A mosoly hatalma

jegyellenőrLenne egy történetem egy kedves kalauzról, aki a minap majdnem megbüntetett Miskolcról hazafelé jövet a vonaton.

Vizsgázni voltam Miskolcon kedden. A csoporttársaimmal a 16.35-ös vonattal jöttünk Pestig, egy fülkében öten utaztunk. Nagyon jófej emberek társaságában utazhattam, beszélgettünk a vizsgáról, az életről, családról, jókat nevettünk a vonaton két szendvics, kávé és üdítő közepette. Egészen addig, amíg a fülkéknél meg nem jelent a kalauz bácsi. Képzeljétek el egy fiatal, nagyon jóképű pasit, enyhén mogorva ábrázattal, szép vasutas egyenruhába. Elkezdte kezelni a jegyeket, persze kérte a diákigazolványainkat is. Nekem még nem volt kész a diákigazolványom, csak egy ideiglenes igazolvány, amelyhez személyi kártya jár. Nos, kedves kalauzunk elkérte a kártyámat, nézegette, amely sem aláírva nem volt, sem kitöltve – valahogy még nem kellett hasznát vennem és el is felejtettem. Nézett rám kemény, mogorva ábrázattal. Kérdezte, hogy meddig utazom, és ott lakom-e. A válaszom az volt, hogy Pestig és nem vagyok pesti, hanem etyeki. Majd közölte velem, hogy meg kell , hogy büntessen keményen 6.000.- Ft-ra. Na akkor mindenkiből dőlt a nevetés, mosolyogva megkérdeztem tőle, hogy miért is? Mire közölte, talán még szigorúbban mint előtte, hogy nincs a kártyám kitöltve, ráadásul hiányzik még valami papír hozzá, hogy Pestig utazhassam vele. (Teszem hozzá, hogy Pestről lefelé menet, ezt senki nem kérte.)

Kértem, hogy nem lehetnénk-e most egy kicsit elnézőbbek, hiszen vizsgáztunk, meg stb. Erre a csoporttársam megszólalt: „De hát új év, új élet.” Erre a kalauz: „Na de a pótszilvesztert nem itt tartják?” Ezt már enyhébb kifejezéssel mondta nekünk. Mosolyogtunk továbbra is rá és beszédbe elegyedtünk. A lényege az volt, hogy maximálisan pozitívan állt hozzánk a végén, mosolygott és közölte, hogy most az egyszer, ejnye-bejnye, de elenged.

Nos, szerintem mi ebből a tanulság?
Nagyjából az, hogy egy pici mosollyal az arcodon, egy pici kedvességgel és nem háborogva, bármit meg lehet oldani az életben. Ráadásul valamifajta pozitív bevonzásnak is hívnám a dolgot, hiszen a mosolyunk – nemcsak az enyém, de a csoporttársaimé is – bevonzotta a kalauz mosolyát és kedvességét is egyben.

HozzászólásokKEDVES DOMCSI

A mosoly egy görbe vonal, amely egyenesbe hozhat mindent.
:-)))))))

JÓLÉTET KÍVÁNOK!Drága Ery!

Tudod, nagyon hálás vagyok neked. Nagyon, de nagyon. Azt gondolom, hogy ezt nem kell tovább magyaráznom.
Köszönöm
Puszillak, legközelebb élőben.Drága Domcsi ! :))))))))

Ezzel az idézettel szeretnélek jobb kedvre deríteni, ha jó kedved van, mégjobbra és mindenkit természetesen, aki olvassa:

„Mindennél kivételesebb ajándék a mosoly, hiszen: nem kerül semmibe, de szívmelengető. Csak egy pillanatig él, de az emléke megmarad. Örömet szerez, és táplálja a jóindulatot. Kiváló ellenméreg irigység és rosszindulat ellen. Biztatást ad csüggedőnek, erőt önt belé. Nem lehet megvenni, kölcsönkérni, ellopni, nem jelent földi javakat senkinek mindaddig, amíg önként és jó szívvel meg nem ajándékoznak vele. Ha valaki túl fáradt ahhoz, hogy rád mosolyogjon, nézz rá derűsen, mert senkinek sincs nagyobb szüksége a mosolyra, mint neki...... aki már nem tud mosolyogni!” - Carnegie, Dale

Szeretettel: EryDrága Gini!

