¤ "nem akarom"-ok ¤

Nehéz elhinni,de gondolataink többsége - ezért az érzéseink is - olyan dolgok körül forognak,amiket nem akarunk. Ezek a gondolatok ösztönösen keletkeznek,tudattalanok és borzasztoan visszatartoak. Pl.: Nem akarunk reggel felkelni. Nem akarunk elkésni a munkábol. Nem akarunk rosszul kinézni. Nem akarjuk elkapni az influenzát. Nem akarunk sorban állni. Nem akarunk megbukni a vizsgán. Stb.
A "bárcsak" kezdetüekkel ugyanez a helyzet,ugyanis a "bárcsak" a "nem akarom" mult ideje. Pl.: Bárcsak más szüleim lettek volna. azaz Nem akartam ilyen szülöket. Bárcsak ne házasodtam volna össze. azaz Nem akartam boldogtalan házasságot. Bárcsak elfogadtam volna azt a munkát. azaz Nem akartam rosszul fizetö állást. Stb.
És ott vannak a cseles negativ akarások,amelyek nem mások,mint álruhás "nem akarom"-ok: Össze akarom szedni magam. Szeretnék kimászni az adosságbol. Szeretnék lefogyni. Szeretnék leszokni a dohányzásrol. Azt gondoljuk pozitivak vagyunk,mert nem mondunk "nem akarom" állitásokat. Mégis mire koncentrálunk? Meddö célzásokat teszünk pontosan arra amit nem akarunk. És mivel azt kapjuk amire koncentrálunk - már uton is van felénk.
Ujra és ujra a "nem akarom"-ra gondolunk,és valahányszor visszatérünk a tárgyra,és legalább 16másodrercnyi energikus érzelmet adunk hozzá,nemcsak megnöveljük és megerösitjük,de egyre könnyebb lesz rágondolni is.
Minnél többet gondolunk valamire,annál többet vonzunk hozzá,és behuzunk minden mást is,ami hasonlo frekvencián rezeg. Sokszor nem is ugyanazt a dolgot kapjuk meg,amit nem akartunk,hanem valami hasonlot,de biztosan rosszat. Azzal,hogy valamire gondolunk,nyilt meghivot küldünk bárminek,ami ugyanazon a frekvencián áramlik. Ha összeillenek a rezgések megkaphatjuk, függetlenül attol,hogy összpontositottunk-e rá vagy sem.
Csak a "nem akarom"-bol tudhatjuk meg az "akarom"-ot. A "nem akarom" egy felhivás,hogy ébredjünk fel és vágjunk bele a valo életbe. Ezért legyen áldott minden negativ érzelem,amely volt vagy van,függetlenül attol,mennyire iszonyatos,közönséges. Ez a legértékesebb tökénk,ugrodeszkánk a joléthez. Tehát határozzuk meg mit NEM akarunk,majd ehez képest mi az,amit SZERETNÉNK!
Az összes olyan dolognak,amin változtatni szeretnénk,"igen" felhivasunak kell lennie,és ugy is lesz ha rákoncentrálunk és ugy rezgünk.Mert a "nem akarom" koncentrácio csak a bajt vonzza.Ravasz dolog amikor tudattalanul "akarom"-ot mondunk,és "nem akarom"-ot rezgünk. Pl.:Ki akarok kerülni ebböl a kapcsolatbol. Ki akarom zárni a politikát az életemböl. Ki akarok vergödni az adosságbol.-helyette mondjuk ezt:Szeretném jol felhasználni képességeimet,hogy tevékenységem jövedelmezö legyen.
Szomoru,de arra a hitre neveltek minket,hogy a legtöbb "akarom" önzõ,elfogadhatatlan,lehetetlen. A kutatók szerint legalább 6000szer hangzott el az elsõ 3 évben a "nem",a "csúnya",a "ne azt" kiáltás. Négyéves korunkra már kétszer is meggondoltuk,akarjunk-e valamit. Az akarás a rosszal volt egyenlõ. A totyogo korszak után sem szüntek meg a "nem"-ek. Sokszor kaptuk: Ne álmodozz!:(

HozzászólásokDrága Álomkereső!

