Ne gondolkodj!

Érzéseinket a gondolataink okozzák.
Ezzel a ténnyel mindenki tisztában van aki ismeri a Vonzás Törvényét és időnként tudatosan gyakorolja is vonzást. És azzal is tisztában van mindenki, hogy képes tudatosan irányítani a gondolatait. Mégis gyakran hallom a környezetemben másoktól és saját magam is tapasztalom, hogy "Jó, jó. Én irányítom a gondolataimat. Mégis képtelen vagyok arra, hogy akár csak néhány másodpercre is megtartsak egy pozitív gondolatot vagy képet a fejemben arról, amit szeretnék. Helyette mindig befurakodnak a negatívumok, a napi gondjaim..." stb. Ismerős az érzés? :)
Ahhoz, hogy megértsük hogyan is irányíthatjuk a gondolatainkat, először vizsgáljuk meg a gondolatok természetét.
Minden nap gondolati ingerek milliói érnek minket. Ezek vagy saját bensőnkből eredő gondolatok, vagy a környezetünkben végbemenő eseményekl hatására, kívülről generált gondolatok. Bárhogy is van, érzéseink soha nem a konkrét tapasztalatunkkal kapcsolatban ébrednek, hanem azzal kapcsolatban, amit róluk gondolunk.
A gondolatoknak azonban van egy alaptermészete: a gondolatok jönnek és mennek! Belekerülnek az Áramlásba, amint létrejöttek, és sodródnak az árral. Nem időznek sehol, csak érkeznek és távoznak, ahogy az Áramlás viszi őket. Minden gondolatnak ez az alaptermészete, nincs kivétel.
Ha valami útjukat állja, fel akarja tartóztatni őket, beléjük akar kapaszkodni, ők akkor is csak tovább mennek. Mivel maga a Teremtő Energia Áramlása szállítja őket, nehéz elképzelni, hogy bármi is tartósan útjukat tudná állni, anélkül, hogy ne okozna fizikai rombolást.
Korunk társadalmi beidegződései ezzel szemben mégis arra ösztönöznek minket, hogy útját álljuk ezeknek a gondolatoknak, megragadjuk, megtartsuk, megőrizzük, sőt irányítsuk őket.
Az iskolában holnap dolgozatot írsz, és ha azt akarod, hogy igazán jól sikerüljön, akkor a tankönyv mind a 300 oldalának, mind a 625 ezer gondolatát a fejedben kellene tartanod.
A munkahelyeden holnap egy prezentáció formájában a felsővezetés elé kell terjesztened legutolsó projekted eredményeit. Ha sikert akarsz elérni, a fejedben kell tartanod minden pici részletet, minden apró mozzanatot.
Amikor este hazaérsz, hogy végre nyugodt körülményeket és egy kis csendet tudj magad körül, a párod azzal fogad, hogy megvettél-e mindent, mait felírt a bevásárlólistára, ha egyáltalán eszedbe jutott, hogy be kellett volna menned a boltba.
Aztán amikor teljesen zsibbadt aggyal leroskadsz a karosszékbe a televíziód elé, hogy végre ne kelljen gondolkodnod, akkor is csak az zúdul rád, hogy "tartsd meg a fejedben, kik vagyunk, mik vagyunk és mit kínálunk, és ha holnap végre nem felejtesz el bemenni a boltba, akko remlékezz ránk és a többiek helyett minket válassz, mer mi tudjuk, hogy számodra mi vagyunk a legjobbak".
Nos? Ki ismert rá egy tipikus napjára? :)
Még a Vonzás Törvényének elveit tanítók egy része, - sőt, maga Abraham is - azt tanítja, hogy tartsd meg a pozitív gondolatot legalább 17 másodpercig.
Csakhogy a gondolatok jönnek és mennek, feltartóztathatatlanul.
Most akkor hogy is van ez?
Hát mégsem én irányítom a gondolataimat?
De igen! Csak éppen nem egészen úgy, ahogy eddig gondoltad.
