Önzetlen, tiszta szeretről......

Ha engeded a szeretetet áramolni, nemcsak kiadsz , hanem be is engeded szivedbe, akkor a szeretet áramlásán keresztül gyógyul a lelked is.
Ugyanolyan fontos a szeretet befogadását megtanulni, mind a kiadását.
Sokan úgy érzik őket nem szereti senki. Pedig ez nincs igy, csak nem merik elfogadni a szeretetet másoktól.Talán félnek attól , hogy akkor nekik is viszonozniuk kell a szeretetet.
A szeretetet nem kell viszonozni, ez nem egy kötelező műfaj. Ezt mindenki magában érzi!
Az önzetlen, tiszta szándéku szeretettel gyógyitod önmagad és azt akinek adod.
Hiszen a szeretet Minden, mindenkiben és mindenben benne van.
Aki képes felismerni ezt , az felismeri a Jót is. A jó pedig pozitiv energiákat gerjeszt, ami kitisztitja a negativ beidegződéseket.
--És honnan tudod, hogy tiszta szeretetet adtál?
Utána nem gondolsz arra , hogy mégse kellett volna....
Nincs olyan érzés benned , hogy túl sokat adtam és alig kaptam valamit...
Nem vársz érte cserébe semmit és legközelebb is megtennéd.....
És minden körülmények között örülsz annak, hogy igy tettél...
Az a szó, hogy szeretet . ha kimondod- nyugalmat - békekességet fogsz érezni...
Amikor szeretettel gondolsz embertársaidra ugyanilyen szeretetteljes energiák
szállnak vissza rád csak megsokszoródva...
Még akkor is , ha elsöre nem is veszed észre......
Ha ki is tudod mondani a másik felé ,akkor még elöbb léptél, hogy
Teljes sziveddel megéld a Szeretetet !!!!!
Sok szeretettel : ágicától

 

TALÁLD MEG A HARMONIÁT

Kedves Életke!
- Először is - tudom, hogy ilyen szituban nehéz bármit is úgymond "tanácsolni", igazán bölcsnek lenni.
Ha igen, azt nagyon tapintatosan, nagy alázattal, hatalmas szeretettel. Biztos vagyok benne, hogy a többi hozzászólót is ez a tiszta szándék vezérelte.
- Remélem nem fog "fogadatlan prókátorságnak" tűnni gondolatom, amivel - "tollat ragadva" - én is hozzá szeretnék járulni egy kicsit, a gubanc oldásához ...
- Nem állítom azt sem, hogy nálam van a "bölcsek köve", de ...

Én úgy érzem, az írás is, és a hozzászollások is, szándékaik szerín azt igyekeznek sugallni, tolmácsolni, hogy ...
- vannak az ember fiának/lányának kisebb/ nagyobb korszakai,
- van, hogy egésznek érzi magát; és van, hogy hiányzik a másik fele/párja,
- van,hogy egy-egy dolog nagyon meg érinti az érző lényünket, "két csúcs között vagyunk", le húz bennünket,
- "Születni szenvedés!" - tanította Budha,
- " ... valamennyien végtelenből végtelenbe tartó zarándokok vagyunk, s itt a földön azért gyűjtjük alamizsnás szilkénkbe "az élet kenyerét", hogy megosszuk ... embertársainkkal." Mi nem idevalósiak vagyunk, csak átutazók vagyunk itt a földön. A Föld egy kiképző pont, azért vagyunk itt, hogy tanuljunk, fejlődjünk. - mondogatta Szepes Mária az "Ezotéria Nagyasszonya".
- "A Föld gravitációs tere semmi egyéb, mint a legalacsonyabb szint, a legsötétebb színpad, ahol a Lélek drámája kibontakozhat." /Sir Georg Tevelyan/

De ... - lehet, hogy most még banalitásnak tűnnek (talán most még nem úgy tűnik, látszik ...)
- "A felhők fölött mindig kék az ég."
- "Időjárás mindig van - ha azt néznénk, akkor sosem mennénk kirándulni."
- "Annak a hajósnak, akinek nincs célja - sosem fúj jó irányból a szél."

