Szavak - Érzelmek


Pár napja olvastam az egyik beírásban, hogy ne használjuk azt a szót, hogy „akarom”. Azóta is motoszkál bennem, hogy miért ne?
Hiszen egy szó csak szó. A mögötte élő érzelem fejezi ki igazán a tartalmát. Gyermekkorunkban azt tanították, hogy ez a szó negatív, és azóta is ha azt hallottam hogy akaratos gyerek, akkor az az érzés, ami előjön erre a fogalomra, negatív hatású volt. Aztán elkezdtem tanulni a vonzás törvényét, és rájöttem, hogy szerintem mindegy hogy milyen szavakat használunk, csak az nem mindegy, hogy milyen érzelemmel. Mert ha azt a szót, hogy „akarom” az egonkkal fejezzük ki, akkor tényleg negatív hatású lesz, de ha tiszta szeretettel, rezgéssel, akkor szerintem azt fejezi ki, hogy szívvel-lélekkel-tudattal szeretném azt a dolgot, amit kívánok magamnak.
Valószínű, hogy ezekben az „akaratos kisgyerekekben” még meg van a vonzás törvényének a tudása, amit hoztunk magunkban, és mivel a felnőttek többsége „tudattalan”, ezért az ő teremtésüket negatív érzelemmel élik meg.
Én azt tanácsolom a kisgyerekes szülőknek, hogy ilyenkor ne a szavakra figyeljetek, hanem az érzelmekre, hiszen a kisgyermekek is ugyanolyan lelkek, mint mi felnőttek, csak ők még „korlátok” között vannak, csak a Ti segítségetekkel tudják megteremteni maguknak azt, amit szeretnének. Ne szóljátok le őket, ha kívánságaik vannak, hanem figyeljetek Rájuk, a rezgéseikre, és próbáljátok segíteni, támogatni őket, hogy a saját kis vágyaik beteljesülhessenek.
Hiszen ezzel segítitek őket, hogy felnőtt korukban ne kelljen újra tanulniuk, mint most nekünk. Hanem már a kezdetektől úgy éljenek, hogy megteremthessék a számukra legkedvezőbb világot. Ezzel hozzásegítitek ahhoz is, hogy boldog, kiegyensúlyozott életük legyen.
Mert mi hát a legfontosabb egy szülőnek? Az hogy gyermeke BOLDOG legyen. Ha ez az érzés végigkíséri az életében, akkor már nem kell több segítség, mert a tudásával megoldja az életét.
Még egyszer kérlek Benneteket, hogy segítsétek őket, és ha nem egyezik a Ti akaratotokkal, illetve úgy látjátok hogy az ő akarata rosszirányba fordul, ne mondjátok azt neki, hogy „nem szabad”, „nem kapod meg”, „nem jó”. Hanem üljetek le vele beszélgetni, és kérdezzétek meg, hogy ő miért szeretné azt és miért lenne jó neki, mert lehet hogy megváltozik a véleményetek.
Neveljétek a Vonzás Törvénye szerint a gyerekeket :).
Szeretettel: Örökös BoldogságÉn hiszek abban, ha egy gyereknek

