A boldogság kitágul örökre

boldogság mandalaBoldogságos, békés, szeretettel teli évet kívánok néktek:)

Kívánom találjátok meg Istent, ismerjétek meg magatokat. Értsétek meg az alázatot a szívetekben, és áldjon titeket az. Mert aki alázatos, az boldog. Az már nem önző, abban fény gyúlt és már nem önmagáért él.
A könnyed mosoly, a bölcs béke, az egyszerű boldogság az ajándéka az alázatnak. Válogatás nélküli szeretet, egységben élés mindennel. Az alázatos élet olyan gyertya, mely az ego sötétségét fénybe borítja. Gyakorolva az alázatot megtapasztalhatjuk a stresszmentes életet. Az alázatban másodpercekre magad előtt járhatsz, tisztán hallhatod gondolataidat, és bőven van megalkotni hangos mondataidat. Az alázat az éntudatot feloszlatja, megszabadít az illúziótól, hogy szomorú vagy és bánatos.
Átadja néked az igazi békét, sürgés nélkül munkálkodsz, valós biztonságot ad. Átad Istennek, felolvadsz Istenben.

Az alázat útjára lépve megüresedsz. Nincs véleményed a dolgokról. Eltűnik a jó és a rossz. Amolyan hatástalanítás következik a dolgok iránt. Egyszerű élet az alázatos élet.

Az alázatos emberek jelenléte a világ világossága.

Mindannyitok gyakorta vagytok alázatosak nap mint nap. Semmi újat nem kell megtanulni, csak felfedezni azt, ami már eddig is a tiétek volt, és tudatossá válni abban.

Namaste – Egyek vagyunk

HozzászólásokDrága Deni!

Valami idesodort ma este és nagyon jó volt itt.....újra!
Namaste

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryRég beszéltünk...

Drága szeretett Barátom!!!

Annyi mesélnivalóm lenne...boldogság, béke és szeretet költözött a szívembe!!!!

Namaste:))))

Evelyn:)Deni :)

Köszönöm :) Namaste
Mosolyogj Magyarország :)Drága Deni!

Ez annyira gyönyörű!!!!
Köszönöm!!!!
Szeretettel: EryBea:)

Szeretlek

Sok ember amikor megfogja egymás kezét szeretetből, gyémánttá válnak. A gyémánt az egység. Ugyan olyan fontos része vagy, mint bármelyikünk.
Létezik egy olyan gyémánt, ami bennünk van. Értékét felbecsülni értelmetlen. Ez a gyémánt nem más, mint minden élő, élt és leendő élet egysége. Ennek a gyémántnak mindenki és minden része. Egy könnycsepp is. Sírni olyan, mint mosolyogni. Emberi. Van, aki ma csak sírni tud, és nem tud mosolyogni. Ő is a gyémánt része. És a gyémánt így és a gyémánt úgy...

Nincs az a gyémánt, ami fény nélkül ragyog.

Namaste - Egyek vagyunk

'Ez, az én életem...'Deni!

Én pedig köszönöm a kedves válaszodat!
Szeretettel: EryDrága Deni :)

Köszönöm a csodás szavaidat. Boldog vagyok hogy újra olvashatlak....
Végtelenül szeretlek Drága Mester....
Örökös Boldogságod :)

Mosolyogj Magyarország :)Deni! :)Sanya:)

Igen, van egy olyan mániám, hogy amiben biztos vagyok, azt kérdőjelezem meg legerősebben. Ha onnan visszatérek oda, ahonnan elindultam, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy jó irányba tartok. Egyet előre, kettőt hátra, kettőt előre. Ugyan ott tartok, de tisztábban, méltóságteljesebben, így merek erősebben integrálni.
Olyan ez, mint szobrász, amikor lepattint egy darabot, meglátja a formát. Azt gondolja ez tökéletes. Aztán körülötte tovább vés, és a véséseket befolyásolja, a tökéletesnek látott rész. Aztán amikor a többi vésésben nem lát tökéletességet, felmerül a gyanu, hogy lehet téved. És vésni kezdi a tökéletest.

Az alázat biztos út, mert abban az útban, amiben nincs alázat, az zavarhoz vezet. És a zavarból egyenes út vezet ki, az út neve pedig az alázat.

