A tus alatt...

...állva "magvas" gondolataim támadtak.
Mi van,hogyha mindenkinek van képessége?"Képessége".
Talán mostanában túl sokat lovagolok ezen a témán...
Mindenkinek van képessége.Valamire.Amit Isten adott.Vajon kinek mi?Nekem mi?
Lehet,hogy itt hever az orrom előtt a válasz.Lehet,hogy messziről vagyok még csak a közelében.Az is lehet,hogy mrá találkoztam vele,csak nem tulajdonítottam neki jelentőséget.
Mi van akkor /és ebben biztos vagyok/,hogyha nem csak én nem szembesültem még ezzel?
Ha "teremthetünk",s márpedig miért ne,szert tehetünk mindenre,amit elménk kigondolni képes.
De mi van az elmén túl?
"Isten senkinek nem ad olyat,amivel ne tudna mit kezdeni".

Vagyis;Na akkor hajrá!Mi is az,ami adomány számomra?...

Mert akár az is lehet,hogy csak "elképzelem" magamnak.Illúzió.Ám mi van akkor,hogyha ami most van az az illúzió és az illúzió a "valóság".
Ám ez sem lehet igaz,mert mindenkinek más a valósága,mindenki mást hisz képzeletnek.
Bár azt hiszem,minél inkább szövöm,szövi mindenki a gondolatait, a fantazmagóriát erről,vajon őneki milyen "adottsága","isteni adománya" van,annál közelebb kerül a válaszhoz...Mert talán ahol a szív hevesebben kezd verni,ahol a fantázia igazán meglódul,ami oly izgatottá teszi,hogy szinte érzi,birtokában van - e képességnek...Talán jó úton járhat.Ez ügyben.
Ez lehet iránytű.
Ugyebár.

Mily mesés a víz.Alkalmazkodó...minden tekintetben és ha engedjök áramolni,csodás változásokat idéz elő.Mert természeténél fogva /és ebben biztos vagyok/ csak az "Igaz" úton halad.A természet ösvényén.

Talán ezért is jönnek a gondolatok és a ngyszerűbbnél nagyszerűbb gondolatok a tus alatt állva,egy kád forró vízben elmerülve vagy éppen egy tó fodrait nézve,vagy az óceán hatalmasságán és végtelen moraján elmerengve..

HozzászólásokKedves Admin:)

Jókat mondasz,nagyon jókat...
Ezen gondolkodtam énis,hogyha mindenkiben ottvan Isten,akkor végülis,igen én adom magamnak a képességeket.
Ez pedig végtelen teremtő hatalom,mozgatórugója pedig a szeretet.

Álomkereső szembesített egy szóval.
"inspiráció".
Az elvárások kal kapcsolatos írásában akadt meg a szemem rajta.Nem is az írásban,későbbi hozzászólásában.

Hiába ismertem e szót,nem használtam soha.Magammal kapcsolatban pláne nem.
Nos,onnan,hogy "Bontakozz ki..." csodás módon kapom a mozaikdarabkákat az élettől,te közvetítetted a soron következőt.
Amit írtál,inspirál.Valamit pedzeget belülről.

A végére járok ennek!

Köszönöm szépen!Ölelés:)
Katis

A Fény,a Minden,Egy,annyit jelent: Tudatosság.Kicsit mellőzd a rutint,Figyelj!
szerintem.Kedves Danida,

Hiszen mindenkinek más a valósága.Ha azt mondja bárki,és hogyha így is van,hogy mindez illúzió,és hogyha az egész világ is az...
Érdekes dologra vezettél most rá.
Mert most ha kinézek az ablakon...amit látok,na az nem az,amit közben a lelki szemem rávetít.Úgy értem,olyan,JÓ most,igazán.De a kint nem ezt tükrözi.Vagyis,hogyha megteremthetem a külső világot,mint illúzió /és teremtjük is folyamatosan/,akkor a belsőm ilyenkor mi?Amikor azt érzem,szárnyalnék...Szárnyalok is:)))
Tudom.
Tudom miért illúzió a kint.Az ablakon át.Mert nem Látom.Csak nézem.A belsőmet pedig érzem is.

Kész fogalomzavar.

Ölellek:)
Katis

A Fény,a Minden,Egy,annyit jelent: Tudatosság.Kicsit mellőzd a rutint,Figyelj!
szerintem.a tus alatt

Új vagyok itt, most regiztem, bocsánat, ha nem találom meg a kellő hangot még.

A tus alatt és a viz asszociációja tetszik. A viz messze vezet (Gangesz, görökök a folyóról amibe nem lehet kétszer belelépni, forrás, tenger stb) és ebből valamenyit mindig felhoz a tus a meleg és az alkalom furcsasága (elgondolkodáshoz nekem nem az igazi), nem ritkán testisége. Oda is elvezet, ahova a fentiekben olvassuk, de máshova is, aamerre szintén messze lehet jutni. Érdemes.

