolatokat.
Mégpedig a kapcsolatok rendszereivel és alaptörvényeivel foglalkozik. Párkapcsolaton belüli alapvető olyan kérdésekkel, melyek erősítik, vagy gyengítik a kapcsolatokat.
Illetve azzal a kérdéssel, hogy hány százalékban vállalunk a felelősségünket a saját életünkért!
Úgy látszik, hogy a párkapcsolatokban a boldogság és a siker alapvető kérdése a „szeretet".

Annak ellenére, hogy ez mindenki számára oly természetes, mégis, valamiért gyakran félre sikerül az olyan szépen kezdődő kapcsolatunk!

.... A szerelem és a szeretet, egy idő után rossz viszonnyá alakul át.
.... Egyre gyakoribb a súrlódások, a konfliktusok, a hatalmi harcok,
.... rossz viszony a párunk szüleivel, és egyre több sérelem gubancolódik lelkünkbe.
Körülfon mindannyinkat ez a szövevény.
És, előbb vagy utóbb a szépen induló kapcsolatnak vége lesz, ha nem vesszük elejét időben rossz, emésztő gondolatainknak.
Persze, ilyenkor úgy szoktunk védekezni: „hogy eltávolodtunk egymástól, nem értjük már meg egymást,
nem vagyok fontos számára, nem is ő volt az igazi... És! majd a következővel jobban sikerül.

Ha a párkapcsolatokat a család, illetve rendszer állítás oldaláról vizsgáljuk, akkor figyelembe kell venni a Hely, és a Kapni-adni törvényeket.

A Hely törvénye azon alapszik: hogy minden egyes családtag kizárólag "a saját helyén" élhet jó, és méltó életet. Mindenkinek ott lehet otthona, ahol megértik őt.

Ha nem tudja valaki a saját életét élni, gyökértelenné, majd egyre stresszesebbé válik. Ha meg a megélt élményeiből hiányzik a: gyerek-lét, majd nagy valószínűséggel a párkapcsolatában fog megpróbálni pótolni.

Egy jó párkapcsolat fontos eleme a Kapni és Adni egyensúly létrehozása.

Ha az egyik ad és a másik csak kap, felborul az egyensúly.
Keletkezik máris az elkülönültség, majd párkapcsolati feszültség. És ez viszont készteti a másikat, hogy ö is visszaadjon, és még hozzá is tegyen egy kicsikét.
És ez megint, és újra.... arra készteti a másikat, hogy ö is adja meg a tartozását és még valamivel többet.
Bert Hellinger Családfa állító terapeuta azt mondja, hogy a sikeres párkapcsolat a kapni -adni forgalmától függ: ugyanis, ha nagy a forgalom,-nagy a nyereség,
ha kicsi a forgalom, az adás-kapás, , -a nyereség is kicsi (kis pénz- kicsi foci).

....Egy lány azzal keresett meg, hogy a párkapcsolatai kudarcba fulladnak. Minden kapcsolatban erőn felül igyekszik minél többet adni a partnerinek. Sehogy sem érti, hogy mélyért olyan rövid időn belül mindennek vége szakad, hisz mindent megteszi, hogy a partnere boldog legyen.

Foglalkozások során kiderült, hogy már a kapcsolat kezdetén minden áron a partnere kedvébe akart járni. Túl sokat adott a szerelmének, felborult az adni-kapni egyensúly, mert partnere nem tudta úgy viszonozni azt, és a lány csalódottá, később kiábrándulttá vált, ami meg már a kettőjük közötti helyzet elmérgesedését okozta, hisz feszültséghez keletkezett az addigi összhangban .

Elmagyaráztam neki, hogy az olyan kapcsolatok, ahol az egyik fél ad, a másik csak kap, könnyen felborul az egyensúly rendje. Egy idő után az egyik nem bírja a feszültséget is, kilép a kapcsolatból.
Ha a kapcsolaton belül látható, hogy ki ad bele kevesebbet, abból könnyű következtetni, hogy az a partner inkább a szabadságra vágyik, mint egy hosszú, tartalmas kapcsolatra. Figyelni kell az egyensúly megtartására, csak annyit kell adni, amennyit partnerünk még képes visszaadni.

Ellenkező esetben a partnerre nyomás nehezedik, és még kevesebbet ad. Ami az egyensúly felbomlásához vezet.

Azt tanácsoltam, hogy bármennyire is , nehezére esik,- lazítson és legyen türelmes,
hisz nem mindenki tud azonnal kibontakozni. Kimutatni az érzéseit a férfiaknak sokkal nehezebb.
Adja meg hát a partnerének az egyensúly érzésének lehetőségét, azzal, hogy érezhesse, hogy nem csak a kaphat, hanem adhat is érzése is, mert nagyon kellemes érzést ad neki is az adás .
Olyasmi lehet ez,mint egy libikóka játék.
Ha kaptam valakitől, akkor Ő a libikókán felülre kerül, én alulra. Ez arra ingerel, hogy én is adjak Neki, a szeretet okán egy kicsit többet, hogy én legyek fent, ő lent. És így tovább.

Az adok-kapok libikóka játéka tulajdonképpen a boldog kapcsolat titka:)
Henike!
Ahhoz, hogy jobban megértsd a párkapcsolatotok működését, tudnod kell, hogy a szerelem, vagyis a két ember találkozása mögött- mindig egy családi rendszer áll a saját törvényeivel, szabályaival. Ezt már megírtam neked, és a Családhoz való kötödés nagy hatással van a párkapcsolatotokra, annak sikerességére illetve -sikertelenségére.
A kapcsolatokban nagyon nagy szerepe van a szülőkhöz való viszonyra, hisz a nők a nőiességüket az anyuktól hozzák,
a férfiak az apától a férfiasságot.

A női energia a párkapcsolat,
a férfi energia -karrier, siker, pénz.

Ha ezeket a nézeteket és a módszereket beépítjük mindennapi életünkbe, boldogabbak, magabiztosabbak és gazdagabbak lehetünk. Sikeresebbek lehetünk a pályánkon, és elégedettebbek leszünk önmagunkkal, boldogabb gyermekeket nevelünk majd fel.

A Családfa állítás rendszer alkalmazásával segíteni tud felszínre hozni, azokat a rejtett képességeket, amelyek ott nyugszanak bennünk, mélyen, kihasználatlanul.

És, ez által az életünket átemelhetjük a siker pályájára, ahol nagyszerű eredmények várnak ránk, hiszen egyensúlyba tudtuk hozni az energiáinkat. " Forrás: http://www.carlagalli.hu/blog.php

/ Ezeket a lányomnak írtam:
Fontold meg kedvesem, ezek a gondolatok segítenek neked is.... ezt elhiheted anyunak:) Szeretlek kicsim, és a legjobbat akarom neked. /

Carla Galli cikke nyomán, a mi, a te életedre :)

http://www.carlagalli.hu/blog.php