A tóparti égetés nem rossz ötlet:))
A vihar után ezt is kipróbálom:)
Köszönöm:)
Szeretettel:gizmoDrága Álomkeresőm!

Én is válaszoltam

Puszi:-)))))))))Krtisztikém! :)

Válaszoltam! :)))

Puszi
ÁlomkeresőÁlomkeresőnek!

Szia Drága!

Leveled érkezett!

PusziDrága Gabi,

Soha, de soha ne engedd, hogy eltérítsenek az álmaid útjáról! :)))
Ezt nekem is nagyon meg kellett tanulnom. :)
Van egy csodálatos könyv, amit szerető szívvel ajánlok Neked:
Sergio Bambaren: Delfinálom. :)

Szeretettel:
ÁlomkeresőÁlmodozás az élet...

....megrontója, mely kancsalul festett egekbe néz!

Biztosan hallottátok már sokszor, hirtelen nem is tudom, hogy ki írta! Ez bizony nem arról szól amiről mi beszélgetünk! Ezért megy nekem minden nagyon lassan, belém égették, hogy ne álmodozzam, pedig milyen jó, és amikor valóra válik.....
:)))

Szeretettel!
GabiDrága Gizmo,

Én ezért égetek mondjuk egy tóparton! :))))))

Szeretettel:
ÁlomkeresőKedves Pennya,

Nagyon is jól tetted, hogy megosztottad velünk ezeket a gondolatokat. Úgy érzem, mindannyiunk számára tanulsággal bírnak!
Köszönet és hála értük!

Szeretettel:
Álomkereső"Nem akarom", "bárcsak" - Yonderboinak

Mintha csak Brian Tracy Főnix szemináriumának 2-3 részének az összevágását olvastam volna! Nagyon köszönjük, hogy megosztottad velünk és csatlakozom az előző hozzászólókhoz, hogy örülünk, hogy ezeket megosztod itt most velünk.
Ez a technika is, amit Gizmo írt ez is benne van ebben az anyagban. Tényleg csak azért beszélek róla ennyit, mert ha valaki tényleg meg akarja változtatni az életét pozitív irányba akkor ezekből a bejegyzésekből kiderül, hogy mit érdemes megnézni, meghallgatni, elolvasni, milyen emberek társaságát keresse.

Elmondok egy személyes sztorit Brian Tracy Főnix szemináriumáról: én 2004-ben kaptam meg és számtalanaszor meghallgattam. Hallgatása közben sokszor ráébredtem, hogy miért történtek azok a dolgok velem is amik történtek és megfogadtam magamban, hogy a rossz beidegződéseket szép lassan egyesével kiiktatom az életemből. Eltelt több mint két év akkor történt valami, ami miatt odaadtam a testvéremnek is. Hihetetlen változást produkált nála is! Amikor elmondtam neki, hogy ez az anyag már 2 éve megvan, akkor megkérdezte tőlem: "És MIÉRT NEM ADTAD IDE HAMARABB????"

A szavak azt hiszem önmagukért beszélnek. Ezért nem tartom most sem magamban. Ez indított el bennem egy folyamatot, aminek következtében ma sokkal másképp élek, mint 4 évvel korábban.

Szeretettel mindenkinek!

FG / István

"Azzá válsz, amire gondolsz!"Drága Álomkereső!

Örülök, hogy megerősítettél a technikát illetően.:) Tényleg klasszul működik. És különösen azért örülök, mert talán így mások is tudják alkalmazni, ezzel elérve azt, hogy higgyenek magukban és a TITOK-ban:)
(Az égetést egyszer én is megpróbáltam, de a szomszédom átcsöngetett, hogy valahol tűz van a házban, nem érzem....:)))

Szeretettel:
gizmoNem hogy nem gond....

