Akinek diktáltak az angyalok...

Hosszú blog bejegyzést írtam, de ha van időd, kérlek NE SAJNÁLD RÁ...
Szepes Máriáról szól az emlékezés, akinek nagy-nagy tisztelője vagyok.
Egyszer szerencsém volt találkozni vele személyesen egy Elixír boltban, soha nem felejtem el azt a rövid beszélgetést, és azokat a gyönyörű mosolyráncokat, amiket rajta láttam. Felbecsülhetetlen érték számomra minden sora... (A végére tettem egy idézetgyűjteményt és az utolsó interjút vele videón.)

Ezt írta Róla Müller Péter - amikor még élt -:

"Néha meglátogatom a közel 100 éves Szepes Máriát.
Ott ül a foteljában. Vagy inkább úgy mondom: trónusán. Ősz haja: korona. Egyetlen szál nem lóg belőle. Arca szépmetszésű, nemes. Mosolyog. Rejtélyesen, mint egy szépen megvénült egyiptomi királynő. Csak a kezét csókolom meg, mert tudom, hogy arca omlatag, törékeny; karját már nem is izmok, csak a lelke mozgatja, halványkék erekkel van befuttatva, és oly vékony, csoda, hogy mozdul még.
Szemével nem lát, csak a lelkével.
Leülök eléje. Nem szólok egy szót sem, de végül kimondom amit gondolok:
- Szép vagy.
- Tudom.
A hangsúlyában egy olyan ember hangja érződik, aki egész életét önvizsgálattal töltötte. Minden démonát és angyalát igyekezett fölismerni. Tudja, hogy hol vétett s mikor tett jót. És azt is pontosan tudja - bár nem látja magát a tükörben -, hogy amit Ő most belül él, az kivülről csakis szép benyomást kelthet.
Egy vak királynő ül előttem. Mosolyog. Közel száz éves, de a külvilág dolgairól tökéletes tudomása van. Tudja, mi történik a barátaival, a tanítványaival, az országgal, a világgal. Két csodálatos angyala van - derék asszonyok -, akik nemcsak leírják azokat az üzeneteket, melyeket a láthatatlan világból diktálnak neki, de föl is olvassák számára mások munkáit, könyveket, újságcikkeket. Igen, Máriának két földi angyala van, akik ismerik szellemiségét, vagy szárnyalnak vele a gondolatok világában, és ugyanakkor gondját viselik. Tisztába teszik, etetik, mosdatják, fésülik - egyszerre játsszák mellette a földi és égi anyák szerepét. Segítenek neki alkotni és meghalni. Őket még jobban csodálom, mert ezt a ritka mutatványt teljes névtelenségben teszik.
És fölöttük a láthatatlan angyalok. Szinten hallani a szobában a suhogást. Valóssággal zizeg itt a levegő, mint egy nagy töltésű trafóházban. Sokan vannak itt. A királynő ki-be jár a két világ, a két tudatállapot között. Hol itt él, hol ott. Semmi félelem nincs benne, még szorongás sem. Csak derű.
Úgy beszél a saját fizikai elmúlásáról, mintha csak a blúzát készülne levetni - tudja, hogy nincs halál.
Már nem maga miatt él. Mások miatt. Azt mondja, nem készült ilyen hosszú életre, most mégis derűs; itt tartják még.
Szükség van rá.
Lényéből árad a derű és a szeretet. De úgy, hogy fizikailag érezni. Nemcsak rám sugárzik. Az, hogy ebben az országban még valamennyire élhető világ van, neki is köszönhető - mint egy atomerőmű, úgy működik itt, ebben a kis lakásban. Innen ad bölcs melegséget, jókedvet, és sugározza mindazt, amit a könyveiben leírt.
S miközben beszél hozzám, én arra gondolok, hogy SIKERÜLT NEKI!
Sikerült úgy élnie, ahogy mondta!
Sikerült az eszményeihez felnőni, és azzá lenni, akinek valaha álmodta magát. Mindannyiunk életében hatalmas szakadék tátong, eszmény és valóság, mű és élet között.
Én könyvet írtam a szeretetről, de ha valójában meg akarom tudni, hogy mi az, hiába nézek a saját szívembe, sok mindent látok ott, de nem olyan éretten, hogy elmondhassam: 'Én magam vagyok a szeretet. Tessék rám nézni: az vagyok, amiről beszélek.'
De Mária elmondhatja ezt.
Maga lett a szeretet.
A küszöbe alól is árad,és a vak szeméből, a papírvékony testéből és a végtelenül erős lelkéből; nem tudok úgy eljönni tőle, hogy valami ajándékot ne adjon, s küldjön azoknak, akik hozzám tartoznak.
Ez nem szentimentális szeretet.
Ez egy papnőnek a bölcs sugárzása.
Mindenét elosztogatta.
Ahányszor megyek, egyre kevesebb tárgyat látok a lakásban, mindenét elvitték már. De hozat újakat, apró babákat, emléktárgyakat, csokikat, hogy mindig legyen mit adnia. Ebből a lakásból ajándék nélkül még nem jött el senki. Szerintem még a villanyszámlás se. De a legtöbb amit ad, nem tárgy, hanem gondolat. És egészség. Sok embert meggyógyított, s gyógyít talán ma is.
És derű! Derűt ad!
Rosszkedvűnek én még nem láttam soha!
A kérdésemre: 'Hogy vagy?' - azt válaszolja, de harsányan kiáltva: 'JÓL!!!'
Akkor is, ha szinte haldoklik már.
És ezt nem színjátékból mondja. Azon a szinten, ahol önmagát megéli, nincs halál. A nyilvánvaló fizikai bajok, de még a halodoklás sem befolyásolják lelkiállapotát. Pedig biztos sokat szenved. Leírhatnám az állapotát naturálisan, gerontológiai vagy orvosi szemmel is. Leírhatnám a keserves szenvedéstörténetét, de pont a lényeget hagynám ki: a győzelmét a teste felett.
Kár, hogy nem tud már táncolni, mert egész biztos, hogy táncba vinne. Kitáncolnánk az utcára, végig a Pasaréti úton, egészen a forgalmas Moszkva térig. Én vezetném, mert Ő nem lát már, kontya lebomlana, ősz haja repülne, lobogna; a villamosok és a buszok megállnának, a siető emberek megtorpannának, az ablakokból döbbenten bámulnák a különös párt - s egész biztos, hogy kettőnk közül én lihegnék először a fáradtságtól.
Amikor eljövök tőle, erősebbnek érzem magam.
Igazabbnak.
És azt gondolom: 'Sikerült neki!'
S ha egynek sikerült - azt jelenti, hogy másnak is sikerülhet.
Adj Istenem, mindenkinek ne csak szép halált, hanem ilyen bölcsen megélt, jól megépített, gazdag életet!" (Zárójelben ez áll a szöveg végén: "Ezt akkor írtam, azon az éjszakán, amikor Mária meghalt - vagyis szellemhazájába visszatért. Nem tudtam, de éreztem, amikor a táncunkat elképzeltem")

