Egy történet, ami évekkel ezelőtt nyitogatta a szememet, hogy lehetőségem van választani...

A született optimista

/Olvasd el ezt, aztán döntsd el, hogyan szeretnéd kezdeni a holnapi napot!/

Michael egy olyan típusú srác volt, aki tényleg meg tudott őrjíteni. Mindig jókedvű volt, és mindig tudott valami pozitívat mondani. Ha valaki megkérdezte tőle, hogy van, azt válaszolta: „Ha jobban lennék, kettő lenne belőlem.” Született optimista volt. Ha valamelyik beosztottjának rossz napja volt, Michael azt mondta neki, hogy a helyzet pozitív oldalát kell néznie.
Annyira kíváncsivá tett a természete, hogy egy nap odamentem hozzá, és azt mondtam:
-Ezt egyszerűen nem értem. Nem gondolkozhatsz mindig pozitívan. Hogyan csinálod ezt? Michael ezt válaszolta:
-Ha reggel felkelek, azt mondom magamnak: Két lehetőséged van. Választhatsz, hogy jó, vagy rosszkedvű akarsz lenni. Minden alkalommal, ha történik valami, magam választhatok, hogy elszenvedője legyek valaminek, vagy tanuljak belőle. Minden alkalommal, ha odajön valaki hozzám, hogy panaszkodjon, elfogadhatom a panaszkodását, vagy felhívhatom a figyelmét az élet szépségeire. Én a pozitív oldalt választottam.
- Jó rendben, de ez nem olyan egyszerű, -szóltam közbe.
-De egyszerű. Az élet csupa választási lehetőségből áll. Te döntöd el, hogyan reagálsz a különböző helyzetekben. Választhatsz, hogy az emberek hogyan befolyásolják a hangulatod. A mottó: Te döntöd el, hogyan éled az életed.
Rövid idővel később más munkahelyre mentem, szem elől tévesztettük egymást, de gyakran gondoltam rá, ha úgy döntöttem, hogy élek. Néhány évvel később megtudtam, hogy Michael súlyos balesetet szenvedett. Leesett egy 18 m. magas toronyról. 18 órás műtét és sok hetes intenzív ápolás után Michaelt elbocsátották a kórházból fémtámaszokkal a hátában. Mikor meglátogattam, megkérdeztem, hogy érzi magát. Azt válaszolta: -„Ha jobban lennék, kettő lenne belőlem. Szeretnéd látni a sebemet?” Lemondtam róla, de megkérdeztem tőle, mi játszódott le benne a baleset pillanatában. –Nos, az első, ami átsuhant az agyamon az volt, hogy a lányom, -aki pár hét múlva jön a világra-, jól van-e. Mikor pedig a földön feküdtem, emlékeztem, hogy két lehetőségem van: választhattam, hogy élek, vagy meghalok.
-Féltél? Elvesztetted az emlékezeted? -akartam tudni. Ő folytatta:
-Az ápolók valóban jó munkát végeztek. Végig azt mondták, jól vagyok, de mikor begurítottak a sürgősségire, láttam a nővérek és az orvosok arckifejezését, ami azt jelentette: ’Halott ember.’ – És tudtam, hogy át kell vennem az irányítást. Így, mikor a felvételis nővér hangosan megkérdezte, hogy allergiás vagyok-e valamire, igennel válaszoltam. Az orvosok és nővérek csöndben várták a válaszom. Mély levegőt véve visszaordítottam: -A gravitációra! Mialatt az egész csapat nevetett, elmagyaráztam nekik, hogy az életet választottam. Tehát megoperáltak, mintha élő lennék, s nem halott.
Michael nem csak a tehetséges orvosoknak köszönhetően maradt életben, hanem csodálatos hozzáállása miatt is. Tőle tanultam, hogy minden nap lehetőségünk van választani teljes életet élni. Hozzáállás kérdése minden. Ezért, ne aggódj amiatt, mi lesz holnap. Minden nap van elég, ami miatt aggódhatsz. A ma az a holnap, ami miatt tegnap aggódtál.
ÉLVEZD AZ ÉLETET, MERT NEM BIZTOS, HOGY LESZ TÖBB LEHETŐSÉGED!