csenge333
meg vannak a gyökerei és egyészen pici korától stabil érzelmi-szellemi hátteret adunk neki és ami a legfintosabb:SZERETJÜK, tudni fogja később, hogy neki mi a jó, illetve mire nincs szüksége./Én soha nem voltam eegy diszkózós fajta, soha nem ittam , cigiztem, drogoztam, mert nem volt bennem űr és hiány szeretet és bizalom terén...Tudtam, hogy számíthatok a szüleimre és nem tini koromban kezdték el a nevelésemet-akkor már késő-. sok szülő ebbe a hiába esik.../Ige is, mindenki bevonzza az életébe azokat a barátokat és társakat, akik hasonlóan gondolkodnak-mert minidg lesznek még ha kevesebben is akik igen- és csodálatos dolgokat lehet megélni "hason-szőrű emberek társaságába-, mert az időt oly módon töltötték, hogy a kikapcsolódaá mellett valamit adtak egymásnak és a világnak is ezzel...Tanárként pedig mindig azt mondtam a szülőknek, engedjék, hogy a gyerek a belső készetetését követve válassza ki, melyik irányba akar elindulni pl.foglalkozás tern-előtte persze mutassuk meg neki a palettát-, de miután döntött, fogjuk meg a kezét és segítsük azon az úton, amelyiken mennei akar../De azon és nem az álatlunk számára váalsztott úton./
Szerinte sok fentasztikus gyerek van ma leszületőben és leszületve, a nevelásükhöz inkább a felnőtteknek kellen "felnőni", mert alapból született bölcsességet hoznak sokan...Egy biztos:aki jól szereti a gyerekét-nem "majom-szeretettel és nem "hanyagolva őt"-, ott nagy baj nem lehet...Annak mindig oka van, ha egy fiatal pótszerekhez nyúl, ne mentsük fel magunkat...szülői érzés

Én ugyan nem vagyok szülő, csak egy szerelmes férfi, meg egy nagy gyerek:D Azonban át tudom érezni milyen nehéz érzés szülőnek lenni. Ennek az egyik fő eleme pont ez: mi, valamilyen korlátok között megismerkedtünk a világ veszélyeivel. A korlátok segítségével valamelyik veszélyt távolabbról, valamelyiket egész közelről, megint mást teljesen átélve éltük meg. Jön a gyerek, és halad az életútján... egyre nagyobb lesz a gravitációs tere.... ez a gravitációstérrobbanás aztán bekövetkezik tinikorban... a mai fiataloknál pláne... főleg biológiailag... Aztán ott áll a szülő és ismeri ugyan ezeket az igazságokat, de nehéz lehet neki nagyon... mit ér a sok és nagy elbeszélgetés? A saját élet, a saját sodrás tanít igazán... s ha a gyermek elég erős, beindulhat a teremtő ereje, a sajátja... de nagyon erős elem még a "megfelelni akarás" gravicátiós mezeje... előszőr lesz közösségekben... s ha ott az a módi, hogy elmegyünk diszkóba party drogokat használni, néha tán komolyabbat is, és kellemesen szexelünk fiúval lánnyal, akár védekezés nélkül is, mert az olyan hülyén néz ki és nem olyan élvezetes, akkor mi van? Nem, nem erkőlcscsőszösség szólalt meg belőlem... az én szívem örül, ha a diszkóba járó fiatalok TÉNYLEG élvezik az ott megélt dolgokat... és ráadásúl nem is károsodnak közben.:) De tényleg? Mind élvezi? Én sokáig azt hittem igen, aztán tévedtem, de mind1, ez most mellékes... s mi van akkor ha megindul a lejtőn? A szülő ugye folyton erre gondol... ital, drog, szexuális fertőzés, verés, erőszak... mennyi félelem leselkedik édes lányunkra, fiúnkra... S a szülőnek meg kell tanulnia nem félni... vizualizál inkább, hogy a lánya/fia rájön valahogyan arra, hogy nem baj, ha megtapasztalt bizonyos élvezeteket, örömöket, de tudja meg mi a valódi, nagy erőt adó érték és élvezet... hogy csak a szívét kinyitva, azon keresztül tud igazán mindent élvezni, s akkor már nem is kell rabúl ejtő formában az egyéb élvezeti cikk. Így a függőséget okozó források megmaradnak puszta élvezeti forrás-lehetőségnek, melyek tényleg a szabad választástól függően szerepelnek az ember életében.Ez ahhoz hasonló, amikor valaki

csenge333
azt mondja:LEGYEN! Ilyenkor tényleg mindig történik valami, akár csak a pozitív érzelmi töltetű AKAROM esetében......Akarom :))

Hát igen, még mindig hatásos ez a szó és a mellé párosuló érzelem. Mostanában annyi teremtésem van vele :)))
Szeretem ezeket a megéléseket :)
Mosolyogj Magyarország :)Drága Ágica!

