A szépség megszületése. Egy szépséges kisvirág története.

Élt egyszer messzi vidékeken, egy szépséges kis virág. Virágszál volt a javából,......... úgy pompázva a kietlen vidéken, hogy minden arra járót levett szépségével, ragyogó virulásával, na és illatával,
a lábáról.

Először csak bimbócska volt, amikor megjelent is kibújt a földből... ám, ahogyan a nap haladt az égen, egyre nőtt, majd egy csodaszép, harmatos hajnalon, kipattant bimbaja, és megszületett kelyhéből e gyönyörűség, melyhez foghatót azon a vidéken sem láttak, sőt, az arra járók szerint sem született ilyen szépség a világon. És a kisvirág láthatóan úgy hálálta meg a figyelmet, a szeretetet, hogy napról napra virulóbb, szebb lett:)

Csodájára is járt mindenki,.... egy ideig! Ám egyszerre csak megszokták látványát, majd eltelt úgy egy nap, hogy senki nem ment arra, senki nem simogatta szeretetével, figyelmével, és ráadásul a nap is ahogyan hevítette, elkezdett szépségéből, pompájából veszíteni.... hullani kezdtek szirmai, mint bársonykönnyek.... lehajolt a föld felé, hogy ne lássa szégyenét, hogy ennyire nem tudja a világot már szépségével felderíteni!!!! Mikor minden szirmát leejtette magáról, kezdtek üde, szép zöld levelei megsárgulni, hallotta, hogy többen akik arra jártak leszólták: Hogy tudott így megcsúnyulni! Míg mások ezt mondogatták: Nem is tudom mit láttunk rajta olyan szépnek, hisz ez csak egy közönséges virág, a többihez hasonlóan. Ezt, a hajdan volt szépséges virág már nem bírta elviselni, és bánatában, szív szaggató sírásba kezdett. Annyira sírt, hogy jött egy hatalmas szél, aki meghallotta, kitépte gyökerestül, és elrepítette. Repült, szállt a síró virágszál a szélben, és magocskái, melyek a természet rendje szerint megértek, szét szóródtak.... így adva hírül a tágabb világnak, szépséges anyjuk, a csodaszép virág jelenlétét, mivel maguk is hasonlóvá válva, színpompás, derék kisvirágokká növekedtek, és sokasodtak szerte a világon.
Így indult útjára, hát a Szépség, melyhez foghatót addig a világ nem is láthatott.

Bp. 2010. 02. 03. Jakab Anikó

CsatolmányMéret
Lila harang virágok.jpg153.84 KB

HozzászólásokRagyogó...Ragyogás!:)

Szépséges!:)Köszönöm!:)Köszönöm drágám:)

Kell a megerősítés.Ragyogás!

Köszi a történetet, nagyon szép, ma épp ez talált meg. :)