Mi emberek, erős hajlammal bírunk arra, hogy agyunk emlékező részére, a memóriánkra hagyatkozzunk. Ezt hívjuk segítségül, amikor vizsgára készülünk vagy előadást tartunk a főnökeinknek, vagy bárki másnak, vagy éppen vásárolni megyünk. Ezért érezzük szükségét annak, hogy minél több információt tároljunk el az elménkben, és ezét érezzük úgy, hogy ha bármilyen eredményt is el akarunk érni, akkor az feszült öszpontosítást igényel tőlünk. Agyunknak ezt a részét hívjuk segítségül akkor is, amikor pozitívan akarunk gondolkodni. Vagyis előveszünk valami jól hangzó dolgot a korábban valahol olvasott, látott vagy hallott pozitív gondolatok, megerősítések közül és megpróbáljuk ezt a fejünkben tartani. Csakhogy emellett a gondolat mellet, minden pillanatban érkezik egy újabb másik, ráadásul minden pillanatban más és más. Mi mégis ezt az egyetlen gondolatot akarjuk megőrizni és csak erre az egyre akarunk gondolni. Mivel azonban egyszerre csak egy dologra vagyunk képesek gondolni, ez az ellentmondás feszültséget kelt bennünk, frusztráltak és ideges leszünk, sőt szélsőséges esetben teljesen kétségbe is eshetünk, hogy nem vagyunk képesek tudatosan összpontosítani egyetlen pozitív gondolatra.
A pozitív gondolkodás azonban nem erről szól!
Hogy akkor mi a megoldás?
Egyszerű: "Ne gondolkodj!"
Ezalatt azt értem, hogy elméd emlékező, analizáló részét használd. Használd inkább elméd intuitív részét. Azt, melynek kreativitása határtalan, ötletforrásai kiapadhatatlanok, s mely nem eltárolja a beérkező információkat, gondolatokat, hanem beengedi, azonnal feldolgozza és tovább engedi azokat. Elmédnek ez a része az, ami voltaképpen irányítása altt tartja az Univerzumot! És mivel teljes kapacitására szüksége van ehhez, képtelen arra, hogy bármit is eltároljon. Ő csak irányít, vezérel, alkot! És mindezt könnyedén, erőlködés nélkül!
Ne "emlékezz" a pozitív gondolatokra és megerősítésekre, hanem hívd magadhoz azokat.
A gondolatok tekintetében épp úgy igaz a Vonzás Törvénye, mint bármi mással kapcsolatban. Miért pont a gondolataink lennének kivételek a Törvény alól?
A gondolataiddal kapcsolatban sem szükséges meghatároznod, hogy a gondolat honnan, hogyan és milyen formában érkezzen meg hozzád. Ezt hagyd az Univerzumra!
Te csak kérd és hívd magadhoz a pozitív gondolatot és engedd, hogy megérkezzen hozzád. Hogy éppen az emlékeid közül vagy teljesen máshonnan - egy magazin címlapjáról, egy könyvből, egy filmből, egy dal szövegéből, vagy dallamából, vagy éppen a kollégád szájából... valahonnan az Univerzum egy meghatározhatatlan szegletéből - érkezik, az teljesen lényegtelen és nem is a Te dolgod. Használd a Vonzást a gondolatok meghívásához is!
Hogyan hívhatod meg magadhoz a pozitív gondolatokat?
Úgy, hogy nem gondolkodsz!
Úgy, hogy nem a gondolatot keresed, hanem az érzést. Hogy nem pozitív gondolatot akarsz, hanem jobb, kellemesebb, felszabadultabb érzést. Hogy nem a beérkező pozitív gondolatot akarod megőrizni, megtartani, hanem az érzést, amit érzel vele kapcsolatban. Hiszen az érzéseink által jön létre maga a vonzás, és olyan gondolatot fogsz a következő pillanatban magadhoz vonzani, ahogy jelen pillanatban érzed magad. És aztán ez a következő gondolat fohja meghatározni azt, amit majd a következő pillanatban érezni fogsz. Minél jobban érzed magad, annál pozitívabb és felszbadítóbb gondolatok érkeznek majd hozzád!
Nem kell feszülten összpontosítanod egyetlen gondolatra sem! Egyszerűen csak figyelj!
Minden ami fáradságos erőfeszítést, feszült, összpontosított gondolkodást igényel tőled, életed szempontjából nem bír igazi jelentőséggel.
Aminek igazán jelentősége van, az mindig könnyed. Az sohasem igényel tőled erőfeszítést és összpontosítást. És legkevésbé gondolkodást! Aminek igazán jelentősége van az életedben az nem igényel, nem vár el tőled semmit!
Csak annyit, hogy élvezd!
Légy spontán és könnyed!
Ne gondolkodj!
Csak lazíts és figyelj! :)