Én pedig azt írtam Neked "A mit hozott a 2007-es év" c. blogodban, hogy "Mindent megkaptam, amit akartam." Te válaszoltál, hogy olvasgassak, figyeljek. Megtettem és most már tudom, hogy helyesebb lett volna így:
"Mindent megkaptam, amit kértem!"
Szeretettel: EryKértem....kaptam egy lehetőséget.......

::::::::Semmit nem kaptam, amit akartam.......Megkaptam mindent amire szükségem volt....Akarom

Nekem is az akarom a leghatásosabb, legnyomatékosabb szó.Akarat????

Nekem sajnos az AKAROM szó néha birtoklási vágyat fejez ki,negatív értelemben.Elvenni valakitől valamit, amit nem akar odaadni.De amikor azt mondom,vagy mondják,hogy akarok valamit, amitől sokan jól érzik magukat,akkor már teljesen más értelmet kap ez a szó.
Ha imában használom ,akkor van benne egy kis félelem,hogy nem kapom meg azt amit kérek.
Szerintem a szó értelmét a hozzá társult érzelem határozza meg.Kedves Susi :)

Nekem támogatja a teremtésemet, mert összhangban van a vágyaimmal. A fenti gondolataimat az hozta elő, hogy egy régi irásból, már nem tudom hogy ki és mikor írta, csak megmaradt a lelkemben a tiltó hatása. Szóval az az irás arról szólt, hogy ne használjuk ezt a szót. De ha emlékeztek a filmre, a The Secret-re akkor ott is pozitiv hatásként volt róla szó.
Természetesen mindenki maga dönti el, hogy milyen szót használ a teremtéshez, és azt hogy éli meg.
Szeretettel: Örökös BoldogságSzavak

Kedves mindenki!

A címoldalon megjelent íráshoz annyit szeretnék hozzászólni, hogy egyáltalában nem mindegy milyen szavakat használunk. Azt, hogy kinek, mely szavak jók vagy rosszak, kívülről nem lehet meghatározni, mindenkinek magának kell megvizsgálnia, hogy mely szó vagy kifejezés, milyen hatást/érzelmeket vált ki belőle. Hogy egy konkrét példát is mondjak:
A szeretet ugye egy szép szó, s többnyire kellemes érzetet vált ki az emberekből. De vegyük Pistikét, akit gyerekkorában rendszeresen eltángált az apja, s közben azt mondta neki, hogy "csak szeretetből teszem". Vagy gondoljunk Rózsikára, akinek azt mondta 5 évesen az anyukája, hogy "nagyon szeretlek kislányom", majd beadta egy árvaházba. Szerintetek az ilyen tapasztalatokkal rendelkező felnőttekből is kellemes érzéseket vált ki a "szeretet" szó?
Fentieket figyelembe véve tehát, azt javasolnám minden érintettnek, hogy mielőtt pozitív "mantrát" választ magának, üljön le, mélyedjen magába, s vizsgálja meg az érzéseit szóról-szóra. :-)

Maga az akarat szó, se nem jó, se nem rossz. Csak egy szó, mely az egoból ered. Segít meghatározni irányultságukat, remek társ a cselekvéshez, talán lelkesítő is lehet, de sosem támogatja a teremtést, ahhoz ugyanis mély, belső vágyra van szükség.

Szeretettel jegyzé: SusiAKARAT

"Egy kemény rövidke szó. Ebbem benne van minden, ebben bene van az egész életem" És nem is idézek tovább , mert úgy érzem nem megy nem emlészem, és már abban sem vagyok egész biztos hogy József Attila írta. sok sok éve találkoztam ezzel a verssel, ami nagyon megváltoztatott. Az én szüleim is folyton rám szóltak, hogy ne azt mond hogy akarom ,hanem hogy szeretném. Amit már gyereként is utáltam, mert úgy éreztem, hogy ha csak szeretném az nem biztos hogy úgy lesz. Akkor nyugodtam végre meg, mikor olvastam azt a verset, hogy igenis lényeges, hogy nem csak szeretnénk valamit, hanem határozottan akarjuk. hmmm. Csak foszlányok jutnak az eszembe.Valahogy úgy volt a vers vége, hogy ; .."s történjen bármi, s az egész világ fog ellen állni, Én mégis Akarok".
pussz. FelicaDrága Ragyogás

