¤ Alaphangulatod ¤

Kedélyállapotod jol tükrözi, mit hivsz meg a tapasztalatodba. Az alaphangulatod, azaz hogy általában véve milyen érzésekkel viszonyulsz a dolgokhoz - világosan megmutatja megszokott rezgésedet. Másként fogalmazva, ha környezeted benyomásai felébresztenek benned egy gondolatot - azonnal a szokásos rezgésállapotod vagy beállitottságod helyzetét veszed fel.
Mondjuk például, hogy gyerekkorodban szüleid komoly anyagi nehézségekkel küszködtek, ezért a pénz hiánya, a vágyott dolog elérhetetlensége gyakran került szoba otthon, és ezt az aggodalom és félelem érzései kisérték. Ha kértél valamit, gyakran azt a választ kaptad, hogy "a pénz nem fán terem", és "csak mert szeretnéd, nem azt jelenti, hogy meg is kaphatod", vagy "mint mindenki másnak ebben a családban, neked is meg kell tanulnod lemondani. Ez már csak igy van...". Mivel éveken át a "hiány" gondolatait hallottad, ez határozta meg a pénzzel kapcsolatos gondolataidat: Érzelmi Beállitottságod miatt nemigen reménykedhetsz az anyagi sikerben. Ezért ha a pénzre vagy a gazdagságra gondoltál - hangulatod, beállitottságod rögtön a csalodottság, az aggodalom vagy a harag helyzetét vette fel.
Vagy mondjuk gyerekkorodban egy barátod édesanyja meghalt autobalesetben, és mert közeli kapcsolatban voltál valakivel, aki gyermekként ilyen sulyos megrázkodtatást élt át, aggodni kezdtél szüleid Joléte(a létezés természetes állapota) miatt. Ha autoval utaztak valahova, mindig szorongato félelem fogott el, mig vissza nem érkeztek. Igy apránként kialakitottad magadban a szeretteid Joléte miatti aggodás szokását. Érzelmi Beállitottságod a veszélyérzet lett.

HozzászólásokAlaphangulatom:tanácstalan vagyok...

Most komolyan...Alaphangulatod..

Kedves Yonderboi!

Tökéletes, pontos és precíz mindig a megfogalmazásod, köszönöm, tökéletesen így működik..
Mikor tőlem megkérdezik, miért vagyok jókedvű és derűs, a válaszom az, olyan Emberekkel
találkozom, beszélgetek, levelezek, akik Csodálatosak, mint ti..és a válaszuk- JÓ NEKED!
Kívánom, hogy mindenkinek legyen jó.....és teljesüljenek a kigondolt vágyaitok is, ne csak
a kimondottak..

Baráti szeretettel ölellek AnnaYONDERBOI !!!

Megint nekem is egy lecke!!! KÖszönöm ! Ágica