FIGYELEMRE JAVASOLT!
1. Nem az a lényeg, hogy mi történik a világban, hanem az, hogy Te ezt a történést hogyan éled meg. Ha felül tudsz kerekedni önmagadon, uralkodhatsz a csillagaid felett.
2. A kerék forog . . .
A dolgok történnek. Vagy tudjuk befolyásolni, vagy nem. Nagyon sok múlik azon, hogyan állunk a témához, hogyan fogjuk fel, hogyan reagáljuk le-, hogyan éljük meg a történéseket.
3. A pozitív beállítottságú embereknek könnyebb az életük, kevesebbet szenvednek és jobban
tűrik a kríziseket.
Mert nem a problémák „borítanak ki” minket, hanem mi saját magunkat azzal, ahogyan a
dolgokra reagálunk!
Ezért, jót tesz, ha semmit se szívunk egyből mellre, s megpróbáljuk meglátni mindennek a
másik oldalát is.
4. „Azért tapadunk menthetetlenül problémáinkhoz, mert valódi boldogságunkért nem akarjuk meghozni az áldozatot..." (Müller Péter)
A dolgok azért történek, hogy tanuljunk belőle. Csak akkor van értelmük, ha tovább tudunk fejlődni, ha nem ragadunk bele, ha többek/nemesebbek leszünk általa.
Kívánom, hogy találd meg a labirintusból kivezető Ariadne-fonalat. Mert minden útvesztő nyitott befelé és kifelé. S egy ilyen fényfonal nyomán megtanulhatunk járni.
"A fortély mindössze annyi: tudni kell, hogy valódi természete szerint mint egy tökéletes, íratlan szám, egyidejűleg él térben és időben, mindenütt és mindenkor." /Richard Bach/
"Rázzátok le a gondolat láncait, és lehullanak a test láncai is ..." /R B./
"Szabadságotokban áll oda menni ahová akarunk, és olyannak lennünk, amilyenek vagyunk ..." /R B/
"Meg kell tanulnod az igazi ... látni a jót mindvalahányban, és segíteni nekik, hogy ők is meglássák magukban. Ezt értem szereteten." /R B/

A SZERETET AZ UNIVERZUM LEGNAGYOBB EREJE!
A szeretet-nek számtalan formája van, terjedelme pedig magába öleli mindazt, amit nem utasítunk el. Ahogy tágul a szeretet, úgy szélesedik ki, terjed, újabb és újabb hajtásokat növeszt, gyökereket ereszt felfelé és lefelé egyaránt. Az igaz szeretet a megértésen alapszik.
A szeretet nem egy érzelmi állapot, ami szeszélyekre és képzelgésekre szorítkozik, hanem a tudatosságnak egy olyan állapota, ami túl van a testi formákon.
A szeretet-nek semmi köze sincs a testhez, a lélekben lakozik.
A szeretet önzetlenség.
A szeretet-nek nem kellenek eszközök, az szegényen is, fesztelenül is tud betlehemi boldogságot teremteni.
A szeretet az öröm édesanyja, az örömök forrása. Ha éled, ismered az örömét. Ha meghalt benned csoda, hogy még élsz, de nem csoda, ha nincs örömed.
A szeretet egyensúlyt ad, azaz harmóniát teremt önmagunkkal, környezetünkkel – a Teremtővel.
A szeretet az egyetlen út a másik emberhez, az egyetlen lehetőség, hogy a magunk köré épített láthatatlan falakat lebonthassuk.
A szeretet a lét oldópontja, s valóban a leghatékonyabb erő.
Van bölcselet, amely állítja, hogy a Mindenség alapszövete a szeretet. Mindegy, hogy ez gyertyalángnyi fény vagy csillag tűzözön.
A szeretet kiáradásának szabad utat kell adnunk. Ha ezt tesszük, örökké frissek, kiegyensúlyozottak, egészségesek maradunk.

Hadd fejezzem be egy verssel:
Simon András
A SZERETET
kiválaszt,
megszólít,
megtart
és
elenged,
de soha nem sajátít ki,
legfeljebb örömmel elfogadja,
.....

