Hogyan szeresd MAGAD?!

szeretetMagadat szeretni a legfőbb felelősséged. Ha ez a lény szeretetben van, akkor tud másoknak adni valamit. Ha túl keveset foglalkozol magaddal, akkor ezt a szeretethiányt átadod másoknak, akikkel szemben felelősnek érzed magad. (Így válnak sokan energiavámpírrá...)

1. Hagyd abba önmagad kritizálását. A kritika nem változtat semmin. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. Mindenki változik. Amikor kritizálod magad, akkor negatív változások mennek végbe benned. Amikor elfogadod magad, akkor a benned zajló változások pozitívak lesznek.

2. Gondolkodj pozitívan. Hagyd abba önmagad terrorizálását gondolataidon keresztül. Szörnyű így élni. Minél gyakrabban képzelj el valami csodálatos dolgot, válassz magadnak egy szimbólumot, (pl. sárga rózsa), mellyel segítheted átformálni negatív gondolataidat, kellemes gondolatokká.

3. Légy gyengéd, kedves és türelmes magadhoz, miközben az újfajta gondolkodásmódot elsajátítod. Viselkedj úgy saját társaságoddal, mintha olyan emberrel lennél, akit valóban szeretsz.

4. Légy kedves tudatos énedhez. Az önutálat saját gondolataid utálatát jelenti. Ne utáld magad ezekért a gondolatokért. Finoman változtasd meg őket.

5. Dicsérd magad. A kritika összetöri lelkedet. A dicséret és az elismerés építi. Tudatosítsd magadban, hogy minden, amit teszel, úgy jó, ahogy van.

6. Támogasd magad. Találj módot arra, hogy támogatni tudd magad. Találd meg barátaidat és engedd meg, hogy segítsenek neked. Segítséget kérni az erősség jele.

7. Szeresd gyengeségeidet. Ismerd el, hogy azért hoztad őket létre, hogy szükségleteidet kielégítsd. Találj új, pozitív módokat, hogy szükségleteidet ki tudd elégíteni. Engedd el szeretettel az elavult mintákat.

8. Ápold testedet. Érezd át mit jelent önmagad táplálása. Milyen üzemanyagra van szüksége testednek, hogy optimális energiát és életerőt szerezzen? Tanulmányozz néhány testgyakorlási módszert. Milyen gyakorlatokat élvezel? Kényeztesd és tiszteld a templomot, amelyben élsz.

9. Tükör gyakorlat. Nézz gyakran saját szemeidbe. Fejezd ki annak felemelő érzését, hogy szereted magad. Bocsáss meg magadnak miközben a tükörbe nézel. Beszélj a szüleidhez, miközben a tükörbe nézel. Bocsáss meg nekik is. Legalább naponta egyszer mondd: "Szeretlek, igazán szeretlek!"

10. SZERESD MAGAD - TEDD MEG MOST! Ne várj arra, amíg jobban leszel, vagy lefogysz vagy új munkát, új kapcsolatot szerzel. Kezdd el MOST - tedd a legjobbat, amit tehetsz.

HozzászólásokJobban vagy drága Fibi?

Jobban vagy drága Fibi? Remélem, kívánom!
Most újra olvastam ezeket a tanácsokat, mert én is hullámvölgyből jövök:-))

Ölellek: Gini

"Amit most az elmédben látsz, azt hamarosan a kezedben is tartod."
Bob ProctorKöszönöm

Nincsenek véletlenek. Az sem véletlen, hogy megtaláltam ezt az irományt... Most egy betegség miatt kicsit padlón vagyok és ezek a gondolatok erőt adnak nekem. Köszi :)) FibiSzeretem Magamat......

......... Kaptam elég boldogságot , hogy kedvessé tegyen, Elég nehézséget, hogy erőssé tegyen. Elég fájdalmat , hogy emberivé tegyen , elég szeretetet, hogy szerethessek..... Hát magamat miért ne szeretném? Szeretettel ölel benneteket : ágicaÖnmagunk szeretete hol is kezdődhet?

Hát, csakis a tükör előtt, reggelente, pl.
Szildike blogjából hoztam nektek:

A szeretet felé
Az Első lépés
v, 10/07/2007 - 18:47 - Szildi

Első lépésként elkell sajátítanod Önmagad szeretetét.
Íme egy kis vers elgondolkodtatásképpen:

"Önmagad szeretete

Egy angyal suhant át a lelkemen.
Világos rózsaszín és kék hengeren.
Körbe karikázza létemet.
S közben egyre nézeget, nézeget.

Fejlődtél-e lelkem, mióta bíztatlak?
Mertél-e mondani tükörnek jó reggelt,
és ébredéshez méltó szavakat?
Mik meghatározzák a napod,
s a holnapod!
Mondod-e, hogy vagyok, aki vagyok!
S úgy jól vagyok, ahogy vagyok?

Mosolyogsz-e magadra, ha fázósan
nyitod hideg reggelen a szemed?
S biztatod-e szíved, hogy jobb
mindig, mindig lehet!
Bízol-e szeretet meleg ölelésében?
S tested építő erejében?
S elméd minden kreatív rezdülésében?

Tudod-e, hogy Te vagy a Csoda!
Az öröm melynek meg kellett
születnie valaha!
Tudod-e, hogy léted ajándéka
önmagad vagy,
S benned rejtezik az őserő,
Mely nyitni vár rád"

Az igazság felszabadít. A szabadság igazzá tesz.

"Szíved halk szavát csak türelmed csendjében hallhatod meg."Ez a kulcs

Most olvasom, újra, Louise L. Hay magyarul megjelent két könyvét, és igazat kell adnom neki: minden velünk történő rossz hátterében az áll, hogy nem szeretjük saját magunkat, nem tartjuk érdemesnek magunkat. Régóta foglalkozok spirituális dolgokkal, és mégis csak most esett le. Úgy látszik most értem meg igazán a változásra. Köszönöm ezt az emlékeztetőt.