Teljesen igazad van a SZÁNDÉKOMBAN ÁLL nagyon jó kijelentés.
A szántszándék kifejezése fontos ha el akarjuk érni céljainkat.
" A szántszándék az az erő, ami fenntartja a világot. Ez ami mindent fókuszba állít. Ettől működik a világ."
Ez az idézet az egyik kedvenc könyvemből való, amit minden évben legalább egyszer elolvasok. Nagyon olvasmányos, izgalmas, érdemes elolvasni.
Taisha Abelar : Absztrakt repülés lehet, hogy ismeritek is. Nagyon sok út létezik oda ahová tartunk.
Szeretetteljes ölelés: Angelikaakarom? -szeretném?

Kedves Öbike!

Én nagyon köszönöm ezt a témát. Nekem az utóbbi időben sok gondolatom forgott ez a szó körül.
Amikor kicsi voltam, engem is úgy neveltek, hogy az "akarom"-ot nem szabad használni. Ha kérek valamit, akkor a "szeretnék" kifejezést helyes használni. Ez odáig jutott bennem, hogy teljesen természetes lett, hogy a "szeretném"-et használom.

És ami a gondolatokat elindította, az az, hogy egy nagyon kedves, igazán sikeres, magával elégedett, szóval követendő példát állító ismerősöm rendszeresen kijavítja barátait, amikor a "szeretném" szót használj, hogy inkább az "akarom"-ot mondja.

Azon gondolkoztam, hogy vajon számít-e, hogy mit mondunk, és ha igen miért.

Ezrét örülök ennek a témának, mert el tudom mondani, mire jutottam, és kíváncsian várom a véleményeiteket. (Persze ettől még nem tudom előbb elolvasni majd, csak ha net elé kerülök. ;) )

Szóval az fogalmazódott meg bennem, hogy talán a "szeretném" kifejezés egyben magába foglalja azt is, hogy "jó lenne, ha meglenne, de ha nincs, hát nincs, én azért elmondtam". Tehát elmondom, hogy mit szeretnék, de megengedem, hogy akár ne valósuljon meg. hisz gyerek korunkban is azért kellett áttérni, mert nem kaphattunk meg mindent (ez érthető), és különben is, ne "követeljük" pl a cukorkát, hanem kérjük, és várjuk meg, hogy meglesz-e vagy nem. Ezzel persze a szülő jól tud számolgatni. Megengedheti-e anyagilag, jutalmul, vagy szabályozásként megvegye-e vagy ne.

Viszont nem jó, ha ez felnőttként is rögzül, és a kedves ismerősöm ezért javít ki mindig, ha szükséges.
hisz már nem az a helyzet, hogy a szülő majd megveszi-e, vagy nem, hanem az, hogy mi megteremtjük-e, vagy nem. már nincs az a függő viszony, ami gyerekkorban volt, már miénk a teljes felelőség.
Ha azt mondom, hogy "szeretném", akkor a korábbi minta alapján akár elvárhatom, hogy majd valaki más eldönti, megkapom-e vagy nem. talán a hangsúly ott van, hogy felnőttként fel kell vállalni a felelőséget azért, amit AKARUNK, és ezért megtenni mindent. És itt nem csak a megfelelő hozzáállásra, a teremtésre gondolok, hanem arra is, hogy nem szabad kiengedni a hatalmat, és átadni másnak, mert a "szeretném" szóban már benne van az is, hogy megengedem a nem beteljesülését is.