Kívánom, hogy rendeződjenek soraid, találd meg újra a külső - belső harmóniát.
Fejlődj tovább szeretetben! Legyen a béke Veled!
apokrifKÖSZÖNÖM NEKTEK

KÖSZÖNÖM TÁMOGATÓ ÍRÁSAITOKAT!Azt hogy olyan lenni mint Ti úgy értettem hogy pozitívan gondolkodni ,ahogy Ti is teszitek. Most volt egy vitám a barátommal,de már sokkal könnyebben viselem ,mint eddig.Ne haragudjatok hogy ezt is leirom de úgy érzem el kell mondanom valakinek.Fáj de azon vagyok hogy ne érdekeljen és sokkal fontosabb dolgokkal tudjak foglalkozni vagyis amitelakarok érni.és el is fogom! ezt NEKTEK köszönhetem mert érzem hogy mellettem vagytok!Jajajajaj!:)))))))

Álomkereső a számból (vagyishogy a gépelő ujjaimból:))) vette ki a szót. Ne akarj olyan lenni, mint mi, vagy bárki más! A mi életünket mi éljük a mi érzéseink által. Neked van saját életed, saját érzéseid és VÉGTELEN lehetőséged! Annak örülök, hogy valóságaink összeérnek, s azon a részen, ahol fedik egymást, harmónia van. Egyikünk sem jobb vagy több itt Nálad! Sőt, még csak nem is okosabb! Csak a megfigyelés más-más szemszögéből látjuk a dolgokat. Ebből a sokféleségből pedig kiválaszthatod a neked leginkább tetszőt és felépítheted a saját kis kőházadat (tudod, a kövecskék az út mentén!:)), azokból a kövekből, amelyek neked kedvesek, hasznosak. De hogy megint a Biblia utalására hagyatkozzam: Ne építsd a házadat a fövenyre, hanem kősziklára építsed azt! Mert ha jön az ár, elviszi a házadat. Ez nagy igazság. Mert hiába viszel magaddal a "házad" építéséhez az élet útjáról szép és hasznos köveket, stabil kősziklára kell építened azt, hogy hosszú távon örömödet leld benne. Ez a kőszikla pedig a MEGPRÓBÁLT önzetlen szeretet és az ebből táplálkozó ÖRÖM és HIT. A kövek összeragasztásához pedig a bölcsesség és a józanság cementjét használd. Így lesz a Te házad a TIED és nem a MIÉNK. De bárkit meghívhatsz bele szeretettel vendégségbe!:)))))
Sok sikert!
-fóka-Kedves Életke!

Szeretnélek valamire megkérni!
Ne akarj olyan ember lenni, mint mi! Akarj olyan ember lenni, amilyen vagy TE!
Úgy igazán! Aki tényleg Te vagy!
Akinek akkor érzed magad, amikor megborzongasz arra gondolva, hogy mit szeretnél úgy isten igazán!
Ne másmilyen akarj lenni, hanem olyan, amilyen valójában vagy!
Ne olyannak akard teremteni Önmagadat, amilyenek mások, hanem olyannak, amilyennek Te úgy igazán elképzeled magad!
Ne más akarj lenni, hanem Önmagad!
Csak ennyit szerettem volna! :)
Köszönöm! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Életke.....

Tudod, hogy örülök.....Csak avval a gondolattal nem értek egyett, ha rossz.... Nem lesz rossz,,,,,,,ezt felejsd el...... Pozitivan állni minden elkövetkehöz. A többit amit irtál, az ugy lesz. Teremsd meg magadnak ! Nézz körül ! Csupa szép dolgokat látsz meg, amit eddig észre se vettél.... Ne hagyd abba... Melletted vagyunk,! Szeretettel ölel : ágicaKedves Fóka!