Te tudod, én tudom, mi tudjuk. És célbaért és köszönöm.Drága Csillagvirág!

Nagyon szépen köszönöm a szombatot. Számomra hihetetlen volt, hálás vagyok érte.Drága Domcsi!

Szuperek vagytok:)
Talán ezt kellene mindenkinek megtanulnia:) igaze?:)))

Ölellek: Csillagok Virága

Ha egy lépést teszel a kegyelem felé, az ezer lépést tesz Feléd!Nagyon aranyos sztori

Nagyon aranyos sztori Domcsika:-)))
Tényleg két ember között a legrövidebb út a mosoly. Célbaért a kedvesség, vidámság és kifizetődő volt, gratulálok!:-))

Ölellek: Gini

"Amit most az elmédben látsz, azt hamarosan a kezedben is tartod."
Bob ProctorAzon leszek Domcsi!

Köszi a bíztatást!
Íme az egyik, ami a Te történetedről jutott eszembe, itt is egyenruhás a főszereplő, de rendőr.

Te nagyon jól tudod, hogy a kisgyerekekkel, ha baleset történik, vagy hirtelen lázasak lesznek, az az esetek 80 százalékában
ünnep- és vasárnapokon van. Na, az én három kis ördögfiókámmal elég gyakran megfordultam ilyen ügyeleti napokon a Madarász
utcai kórházban. Így volt ez akkor is, amikor az egyszem 3. szülöttem ellopott egy kenyérvágó kést a Nagymama fiókjából és felvágta
vele az arcát. Olyan szép volt előtte a pofija, mint egy porcelán, sirattam magamban, hogy maradandó lesz a nyom, de közben vigasztaltam is a fiamat és nagyon siettem vele a kórházba.
Ott parkolóhely nem nagyon akadt, de volt egy kedves rendőr! Ehhez a kedves, szimpatikus rendőrhöz én még kedvesebben odamentem és megkértem a következőre: "Itt ez a drága gyermek, sérülése van, sietnem kell vele, ezért nincs időm parkolóhelyet keresni! Legyen olyan kedves és vigyázzon a zebrán parkoló autómra, hogy ha rendőrt lát.......!!!

Na, képzelheted?! Mosolygott, bazsalygott és vigyázott az autómra.
Amikor végeztünk szépen megköszöntem neki, eléggé persze nem tudtam, de a gyerek besegígtett azzal, hogy minden előzmény nélkül egyszer csak azt mondta neki: szép a ruhád!

Ennyi a történet, ajánlom Neked és Mindenkinek szeretettel: EryDrága Domcsi :)

De jó ez a történet, gratulálok hogy mosolyt csaltál a csinikalauz arcára :)))
Boldogságot Neked :) Szeretettel: öbike
Mosolyogj Magyarország :)Drága Ery!

Nosza, írd meg a történeteidet, hogy mi is derülhessünk és töltődhessünk. Lássuk. Olvaslak és hallgatlak. Ja és persze ölellek tiszta szívemből.Drága Domcsi!

Ez nagyon aranyos történet!
Gondolom ennek a kedves kalauznak a monoton munkája közben jól esett ezzel a szimpatikus társasággal
jót tenni! Nekem is sok hasonló esetem van, hála Istennek! Jó, hogy megosztottad velünk, köszönjük!
Szeretettel: EryDrága Fóka!

Eltévedtél kedves. De nem baj. Örülök, hogy láttalak.
PuszillakBringatúraaaa?

Nekem, mint bringaőrültnek ez kötelező! Ott a helyem! Tavaly egyedül kerültem meg a Balcsit, igaz, 9 óra alatt...:))))
-fóka-