....de egyenesen nagyszerűűű - a bloggomban szereplö tényeket alátámasztottátok a saját példáitokkal!:)Yonderboi!!!

Ez hihetetlen, de igaz!Nagyon érdekes gondolatokat osztottál meg velünk és köszönöm Neked! Egy személyes történettel szeretném igazolni, hogy mennyire igazad is van...Nem szoktam sohával kezdődő mondatokat mondani, azonban van egy kivétel ugyanis évekkel ezelőtt az egyik városban járva kijelentettem, hogy én SOHA nem tudnék itt élni.A kijelentésem után eltelt 2 év és ott kaptam munkát és azóta is ott/itt élek...Olvastam egy könyvben, hogy a karmának nincs humorérzéke és meggondolandó, hogy mit mondunk és hogyan , mert nem mindegy milyen gondolatoknak adunk energiát...Erről eszembejutott egy történetem: Amikor anatómia szigorlatra készültam azt kívántam, bárcsak ne lenne ott az egyik vizsgáztató (enyhén fogalmazva: rosszindulatu), bárcsak történne vele valami, ami miatt nem nála kellene vizsgázni...Eljött a vizsga napja és Ő hozzá lettem volna beosztva, de reggel kaptak olyan információt, hogy nem tud bejönni, mert kórházba került, ugyanis szívinfarktust kapott!!!A többiek azt mondták, hogy vigyázni kell velem, mert boszorkány vagyok...Olyan lelkiismeretfurdalás jött rám!!!Tulajdonképpen én nem akartam neki rosszat csak arra koncentráltam, hogy ne Ő vizsgáztasson, történjen valami...Történt is!!Azóta óvatosan bánok a gondolataimmal és kívánságaimmal, mert senkinek nem akarok rosszat és a tudatalattinak nincs humorérzéke!!!Remélem nem gond, hogy ezt megosztottam veletek!!Bízom benne, hogy egymás hibáiból is tudunk tanulni!!!

szeretettel: pennyaDrága Gizmo,

Épp az egyyik kedvenc tachnikámat írtad le! :)))))))) Én viszont el is égettem a "nem akarok" papírost. :)))
Újabb gyakorlati bizonyíték arra, hogy működik. :)))
Köszönet érte! :)

Szeretettel:
ÁlomkeresőYonderboi,

Napról-napra elámulok, ahogy telepíted át a blog-odat. :)
Köszönet érte! Fantazstikusak a gondolataid! :)

Baráti szeretettel:
ÁlomkeresőKedves Yonderboi

Fantasztikus és igaz gondolatokat írtál le. Szerintem sokunk számára hasznosak!!! Köszönöm:))))
Egy személyes tapasztalatom jutott eszembe, amikor soraidat olvastam. Úgy gondoltam meg kell osszam mindenkivel:) Annak idején volt, hogy nagyon sokszor a "nem akarom"-okat erősítettem magamban, és elkönyveltem magamban, hogy az én életem már csak ilyen. De egyszer csak rájöttem valamire. Azt gondoltam kiírom mgamból a fájdalmaimat és átalakítom őket.....
Mindent, amit nem akartam leírtam egy papírra, persze egyedül és sosem mutattam meg senkinek (ez fontos). Utána egy másik papírra minden olyan gondolatomat leírtam ami a "nem akarom" ellentéte volt. A negatív tartalmú papírt összetéptem, mert azt gondoltam nincs rá többé szükség, s elkezdtem az 'akarom"-mal foglalkozni. Megváltozott az életem és én is:))))) Ez nagyon klassz érzés. Bár eleinte félelmetes, amikor az ember változik, mert ki kell jönnie a konfort zónájából, és ez kényelmetlen. de ma már tudom, hogy semmi nem állandó és nagyon szeretek változni és fejlődni:))))

szeretettel:gizmo