HozzászólásokKedves Álomkereső !

Igen, épp erre jöttem rá, hogy ne ragadjak le a nekem rossznak tűnő dolgokon, hanem lépjek tovább és tanácsaitokat megfogadva nézzem mindennek a jó oldalát és felejtsek el gondolkozni, kapcsoljam ki magam, érezzem a jó dolgokat.

KtiroKedves Ktiro! :)

Azt hiszem, a többiek már mindent elmondtak. :)
Egyébként meg, csak tedd mindig azt, ami éppen örömöt okoz. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Kedves Ery !

Sokat segít a bíztatásod . Köszönöm, hogy bíztatsz !

KtiróKedves Fóka !

Akkor hát azért nem sikerülnek a pozitív gondolatok megtartása, mert harcolok az negatívumok ellen ?! Értem. Nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen !

KtiroKtiróm!:)

Semmit se tégy vagy gondolj valami ELLEN, de mindent valamiÉRT tégy és gondolj! Meglátod, ezzel az egyszerű szemléletmód-váltással át tudod programozni a tudatalattidat é segyre könnyebb lesz jó gondolatokat produkálni, erőlködni nem kell. Semmit sem KELL. Példa a szemléletmód-váltásra:
- Ha vitamint szedsz, ne azért szedd, hogy ne legyél beteg, hanem, hogy egészséges legyél, egészséges maradj.
- Ha bánt valamilyen gondolat, ne akard elüldözni, ne tégy ELLENE semmit. Inkább csak hozz fel egy olyan gondolatot, amitől egy ici-picit jobban érzed magad!
- Ha eszel, ne az éhség ellen egyél, hanem az evés öröméért, a jóllakásért, az elégedettség érzéséért.
És így tovább, az élet minden területén. Nincs kivétel! Ne gondold, hogy ugyanaz valamiÉRT tenni, mint olyan valami ELLEN tenni, ami akadályozza azt a valamit, amit szeretnél. Mindenben a PRO oldal felől közelíts, a KONTRA oldalt felejtsd el. A rossz dolgoktól nem kell erővel elfordulni, mert minél inkább el akarsz fordulni tőlük, annál inkább vonzanak. Inkább keress helyettük valami jót, annak a vonzása majd eltérít a helyes irányba.
Ha rossz dolgokat hallasz gyerekekkel kapcsolatban, hagyd, hadd távozzanak, minél többet foglalkozol a kisöprésükkel, annál makacsabbul fognak ragaszkodni. Inkább gondolj arra, ahogy a Te gyereked egészségesen és biztonságban játszik, felnő és sikeres ember. Félni fölösleges a rossz gondolatoktól, inkább örülj, hogy van mihez mérten elképzelni annak az ellenkezőjét: a jót. Mint egy betonfal, amitől el tudsz rugaszkodni. A rossz tapasztalatok segítségével meghatározhatod gondolataid helyes irányát. Fogd fel egy játékként. Jön egy rossz gondolat, információ, stb. Te pedig ahhoz mérten elképzeled annak ellenkezőjét, a jót.
Amikor azt mondod vagy gondolod, hogy "Nem akarom, hogy velem ilyen szörnyűség történjen", abból a tudatalattid csak ennyit fog fel: "akarom...szörnyűség...történjen". A tudatalattid nem ismeri a mínuszt, a negatívot, a kontrát. Csak egyeseket és nullákat (valamit és semmit) kezel, pont úgy, mint egy számítógép. Tudatalattid pedig folyamatosan küldi a jeleket érzelmi vezérlőrendszered felé, de csak azokat, amelyeket értelmezni, feldolgozni képes: egyeseket és nullákat. Azt nem, hogy "Nem...":) Mert az számára nem létező dolog. Ha beszédedben és gondolataidban eképpen szemléletmódot váltasz, tudatalattidat így át tudod programozni, és túlsúlyba kerülnek azok a kiküldött parancsok, amelyek valóban vágyaid szerintiek. Ezért nagyon fontos a szemléletmód-váltás. Tehát csak akarj valamit, semmit se "ne akarj". Figyelmedet a céljaidra irányítsd és ne a körülmények ellen. Minél többet erőlködsz a rossz környezeted, körülményeid elleni harccal, abból a tudatalattid csak magukat a körülményeket értelmezi, az "ellen" fogalmát nem tudja értelmezni, nem veszi figyelembe. Éppen ezért a rossz körülmények így csak egyre makacsabbak lesznek. De már tudod a "titkot"!:)) Alkalmazd hát, és változtasd meg (csak nyugodtan, fokozatosan) a szemléletmódodat. Minden meg fog változni!
Szeretettel:
-fóka-Kedves Ktiró!