Én csak egy aprókát tennék hozzá: arról, hogy mi az illuzió és mi a valóság a Platon és Wittgenstein közti iv mentén, alatt és ellene sokat, magvasat mondtak már. Elgondolkodni lehet dönteni talán nem érdemes erre a rövid időre, amig itt botladozunk az un életben.
Provokálok igen.
Maradjon illuzó és ne törje szét a valóság. Ez a vágy, ami élni segít. Egy darabig. Valahogy, Békésen. A többi tusolókkal együtt, meg a viznézegetőkkel a csendes ártalmatlanokkal.

majd folytatom talánAdomány

Az az adomány amit Isten adhat neked, azt te adtad magadnak. Te tudod hogy mit adsz magadnak, most a jelen pillanatban. Bontakozz ki, és valósítsd meg, amit szeretnél, amiről úgy érzed, hogy igazán te vagy. Ne azon gondolkodj hogy vajon mi az, hanem tedd amit a szíved súg neked. Adj saját magadnak csodás képességet. Megteszed? :)Well,

Kedves Álomkereső,
igen,jóllehet,még nem végeztem ezt a tevékenységet,vagy még a közelében sem jártam a dolognak.Bár igyekszem azt művelni,najó,végezni azután művelni,amit szeretek...Kettő évnyi összmunka után tizenegynéhány munkahely... viccenkívűl.Csak keresek valamit,és itt lelki vonzatú dolgokra gondolok.

Alfajáró,
Ez az elképzelés motivál,hogy abból megélni,amit örömmel,szeretve végzek,és ebből azért tudok jónéhányat.Köszönöm az emlékeztetőt!Egy időben járkáltam énis notesszel,bár inkább benyomásokat jegyeztem le benne,meg amiket szerettem,semmint ötleteket.
Viszont írtál valamit...Az élmény intenzitásáról.Vagy maga az érsés intenzitása tevékenység közben.Nos,azthiszem,ez az,ami igazán hiányzik.Intenzívebben megélni a dolgokat...Mint mikor a naplemente egy festményen lehet narancssárga és izzóvörös is... bár a narancssárgát sokáig látni az égen is,az izzás sokszor "rövidebb",de...a maga nemében mindkettő élmény.
Azthiszem szeretnék izzani.Intenzíven.Pozitív értelemben.Tisztán.Hogy azt a részemet is megismerhessem.
Hála az égieknek volt már egynéhány Ahaaa,ezaz! élményem...ez most izgalommal tölt el... keresni,felfedezni.Egy "új" Katit:))

Monyó,
biztos vagyok benne,hogy a családban mindannyian egymás segítségére vagyunk a "tanulnivalók" terén.A folyamatos energiaáramlás a családtagok között nálunk is megy.Sokszor eléggé visszás...makacs...ösztönös..egoista..szeretetteljes..nagyszerű,igaz,hamis...végtelen.
Azthiszem nálunk ez a rész már lezárult,az én oldalamról,de korántsem biztos:Lehet,hogy vannak még új fejezetek.Remélem is persze:)

Köszönöm a gondolatokat,Kívánok jóéjt,Ölelés,Kati:)

A Fény,a Minden,Egy,annyit jelent: Tudatosság.Kicsit mellőzd a rutint,Figyelj!
szerintem.Szia Katis

Érdekes, pont tegnap vetettem fel a páromnak, hogy feldobom a tusos hajmosos témát mert álltalában ekkor jönnek a legjobb gondolataim. Vannak elméletek, kérdések és megoldások amik mindig intenzibebben jelennek meg a vizi teeendök alatt. Tegnapi kattanásom a haj mosás közben: Sok könyvben és forumon olvastam miszerint születésünk elött már kiválasztjuk a családot ahova leszületünk. Annak megfelelöen, hogy mit vállaltun az éppen aktuális életre. Szüleink feláldozzák magukat annak érdekében, hogy szembesülni tudjunk a tanulni kivánt dolgokkal. Ennek ugy téve eleget, hogy stilusban és körülményekben megteremtik a megfeleköt. A kattanásom: Mi van ha nem az ö feladatuk megmutatni a tanulnivalot, hanem a mi feladatunk "gyerekeknek" emlékeztetni öket a felhötlet ítéletek, félelmek, gátlások, és akadályok mentes létre amit ök már addigra mire a gyerekek megszületnek elfelejtik. Ez csak az én kattanásom, de jelenlegi életemben alkalmazva a tapasztalatom az, igen nagy szügségük van a szülöknek erre.Kedves Katis! :)

Azt hiszem, ismét megválaszoltad a saját kérdésedet! :)
Mi is a Te saját Isteni Adományod? :)
Nos, mi az a tevékenység, amit a leginkább szeretsz művelni? :))))))
A kérdés azért igényel komoly körültekintést, mert elképzelhető, hogy ezt a dolgot eddig még sohasem művelted, így nem is tudod, hogy szereted-e! :)
Ám amerre a szíved húz.... :))))

Szeretettel,
Álomkereső