A napokban néztem az egyik tv csatornán Róla - Vele kapcsolatban - egy műsort.
A vezetője, szintén nagyon nagy tisztelője volt. Minden mondata jól esett a szívemnek.
Azután elmesélte, hogy mindenképpen látni akarta ŐT halála után, hogy mivé alakult, mi történik Vele most. Felvette Vele a kapcsolatot, és valami gyönyörűt mondott...
Azt mondta: "Képzeljék el, hogy ez a hatalmas lélek fénylő tűzgömbként, boldog táncba kezdett amikor kérdeztem a hogylétéről, vidám 8-asokat írt le táncolva, a végtelen jelét... És én már nem akartam kérdezni semmit, mert megtudtam amit akartam. BOLDOG..."

Szepes Mária idézetgyűjteményére lépsz rám kattintva!

A csodák valósága - 8 részes interjú Szepes Máriával videón

CsatolmányMéret
Szepes Mária.jpg41.24 KB

HozzászólásokDrága Gini :)

A legkedvesebb idézeteim, amit ebben a könyvben olvastam:
MINDEN EMBER ÖSSZETARTOZIK....
SZÉPEK VAGYTOK, DE LEGSZEBB A LELKETEK...

ezek ugrottak be hirtelen :)

Mosolyogj Magyarország :)Drága Ágicám!

Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velem ezeket a sorokat!
Tökéletes megfogalmazása a pozitív gondolkodásnak, és a nyugalomra buzdításnak!

"Amit most az elmédben látsz, azt hamarosan a kezedben is tartod."
Bob ProctorGinikém.....

Nekem a kedvenc idézetem:
"Örüljetek,ha sirni volna kedvetek akkoris.
Ömlik a csillag fölötti édes hit.
Sebezhetetlen öszinte kincs. / Szepes M./

Szeretettel : ágicátólDrága Örökös

Drága Örökös Boldogság!
Örülnék, ha idéznél belőle egy kedvenc részletet, nekem még nem sikerült bele se néznem:-(
(Ami késik..nem múlik:-))

Igen-igen, amit a blog végén írtam, még most is látom a férfi arcát - sírt -, amikor elmondta mit látott... Végtelen /vagy Örökös?:-)/ boldogságot, az ideiglenes-beteg testtől megszabadulva, csak az a gyönyörű lélek, és táncolt...:-)

"Amit most az elmédben látsz, azt hamarosan a kezedben is tartod."
Bob ProctorDrága Gini :)

Teljesen igazad volt, és nem csak angyal volt, hanem még most is köztünk lévő ANGYAL. Én pár hete fejeztem be "Az élet ÖRÖK, Utolsó Interjúkötet"-et, valósággal ott volt velem, beszélt hozzám, éreztem a jelenlétét az életemben.

Mosolyogj Magyarország :)Örülök, hogy pluszt adott

Örülök, hogy pluszt adott Nektek ez a néhány sor és a csatolt dolgok.

Csillair: minél többet olvasok tőle, róla, annál inkább kutatom. Hihetetlen gyönyörű lélek...

S.A.:-D : Köszönöm, örülök hogy helyet adtál ezeknek az írásoknak:-)

Kedves ÖBikém: óriási kincs nekem is az idézetgyűjtemény, újra és újra kell olvasnom mondatokat, mert döbbenetes bölcsességeket tartalmaznak. Ha módodban áll, nézd meg az interjút... félelmetesen feltölt. Olyan egyszerűen beszél a legkomolyabb témákról is, mint aki tényleg tudja és érti az egész univerzumot. Angyal volt Ő, gyanítom...

"Amit most az elmédben látsz, azt hamarosan a kezedben is tartod."
Bob ProctorDrága Gini :)

Most kattantam az idézetgyüjteményedre :) Ezer hála és köszönet hogy megosztottad velünk. Ez egyszerűen szuuuuuper :)
Köszi-köszi-köszi!!!!

Mosolyogj Magyarország :)Köszönjük!

Kedves Gini! Tőled is mindig nagyszerű dolgokat lehet itt olvasni :)) Örülök hogy itt vagy!Igen nagyszerű cikket írtál Gini!

Szepes Máriát tisztelem és szeretem.
„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell * www.5rol6ra.hu