Pedig ezt Neked kell megoldanod és meg is fogod.
Már azt sem szabad kimondanod, hogy "fránya negatív', hanem gyakorold a pozitív kijelentéseket,
aztán később gondolatadban is meg fog jelenni. Én bízom Benned, Te is bízz Magadban!
zeretettel: EryKedves Álomkereső !

Mintha az én jellemzésemet írtad volna le . Nekem sokat kell koncentrálnom affelé, hogy megtanuljak csak a jó dolgokra figyelni s a rosszakat elfelejteni. Az az egyik hibám, hogy bármit olvasok, hallok, látok beleélem magam, és ez azóta, mióta anya lettem, addig minden lepergett rólam. Szülés utén két napig nem láttam a kislányomat s meg kell, hogy mondjam, hogy nem is hiányzott. Mikor megkérdezték, hogy várom-e a vele való találkozást, azt hazudtam, hogy igen. Miután találkoztunk, akkor sem éreztem semmi különöset, de minden rezgésére figyeltem és minden neszre felébredtem. Azóta bármilyen rossz hírt hallok, főleg, ha gyerekek is szerepelnek benne, akkor mikor nyugi van elképzelem mi lenne, ha az én gyerekemmel történt volna. Hálát adok Istennek, hogy az én gyerekem jól van és minden rendben vele, de a rossz gondolatok nem távolodnak el.

Köszi,
KtiroSzia Ery !

Tudod, amikor az emberek az időről beszélnek, akkor én is előszedek valami felvidító, pozitív gondolatot, ám én azt vettem észre, hogy magammal kapcsolatban már nem igazán megy ez, mert azok a fránya negatív gondolatok elnyomják.

Köszi a tanácsot !

KtiroKedves Ktiro!

Gondolkodás helyett:

:)))))))))

Szeretettel,
Álomkereső
Szia Ktiró!

Amit írsz a cikkedben, a gyermekeddel kapcsolatos negatív gondolat, az annak is lehet az eredménye, hogy nagyon lelkiismeretes, jó anyja vagy. Effajta gondolatok mindenkiben vannak, de nem kell ezen elidőznöd, inkább töröld, ugorj és mond azt, hogy milyen ügyesen átjöttünk együtt ezen a szép folyón! Vagy valami hasonlót, aminek pozitív a csengése. A negatív dolgok ott vannak mindannyiunkban, nem kell sokáig kóstolgatni, fontolgatni, hanem átalakítani a negatív kétséget pozitív állítássá és egy idő után egyre jobban fog menni az átalakítás, vagy nem is lesz rá szükség, mert egyből pozitívan fogalmazol.
Pl. megyek reggel dolgozni és füstölögnek a kollégák,hogy milyen vacak ez az esős idő. Én pedig: ez csak egy időjárási tényező, hozzá kell öltözni és jót lehet sétálni esőkabátban, ernyővel, legalább elmossa a port és a füstöt. A helyzet hozza a megoldásokat, csak gyakorolj
bőszen, figyeld magad és javítgasd ki magadat.
Szeetettel: EryKedves Ery ! Köszi ! Igen,

Kedves Ery !

Köszi ! Igen, tudom a megoldást, ez a baj,csak nem élek vele, ill. nem tudom még magamévá tenni.

Üdv.,
KtiroKedves Ktiró!

Megnéztem a felhasználói oldaladat, ahol bemutatkozásként ezt írod:
"Élhetnék nyugodtan, ha nem problémáznék állandóan mindenen."
Tehát, tudod Te a megoldást, csak merj vele élni!
Közben pedig olvasd ezeket az oldalakat és kérdezz!
Jó, hogy itt vagy!
Szeretettel: EryPozitiv gondolkodas

Sziasztok !