Teljes mértékben igazad van!mindent megteszek, hogy olyan ember legyek mint TI! Igazad van először is magamban kell hinnem .Az az igazság hogy eddig mindig elértem amit akartam.Van egy gyönyörű kislányom egy házam ,autom igaz a házon és az autón hitel van ,de ezeket egyedül értem el.Sajnos mióta bezárt az üzlet ahol dolgoztam nem úgy mennek a dolgaim ahogy kellene.De most talpra állok és mindent megteszek hogy a kislányomnak olyan életet biztosítsak amilyet szeretne és amiről én mindig csak álmodtam,mert nem ismertem a titkot.De most már minden rendbe jön mert vannak még jó emberek akik megtanítják nekem hogy kell élnem.Megfogadom a tanácsokat amit TŐLETEK kapok és hiszem sőt tudom ,hogy minden rendben lessz!ÉS IGEN AZ ÉLET SZÉP MERT ÖRÜLÖK ANNAK AMIT EDDIG KAPTAM ÉS ELFOGADOM EZUTÁN AMIT KAPOK HA JÓ HA ROSSZ MERT TANULOK BELŐLE ÉS EZUTÁN ÉN IRÁNYÍTOM AZ ÉLETEM!NAGYON KÖSZÖNÖM NEKTEK! Szeretettel ölellek bennetek:ÉletkeMég valami...

Életke! Egyetlen szóval sem írtam, hogy mit tegyél vagy ne tegyél a szerelmeddel: hagyd el vagy ragaszkodj hozzá. Csak azt mondom - saját tapasztalatból -, hogy szerelmesen nem biztos, hogy a szeretet szerint gondolkodik az ember. Ágicának teljesen igaza van. Mérlegelj: mit adott és mit vett el az életedből ez a kapcsolat? Mit adott és mit vett el a szeretett férfi életéből ez a kapcsolat? Mit adott és mit vett el az ő gyerekei, családja és a Te gyermeked életéből ez a kapcsolat. A szeretet tud józan is lenni.
-fóka-Kedves Életke!

Először is, bocsáss meg, mert tudom ugyan, hogy nem hozzám szóltál, de szeretnék pár szót szólni Hozzád! Nem kötelező őket elolvasni, megfogadni meg pláne nem. Mindösze kövecskéket teszek le az út mentén - ahogy más is - és csakis Rajtad áll, hogy mit kezdesz ezekkel a kövecskékkel. Egy felől biztosíthatlak: ezeket a kövecskéket tiszta szeretetből teszem le, nem várok és soha nem is vártam cserébe értük semmit, hiszen, amint meg van írva: "ingyen vettétek, ingyen adjátok!":)))
Én úgy érzem, a jóslásban lehet ugyan hinni és ha megfelelőképp hiszel benne, akkor a valóságod részévé válik, de ezzel jobb vigyázni. A Biblia több helyen is figyelmeztet - nem vallási okokból, hisz' egy nagyon is józan útmutató ez a könyv, csak nem szabad vallásos fejjel értelmezni! - szóval figyelmeztet, hogy óvakodjon az ember a jövendőmondóktól. Nem véletlenül. Életke! Karma csak akkor van, ha Te azt választod! Egyetlen jósnő sem képes meghatározni a Te valóságodat, mert az csakis a Tied! Aleister Crowley - akinek kidolgozott szimbólumrendszerét és metódusait ma is sok jós alkalmazza (Crowley tarot) nyíltan sátánista volt, vér- és szexuális rituális beavatásokat tartott, és különféle félelemrezgésekre alapuló szeánszokat. Korának amolyan Raszputyinja volt. Nem biztos, hogy tanácsos olyan forrásokra hagyatkozni az életedet tekintve, amiknek a háttere NEM TISZTA és nem a szeretet által meghatározott! Sokan alkalmaznak Crowley tarot-t és egyéb "technikákat" anélkül, hogy tanulmányoznák a forrást. Azt mondom, azért lett eszünk, agyunk is teremtve, hogy használjuk, méghozzá jól! A legfontosabb a szív, a tiszta szeretet, de még a Biblia is figyelmeztet: "Eszesek leygetek, mint a kígyó és szelídek, mint a galamb!" Tehát egyensúly! Képezzük magunkat, de ugyanakkor a szívünk is szeretettel teli, nyitott legyen. JÓZANUL szeressünk. Ezért azt tanácsolom Neked - és ez csak egy tanács, nem kötelező megfogadni, hisz' ez csak egy kövecske:) -, hogy lüktető és örvénylő érzelmeiden túl legyél eszes és okos is. Tudom, ez sokszor nehéz. De ha KERESED a bölcsességet, igaz szívvel, szeretettel, akkor a bölcsesség is Rád talál. Kedves Életke! Ne dőlj be semmilyen jóslatnak, mert a jóslás körüli szimbólumrendszerek IRÁNYÍTOTT REZGÉSEKKEL vannak átszőve. TE PEDIG SZABAD VAGY! Ha szeretsz, azt ne egy jóslattal támaszd alá. Mert akit szeretsz, az is SZABAD. Ha pedig a szerelem valakit megfoszt a szabadságától - tehát többet vesz el, mint amennyit ad - akkor ezen érdemes elgondolkodni. Szeress szabadon, örömmel. A jósokat meg kerüld el. Olyan metódusokkal operálnak, amelyek összehangolják a te kedves érzelmeidet az irányított rezgésekkel és ezáltal RABJUKKÁ VÁLHATSZ. Egyet értek Ágicával, a jós csak azt mondta, amit hallani akartál. Vigyázz magadra! Tomboló érzelmeid ellenére is maradj józan és ne feledd: a szeretet nem köt gúzsba, nem tart rabságban, nem "akar mindenáron", nem zsarol érzelmileg, nem erőszakos. A szeretet AD. Akár szabadságot is. De soha nem vesz el - főleg szabadságot!
Békességet Neked!
-fóka-Sokan , biztos irásomra.....