HozzászólásokKöszönöm a sok üdvözlést!

Kedves Admin! OkinaAnikó! Csillagvirág, és Krisz!
Köszönöm az üdvözlést! Sajnos esténként én nem vagyok gépközelben, de virtuálisan napközben, lélekben meg mindig Veletek vagyok. Több mint 4 hete regisztráltam, de csak ritkán szóltam hozzá, aztán szabadságra mentem. Talán a tegnapi erős együttrezgés kellett ahhoz, hogy meglássatok.
Köszönet és hála a sok-sok leírt gondolatért, időért, és szeretetenergiáért. Tudjuk, hogy visszaárad megsokszorozódva.
Varázslatosan szép és hálával telt, fénnyel áldott pillanatokat, s hozzá gyermeki szemet, hogy észrevedd, és rácsodálkozhass.Hankara, szeretettel üdvözöllek én is! Anikó

Keresd magad boldogságát, és boldogtalan leszel. Keresd mások boldogságát, és boldog leszel. BuddhaHankara

Örülök hogy köztünk vagy Hankara! Egyre több a pozitív ember itt, a végén még hegyeket fogunk megmozgatni! :))))Hankarának:)))

Kedves Hankara!

Nagyon tetszett a történet, köszönet és hála érte:) Megérintett:)))

Csillagvirágos ölelgetés

Ha egy lépést teszel a kegyelem felé, az ezer lépést tesz Feléd!Idézgess csak, Drága

Idézgess csak, Drága Katka, idézgess csak! :))))))

Szeretettel érkezem! :)
ÁlomkeresőMa két angyalt idéztem, egyik Álomkereső!

Ma két angyalt sikerült néhány perc alatt beidézni. Egyik Álomkeresőnk, másik egy Szívemcsücske Édes lelki társam, aki telefonon hívott!Hankarának

Köszönet a történtért.Nagyon tanulságos.Biztos vagyok benne ,sokan elgondolkodnak rajta miként is éljék a továbbiakban életüket.
És lesznek olyanok akik visszagondolnak arra mi mindent kellett volna másként csinálniuk.

Szeretettel :KrisztiHankarának

Igen, vannak történetek, - mint ez is - amelyek mindig aktuálisak! :))))
Hála a Létezésedért! :)

Szeretettel:
ÁlomkeresőÁlomkeresőnek

Örömmel, tiszta szívvel hoztam. Igen, nem új a történet, de mindig aktuális, és tudod, mindig van, akinek éppen ebben a pillanatban, ettől az egy mondattól, vagy történettől ugrik be az AHA! EZ AZ! érzés. Köszönöm, hogy megoszthattam, köszönöm, hogy elolvastad, Köszönöm, hogy vagy!:)))

Ez a legbölcsebb dolog, amit csak tehetsz! :)
Kövessék minél többen példádat! :)

Szeretettel:
Álomkereső:-)

És azt még el sem mondtam, hogy azóta is ki van téve az előszobám falára a történet. Amikor csak ránézek, eszembe jut, hogy úgy döntöttem, ÉLEK, és jól érzem magam! Tehát nem csak lélegzem, hanem pezsegve, energiával telve, környezetemet feltöltve ÉLEK!Drága Katka! :)

Rég olvastam már ezt a történetet! :)
Benne van minden! :)))
Köszönöm, hogy megosztottad velünk! :)

Szeretettel:
ÁlomkeresőJutkának

Nekem is nagyon tetszett ez a válasz.
Ma nem is olyan sokára találkozunk, addig is varázslatosan szép pillanatokat, és hozzá gyermeki szemet, hogy rácsodálkozhass! :-)Hankarának!

Köszönöm, hogy meg osztottad velünk! ...."A gravitációra" ....Könnyesre nevettem magam!! Imádlak benneteket!

Jutka :-)