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Még nem néztem át mindent tüzetesen, de, amit olvastam, az jó hatással volt rám .
Most csak pár kérdéssel fordulok mindenkihez :) Hogyan kell pozitívan gondolokodni ? Hogyan kell nem gondolkozni ? Gondolat helyett, hogyan keressem az érzést, mikor ahhoz is gondolkodni kell ? Én ugyanis nem tudok nem gondolkodni, pedig sokszor annyira jó lenne. Leginkább a gyermekekkel kapcsolatosak a negatív a gondolatok. Pl. a héten átmentünk egy hídon s a kislányom az ölemben volt s este mielőtt elaludtam folyton az járt a fejemben, hogy mi lett volna, ha mocorgott volna az ölemben és beleesett volna a hideg folyóba ? s elképzeltem, ahogy leesik. Én nem vagyok normális. A kislányom a szememfénye s ilyen hülyeségek járnak az eszemben, ahelyett, hogy nem gondolnám tovább a dolgokat főleg nem a negatívakat. Ha tudtok, akkor kérlek benneteket segítsetek !

Előre is köszönöm !

Üdv.,
KtiroKedve Artemisia!

Teljesen természetes, hogy ilyenkor megjelennek olyan gondolatok is, melyek egyébként is foglalkoztatnak. Nincs ezzel semmi gond! Ha közben másik 100 gondolatod a szeretettel van összhangban, akkor ezeknek az ereje és hatása szinte egyenlő a nullával.
Tedd ezekkel a gondolatokkal is azt, amit a többivel: engedd őket útjukra, és hívj magadhoz egy olyan gondolatot, ami jobb érzéssel tölt el.
Jelentsd ki magadnak: "Jobban akarom érezni magam! Olyan gondolatot akarok, amitől jobban érzem magam!".
És továbbra is maradj könnyed! :)))

Szeretettel,
Álomkereső
Álomkereső!

Vannak pillanatok(főleg elalvás előtt),amikor úgy érzem hogy totálisan rácsatlakoztam az Univerzum rezgéseire.Annyira átérzem ezt az állapotot,minthogyha áram járná at a testemet-rendkívül jó érzés.Minden gondolat,ami felmerül bennem maga a szeretet.Nem félek semmitől-csak úgy felvillanyozva lebegek.És akkor hirtelen magával ránt(néha)egy olyan gondolat,hogy valami rossz történhet valamelyik közelállómmal,de ez nem intuíció,hanem inkább a jól berögzött emberi féltés...ezek a "beugrások"milyen erővel bírnak?Hogyan lehet kiküszöbölni őket?A legfélelmeteseb számomra viszont,hogy ebben az állapotban úgy érzem,mintha minden gondolatom még erősebbé válna-persze rögtön "törlöm",de nehéz visszazökenni a jó gondolatokhoz.Remélem érted,amiről írok és nem tűnök egészen együgyűnek?

Szeretettel,ArtemisiaMindenkinek

A te életudad

"Senki
nem ismeri az utat,amely előtted áll.
Még soha senki nem járt ezen az úton,
és nem is fog más járni rajta,mert ez a te utad.

Olyan egyedülálló,
mint amilyen egyedülálló te vagy.
Igen,egyedülálló vagy,
és különleges, egyedülálló módon kell hozzájárulnod az
élethez:
ez a te igazi rendeltetésed.

Menj hát az utadon,
menj azon az egyedülálló módon,
amely csak a tiéd,
de ne próbálj
mielőbb célba érni.
Mert nincsen cél.
Maga az út a cél,
a cél csak az út vége
és egy új út kezdete.

Élvezd hát utadat,
a te egyedülálló,csodálatos életutad.
Engedd,hogy az élet mindennap megajándékozzon,
és ha készen állsz,
engedd,hogy "belső mestered" vezessen.
Életed egyedülálló melódiáját eképpen
fogod egyre tisztábban hallani magadban.
És énekelj!
Mert minden a te örömödre teremtetett.
Az egész teremtés éretted van!"Kedves Ery! :)

:))))))))))))))))))))))))

Szeretettel,
Álomkereső
Drága Tündikénk:-)

A legkevesebb amit adhatunk,hogy szeretünk:-)))
Ölelünk:-)
Álomkereső és ErcsiKedves Álomkereső!

Ma visszajöttem ide, mert úgy éreztem, hogy a hozzászólásom elég racionálisra sikeredett!
Értettem, amiket írtál, kiolvastam a könyvből és a filmből, amit kell és meg is válaszoltam a magam módján.

Ma újra olvastam, majd a válaszomat a többiekével együtt, ezért leírom Nektek, hogy már sokkal jobban ÉRZEM, amiről írtunk!