Namaste - Egyek vagyunk

'Ez, az én életem...'Lótuszillat:)

Szeretlek

'Ez, az én életem...'Ery:)

Köszönöm szépen, hogy történetedet megosztottad. Igen tanulságos számomra, és példát mutató. A Béla bácsi biztosan tudatos volt az alázatban. És mivel ez a történet jutott eszedbe most, biztos vagyok benne, hogy te is tudod mi is az az alázat.
Köszönöm kedves hozzászólásodat.

Namaste - Egyek vagyunk

'Ez, az én életem...'Drága Testvérem!

Tudod, rég "hallottalak" ennyire tisztán szólni! :)
Köszönöm Neked! :)

Szeretettel ölellek:
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
http://thesecret.alomkereso.info/Almok_keresese_thesecretSE.exe
https://www.plimus.com/jsp/buynow.jsp?contractId=1719430Drága Barátom!!

Hangoddal ébredni öröm volt Nekem...
SzeretlekDrága Deni!

Amíg olvastam ezt a cikket, nagy nyugalom töltött el és hálát éreztem irántad, hogy megosztottad Velünk az alázattal kapcsolatos gondolatokat, majd folyamatosan jöttek elő azok a nagy emberek, akikre mindez jellemző volt: Ghandi, Szentgyörgyi Albert, Dalai Láma. Szerencsére én az életben is találkoztam alázatos, nagyon művelt, intelligens, nagyon nyugodt, értékes emberekkel. Az egyik ilyen volt Béla bácsi! Le kell, hogy írjam a történetet!
A 80-as években munka mellett tanultam. Erősségeim inkább a humán tárgyak voltak, épp ezért a magyar tanárnőmnek kedvence is voltam. Volt egy hosszabb betegségem, ami nagyon visszavetett matekból. A tanárnőm felfigyelt a naplóban lévő jegyekre és ajánlott egy korrepetítort, ő volt a Béla bácsi, Isten Áldja meg! Amikor mentem hozzá mindig nagyon felkészülten, pontosan várt. Belépve a szobájába, szinte szentélyben éreztem magam, nagy volt a rend, belőle sugárzott a nyugalom, harmónia, szeretet. Igyekeztem mindig pontosan odaérni, mert nem tartottam volna etikusnak, akár fél perc késést sem, hiszen Ő már az asztala mögött ülve fogadott minden alkalommal. Tanított, a lényeg viszont nem működött, nem értettem a logaritmust. A következő alkalomra saját gyártású segédeszközökkel volt tele az asztala, egy kicsit úgy éreztem magam, mint az óvodában, de az agyamban valami megmozdult az óra alatt, kezdtem sejteni a dolgot. A következő órán megoldottam a matematikai feladatokat, az egyenleteket is meg tudtam már oldani logaritmussal, sőt a fizika példákat is. Az írásbeli érettségim ötös lett, a hálám, örömöm kifejezhetetlen volt ez iránt a egyszerű, alázatos, nagyon okos, Drága Ember iránt.
Úgy 15 évvel ezelőtt eszembe jutott a tanárnőm. Már amikor engem tanított is elég idős volt, nem hallottam róla, 2x összefutottam vele villamoson. Hiába gondolkoztam, kb. 2-3 héten át, nem emlékeztem a nevére. Próbáltam újabb oldalról közelíteni, keresgetni, de hiába! Egyik este néztük a TV-ben a Friderikusz show-t. Mondom a férjemnek, hogy képzeld nap közben is állandóan előjön a magyar tanárnőm arca, de a neve nem ugrik be. Közben a műsor elkezdődött a TV-ben. Azzal szórakoztak, hogy a telefonkönyvből orral ráböknek egy telefonszámra és felhívják. Az első hívásra bejelentkező hölgy így szólt bele a kagylóba: "Halló! Dr. Bednarik Ilona lakása"
Ez az! Ő az én Drága Magyar tanárnőm! Nem egészen így volt.
A hölgy Ilonka néni huga volt és elmondta, hogy az utóbbi hetekben veszítette el a Nővérét, akié a lakás.....
Sírtam persze, de azóta sem felejtem el ezt a két drága embert!
Az Ő emlékükkel együtt meg fogom őrízni gondolatban a Te cikkedet is Drága Deni, aminek elolvasása ezt az emlékemet hozta elő, Köszönöm Neked!
Szeretettel: Ery