Képzeljétek!Tudom, kényes dolog, de muszály leírnom nektek!

Képzeljétek el....ma egy hivatalos ügyben közjegyzőnél jártam...ahogy ott ülök az idorában és várakozom, felnézek a falra és mit látok? Egy régi olajfestmény, rajta egy idős öregember, feltehetően zsidó származású, de végül is ez a lényegen nem változtat, a lényeg inkább, hogy kezében egy bot, erre támaszkodik. Afféle portré, de olyan ahol a keze mégis látszódik...

És miért fontos ez a látszólag lényegtelen festmény a közjegyző falán?

Ha hiszitek ha nem, nézen nézem a közjegyzőt, idős, arisztokrata tartású idős úr...kissé komor...mosoly sehol, persze miért is mosolyogna. És egyszer csak mit veszek észre? Mit látok mögötte? Két mankó a falnak támasztva.....nézem a kezét, ahogyan ír, láthatóan a betegsége rántotta görcsbe, és olyan görcsösen, természetellenesen fogja a tollat...

Drágáim!
Emlékeztek a könyvre, filmre? Amikor a Feng Shui szakértő hölgy annál az úriembernél megszólta a festményt a falon? Amely egy nőt ábázol elfordulva szinte nemet mondva a pasinak? és emlékeztek mi volt a tanács?
Cserélje le a képet, olyanra, ami a vágyához illeszkedik!

Na kedvesek, ezt hogyan mondhattam volna el ennek a kedves, idősembernek, aki mindennap, a nap ki tudja hány órájában bámulja a falon azt a fura botos festményt...ezzel is tovább erősítve nyomorát a két mankóval....
úgy kicserélném azt a képet és oly szívesen csalnék mosolyt végre egyszer az ő arcára is....
Szeretettel gondolok találkozásunkra, Szildi

HozzászólásokIstávn kedves, belém látsz!

Pontosan ezen gondolkdotam én is, csak megerősítettél benne. Azt hiszem meglepem egy filmmel:))))
Szeretettel:
SzildiHogyan mondjam meg? - Szildinek

Kedves Szildi!

Én helyedben visszamennék hozzá egy DVD-vel a kezemben és azt mondanám neki, hogy nagy hatással volt a vele való találkozás és nagyon erősen feltűnt valami, amit ezzel a filmmel szeretnék jelezni neki. Semmiképp nem modnanám meg neki, hogy mi volt az. Nézze meg a filmet, majd kérd meg, hogy utánna beszéljetek legalább telefonon. Így szépen rávezetheted, hogy mi tűnt fel neked és érdemes neki is elgondolkodni.

Ha az ember mellé állunk és segítünk neki, hogy ugyanabba az irányba tekintsen, mint jelen esetben te magad az sokkal eredményesebb, mint olyan megjegyzést tenni, ami bánthaja őt. Ha valamit mondunk, akkor az ember szembehelyezkedik (Alan Pease-től olvastam). Ha segíted abban, hogy ő maga lássa meg akkor örök életre hálás lesz neked. Szerintem :)

FiatalonGazdagon / István

"Azzá válsz, amire gondolsz!"A szeretet mit tenne?

Talán nem rugaszkodok el nagyon a témától,ezért elmondom,hogy itt olvastam a "Beszélgetések Istennel"című filmről.Megnéztem és nagyon nagy hatással volt rám.Megmaradt bennem ez a mondat"A szeretet mit tenne?"(nem biztos,hogy pontosan így hangzott,de a lényege ez)Azóta,ha bizonytalan vagyok valamiben mindig eszembe jut,mintha ez hozzám tartozna mint bármely testrészem.
Amikor a Szildiéhez hasonló helyzetbe kerültök,próbáljátok ki eszerint dönteni.
Ragyogó napot mindenkinek!:)Kedves Szildi!

Én azt hiszem valahogy megkérdeztem volna, hogy olvasta-e a Titok című könyvet, vagy valahogy felhívtam volna rá a figyelmét - persze a szituációtól függ, hogyan, és mit mondtam volna, de azt semmiképpen sem, hogy cserélje le a festményt. Lehet azt mondtam volna, hogy vannak benne dolgok, amik érdekelhetnék.
Tudniillik az üzenet ott van a könyvben, mint írod is. A választás pedig az Övé.
Lehet, Neki nincs rá valamiért szüksége, és akkor meg sem hallja, mit mondtál, és nem olvassa el.
De ha elolvassa is, akkor is lehet, hogy marad minden a régiben.
A mi dolgunk, hogy vigyük hírül, szórjuk az információt, mint a szeretetet is, prizmaként.
Én így érzem, gondolom :)

Szeretettel ÖnmagamHogyan mondhattad volna?

Nem kell megijedni a külső megjelenéstől, előkelőségtől, stb., ezek a te előítéleteid.
Ha igazán szeretsz, mersz megszólítani bárkit, segítő szándékkal.
Érzed, hogy megtetted volna szívesen.
Hallgas a szívedre, legközelebb, ha teheted!
Ne félj!
Legfeljebb nem hallgat rád.
De te elmondtad. Innentől lelke rajta.Szildike, én is köszönöm!!!

"Szíved halk szavát csak türelmed csendjében hallhatod meg."

Hogy segítettél a felismeréseket észrevenni. Írtam a méledre. Megkaptad?
Szép estét nektek! AnikóKedves Szildi!

Nagyon hálás vagyok amiért megosztottad velünk ezt a történetet.Ez nekem sokat segít abban,hogy járni tudjak a Titok utján.Csodállak amiért te képes voltál ezt így ,összefüggéseiben meglátni.
Meleg ölelés ezért neked:)