Szeretettel: EryÁlomkereső:)

Már "rég" nem gondolkodom...Csak LÉTEZEM
Érzem...a jó dolgokat....:)
Köszönöm a tanácsaid...FIGYELEK, leginkább a jóra figyellek :)
Jó dolgok történnek Velem...Az én fejemben csak
ez van.... :) Köszönöm mindazt, amit Tőled és Ercsikétől
kapok....

szeretettel :

TündeArtemisia, Drága! :)

Már azzal megköszönted, hogy megpróbáltál "nem gondolkodni"! :)
Örülök, hogy jól sikerült a szilveszteretek! :)
És köszönöm, hogy érdemesnek tartottad a "tanácsot" arra, hogy kipróbáld! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Nagyon-nagyon boldog Új

Nagyon-nagyon boldog Új Évet mindeninek!

Kedves Álomkereső-megfogadtam a tanácsodat még ha csak erre az egy éjszakára-gondolkodásmentesen vágtunk bele a férjemmel a szilveszteri bulizásba és csodálatos dolgok történtek...hát nem is tudom hogy köszönjem meg.Egy kis önbizalom mire képes!

Szeretettel,ArtemisiaKedves Ery!

:))))))))))))))))))))))))
Köszönöm! :)
Boldog Új Évet Neked is! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Kedves Álomkereső!

Köszönöm, hogy reagáltál a levelemre, így később is sokkal több merszem lesz az irogatásokhoz.
A "parkolóra" tevést nagyon képletesen gondoltam, pont az a lényege, hogy mindig ott van velem,
csak másképp viselkedem a "társaságában". A főnökömmel szemben nyugodt maradok, a lökdösődő tömegben,
pedig.... Tényleg, képzeld, milyen érdekes. Nagyon nem szeretek vásárolni, ha viszont elmegyek, akkor sokat veszek,
elraktározom, stb. Ma reggel is el kellett mennem. Az egyik fiam és a barátnője bulizni készülnek, már vettek néhány
alapanyagot a készülő szendvicsekhez, de a kenyeret frissen akarták. Kóválygok a kenyeresnél, nem tetszett a látvány,
de azért elraktam két hosszúkenyeret, hadd örüljenek, nem kell nekik lejönni, tovább alhatnak. Amikor el akartam már
jönni, betoltak egy egész rekesz friss kenyeret abból, amit én akartam megvenni, gyors csere, el....na, persze eszembe
jutott, hogy ez azért nem egészen véletlen, ugye?
Aztán még szedtem össze a dolgaimat és megállított két ember is, akik kérdeztek tőlem valamit és nagyon hálásak voltak
az útbaigazításomért. Hát, ennyire látszik, hogy kitől kell kérdezni? Persze, hogy látszik, mi tudjuk ezt is.
Továbbra is figyelemmel kísérem az írásaidat és várom is. Minden jót Neked, Boldog Új Évet, a Kislányok gyönyörűek!
Szeretettel: EryKedves Ery!

Valóban, a vonzást valójában az érzés hozza létre, nem pusztán a gondolat! :)
És az a legjobb, ha nem teszed "parkolóra" akkor sem, amikor kötözködik a főnököd, vagy lökdös a tömeg! :)))

Szeretettel,
Álomkereső
Kedves Mindenki!

ArtemisiaÚj vagyok itt köztetek és bevallom nem olvastam el mindent,de eleget ahhoz,hogy feliratkozzam.
Azt hiszem kapizsgálom már a szellemi törvények működését,mégis egy éve,amióta elkezdtem foglalkozni ezekkel a dolgokkal rosszabbul érzem magam,mint előtte.Jött egy olyan szerelem az életemben,ami egyáltalán nem helyénvaló,hiszen van családom és ráadásul imádom a férjemet-ez késztetett engem arra,hogy megismrjem jobban önmagam...rengeteg felismerésre tettem szert,de egyre nehezebb is lett.Nem tudom hogyan érezzek,mert lehet,hogy az érzés maga ,amit a gondolat köré csavarok jó,de ki tudja,hogy a másiknak is jó-e,de még én sem tudom hogy jó-e.Nem találom a "hivatásom"és ez borzasztóan elkeserít-nincs olyan vágyam,amire azt mondhatnám,hogy "igen ez az ,amit igazán szeretnék".Átlagosnak,bizonytalannak,picinek érzem magam.Miért kellet ennek igy lennie 34 éves koromban.Teljesen megfordult bennem a világ.A bölcsek azt mondják,hogy a vágy nélküli állapot jelenti az isteni utat-én pedig arra vágyom,hogy legyenek vágyaim.Köszönet :)