Azt mondják , leirni nem lehet, csak érezni.....Hát én megpóbáltam , igaz valahol olvastam is róla , de higyétek el van. Meglehet, sőt meg kell élni a Szeretetet!!!!! Önzetlenül......

ölel benneteket : ágicaéletke.....

Abban hiszek, amire az élet megtanitott! Adj időt magadnak és " szerelmednek"is. Ne találkozzatok egy ideig , melyikötök fogja elöbb keresni a másikat? Életke ! Nölj fel ! Az életet élni kell !! Ő aki elvett másfél évet az életedből, szerintem soha nem lesz igazi társ. Vannak , nős fiaim.......
Éljél, ne csak rágondolj, ,és lehet, ha vidáman , könnyedén kislányoddal összefogva , boldognak érzed magad....eljön az a társ akiknek Ti lesztek a legfontosabbak. Ne hajtogasd folyton , hogy szerelmed, mit látsz? egy családot ! Akarj másképp élni...... A jósnö , szerintem azt mondta , amit hallani akartál! Irsz Te még..... ha itt maradsz .....másképp is Életke !
Szeretettel ölel : ágica / ez csak az én véleményem..../ELENGEDEM

kEDVES ÁGICA!Tanácsot szeretnék TŐLED kérni.A multat elengedem de a szerelmemet nem.Azt szeretném kérdezni ha szívből szeretném és úgy is gondolkodok akkor velem fog élni? Nem tudom mennyire hiszel a jóslásban ,de egy elég híres jósnő azt mondta nekem hogy vele fogok élni mert bent van a karmámba.Te erről mit gondolsz?Szeretettel ölellekéletke....

Én meg neked örülök, hogy itt vagy! A tegnapi beirásaidat is olvastam, sőt irtam is..... Látod már kezdesz feltöltödni, köztünk. Én is , más is igy/ sokan / igy kerültünk az oldalra. Nem tudom ismered-e a " Titkot" vagy a Vonzás Törvényét ? Elkell engedni a multat , ha az nem volt számodra teljes! Hidd el, mindennap jobban fogod magad érezni, ha kitüzöl egy célt magad elé . és megis valósitód. Nincs lehetetlen dolog Mindent akarni kell ! Szeretettel. :ölel.ágicaKedves Ágica!

nagyon jó érzés olvasni a gondolataidat! Örülök hogy rátaláltam erre az oldalra.A lelkem és a szívem megtelt szeretettel hogy ennyi jó ember van!1 napja regisztráltam és máris jobban érzem magam kezdenek megszünni a negatív gondolataim és próbálok csak a jóra gondolni arra amit elértem a kislányomra akit imádok és arra gondolok és elképzelem hogy csak jó dolgok történnek velem.POZITÍVAN KEZDEM LÁTNI AZ ÉLETEM ÉS EZT NEKTEK KÖSZÖNHETEM ÉS ANNYIRA JÓ KIMONDANI HOGY SZERETLEK BENNETEK ÉS SZERETETTEL GONDOLOK RÁTOK!