Állítsd be a helyes sorrendet! Ajándékba is adtam egy befőttesüvegben köveket mellé az írást kinyomtatva.

Kövek, kavics, homok…..

/Tanulságos előadás arról, mi a fontos az életünkben/

Egy filozófia professzor az előadását úgy kezdte, hogy fogott egy üveget és feltöltötte kb. 5 cm átmérőjű kövekkel. Rákérdezett, hogy ugye tele van az üveg? Igen - volt a válasz.
Ezután elővett egy dobozt, tele apró kaviccsal, és elkezdte beleszórni a kavicsokat az üvegbe. Miután a kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van.
A professzor ezután elővett egy dobozt homokkal és azt kezdte betölteni az üvegbe. Természetesen a homok minden kis rést kitöltött. Az előadást a professzor így folytatta:
"És most vegyék észre, hogy ez az önök élete!
A kövek a fontos dolgok - a családod, az egészséged, a partnered, a gyerekeid, a barátaid - ha minden mást elveszítenél, velük akkor is teljes maradna az életed.
A kavicsok azok a dolgok, amik még számítanak, mint a munkád, a házad, az autód.
A homok, az összes többi. Az apróságok. Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek.

Ugyanez történik az életeddel. Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amik igazán fontosak számodra. Fordíts figyelmet azokra a dolgokra, amelyek alapvetőek a boldogságod érdekében! Hívd fel a szüleidet! Játssz a gyerekeiddel. Szakíts időt orvosi ellenőrzésre. Menj el a pároddal táncolni. Ápold baráti kapcsolataidat! Mindig lesz időd dolgozni, takarítani, vendégeket hívni, rendet rakni.

Állítsd be a helyes sorrendet! Először a kövekre figyelj! - azokra, amik igazán számítanak.
A többi csak homok. "

HozzászólásokKép

Csatoltam egy fotót az ajándékról. Ma is a polcon tartja, aki kapta, és a baráti körben is nagyon átütő volt a hatás.
Varázslatosan szép és hálával telt, fénnyel áldott pillanatokat, s hozzá gyermeki szemet, hogy észrevedd, és rácsodálkozhass.Változatok

Én is sörrel ismertem, de lehet variálni bármilyen folyadékkal, ha valakinek pl. a vodka jobban tetszik :)))

egyébként pedig, tanulságos történet!Hankarának!/Kövek,kavics ,homok

Elolvatam és elgondolkodtam. Igazán!Magamba nézve. Bár ezt eddig is sokszor megtettem már.
Köszönet

KrisztiIgazad van

De szerintem azért jó poén. Lehet, hogy én enélkül el is felejtettem volna a sztorit, de így mindig eszembe jut, ha sört látok (mert inni én se nagyon iszom)Kisverébnek

Valóban, a történet folytatásaként én is megkaptam ezt. Ami miatt nem teszem hozzá, és nem tettem hozzá az ajándékhoz sem, egyrészt az, hogy nem vagyok nagy sörivó, másrészt épp a lényegről viszi el a hangsúlyt. Szerintem...Sör...

Kedves Hankara,
Egy kis kiegészítés a tanulságos történethez:
nekem úgy mesélték, hogy az előadás után egy tanítvány odament az üveghez és beleöntött egy pohár/korsó sört, amit a homok persze azonnal felszívott. Tanulság: bármennyire zsúfolt (teljes) legyen is az életed, mindig jut benne hely egy jó pohár/korsó sörnek a haverokkal :D
Remélem, nem haragszol a vicc miatt, de hát kik vidítanának fel és tartanák benned a lelket szükség esetén a sok munka, családi probléma, takarítás és egyebek között, ha nem a jóbarátok? :)
Szeretettel ölel: Kisveréb