Kedves Csodadoki !
Köszönöm a tanácsod, ezt a tükrös trükköt tuti kipróbálom. Ebben biztos van valami. Régebben nagyon randa volt a türköm, de mostanában egész jól ki vagyok békülve vele. Pedig ha jól belegondolok semmit nem változott a kép, akkor csak a szem … ? Talán bizony öregszem ? :)
Alfajáró !!!!! :))
Csókoltatom Dr. Bánki M Csabát, nagyon jól megfogalmazta a depit, de hál’ istennek nem rólam írta. Igaz a bolond is a másikat látja annak, saját magát nem :)
Szóval nekem semmi nem fáj, belőlem a rossz érzések is kihaltak. Már régóta nincs bennem harag, gyűlölet, düh, bosszú. Minden idegesítő lenne ? Nem, szerencsére nem. Már hatalmas belső nyugalom van bennem. Ha valami idegesítő, akkor max az én nyugalmam mások számára :) Persze lehet, hogy ez a depi egy másik fajtája ???
Tudod Kedves Alfajáró, olyan ez, mint a fogorvosnál. Ad egy érzéstelenítőt, hogy ne fájjon a húzás, persze ezzel együtt a fél fejem is lezsibbad. Azt hiszem egyszer én is kaptam „valahonnan” egy hatalmas adag érzéstelenítőt, hogy ne fájjon…. Nem is fájt annyira, de ennek mellékhatásaként más terület is érzéketlenné vált :( Talán üzennem kéne az „illetékeseknek” már megvagyok az ilyen jellegű segítség nélkül is.

Közben pedig megfogadom Kedves Önmagam tanácsát. Szerintem menni fog, mert az elmém sok szép dologra emlékszik. Reggel kipróbáltam, „megszeretgettem” őket és mintha valami furcsaság jött volna. Ugye ez az ? Itt a hosszú hétvége, más dolgom sincs, gyakorolni fogom. Persze ha mindezt a tükör előtt, és Álomkereső tanácsát megfogadva gondolkodás nélkül, hát… az isten sem ment meg a sikertől

Jaj még valami : Te Alfajáró ! Mit írtál Te ???? Hogy sajnos ismered miről írok ? Ilyeneket írsz : „az ember feleslegesnek visszataszítónak, mindenre alkalmatlannak, tehernek érzi magát, elrontotta az életét, nem használt inkább ártott”
Na ne máááár….. há’ hogy lennék én felesleges, …, stb ?!?! Ki a fene ette volna meg a Mama kimaradt karácsonyi töltöttkáposztáját, ha nem én ?????
Azt meg már feltételezni sem merem, hogy magadról gondolsz ilyet, hiszen én csak a hozzászólásaidat ismerem, de bizony szegényebben lennénk nélküled ! Ha Te nem lennél, tényleg ki kéne találni ! Látod engem is megnyugtattál, hogy csak minden 6. depis lesz öngyilkos. Tök egyszerű, elsőnek kell lennem ! Meg egyébként is … nem vagyok nagyon jó kinézetű most sem, de öngyilkosan cefet rosszul mutatnék, szóval eszemben sincs….

Hú, Kedves Ery Te is nagyon eltaláltál ! Olyan jó, hogy többek között a sírást említed ! Egész mostanáig egy sziklából is könnyebb volt vizet fakasztani, mint nekem sírni. Pár hete érzem, hogy jó lenne síni, csak úgy. De én azt hittem ez még rosszabb felé visz. Ha már Te megélted ezt és fejlődésnek tapasztaltad, akkor tuti én is jó úton vagyok. Célt is tűztem ki.

Álomkereső válaszát olvasva elhatároztam, fogunk mi még találkozni. Sokszor olvastam itt, hogy a nyáron összejöttetek, személyesen is tudtatok beszélni egymással. Én is el fogok menni egy ilyen bulira, és el fogom mesélni hogyan bontottam le a falakat, mert igazad van Álomkereső, azokat nagyon fel sikerült építeni. Bombabiztosak. De most nekifogok és jól lebontom mindet ! Azért megőrzöm a mail címed, ha véletlenül elakadnék, és némi bontási tanácsra lenne szükségem, keresni foglak :) Nagyon kedves Tőled, hogy ezt felajánlottad, komolyan mondom, már maga ez a gesztus is segítség.

