Zűrzavar

Igazából a cím sem teljesen helytálló,hiszen úgy érzem,persze,zűr az van jelen helyzetben.Vagy az életem egy részén/bár ugye minden mindennel összefügg/.Lehetne mondanom,hogy zűr.Zavar?Nem kellene.Igazából vannak ritka másodperctöredékek,mikor oly szinten felül tudok emelkedni saját gondolataimon,hogy az adott történés és azok vonzatai "csak" egy "dolog"- nak tűnnek.Tartalom és minden nélkül.
Ez akkor jön elő,mikor "mennyiségileg" sok jó,örömteli,szertetteljes gondolatom támad,akár tudattalanul is.
Eszembe jutott az is,hogyha pár év múltán erre a helyzetre gondolok,milyen egyszerű,jól megoldott dolognak fogom látni.Ez megnyugtat.Meg még az is,hogy tudom,mindig van jobb.Ha helyzet nem is,érzés igen.Az pedig vonzza a többit.
Bízok abban,hogy sikerül erősíteni önnön magamba vetett hitemet, "süketnek" lenni az "átlagra",itt mások nagyszerű életépítő elképzelésaire gondolok környezetemben / s pedig mily sokat segítenek,hisz ezzel emlékeztetnek a dolgok ellenkező mivoltára:) /,valamint leginkabb hiszek abban /most érzem azt,hogy hiszek.../,hogy elfogadom önnön valómat,kapok elég erőt a kitartáshoz és szeretetet a bennem lévőtől a valóságra.
S bízom abban is,hogy általam is gyarapodik minden jó a Földön,ahogy tiáltalatok is.
Köszönöm az életnek,hogy terelget és utat mutat és a benső valómnak,hogy felébreszt.

Béke veletek,
szeretettel,Kati

Címkék:

Hozzászólásokmegtaláltam

Kedves Mediator Barátnőm!

Most, hogy megtaláltam az írásodat, azt kell mondanom, hogy teljesen egyetértek veled! Azt gondolom, hogy az, hogy másképp kezdtél el gondolkodni magadról és a lehetőségeidről, az már eleve egy elég nagy eredmény. Én azt mondom, hogy nem kell azokra az emberekre figyelnünk, akik ezt a "titok- dolgot" elítélik. Ha így goldolják, az két dolog miatt lehet. Egyrészt még nem elég érettek ahhoz, hogy felfogják miről is van szó, és sokkal kényelmesebb nekik az életük romjain üldögélve azon tűnődni, hogy az élet milyen rossz, és nem lehet irányítani, illetve hogy "nekem már sose lesz fiúm!" meg "engem senki nem ért meg" stb. Az ilyen emberek - szilárd meggyőződésem - sikertelenségük miatt tudatalatt is, nem feltétlen gonoszságból, irigyek azokra az emberekre, akiknek így vagy úgy jobb az élete.

Szerintem mindketten jó úton haladunk afelé, hogy ne váljon házimunkává ez a gondolkodásmód, és tényleg így éljük a mindennapjainkat. Aki nem hiszi, az meg járjon utána pszichológiai könyvekben, ebben jártas embereknél, és majd idővel belátja, vagy ha nem, akkor az az ő baja lesz.
Különben is, mindig lesznek boldogtalan, rosszindulatú emberek, de ők is része a kerek egésznek ami nem baj, sőt, szükségünk van rájuk, hogy igazolhassuk saját remek életünket.

Szóval Köszi Mediator, hogy hozzászóltál, és tartsd meg jó szokásod! A munka pedig össze fog jönni, ha ezt így folytatod. Érzem.Hozzászólás

mediator:
Bármennyire is ,, puritán", közhelyes, vagy ,,egyszerű" e könyv mondanivalója, azt senki sem vitathatja, hogy a cél önmagában véve nem rossz!
Tény, hogy mindaz amit ,,tartalmaz" evidens mindenki számára, csak épp nem ,,használja".
Nem is feltétlenül van mindenkinek ,,rá" szüksége, mert vannak akik már eleve pozitív beállítottságú, kellő önbizalommal élő emberek, vagy már eleve hisznek vkiben, illetve vmiben, aki, vagy ami erőt ad számukra a mindennapi problémák leküzdéséhez.
Azoknak, akik viszont nem rendelekeznek az előbb említettekkel igenis jó, hogy megjelent egy ilyen tartalmú könyv, amelyet ha kicsit is fontolóra vesznek akár még lendületesebbek is lehetnek...
Kicsit olyan ez mint egy agymosás, amelynek pozitív hatású töltete van.
Elismerem, hogy van némi reklámfogás a könyv megjelenése mögött, de hogy őszinte legyek: magasból teszek rá, hogy kinek milyen anyagi, vagy másjellegű előnye származik a könyv kiadatása, vagy reklámozása mögött, mert a benne leírt ,,féligazsságok" is elegendőek arra, hogy bíztatást sugallajon a hétköznapokban, a ,,jó, vagy jobb" élet elérésének hitében. ....