Persze igaz az, hogy az akarom-nál oda kell figyelni, hogy nem szabad görcsösnek lenni. hisz már megtanulhattuk, hogy nem ez az út vezet a teremtéshez. De olyan erős határozottságot, és célratartás sugall ez a szó, hogy valóban nagy kár, ha kineveljük a gyerekeinkből, és nagyon jó, ha visszaneveljük magunkba. ez mutatja meg nagyon határozottan az irányt, hogy merre akarunk haladni, nem megengedve az eltérülést. :)
Szerintem.
Szóval kíváncsi vagyok a véleményetekre. :)

Köszönöm, hogy meghallgattatok, elolvastatok. :)
Puszi, Demko :)Drága Ágicám :)

Köszönöm az idézeted nagyon tetszik :)
Szeretlek :)Kedves !

Nekem is az az akarat szó van meg a szótáramba mint neked !
DE JÓ !
JUHEY !Drága Öbike !

Csak ezt az idézetet irnám még hozzá." Megsebzett lélekkel, tudatos nagy akarattal, mennem kell elöre, tovább! tudom magas a mércém , célom mégis elkell érnem, nem adhatom alább-hogy ember maradjak."........és éljek! Ölel : ágicaÉdeseimnek, az akarom szóra...

Az igazság felszabadít. A szabadság igazzá tesz.
Hiszen tökéletes ez a szavunk is, mint mi magunk. Amire nem utaltam, ám ti kedveseim mondtátok, az az akarom szóban a görcsösség. A szelídebb szeretném szó pedig csak egy lágy fuvallat.
Akarom mondani lágyan kell magunkat az akaorom szavunkkal kifejezni, és máris szebb a világunk.

Legyen áldott a napunk! Anikó ÖBIke meg egy óriási meleg öleléssel gazdagabb most. Általam.

"Szíved halk szavát csak türelmed csendjében hallhatod meg."akarom

Aki számára az akarom szó, nem kemény és koppan, nem a görcsös akarás, hanem lágy, áramló, akkor az a akarom annyira pozitív, mint mi magunk.
Akard, hogy ilyen legyen. Számomra az akarom mindent elmond, ahogy kiejti a másik, ahogy belőle fakad.
Belőlem lágyan, finoman, szétárad, beteljesül, mint a szeretet.

SelyemcicaDrága Ragyogásomnak :)

Tanuljuk a vonzás törvényét, és Abraham tanítása is kimondja, hogy az "akarom" a leghatásosabb érzelmű törtésű szó ahhoz hogy céljainkat elérjük.
Ime az egyik Abraham tanítás:

"Tökéletes egészséget akarok!
Szeretem jól érezni magam. Élvezem jó közérzetemet a testemben.
Rengeteg pozitív emlékem van arról, amikor jól éreztem magam a bőrömben.
Látok rengeteg embert, akik egyérteműen jó egészségben vannak,
és könnyű meglátni, milyen jól érzik magukat egészséges testükben.
Amikor ilyenekre gondolok, jól érzem magam.
Ezek a gondolatok harmóniában vannak az egészséges testtel."

Szerető öleléssel: Boldogságotok :)Én inkább akarom....

............A szándék szerintem az akaráshoz vezetö út. Annyi " leckét megtanultam " már az Élettöl. hogy Ha csak a dolgok szándékomba álltak volna, már nem itt pötyögtetném a betüket. Igaza van Öbikének, hogy ezt már a gyermekkorban tudatositani kell. Persze jó értelembe.Nekem volt a szabad meg nem szabad..... ezt tanitották, én a fiaimat akarod ? Legyen a Te életed ...... Unokám már tudatosan mondja Mama Divattervező akarok lenni..... Na megint magamről, De Öbikéhez csatlakozom, nagyon helyes lenne már kicsi gyermekkortól ekkép nevelni gyermekeinket!Szeretetem küldöm felétek : ÁgicaDrága ÖBIKE! :)))

Ha az Akarom szót akarod kifejezni, használd a: SZÁNDÉKOMBAN ÁLL. kijelentést.
Nagyon hatásos. Kövesdi Natáliától tanultam.

Az igazság felszabadít. A szabadság igazzá tesz.

"Szíved halk szavát csak türelmed csendjében hallhatod meg."