Tengermély hálám mindenkinek, aki válaszolt, de ha még jut eszetekbe valami szívesen veszem, mert ezt személyesen senkivel nem tudom megbeszélni.

Üdvözlettel : egy ébredezőÁlomkeresőnek!

Köszönet mindazért, amit írtál, tényleg fantasztikus! Ki is ragadok belőle:
"Hogyan hívhatod meg magadhoz a pozitív gondolatokat?
Úgy, hogy nem gondolkodsz!
Úgy, hogy nem a gondolatot keresed, hanem az érzést."
Hiszen ez a lényege az egésznek! Hiába kérek, hiába vagyok tele pozitív gondolatokkal, a kérésem csak akkor realizálódik, ha magamévá teszem azt. Ezáltal kiváltom azokat a frekvenciákat, amit kibocsátok az univerzumba és az ott magához vonzza a hasonló rezgésszámú frekvenciákat. Tehát a pozitív gondolkodásból adódóan egy magasabb szintre hozom a kérésemet. Azonosulok vele, mintha már meglenne, mintha már teljesült volna. Ezáltal eltölt az az érzés, amit már nem vesz el tőlem nap közben sem a munkahelyen kötözködő főnököm, sem a bevásárlóközpont lökdösődő tömege. Ez az érzés ott van velem, "parkolóra" teszem ugyan, de az enyém, bármikor előhívhatom. Ha pedig előveszem, újragondolom, mégjobban újra átélem, ezáltal tovább mélyítem, ill. ezáltal előkészítettem magam a kérésem megfelelő fogadására is! Jól gondolom?
Szeretettel: EryKedves Iker!

Én is voltam ilyen helyzetben, de volt célom (a 3 gyerekem). Igen, ez elég nagy cél!
A Te helyzetedben most egy sokkal kisebb cél is nagynak tűnik.
Próbálj meg célt keresni!
A cél lehet az is, hogy megpróbálod magad úgy összeszedni, (tudom rossz a szó) hogy a környezetednek olyan legyél,
mintha...tehát: mosolyogj, érdeklődj, legyél aktív.
Először 1 órára, majd kettőre, majd még többre, egészen addig, amíg ott nem felejted magad ebben a "mintha" helyzetben.
Ezzel együtt remélhetőleg megjönnek az érzések is és utána, vagy párhuzamosan koncentrálhatsz arra, ahogyan írták a többiek.
Én amikor hasonló helyzetben voltam és megérintett valamilyen érzés, sírtam és sírtam. De akkor a sírás is fejlődés volt, mert
évekig még sírni sem tudtam, csak keményen tettem a dolgom!
Szeretettel: EryKedves Iker!

Érzed-e, amikor megérintenek? Amikor megsimogatnak, vagy éppen bevered a könyököd?
Mert, ha igen, akkor szó nincs arról, hogy ne éreznél!
Egyszerűen csak arról van szó, hogy eltompultak az érzékeid! Ennek oka lehet a sorozatos kudarc-élmény, vagy "elszenvedett" megaláztatás stb. De bármik is ezek az okok, igazából lényegtelenek, nem számítanak.
Valószínűleg olyan falakat emeltél Önmagad és főleg a Lelked köré, melyek megakadályoznak abban, hogy észrevedd és felismerd az érzéseidet!
Ha nem megy mentális "szinten" az emlékezés arra, hogy milyen érezni, tégy próbát fizikai síkon!
Érintsd meg magad! Gyengéden, szeretettel! Simítsd végig az arcod, a karod, az egész tested! És közben figyeld, hogyan reagál a tested! Figyeld a légzésed!
És közben tényleg ne gondolkodj!
Üríts ki minden gondolatot a fejedből! Zárd ki a külvilágot, zárj ki minden más külső ingert!
Hunyd le a szemed, ne nézz, ne láss!
Ha kell, füldugóval dugd be a füled, ne hallj, ne hallgass semmit!
Csak az ujjaid érintésére összpontosíts a testeden! És figyeld, hogyan reagál a tested, hogyan változik meg a légzésed!

Nagyon nehéz így "látatlanul" a távolból segíteni abban, hogy érezz! Szinte lehetetlen!
Megpróbáltam! Ha nem használt, és úgy gondolod, érdemes, és szeretnéd, vegyük fel a kapcsolatot privátban, és találkozzunk személyesen!
E-mail: alomkereso@t-email.hu

Szeretettel,
Álomkereső